Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Ser

Ser

kotlety schabowe
06.01.2023 17:22 Rozpływające się w ustach kotlety schabowe pod serową pierzynką. Obiadowy hit w doskonałym wydaniu

Kotlety schabowe nie muszą być nudne. Wystarczy odrobina inwencji, aby wyczarować z nich zupełnie nowe danie. Skosztuj koniecznie bajecznych kotletów schabowych pod pierzynką z sera. Cała rodzina straci dla nich głowę.Przygotowanie tych niebanalnych kotletów schabowych jest bardzo prostą sprawą. Dzięki pieczeniu mięsa w piekarniku zajmie to nawet mniej czasu, niż smażenie. Smakowitą pierzynkę możesz modyfikować według własnego uznania i dodać do niej ulubione składniki. Te kotlety schabowe to po prostu niebo w gębie.

sałatka z serem feta
05.01.2023 19:34 Obłędna sałatka z serem fetą i słodkimi "skwarkami". Nietypowe połączenie smaków zachwyci każdego

Prezentujemy niezwykły przepis na apetyczną sałatkę z serem feta. Tajemnica jej smaku tkwi w słodkich "skwarkach". Przyrządza się je z mieszanki pestek uprażonych z masłem i cukrem. Gwarantujemy, że to danie zniknie ze stołu w mgnieniu oka.Słodki smak sałatki z serem feta równoważony jest przez bardzo wyraziste dodatki. W potrawienie może zabraknąć czerwonej cebuli, octu oraz czosnku. Do tego chrupiąca sałata oraz soczyste pomidorki koktajlowe. To połączenie daje prawdziwą eksplozję smaków.

pasta z ogórkami kiszonymi
02.01.2023 21:51 Hitowa pasta z białym serem i ogórkami kiszonymi. Bije na głowę wszystkie kupne

Masz zapas ogórków kiszonych? Znamy doskonały sposób na ich smaczne zagospodarowanie. Wymieszaj je z twarogiem i wyczaruj pyszną pastę na kanapki. Kiszone warzywa oraz kremowy biały ser pasują do siebie idealnie.Ogórki kiszone są bardzo lubianym i popularnym produktem. Można spożywać je na rozmaite sposoby. Pasta kanapkowa z ogórkami kiszonymi jest jednym z mniej znanych. Gwarantujemy, że to pyszne połączenie totalnie Cię zaskoczy.

carpaccio z buraków
31.12.2022 17:38 Zapomnij o mięsie. Ekspresowe carpaccio zrobisz z popularnego warzywa

Carpaccio z buraków jest wyśmienitą zimną przekąską. W porównaniu do swojego mięsnego odpowiednika, dłużej zachowa świeżość, a do tego trafi w gusta wszystkich gości. Wykwintne danie z dodatkiem wyrazistych składników będzie ozdobą każdego stołu.Do przyrządzenia carpaccio z buraków najlepiej użyć kupnych gotowanych warzyw. Dzięki temu zaoszczędzimy czas oraz energię na gotowanie czy pieczenie. W taki sposób potrawę możesz przygotować nawet w 20 minut. To doprawdy imponujący wynik.

smażone pieczarki
30.12.2022 04:00 Obtocz pieczarki w chrupiącej panierce i wrzuć na patelnię. Sylwestrowi goście je pokochają

Smażone pieczarki w złocistej panierce stanowią smakowity kąsek. Doskonale sprawdzą się podczas sylwestrowej imprezy. Smakowite grzybki z dodatkiem ciągnącego sera po prostu rozpływają się w ustach. Spróbuj, a nie zawiedziesz się.Przygotowanie smażonych pieczarek jest bardzo proste. Wystarczy nadziać je serem, opanierować i usmażyć. Do tego przepisu potrzebne są jedynie kapelusze grzybów. Nóżki możesz wykorzystać do zupy, sosu lub zapiekanki.

