Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepis

Przepis

Kotlety mielone w wyjątkowej odsłonie
21.06.2021 02:00 Przepis na orientalną wersję kotletów mielonych

Kotlety mielone są jednym z najlepszych kulinarnych szlagierów naszej rodzimej kuchni. W każdym domostwie przyrządza się je odrobinę inaczej. Kultowe kotlety mielone wiele zyskają, jeśli wzbogacisz je o sos sojowy. Orientalne wydanie obiadowego klasyka z pewnością podbije serca najbliższych.Smakowite kotlety mielone niejednokrotnie przyprawiały nas o szybsze bicie serca. Wszystko za sprawą ich niepowtarzalnych walorów smakowych. Okazuje się, że wyśmienite mięsne frykasy można przygotować odrobinę inaczej. Nowa wersja kotletów mielonych na długo pozostaje w pamięci.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Młoda kapusta wyjdzie jeszcze lepiej
21.06.2021 02:00 Przepis na młodą kapustę z dodatkiem

Nie da się ukryć, że młoda kapusta zalicza się do specjałów, które goszczą na naszych stołach w czasie wiosny. Jej przygotowanie jest banalnie proste, a dodatek koperku sprawi, że smakołyk będzie nie lada pokusą.

Przepis na kurczaka w przepysznej odsłonie
21.06.2021 02:00 Aksamitny i aromatyczny kurczak tikka masala

Nie da się ukryć, że kurczak daje spore pole do kulinarnych eksperymentów. Istnieje cała masa przepisów, dzięki którym przekształcimy go w niecodzienne specjały. Jednym z nich jest receptura na kurczaka tikka masala. Danie jest niezwykle aromatyczne i smakuje obłędnie.Kurczak tikka masala jest specjałem kuchni indyjskiej. Charakteryzuje się kuszącym aromatem oraz smakiem, który na długo pozostaje w pamięci. Prośby o dokładkę są niemal pewne. Danie przygotujesz bez dużego nakładu pracy.

obraz 2021-06-20 222010
20.06.2021 02:00 Pyszna i prosta sałatka z ziemniaków i ogórków kiszonych

Sałatka ziemniaczana wcale nie musi być nudna - wystarczy do kartofli dodać kilka kiszonych ogórków, a delikatny smak bulw zostanie złamany i kwasowością. Taki dodatek świetnie pasuje do dań mięsnych oraz sprawdza się jako samodzielne danie. Wystarczy kilka chwil, aby móc cieszyć się jej doskonałym smakiem. Sałatka ziemniaczana najczęściej kojarzy nam się ze świętami, kiedy obok klasycznej sałatki jarzynowej pojawia się na stole. Posiłek ten wcale jednak nie musi być monotonny, wystarczy mieć w kuchni lub spiżarni słoik z kiszonymi ogórkami. Ziemniaki stanowią bardzo sycący i smaczny produkt - co więcej, są wbrew pozorom wypełnione substancjami odżywczymi. Łącząc je z kiszonymi ogórkami, które jak wiadomo, są skarbnicą witaminy C i bakterii koniecznych do dobrej pracy układu pokarmowego. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, zajrzyj do innych naszych newsów. W tym artykule pokazujemy jak wykorzystać pestki po czereśniach, jako remedium na bolące stawy. Ten tekst wyjaśnia, czy można pić kawę w trakcie dużych upałów. Powyższy kadr pochodzi z filmu na kanale SkutecznieTv na YouTube.

Fasolka szparagowa w przepysznej odsłonie
19.06.2021 02:00 Nowa zaskakująca wersja fasolki szparagowej

Fasolka szparagowa niejednokrotnie przyprawiała nas o szybsze bicie serca. Zazwyczaj serwujemy ją z zasmażaną bułką tartą. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by wzbogacić ją o inne dodatki. Za sprawą startej cebuli fasolka szparagowa będzie jeszcze bardziej smakowita.Nie da się ukryć, że fasolka szparagowa jest nie lada specjałem. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy sięgają po nią z miłą chęcią. Dziś wypróbujemy przepis, w którym u boku fasolki szparagowej zagości cebula.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Surówka z ogórka i cukinii
19.06.2021 02:00 Orzeźwiająca surówka z ogórka i cukinii

