W branży HoReCa, gdzie jakość i świeżość dań w dużej mierze decydują o sukcesie, szefowie kuchni z całego świata zwracają się w stronę Fier Seafood. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: Fier łączy 25-letnią tradycję z elastyczną ofertą, dostarczając produkty najwyższej jakości, które spełniają najbardziej wyrafinowane kulinarne oczekiwania.
Cena karpia w tym roku mogą przyprawić o zawrót głowy. Choć do świąt zostało jeszcze trochę czasu, już teraz sprzedawcy liczą za sobie niego całkiem sporo. Sprawdziliśmy, jaki jest koszt tradycyjnej ryby na początku listopada.
Ryby powinny pojawiać się w naszym jadłospisie. Jesienią warto postawić na dość popularną, choć równie często uznawaną za niezbyt zdrową opcję. Dostarczy nam ona jednego, bardzo ważnego w naszej diecie składnika.
Czy jadacie śledzie? Ja trochę o nich zapomniałam, ale odkąd znalazłam ten stary przepis, to często je przyrządzam. Dodatek jabłka, cebuli i smakowitego sosu sprawia, że danie rozpływa się w ustach. Koniecznie przyrządźcie śledzie według tego przepisu.
Smacznego karpia nikt nie odmówi. Przygotowanie świątecznych specjałów warto sobie ułatwić. Jedna prosta sztuczka sprawi, że w kluczowym momencie zaoszczędzicie sporo czasu.
Ryby są istotnym elementem diety. Jednak nie każdy gatunek dostarczy nam cennych składników odżywczych. Niektóre wręcz mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia. Warto wiedzieć, czego się wystrzegać.
Na kruchym cieście można podać wszystko. Zwłaszcza, jeśli robi się je tak szybko. Wędzona (pieczona, gotowana) ryba, cebula, ser i śmietana gwarantują danie pyszne i wykwintne. Ulubione warzywa i przyprawy jeszcze bardziej uszlachetnią smak.
Ryby są ważnym elementem diety. Jeden z gatunków dostępnych w Polsce jest mało znany, a wyjątkowo cenny. Na liście zalet jest między innymi wysoka zawartość cynku, a to dopiero jej początek. Dowiedzieliśmy się jak najlepiej go podawać.
Kotlety mielone nie muszą być nudne. Śląski pomysł na dodanie do mięsnych kulek dość nietypowego mięsa był tak fantastyczny, że musiałam poznać przepis na ten rarytas. Okazał się bardzo prosty i do dziś gości w moim domu.
Czy macie już pomysł na piątkowy obiad? Jeśli wciąż szukacie przepisu na smaczne danie, to mam coś dla was. Polecam doskonały obiad bez mięsa. Ta zapiekanka z rybą zniknie w mgnieniu oka.
Czy przyrządzacie ryby? Ja zwykle smażyłam je w panierce. Jednak teraz mam inny patent na smaczne danie z rybą w roli głównej. Przygotowuję ją w cieście, a dzięki niemu ryba zachwyca smakiem i jest chrupiąca. Polecam przepis na doskonałą rybę w piwnym cieście.
Wigilia bez karpia? To niemal niemożliwe! Jednak ceny tej ryby w ostatnich latach przyprawiały o zawrót głowy. Polacy musieli wydać na ryby spore pieniądze. Wydatki na karpia stanowiły znaczące obciążenie w domowym budżecie wielu Polaków przed Bożym Narodzeniem. Jak będzie teraz? Doniesienia zaskakują.
Czy wiecie już, co przyrządzicie na obiad na piątek? Ja w piątki zwykle robię wyśmienitą pieczoną rybę z dodatkiem duszonych warzyw. Danie jest proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam przepis na pyszną rybę.
Ryba w piątek gości w niejednym domu. Do niedawna jeszcze po prostu smażyłam ją na na patelni w panierce jak do kotletów. Wszystko zmieniło się gdy poznałam prosty przepis na specjał w cieście. Teraz postny obiad jest o niebo smaczniejszy i przypomina wizytę w najlepszej smażalni ryb.
Awanturka, czyli kanapkowa pasta z czasów PRL-u do dziś w wielu domach święci triumfy. Moja ciocia jest jej entuzjastką. Gdy jednak opowiedziała mi, czym podkreśla smak ryby, byłam mocno zaskoczona.