Z parówek i kilku podstawowych składników zrobisz najlepszą przekąskę. Sylwestrowy specjał rodem z USA
29.12.2022 21:42 Z parówek i kilku podstawowych składników zrobisz najlepszą przekąskę. Sylwestrowy specjał rodem z USA

Corndog jest świetną przekąską na Sylwestra i na każdą imprezę. Amerykańska przekąska będzie hitem każdego spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Danie z parówki i sera smażone w cieście naleśnikowym zniknie z talerzy błyskawicznie.Przekąski z parówek zwykle przygotowujemy z ciasta francuskiego i zapiekamy z serem w piekarniku. Jeśli masz ochotę na parówki w zupełnie innej wersji, koniecznie przyrządź je według poniższego przepisu. Parówki w amerykańskim stylu będą hitem każdej imprezy.Do przygotowania ciasta naleśnikowego na parówki, wykorzystaj mąkę pszenną i kukurydzianą. Mąka kukurydziana jest składnikiem, który wzmocni smak całego dania. Parówki nadziewaj na patyczki do szaszłyków razem z podłużnym kawałkiem sera. Amerykańska przekąska nie ma sobie równych.Corndogi muszą być smażone na głębokim oleju. Do smażenia wybierz olej rzepakowy o wysokiej temperaturze dymienia. Parówki smaż przez 3- 4 minuty, aż ciasto stanie się złociste. Przekąskę przełóż na chwilę na ręcznik papierowy i podaj na ciepło z ketchupem i musztardą.

Ekspresowe roladki z tortilli. Najłatwiejsza przekąska na Sylwestra
28.12.2022 15:33 Ekspresowe roladki z tortilli. Najłatwiejsza przekąska na Sylwestra

Sylwester zbliża się wielkimi krokami. Jeśli planujesz przygotowanie imprezy dla najbliższych, koniecznie przygotuj błyskawiczną przekąskę z meksykańskich placków. Roladki z tortilli z serkiem kanapkowym, warzywami i szynką błyskawicznie znikną ze stołu.Do przygotowania roladek z tortilli wykorzystasz ulubione składniki i serki kanapkowe. Moją ulubioną wersją są tortille z ogórkami konserwowymi, papryką czerwoną i serkiem z ziołami. Do placków dodaję również szynkę drobiową i mieszankę sałat. Roladki przygotujesz również z serkiem śmietankowym, chrzanowym, ze szczypiorkiem. Do roladek możesz dodać również paprykę konserwową, pieczarki marynowane, oliwki i wiele innych warzyw. Ważne jest to, żeby wszystkie składniki były pokrojone w słupki lub małe, cienkie kawałki, żebyś szybko zawinęła cały placek i żeby roladki się nie rozwarstwiły.Roladki z tortilli po zawinięciu dociśnij delikatnie, żeby brzegi placka dobrze się zlepiły. Tutaj ważną rolę odgrywa serek kanapkowy. Musisz posmarować nim całą tortillę, włącznie z brzegami. Inaczej placek nie będzie miał odpowiedniej formy i zepsuje się podczas krojenia.

Racuchy na serku homogenizowanym
26.12.2022 20:41 Nie kefir, nie mleko lub maślanka. Najlepsze racuchy zrobisz na innym składniku

Racuchy na serku homogenizowanym spodobają się nie tylko dzieciom. Są zdecydowanie lżejsze niż przyrządzane na bazie maślanki czy kefiru odpowiedniki, a przy tym mają niesamowity waniliowy aromat. Musicie spróbować.Jeśli nie wiecie co podać na śniadanie, a macie ochotę na szybki, ciepły posiłek na słodko, racuchy z serka homogenizowanego będą idealne. Ich przygotowanie wymaga jedynie starannego wymieszania składników i usmażenie przysmaku. Warto skosztować — syci na długo.