Przepyszna surówka jest jednym z tych dodatków obiadowych, którego nie powinno zabraknąć u boku tradycyjnych dań. Tym razem warto postawić na smakołyk na bazie ogórków i cukinii. Efekt powala na łopatki. Surówka świetnie sprawdza się w upalne dni. Swój doskonały aromat zawdzięcza zaś odrobinie koperku.Surówka przeważnie jest bardzo prosta w przygotowaniu. Specjał z ogórków i cukinii nie jest tutaj wyjątkiem. Przyrządzenie dodatku obiadowego nie powinno zająć więcej niż kilka minut. Surówka w tej odsłonie momentalnie znika z talerzy.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Chłodnik z botwiną
18.06.2021 02:00 Przepis na cudowny chłodnik z młodej botwinki

Chłodnik z młodej botwinki jest nie lada specjałem. Idealnie sprawdza się, jako propozycja obiadowa, gdy za oknem leje się żar z nieba. Przepis jest bardzo prosty i każdy powinien sobie z nim poradzić bez najmniejszych problemów.Smakowity chłodnik z botwinki niejednokrotnie przyprawiał nas o zachwyt. Nie bez powodu wyborna zupa cieszy się popularnością wśród smakoszy gustujących w swojskich specjałach. Okazuje się, że chłodnik wcale nie musi być trudny w przygotowaniu.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

garden-5326771 640
17.06.2021 02:00 Przepis na syrop z zielonych orzechów

Zielone orzechy włoskie mogą zostać wykorzystane do zrobienia wspaniałego syropu, który ma wiele właściwości prozdrowotnych. Syrop korzystnie wpływa na układ pokarmowy oraz pozwala pokonać otyłość. Niżej prezentujemy sposób przygotowania, który jest wyjątkowo banalny. Orzechy włoskie, które są jeszcze zielone, zbierane są na przełomie czerwca i lata, więc nie zostało zbyt wiele czasu na sporządzenie syropu. Jeśli więc planujesz w przyszłości wspomagać się właściwościami orzechów, zaplanuj sobie zbiory i gotowanie już teraz. Syrop wykazuje działanie oczyszczające jelita z pasożytów, do tego mają właściwości odtruwające, oczyszczające i blokujące wchłanianie toksyn. Orzechy włoskie łagodzą skutki menopauzy i wspomagają leczenie stanów zapalnych, a także wspomagają proces chudnięcia. Dalsza część tekstu znajduje się pod filmem:

image
16.06.2021 02:00 Przepis na tłuczone ziemniaki z dodatkiem sera

Tłuczone ziemniaki pojawiają się na obiadowym stole tak często, że mogły się już niejednej osobie znudzić. Wystarczy jednak dodać do nich trochę żółtego sera, a ich smak znacznie się poprawi. Dodatkowo ser zmieni strukturę kartofli, które staną się bardziej kremowe.Tłuczone ziemniaki jadamy praktycznie każdego dnia - mało który Polak jest w stanie oprzeć się ich delikatnej konsystencji i gładkości. Pomimo ich popularności, codzienne jedzenie takiego dodatku może się szybko znudzić każdemu. Dlatego prezentujemy niżej świetną alternatywę. Dodanie do ziemniaków sera nadaje im ostrzejszego smaku, aromatu oraz zupełnie nową fakturę. Poza serem, do ziemniaków wrzucany jest również majonez oraz masło, co jest gwarancją doskonałego smaku. Recepturę przyrządzisz w kilka chwil, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby jej nie spróbować. Dalsza część tekstu znajduje się poniżejNa naszej stronie można znaleźć wiele ciekawych wieści ze świata kulinariów. W tym artykule ostrzegamy przed niebezpieczeństwem, które grozi każdemu z nas podczas jedzenia potraw z grilla. Ten tekst poświęcony został niezwykłemu omletowi Roberta Makłowicza, który dodaje do niego świeże grzyby.

Naleśniki będą bardziej puszyste
16.06.2021 02:00 Niezwykły sposób na puszyste domowe naleśniki

Smakowite naleśniki potrafią przyprawić o szybsze bicie serca nawet najbardziej wybrednych spośród smakoszy. Przeważnie najbardziej pożądane są placki cechujące się wyjątkową puszystością. Taki efekt można osiągnąć w bardzo prosty sposób. Wystarczy wzbogacić ciast na naleśniki o szklankę piwa.Puszyste naleśniki są sporą pokusą dla smakoszy. W każdym domu specjał przygotowuje się odrobinę inaczej. Mało kto pomyślałby, że naleśniki wyjdą perfekcyjnie, jeśli znajdzie się w nich piwo. Wystarczy zaledwie jedna szklanka napoju.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