Czy są tu smakosze ryb? Jeśli tak, to polecam doskonały przepis na przyrządzenie ryby. Takie danie będzie doskonałą propozycją na piątkowy obiad bez mięsa. Zrobicie go szybko, a jego smak zachwyci każdego.
Czy szukacie przepisu na obiad w piątek? Jeśli tak, to polecamy rybę w roli głównej. Panierka, w jakiej ją przyrządzicie sprawi, że to pyszne danie obiadowe zniknie w mgnieniu oka. Ryba w tej panierce jest prawdziwym kulinarnym hitem.
Paprykarz szczeciński to symbol Szczecina i chyba najbardziej znany i rozpoznawalny dodatek do pieczywa w Polsce. Śmiało można powiedzieć, że jest to już kultowe smarowidło. Jadano je chętnie w czasach PRL, ale i współcześnie jada go wiele osób. Jednak okazuje się, że ten symbol Szczecina wcale nie pochodzi z Polski. Znany kucharz ujawnia prawdę o paprykarzu.
Ryby powinny jak najczęściej gościć na naszych stołach. Są doskonałym źródłem białka i dostarczają nam kwasów omega-3. Zwykle ryby smażymy, dlatego polecam doskonały przepis na rybę. Składnik ciasta może cię zaskoczyć.
Często słyszymy, że powinniśmy jeść jak najczęściej ryby. Są one doskonałym źródłem białka i mogą z powodzeniem zastąpić mięso drobiowe w naszej diecie. Jednak jest ryba, którą powinniśmy omijać szerokim łukiem. Jej znakiem rozpoznawczym są hormony, którymi jest nafaszerowana i składniki odżywcze, których zawiera bardzo mało.
Pierogi ze śledziem wprawiły moich bliskich w osłupienie. Początkowo sceptyczni względem mojego pomysłu, spróbowali i zmienili zdanie. Smakowało im, a na drugi dzień nic nie zostało.
Od 10 lat 25 sierpnia obchodzimy Dzień Polskiej Żywności – to doskonała okazja, aby zwrócić uwagę na wysoką jakość naszych, rodzimych produktów oraz bogactwo kuchni polskiej. Termin ten nie został wybrany przypadkowo – pod koniec sierpnia stragany i sklepowe półki są pełne polskich, świeżych warzyw i owoców, a rolnicy świętują dożynki i cieszą się zbiorami. Często nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele smacznych i zdrowych produktów powstaje w Polsce, m.in.: twaróg, kiszonki, pieczywo, wędliny i mięsa oraz cenione na świecie sery. Jakość i smak to ogromna zaleta polskich produktów. Warto jednak pamiętać, że nie jedyna.
Awanturka, czyli smaczna pasta z twarogu i ryby, w moim domu cieszy się sporą popularnością. Hit PRL-u nie jest skomplikowany w przygotowaniu, a ze świeżym pieczywem smakuje fantastycznie. Musicie jej spróbować.
Ryby są ważnym składnikiem diety, Jednak nie każdy gatunek będzie równie cenny. Miruna, mimo iż nie jest droga, zapewni nam sporą dawkę dobroczynnych substancji. Warto się za nią rozejrzeć podczas zakupów.
Warto jeść ryby, bo są one doskonałym źródłem białka i z powodzeniem mogą zastąpić mięso drobiowe w naszej diecie. Jednak, która ryba z polskiego morza jest najzdrowsza? Dietetyk wskazał tę, po którą warto sięgać. Jest świetnym źródłem selenu i wapnia.
Jeszcze kilkadziesiąt lat temu często gościł na naszych stołach. Dziś rzadko kiedy można go spotkać podczas posiłku. Ostatnio babcia przypomniała mi o tym zapomnianym specjale. Z jej przepisu na paprykarz od razu zrobiłam podwójną porcję.
Ryba w panierce jest częstym obiadowym wyborem, zwłaszcza nad morzem. Jeden z YouTuberów skusił się na nią podczas wycieczki do gdańskiego ZOO. Danie, które otrzymał, kompletnie go zszokowało. Nie był nim niestety zachwycony.
Smażenie ryb może słono kosztować. Właściciele nadmorskich kwater w swoich regulaminach wprowadzili zakazy dotyczące przygotowania potraw w obiektach. W wielu miejscach sprytni turyści nie oszczędzą już na wizycie w restauracji.