Świąteczna sałatka z burakami. Smaczna i efektowna, będzie prawdziwą ozdobą stołu
26.12.2022 07:44 Świąteczna sałatka z burakiem. Smaczna i efektowna, będzie prawdziwą ozdobą stołu

Szukasz pomysłu na świąteczną sałatkę? Wykorzystaj buraki, gruszki i pomarańcze, a przygotujesz pyszną i niezwykle apetyczną przekąskę. Koniecznie polej ją sosem na bazie miodu i octu balsamicznego, a będzie smakować lepiej niż z restauracji. Do sałaki z burakami dodaj mieszankę sałat. Gorąco polecam mieszankę z roszponką. Roszponka jest delikatna w smaku i świetnie łączy się z resztą składników. Smak sałatki wzbogacony jest również o orzechy włoskie. Orzechy przyrumień na suchej patelni, efekt zachwyci każdego.Sałatka z burakami jest sałatką, do której doskonale pasuje kozi ser. Jeśli nie przepadasz za jego smakiem, możesz zamienić go na ser feta lub na białą mozzarellę. Te dwa rodzaje serów równie dobrze połączą się z resztą składników i z aromatycznym sosem, który jest przysłowiową wisienką na torcie.Sos do sałatki z burakami przygotuj wcześniej, żeby składniki dobrze się przegryzły. Sos na bazie miodu, octu balsamicznego, oliwy z oliwek i musztardy doda sałatce charakteru i sprawi, że całe danie będzie totalnym hitem na świątecznym stole.

pieczarki
25.12.2022 12:59 Pieczarki w chrupiącej panierce. Wyjątkowa świąteczna przekąska

Chrupiące pieczarki smażone w cieście wyśmienicie sprawdzą się na rozmaite okazje. Jako danie bezmięsne, bez trudu odnajdą się również na świątecznym stole. Najlepiej smakują podane na ciepło. Z tego względu warto przyrządzić je tuż przed zaserwowaniem lub przygotować z wyprzedzeniem, a następnie odgrzać w piekarniku.Do przygotowania świątecznych chrupiących pieczarek potrzeba zaledwie kilku składników. Najprawdopodobniej większość, o ile nie wszystkie, masz już w swojej lodówce. Ten przepis jest bardzo prosty w wykonaniu, a smakuje wyśmienicie. Koniecznie daj się skusić.

Sernik Bożeny Dykiel nie ma sobie równych. Co za smak
19.12.2022 19:11 Sernik Bożeny Dykiel nie ma sobie równych. Co za smak

Bożena Dykiel zdradziła prostą recepturę na świąteczny sernik, który zawsze się udaje. Po upieczeniu ciasto jest puszyste, doskonale wyrośnięte, nie opada i nie pęka. Sernik z rodzynkami jest obowiązkowym ciastem na Boże Narodzenie.Bożena Dykiel w autorskiej książce pt. ,,Pyszne ciasta domowe" podzieliła się swoimi przepisami na wyśmienite ciasta i desery dla całej rodziny. To właśnie z tej książki pochodzi przepis wykorzystany w artykule. Przepis aktorki na sernik jest niezwykle prosty, a ciasto wychodzi puszyste i delikatne za każdym razem.Sernik Bożeny Dykiel przygotujemy naprawdę błyskawicznie. Wystarczy, że zmielimy twaróg i wymieszamy go z resztą składników. Aktorka do sernika dodaje namoczone rodzynki. Smak ciasta możemy dodatkowo wzmocnić skórką tartą z pomarańczy, którą dodajemy pod sam koniec przygotowywania masy.Sernik możemy upiec bez żadnego spodu. Możemy upiec lekki podpiek lub wyłożyć blachę herbatnikami. Świetnym pomysłem na spód do sernika są również pokruszone herbatniki wymieszane z roztopionym masłem. Sernik po upieczeniu możemy udekorować cukrem pudrem lub domową polewą czekoladową.

Sernik Roberta Makłowicza
13.12.2022 18:27 Makłowicz piecze sernik, tak jak nasze prababki. Wkłada wyjątkowy składnik

Sernik jest jednym z częściej wybieranych świątecznych ciast. Robert Makłowicz pokazał ostatnio swój patent na zachowanie wilgoci. Podobnie, jak niejedna dawna kucharka, dodaje do masy trochę purée ziemniaczanego. Dzięki temu ciasto wychodzi delikatne. Spróbujecie?Dodawanie ziemniaków do sernika może wydać się dziwne. Robert Makłowicz wyjaśnił jednak dlaczego zdecydował się na nietypowy składnik:- Ziemniaki sprawiają, że rzecz, do której są dodane, zachowuje wilgoć. Więc to będzie wilgotny, puszysty sernik - wyjawia Robert Makłowicz w materiale wideo.Ciasto, które pysznie rozpływa się w ustach zawsze znajdzie amatorów. Zwłaszcza gdy zaserwujemy je z pysznym musem wiśniowym zaproponowanym przez kucharza. Nikt się nie oprze takiej słodyczy.