dumplings-933378 1920
16.06.2021 02:00 Trzy nietypowe pomysły na podanie kopytek

Kopytka są prawdziwym smakiem z dzieciństwa - wielu z nas zajadało się nimi na okrągło i bez umiaru. Klasycznie podane kluski są pyszne, jednak udoskonalenie ich, o chociażby truskawki czy szpinak, z pewnością znajdzie swoich amatorów. Niezależnie czy preferujesz jeść je na słodko, czy na słono, z pewnością znajdziesz coś dla siebie. Kopytka w tradycyjnej wersji podaje się polane roztopionym masłem i skarmelizowaną cebulką - takie połączenie sprawdza się już od wielu lat. Dla tych, którym znudziło się takie danie, mamy doskonałe pomysły na urozmaicenie posiłku. Wystarczy podać je z nowymi dodatkami, a smak i jakość kopytek zmieni się nie do poznania. Dla wolących słodkie smaki zalecamy skorzystanie z truskawek. Po zmiksowaniu na mus można polać nim gorące kluski. Pysznie smakują również z sosem grzybowym, lub duszonym szpinakiem. Ograniczeniem jest jedynie twoja wyobraźnia. Dalsza część tekstu znajduje się poniżejNa naszej stronie można znaleźć wiele ciekawych wieści ze świata kulinariów. W tym artykule ostrzegamy przed niebezpieczeństwem, które grozi każdemu z nas podczas jedzenia potraw z grilla. Ten tekst poświęcony został niezwykłemu omletowi Roberta Makłowicza, który dodaje do niego świeże grzyby.

obraz 2021-06-16 130318
16.06.2021 02:00 Sałatka na ostro z ogórków zamknięta w słoiku

Sałatka z ogórków w słoiku jest wygodnym i prostym sposobem, na dodatek do obiadu czy kanapek. Połączenie dużej ilości czosnku i ogórków współgra ze sobą doskonale - dodatkową zaletą tego produktu, jest jego długa przydatność do spożycia. Niżej wyjaśniamy jak go przygotować. Sałatka z kiszonych ogórków ze słoika jest jednym z najprostszych dodatków, które nigdy się nie nudzą i można podać je z najróżniejszymi potrawami. Obecność czosnku w bardzo dużej ilości sprawia, że całość wspomaga pracę układu odpornościowego oraz pokarmowego. Warto przy okazji wspomnieć, że tę sałatkę robi się w mniej niż 15 minut faktycznej pracy. Oczywiście proces konserwowania trwa znacznie dłużej, jednak wtedy nie trzeba niczego robić - ocet wraz z solą wykonają za nas cały wysiłek. Dalsza część tekstu znajduje się poniżejNa naszej stronie można znaleźć wiele ciekawych wieści ze świata kulinariów. W tym artykule ostrzegamy przed niebezpieczeństwem, które grozi każdemu z nas podczas jedzenia potraw z grilla. Ten tekst poświęcony został niezwykłemu omletowi Roberta Makłowicza, który dodaje do niego świeże grzyby.

papryka w wyjątkowej odsłonie
16.06.2021 02:00 Przepis na obłędną paprykę po chorwacku

Papryka jest niezwykle smakowitym warzywem, które można przyrządzić na wiele sposobów. Ogromną popularnością cieszą się przetwory z tej apetycznej rośliny. Jednym z najlepszych jest papryka po chorwacku. W specjale zagości między innymi musztarda. Efekt powala na łopatki.Nie da się ukryć, że papryka zajmuje szczególne miejsce w kulinariach. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią zajadają specjały na jej bazie. Dziś sięgniemy po recepturę na paprykę po chorwacku.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Leczo w kuszącym wydaniu
15.06.2021 02:00 Niedroga i prosta w przygotowaniu odsłona leczo

Leczo jest jednym z tych smakołyków, któremu bardzo ciężko się oprzeć. W każdym domu przygotowuje się je odrobinę inaczej. Dziś sięgniemy po niezwykle prostą recepturę. Na leczo w tej odsłonie wydamy niewielkie pieniądze. Jego smak zachwyci najbliższych za sprawą dodatku w postaci wędzonej papryki.Nie da się ukryć, że leczo cieszy się sporą popularnością. Istnieje wiele wariantów tej kultowej potrawy. Często najprostsze przepisy sprawdzają się najlepiej. Nie inaczej jest w przypadku niniejszego dania. Leczo w takiej odsłonie szybko znika z talerzy.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej

Magda Gessler i botwina z jej delikatesów
15.06.2021 02:00 Ile kosztuje botwinka w delikatesach Gessler?

