Sernik z przepisu Heni Foks smakuje obłędnie i zawsze wychodzi. Popularna youtuberka, która wszystko wie o wypiekach, robi to pyszne ciasto z sera z wiaderka. Efekt zachwyci każdego łasucha.
Jabłka faszerowane apetyczną mieszanką stały się już kultowym deserem w moim domu. Rodzina i znajomi uwielbiają ten smakołyk. Dlatego każdemu polecam prosty, ale efektowny przepis. Dzięki niemu zrobisz deser, że palce lizać.
Jeśli szukasz pysznego pomysłu na ciasto, to sięgnij po ten przepis. Wystarczy, że ułożysz kiwi i zalejesz tą masą. Wkrótce będziesz się cieszyć znakomitym smakiem ciasta z kiwi. Czegoś tak dobrego dawno nie jadłeś.
Poznaj przepis na niezwykłe wiosenne danie i zaskocz nim swoją rodzinę. Kiedyś było bardzo popularne, a obecnie powraca w starym, dobrym stylu. Zrób je w swoim domu, a smak na pewno cię zachwyci. Z przepisem umieszczonym poniżej zrobisz je błyskawicznie.
Zrób pieczone, młode pory z przepisu Jamiego Olivera a otrzymasz smaczną przekąskę lub dodatek do dania głównego. Smak zachwyci nie tylko ciebie, ale też twoich domowych smakoszy. To banalnie proste.
Poznaj niezwykłą metodę na przyrządzenie ananasa. Nada się nie tylko do lodowych deserów, ale także do mięs. Jego smak jest obłędny, a sposób przygotowania – banalnie prosty. Poznaj go i zaskocz domowych smakoszy. Będą wniebowzięci.
Koniecznie poznaj przepis na zupę mojej babci. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a smak zachwyci każdego smakosza. Poznaj przepis i sama przekonaj się o jej walorach. Sposób jest banalnie prosty.
Zrób racuchy z tego przepisu, a już nigdy nie zrobisz ich w inny sposób. Będą bardzo puszyste, a to wszystko dzięki jednemu składnikowi. Dowiedz się, jak to osiągnąć i zaskocz rodzinę znakomitym deserem. Przygotowanie trwa chwilę i jest banalnie proste. Zrób i przekonaj się sama.
Koniecznie musisz spróbować ciasta z tego przepisu. Pochodzi prosto z Podlasia i jest klasycznym deserem z tamtych stron. Robi się je z kilku składników, a przygotowanie jest bardzo proste. Upiecz je na deser, a cała rodzina będzie zachwycona.
Miód z mniszka może mieć jeszcze lepsze i silniejsze działanie. Wystarczy dodać kilka plastrów jednego składnika. Dowiedz się, co to za dodatek i ciesz się odpornością organizmu przez cały rok.
Ta ekspresowa surówka z pora to świetne urozmaicenie domowych obiadów. Jest wielosezonowa i niezwykle tania w przygotowaniu. A że składa się ze składników zawsze dostępnych pod ręką, z pewnością na dłużej zagości na twoim stole.
Placki ziemniaczane to przekąska jednocześnie szybka i dość czasochłonna. Smażą się dosłownie chwilę, ale przygotowanie ciasta okupione jest odrobiną wysiłku potrzebnego do starcia ziemniaków. Jest jednak sposób na obejście tego problemu.
Ten doskonały prosty przepis na ciasto z rabarbarem daje w efekcie idealny sezonowy deser. Zachwyci wszystkich, dla których dobry słodycz to nie inwazja cukru, ale delikatna kombinacja lekkiej słodyczy, wyraźnej kwasowości i wyczuwalnych owocowych smaków.
Z tym przepisem domowy chleb może stać się chlebem powszednim. Jest niezwykle prosty w przygotowaniu i wychodzi za każdym razem, a aromat ciepłego pieczywa jest najlepszą przyprawą domowych śniadań.
Szybka zapiekanka makaronowa to nie tylko sposób na resztki z obiadu. To także świetne, sycące i pyszne danie, które warto przyrządzać od czasu do czasu na obiad. Zwłaszcza w wydaniu takim jak to – prostym i bardzo szybkim.