Kuroń zdradził, co dodaje do swoich wigilijnych pierogów ruskich. Takiego składnika nikt by się nie spodziewał
13.12.2022 08:47 Kuroń zdradził, co dodaje do wigilijnych pierogów ruskich. 1 składnika nikt by się nie spodziewał

Jakub Kuroń przyrządza kultowe pierogi ruskie inaczej niż wszyscy. Do farszu dodaje intensywny ser pleśniowy typu lazur. Ser doskonale podkreśla smak pozostałych składników. Wigilijne pierogi polane okrasą z cebuli i masła znikną błyskawicznie.Jakub Kuroń wystąpił gościnnie w filmie na kanale Joanny Przetakiewicz na Instagramie. Znany kucharz wraz z projektantką mody pokazali, jak przyrządzić wyśmienite pierogi ruskie z niecodziennym dodatkiem. Przepis na pierogi wykorzystany w tym artykule pochodzi z kanału joannaprzetakiewicz na Instagramie.Niektórzy ciasto na pierogi przygotowują z jajkiem. Inni dodają letnią wodę, olej rzepakowy lub wyrabiają masę wyłącznie z mąki, wody i odrobiny soli. Jakub Kuroń do ciasta dodaje roztopione masło i odrobinę mleka. Ciasto po wyrobieniu musi odpocząć w lodówce. Jest elastyczne i sprężyste.Tradycyjnie pierogi ruskie przygotowujemy z twarogu, ziemniaków i cebuli. Do farszu możesz wykorzystać również ugotowane ziemniaki z poprzedniego dnia, wtedy nic się nie zmarnuje. Cebulę, twaróg i ziemniaki mielimy i doprawiamy solą i pieprzem. Kuroń dodaje jeszcze jeden składnik - ser lazur.Ser z niebieską lub zieloną pleśnią jest intensywny w smaku, jednak niewielka ilość dodana do farszu doskonale podkreśla smak pozostałych składników. Pierogi ruskie z lazurem będą totalnym hitem na wigilijnym stole. Cała rodzina będzie zachwycona.

Makaron marioli bojarskiej-ferenc
11.12.2022 16:33 Sycący makaron z warzywami Marioli Bojarskiej - Ferenc. Prosto i smacznie

Mariola Bojarska- Ferenc od lat inspiruje swoimi zdrowymi, a przy tym pysznymi pomysłami na posiłek. Tym razem podzieliła się sposobem na pożywny jesienny obiad. Jej bogaty w warzywne dodatki makaron otoczony aksamitnym sosem skusi niejednego amatora dobrego jedzenia. Ten smak wprost zachwyca.Makaron popularnej trenerki, dzięki dużej zawartości warzyw dostarcza do naszego organizmu błonnik, żelazo oraz witaminę C. Te składniki warto docenić zwłaszcza podczas obecnie panujących chłodów. Niezwykły aromat dania jest zaś zasługą przypraw, a także sera typu parmezan. Obok tego dania nie można przejść obojętnie.

pierogi po góralsku
09.12.2022 13:45 Zapomnij o pierogach ruskich. Góralska wersja bije je na głowę. Spróbujesz i nam podziękujesz

Polacy ukochali smak ruskich pierogów. Nawet to pyszne danie da się jednak przebić. Jeśli lubisz ruskie, to pokochasz smak pierogów po góralsku. Swoją niezwykłą nutę zawdzięczają dodatkowi wędzonego oscypka.Zaskakujące pierogi po góralsku sprawdzą się przy wielu okazjach. Można zrobić je na codzienny obiad lub uświetnić nimi świąteczny stół. Przygotowanie smakowitego farszu jest przy tym banalnie proste. Wystarczą do tego dosłownie 3 składniki.