Magda Gessler słynie z tego, że wykorzystuje tylko najlepsze jakościowo składniki. Nie bez powodu jej restauracje cieszą się sporą popularnością. Niektóre dania od słynnej restauratorki można zamówić w delikatesach U Fukiera. Okazuje się, że za niecały litr botwiny zapłacimy aż 50 złotych.Bez wątpienia przysmaki od Magdy Gessler nie należą do najtańszych. Nawet za rosół możemy zapłacić kilkadziesiąt złotych. Jednak ceny w delikatesach U Fukiera nie przestają zaskakiwać.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej

Robert Makłowicz wie czym jest dobry omlet
15.06.2021 02:00 Wyjątkowy patent Makłowicza na omlet po francusku

Smakowity omlet niejednokrotnie przyprawiał nas o szybsze bicie serca. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby takowy specjał. Robert Makłowicz podzielił się swoją recepturą. Za sprawą pieczarek danie smakuje jeszcze wyborniej.Nie da się ukryć, że omlet kojarzy nam się głównie z prostotą przygotowania. W istocie smakowity specjał można przyrządzić bez dużego nakładu pracy. Oczywiście warto użyć składników, które wzajemnie będą podkręcały swój smak. Okazuje się, że Robert Makłowicz stawia na popularne grzyby.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej

Projekt bez tytułu (7)
14.06.2021 02:00 Smakowite, lekkie i zdrowe placki z botwiny i cukinii

Placki z cukinii i botwinki są tak smakowite, że mogą poważnie zaszkodzić pozycji klasycznych placków ziemniaczanych. Łącząc je z sosem czosnkowo-ziołowym, powstaje doskonałe danie obiadowe dla całej rodziny. Botwinka i cukinia mają także wiele cudownych właściwości prozdrowotnych, przez które warto dodać je do codziennej diety. Placki z cukinii i botwinki posiadają mnóstwo wartości odżywczych, takich jak błonnik, witaminy A, K, C, witaminy z grupy B, a także minerały: wapń, cynk, selen oraz magnez. Jeśli przygotuje się je z niewielką ilością tłuszczu, uzyskuje się danie pożywne, stosunkowo niskokaloryczne i zdrowe.Placki z cukinii i botwinki wymagają wyjątkowo mało pracy - wystarczy połączyć wszystkie potrzebne składniki i usmażyć je na odrobinie oleju. Wraz z doskonałym smakiem, właściwościami i banalnym przygotowaniem, są w stanie pokonać placki ziemniaczane.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej

Projekt bez tytułu (2)
14.06.2021 02:00 Aromatyczna młoda kapustka z wędzonym posmakiem

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem, jest świetnym dodatkiem do wielu dań obiadowych, a doprawienie śliwkowymi powidłami, nadaje jej niepowtarzalnego smaku. Poniższy przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Delikatny aromat i cudny smak kapusty sprawia, że ciężko oderwać się od jedzenia. Młoda kapusta ma wiele zalet, a niektórzy preferują ją nawet od klasycznej kapusty. Jej świeży, przyjemny smak można wykorzystać na wiele sposobów, jednak prawdopodobnie nic nie może się równać zasmażanej wersji. Kapusta zawiera ogromne ilości błonnika, który skutecznie pomaga na problemy z jelitami. Zazwyczaj podaje się ją do ciężkich mięsnych dań, które mogą długo zalegać w układzie pokarmowym - młoda kapusta ułatwi pozbycie się tego problemu. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej

Projekt bez tytułu (1)
13.06.2021 02:00 Genialny sposób na wykorzystanie głąbu kapusty