Takie kotlety schabowe podane na obiad z pewnością zaskoczą domowników. Jedna mała zmiana w sposobie przygotowania przekłada się nie tylko na smak, lecz także na strukturę tej najważniejszej potrawy polskich niedzielnych popołudni.
Jeśli robisz jajecznicę na śniadanie, to koniecznie spróbuj jej śląskiej wersji. Bije smakiem na głowę tradycyjną potrawę z jajek. Śląską wersją jajecznicy, czyli wajecznicę, zwaną też smażylnicą, zrobisz raz- dwa i zjesz z przyjemnością.
Spróbuj rzodkiewki na ciepło, a już nigdy nie zjesz jej na surowo. Właśnie trwa sezon na to warzywo, więc jest okazja, aby poznać nowe metody podawania rzodkiewki. Zrób ją na ciepło i przekonaj się, jaka jest pyszna. Smak na pewno zachwyci każdego.
Nie ma w Polsce zwyczaju jedzenia cykorii na ciepło. Najczęściej używamy jej do sałatek. Tymczasem we Francji pieczona cykoria jest daniem powszechnym, często spotykanym. Nigdy nie jadłaś tak pysznej cykorii – jej smak zachwyci każdego smakosza. Wypróbuj i przekonaj się sama.
Na wiosnę musisz zrobić sałatkę z tego przepisu. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie minutę, a jej smak zachwyci każdego smakosza. W połączeniu z mięsem lub pieczonymi ziemniakami smakuje wybornie. Zrób ją z tym przepisem i przekonaj się sama.
Poznaj najprostszy patent na młodą kapustę. Nie potrzeba żadnych dodatków i co najlepsze – nie potrzeba smażenia. Wypróbuj kapustę z tego przepisu i zachwyć się jej smakiem. Tylko w tej wersji nic go nie przyćmi. Będzie pasowała do każdego obiadu i żaden smakosz nie wyjdzie głodny.
Jeśli jesteś smakoszem kotletów mielonych, to ten przepis jest dla ciebie. Dzięki pewnemu smacznemu dodatkowi kotlety stają się jeszcze lepsze. Dlatego weź to warzywo, zetrzyj na tarce i ciesz się smakiem wyśmienitych kotletów.
Zupa szczawiowa ze świeżych, wiosennych liści tego warzywa nie ma sobie równych. Jednak ta z przepisu mojej babci, jest najlepsza. Pyszną zupę szczawiową gotuję też na mięsie, która nadaje jej wybornego smaku.
Jeśli jeszcze nie jadłeś śniadania, to zerknij na ten przepis. Posiekaj szczypiorek i dodaj jajka. Wkrótce wyjdzie danie, która zachwyci smakiem całą rodzinę. Takie śniadanie wszyscy zjedzą z przyjemnością.
Zapomnij o jarzynowej, a nawet o gyrosie. Sałatka “Tajemnica” jest znacznie lepsza. Jej smak spodoba się każdemu smakoszowi, a w dodatku robi się ją bardzo łatwo. Poznaj przepis i wypróbuj go nawet dzisiaj. Na pewno cię zachwyci.
Te pierogi były w moim domu od zawsze. Zaskakują składnikami, ale smak jest nie z tej ziemi. Sprawdź przepis na pierogi naszych pradziadków.
To rewelacyjne danie pełne jest warzyw spojonych jajkiem. Jest więc niezwykle zdrowe i lekkie. Można serwować je na każdy posiłek. Jako podstawę do obiadu, w mniejszej porcji jako dodatek, albo jako świetne śniadanie na rozpęd przed długim dniem.
Cenimy znanych z mediów kucharzy za to, że pokazują nam potrawy, o których nie mieliśmy pojęcia. Jeden z nich, Karol Okrasa, zaproponował mało znany w Polsce przepis na śniadanie z jajek, które wygląda zupełnie inaczej niż te, do których przywykliśmy. Oto szakszuka.