Farsz do pierogów wigilijnych
06.12.2022 14:29 Nie z grzybów, nie z kiszonej kapusty. Pyszny farsz do wigilijnych pierogów zrobisz z innego składnika

Farsz do pierogów wigilijnych nie musi składać się z kapusty i grzybów. Równie smaczny, świąteczny rarytas uzyskamy, wykorzystując kaszę gryczaną. Jest zdrowa, lekka i sycąca, a przygotowanie pierogów z jej dodatkiem jest bardzo proste. Spróbujecie? Dobre nadzienie do pierogów jest bardzo ważne. Musi być zarówno odpowiednio skomponowane, jak i właściwie przyprawione. Bazując na kaszy gryczanej, jesteśmy w stanie przygotować jarską, odpowiednią na wigilijną kolację, wersję farszu. Nie dodamy ani grama kapusty czy grzybów, a będzie pysznie.

Szybka sałatka z tortellini na każdą okazję
04.12.2022 22:05 Szybka sałatka z tortellini. Idealna na każdą okazję

Sałatka z tortellini jest niezwykle prosta do zrobienia i pasuje na wiele okazji. Można ją zaserwować na przekąskę, sprawdzi się na rodzinnym spotkaniu i imprezie ze znajomymi. Jest naprawdę smaczna, o czym może świadczyć fakt, że błyskawicznie znika z talerzyków. Włoskie tortellini są doskonałym dodatkiem do sałatek. Jedną z moich ulubionych wersji jest sałatka z żółtym serem, ogórkiem i szynką drobiową. Sałatkę z tortellini doprawiam szczypiorkiem, majonezem, solą i pieprzem. Jest hitem każdego spotkania w gronie najbliższych.Do sałatki wybieram tortellini ze szpinakiem. Uszka w stylu włoskim z aromatycznym nadzieniem świetnie łączą się z resztą składników. W sałatce z tortellini nie może zabraknąć również czerwonej papryki i kukurydzy z puszki. Kolorowa sałatka pięknie prezentuje się na talerzu i zachwyca smakiem.Sałatka z tortellini ma delikatny, złożony smak, jednak możesz wzbogacić ją o kilka prostych składników. Sałatkę możesz doprawić również czosnkiem. Majonez wymieszaj z odrobiną jogurtu naturalnego i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Do sałatki możesz dodać również małą, cebulę czerwoną lub białą część pora.

Sernik Agaty Rubik
01.12.2022 16:38 Agata Rubik robi najprostszy sernik na świecie. Jego smak zachwyca

Sernik jest jednym z popularniejszych deserów. Agata Rubik niedawno podzieliła się swoim przepisem na znakomitą odsłonę klasycznego ciasta. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a smakiem zachwyci nawet najbardziej wybrednych. Świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Spróbujecie?Prosta i sprawdzona receptura na sernik będzie szczególnie przydatna przed świętami czy innymi okazjami do spędzenia czasu w gronie najbliższych. Chcąc umilić sobie wspólne chwile deserem, wcale nie musimy spędzać wcześniej długich godzin w kuchni. Zerknijcie, jak niewiele wysiłku potrzeba, by przygotować ciasto Agaty Rubik. Efekty przyjemnie was zaskoczą.

Puszyste racuchy zrobisz bez drożdży i proszku do pieczenia. Wystarczy uwielbiany produkt 1 produkt
30.11.2022 08:33 Puszyste racuchy zrobisz bez drożdży i proszku do pieczenia. Wystarczy 1 uwielbiany produkt