Gdy gotujemy dania, zawierające kapustę, takie jak gołąbki czy zupy, zawsze pozbywamy się głąba z wewnątrz warzywa. Okazuje się, że wyrzucanie go do śmieci jest sporym marnotrawstwem. Można z niego przygotować pyszne placki, które są wypełnione witaminami i minerałami. Głąb nie jest zbytnio lubianą częścią kapusty. Jego twarda struktura sprawia, że rzadko po niego sięgamy. Mimo wszystko warto zainteresować się jego właściwościami, które ciężko znaleźć w reszcie kapusty. Sporządzenie placków z głąba jest doskonałą metodą na przemycenie go w niepozornej postaci. Takie placki są przepyszne, a głąb dzięki obróbce termicznej łagodnieje w smaku i staje się zdecydowanie miększy. Dalsza część artykułu znajduje się poniżejZastosowanie głąba z kapustyW głąbie znajduje się mnóstwo witaminy C oraz związków siarki, co korzystnie wpływa nie tylko na układ odpornościowy - zarówno witamina C, jak i związki siarki poprawiają wygląd skóry, włosów oraz paznokci, zmniejszają zmarszczki i generalnie odmładzają. Z głąba można wykonać wiele różnych dań, takich jak zupy, sosy i gulasze, jednak dzisiaj zdradzamy sposób na najsmaczniejszą propozycję. Placki stają się delikatnie chrupiące z zewnątrz, a w środku zachowują mnóstwo wilgoci, przez co są przepyszne. Na naszym portalu można przeczytać mnóstwo interesujących newsów i przepisów, które zaciekawią każdego smakosza. W tym artykule zdradzamy plany Prawa i Sprawiedliwości wobec otwartych w niedzielę sklepów o statusie placówek pocztowych. Ten tekst poświęcony został przepisowi na najlepsze kotlety schabowe, które dzięki jednemu łatwo dostępnemu dodatkowi, są wyjątkowo smaczne i soczyste.

Pierogi z truskawkami
13.06.2021 02:00 Cudowny przepis na przepyszne pierogi z truskawkami

Pierogi z truskawkami są wyjątkowym specjałem, któremu niezwykle trudno się oprzeć. Nie trzeba długo szukać smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby sporo przepysznych zawiniątek z owocami w środku. Warto wykorzystać sezon na truskawki i przygotować wyborne pierogi. Przepis nie powinien nikomu przysporzyć problemów.Smakowite pierogi z truskawkami są nie lada pokusą dla wielbicieli swojskich smaków. Niektórzy mogliby je zajadać bez końca. Oczywiście najlepiej smakują pierogi przyrządzone samodzielnie. Domownicy momentalnie wyczyszczą talerze.

Rosół w bezmięsnej odsłonie
13.06.2021 02:00 Zdrowy rosół w bezmięsnej odsłonie

Rosół jest jedną z najbardziej kultowych zup. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby klasyczne danie naszej rodzimej kuchni. Przeważnie rosół gotuje się na wywarze mięsnym. Dziś sięgniemy po roślinną wersję specjału. Znajdą się w niej zdrowe dodatki takie jak kurkuma i czosnek.Nie da się ukryć, że rosół zajmuje szczególne miejsce w naszej rodzimej kuchni. Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niego udanej niedzieli. W każdym domostwie uwielbianą zupę przyrządza się w odrobinę inny sposób. Godny uwagi jest przepis, w którym mięso będzie zbędne.

Projekt bez tytułu - 2021-06-13T121216.348
13.06.2021 02:00 Naleśniki korzenne krok po kroku - idealne na śniadanie

Naleśniki są wyjątkowo wdzięcznym sposobem na posiłek, gdyż można zrobić je zarówno na słodko, z owocami czy białym serem, oraz na słono z serem i mięsem. Tym razem prezentujemy naleśniki korzenne. Wystarczy dosypać do ciasta odrobinę przyprawy do piernika, a naleśniki będą pysznie smakować i pięknie pachnieć. Naleśniki potrafią wywołać uśmiechy na twarzach nawet największych niejadków. Dopasowanie składników do danej osoby nie jest trudne, ponieważ z naleśnikami można podać praktycznie wszystko. Ten przepis pozwala zrobić jednak bardziej słodki wariant, który świetnie smakuje ze świeżymi owocami, kwaśną śmietaną z cukrem czy białym serem wymieszanym z esencją waniliową i cukrem. Dlatego sprawdzi się szczególnie jako deser. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej

Ogórki kiszone w przepysznej odsłonie
13.06.2021 02:00 Sprawdzony przepis na kultową sałatkę szwedzką

Sałatka szwedzka jest jednym z najlepszych dodatków obiadowych. Ogórki w tej odsłonie zachwycają swoim smakiem. Warto wiedzieć, jak przyrządzić kultowy specjał. Przepis jest banalnie prosty i każdy powinien sobie z nim poradzić.Z całą pewnością sałatka szwedzka może być uznana za smakołyk, który potrafi przyprawić o szybsze bicie serca. Nietrudno natknąć się na wielbicieli ogórków w takim wydaniu. Sałatka szwedzka idealnie nadaje się jako urozmaicenie wielu dań.