Racuchy sernikowe przygotujesz z kilku podstawowych składników, które z pewnością masz w domu. Słodkie i delikatne placki zachwycają puszystością, a nie ma w nich ani drożdży, ani proszku do pieczenia. Racuchy z białego twarogu podaj z konfiturą i ulubionymi dodatkami, nikt im się nie oprze. Sposób na puszyste racuchy? Jedni dodają proszek do pieczenia lub sodę. Inni rozczyn ze świeżych drożdży. Racuchy sernikowe z białego twarogu są świetną alternatywą dla spulchniaczy oraz długiego wyrabiania i wyrastania ciasta. Wystarczy do przygotowanej masy dodać pianę z ubitych białek.Do puszystych racuchów serowych wykorzystaj twaróg półtłusty. Chudy ser nie połączy się tak dobrze z resztą składników. Tłusty twaróg natomiast może okazać się za ciężki po usmażeniu. Racuchy smaż zawsze na mocno rozgrzanym oleju i przełóż na chwilę na ręcznik papierowy. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu.Do racuchów sernikowych dodaj cukier waniliowy, dzięki któremu puszyste placki z twarogu będą miały jeszcze lepszy smak. Racuchy podaj z domową konfiturą, świeżymi owocami, musem lub oprósz cukrem pudrem. Każda wersja błyskawicznie zniknie z talerzy.

Paluchy serowe z kaszy kukurydzianej
25.11.2022 22:40 Paluchy serowe z kaszy kukurydzianej. Aromatyczną przekąskę na mundial przygotujesz w pół godziny

Paluchy serowe z kaszy kukurydzianej są bardzo prostą, a zarazem smaczną przekąską nie tylko na mundial. Do ich przygotowania nie potrzeba wyszukanych produktów, a cały proces zajmuje mniej niż pół godziny. Warto spróbować — podane z sosem będą idealne do chrupania podczas meczu. Przekąski na mundial nie muszą ograniczać się do kupowania gotowych chipsów czy paluszków solonych. Aromatyczne i chrupiące paluchy serowe, które wam dziś proponujemy, będą o niebo lepsze niż przysmaki, które znajdziecie w sklepach spożywczych. Ich zrobienie jest dziecinnie proste. Bazą do ich przyrządzenia będzie kasza kukurydziana, która obfituje w szereg cennych składników odżywczych m.in. witaminy A i E, fosfor, potas czy magnez. Jest ona także niezłym źródłem białka. W połączeniu z serem smakuje doskonale, a my przy okazji dostarczymy sobie tłuszczu niezbędnego do przyswajania dobroczynnych składników.

sałatka z czerwonej fasoli
25.11.2022 18:50 Szybka, pożywna sałatka z czerwoną fasolą. Charakteru nada jej wyrazista wędlina i aromatyczna zielenina

Pożywna sałatka z czerwoną fasolą sprawdzi się w wielu sytuacjach. Dzięki połączeniu sycących składników z łatwością zaspokoi większy głód. Idealnie sprawdzi się na kolację czy przekąskę, pasuje także jako szybki poczęstunek na spotkaniu towarzyskim. Sałatkę z czerwoną fasolą i wędliną zrobisz w mgnieniu oka. Wystarczy pokroić wszystkie składniki i połączyć je z kremowym sosem. Wyjątkowego charakteru nadają jej chrupiące grzanki. Koniecznie daj się skusić.

Projekt bez tytułu (26)
23.11.2022 17:55 Obłędne kulki ziemniaczane ze smakowitym nadzieniem z żółtego sera

Kulki ziemniaczane z serowym nadzieniem są doskonałą przekąską na rozmaite okazje. Złociste smażone kąski możesz przyrządzić na wieczór filmowy, spotkanie towarzyskie lub nadchodzący mecz naszej reprezentacji. Kilka podstawowych składników i proste przygotowanie są ich niezaprzeczalnymi atutami.Serowe kulki ziemniaczane odznaczają się chrupiącą skórką i kremowym nadzieniem. Dodatek czosnku oraz boczku zapewnia ich wyjątkowy aromat. Kulki ziemniaczane możesz usmażyć na patelni wcześniej, a przed podaniem podgrzać w piekarniku. Złote kąski znikają z talerzy błyskawicznie.

Farsz na pierogi ruskie
23.11.2022 10:22 Dodajesz do farszu na pierogi ruskie ziemniaki i twaróg? Postaw na jeszcze 2 wyraziste dodatki

Znudził wam się klasyczny farsz na pierogi ruskie? Wzbogaćcie go o ogórki kiszone i musztardę, a stanie się bardziej wyrazisty. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a danie z pewnością przypadnie do gustu waszej rodzinie. Mało kto odmówi sobie dobrych pierogów ruskich. Jeśli jednak uznacie, że farsz z ziemniaków, cebulki i twarogu będzie zbyt mdły, możecie dodać do niego podsmażone ogórki kiszone i odrobinę musztardy. Musztardowe pierogi ruskie z ogórkiem kiszonym zaskoczą was pełnym charakteru smakiem.