Projekt bez tytułu - 2021-06-12T150255.192
12.06.2021 02:00 Nieznane zalety liści chrzanu

Chrzan dobrze znamy od tysięcy lat. Jest nie tylko jako pikantną przyprawą do dań mięsnych. Ludzie stosują liście chrzanu na najróżniejsze sposoby - od konserwowania mięsa, po wytwarzanie okładów łagodzących bóle reumatyczne. Można używać ich także jako leku na przeziębienie. Liście chrzanu obecnie nie są tak popularne jak kiedyś. Dzisiaj najczęściej korzystamy z nich jako składnik kiszonek - jego właściwości pozwalają uzyskać doskonały smak produktu, a także zwiększają ochronę przed zakażeniami pleśnią lub bakteriami. Mają one jednak znacznie więcej zastosowań, które znacznie ułatwiają codzienne funkcjonowanie. Jeśli więc cierpisz na częste bóle stawów, lub zapalenia w jamie ustnej, liście chrzanu doskonale sprawdzą się w przynoszeniu ulgi. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej

Projekt bez tytułu - 2021-06-12T162203.422
12.06.2021 02:00 Prosty sposób na soczyste kotlety schabowe

Kotlety schabowe należą do kategorii dań, które na naszych stołach pojawiają się wyjątkowo często. Ich smak i chrupkość podbija podniebienia Polaków, którzy nie mogą obejść się bez tej potrawy. Jeśli chcesz, aby mięso było soczyste, posmaruj je przed panierowaniem odrobiną majonezu. Kotlety schabowe są stosunkowo nowym daniem - choć w książkach kucharskich zaczęły pojawiać się pod koniec XIX wieku, tak największą popularność zdobyły dopiero w połowie XX wieku, kiedy to bary mleczne coraz częściej je podawały. Dzisiaj mnóstwo ludzi nie wyobraża sobie, żeby schabowe nie zostały podane na obiad przynajmniej raz w tygodniu. Soczyste mięso, które rozpływa się w ustach, a także chrupiąca panierka sprawiają, że ciężko się im oprzeć. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej

Projekt bez tytułu - 2021-06-12T142300.031
12.06.2021 02:00 Idealna przekąska na wieczory z Euro

Piłka nożna stanowi bardzo ważny sport na całym świecie - właśnie teraz możemy podziwiać zmagania reprezentacji piłkarskich na mistrzostwach EURO. Zasiadając przed ekranami, często zajadamy się przekąskami. Niżej prezentujemy zapiekane nachos z warzywami i serem. Piłka nożna wywołuje sporo emocji, które wielu z nas zwykle zajada czymś smacznym. Paczki chipsów, paluszków czy krakersów zawsze są obecne na stołach fanów. Można jednak jeść znacznie zdrowiej. Zamiast kupować niezdrowe chipsy i inne słone produkty, które są wypełnione nasyconymi tłuszczami trans, zdecydowanie lepiej dla organizmu jest samodzielnie przygotować pyszne dania. Co więcej, przepisy na nie nie są w żadnym wypadku skomplikowane. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej

Placki ziemniaczane w przepysznej odsłonie
11.06.2021 02:00 Placki ziemniaczane po lwowsku z mięsnym nadzieniem

Placki ziemniaczane są jednym ze sztandarowych dań naszej rodzimej kuchni. Niektórzy smakosze mogliby je zajadać niemal codziennie. Kultowe placki ziemniaczane można przyrządzić w rozmaitych wydaniach. Lwowska odsłona specjału skrywa w sobie mięsne nadzienie.Smakowite placki ziemniaczane są nie lada frykasem. W każdym domy przygotowuje się je odrobinę inaczej. Dziś sięgniemy po ziemniaczany specjał, w niecodziennym wydaniu. Nawet najbardziej wybredni spośród smakoszy nie będą mogli się oprzeć.

Zupa jarzynowa
11.06.2021 02:00 Zupa warzywna z niczego - przepis na wiosenną "śmieciową"

Zupa ze zdjęcia nowi różne nazwy. Niektórzy określają ją mianem jarzynowej. Wielu smakoszy nazywa ją zupą śmieciową. Niezależnie od tytułowania trzeba przyznać, że danie w tej odsłonie jest niezwykle smakowite. Zagoszczą w nim rozmaite wiosenne warzywa. Prośby o dokładkę są niemal pewne.Zupa śmieciowa jest nie lada specjałem. Jej nazwa nawiązuje do tego, że w jej skład wchodzą różne warzywa, które pozornie mogłyby zostać odebrane, jako bałagan na talerzu. Jednak smak i aromat zupy sprawia, że wyjątkowo ciężko jej się oprzeć.