Pieczarki faszerowane aromatycznym serem. Ciepła przekąska nie tylko dla kibiców
22.11.2022 16:51 Pieczarki faszerowane aromatycznym serem. Ciepła przekąska nie tylko dla kibiców

Pieczarki faszerowane camembertem są świetnym pomysłem na ciepłą przekąskę na imprezę czy na mecz. Pieczarki zapieczone z farszem z dodatkiem cebuli, natki pietruszki i aromatycznego sera dosłownie rozpływają się w ustach. Żadna inna przekąska nie dorówna im pełnią smaku. Przekąski są nieodzownym elementem każdego spotkania z rodziną lub przyjaciółmi. Zapomnij o gotowych produktach, jak chipsy i mrożone bagietki albo pizza. Pyszne i zdrowe przekąski przygotujesz błyskawicznie w domu. Pieczarki faszerowane to jedna z moich ulubionych przegryzek na ciepło. Pieczarki są tanie, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. Pieczarki piekę około 30 minut w mocno nagrzanym piekarniku. Pieczarki faszerowane camembertem wychodzą perfekcyjnie za każdym razem. Farsz przygotowany z cebuli, trzonów grzybów i natki pietruszki jest niezwykle smaczny. W połączeniu z zapieczonym serem pleśniowym dosłownie rozpływa się w ustach.

Pierogi ruskie babci Tomasza Strzelczyka
19.11.2022 12:59 Nic nie przebije pierogów babci Strzelczyka. Takich nie ma w restauracjach

Pierogi ruskie skuszą niejednego smakosza. Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przysmak przygotowuje jego babcia. Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga skomplikowanych produktów — jedynie nieco cierpliwości. Serwowane ze smażoną śmietaną danie zachwyci waszą rodzinę. Spróbujecie? W recepturze babci Tomasza Strzelczyka znajdziemy jedynie niezbędne składniki. Ciasto przygotowane jest z mąki wody i odrobiny oleju będzie skrywało w sobie ziemniaki z twarogiem i odrobiną złocistej cebulki. Całość podano z okrasą ze smażonej śmietany. Babcia Tomasza Strzelczyka poleca sięganie po wiejski nabiał — bez zbędnych dodatków. Z nią pierogi smakują najlepiej.

ser smażony
18.11.2022 17:00 Ser smażony w panierce. Ciągnący, sycący, pyszny. Bije na głowę wszystkie kotlety

Ser smażony w panierce jest świetną alternatywą mięsnego kotleta. Sycąca i chrupiąca potrawa znakomicie smakuje podana z frytkami lub ryżem i surówką. Co prawda jest kaloryczna, ale za oknem mróz, więc jak najbardziej potrzebujemy energii.Aromatyczny i rozpływający się w ustach ser otoczony chrupiącą panierką skusi niejednego smakosza. Do jego przygotowania można wykorzystać ulubiony ser żółty, a przyprawy dowolnie modyfikować. Dzięki temu proste danie za każdym razem będzie smakowało nieco inaczej. Jedno jest pewne — wasi bliscy je pokochają.

Sernik cytrynowy z bezą
15.11.2022 13:53 Sernik cytrynowy z bezą. Orzeźwiająca wersja klasycznego wypieku osłodzi jesienne popołudnie

Sernik cytrynowy jest orzeźwiającym deserem, który przywoła wakacyjne wspomnienia. Sok z cytrusa sprawia, że masa serowa nabiera charakteru i ma niesamowicie lekką konsystencję. Przysmak jest prosty w przygotowaniu i wprost rozpływa się w ustach. Warto spróbować - każdy poprosi o dokładkę. Jesienią warto osłodzić sobie ponure dni dobrym ciastem. Sernik cytrynowy z bezą jest lekkim i kremowym smakołykiem. Z naszymi wskazówkami, zrobienie go nie sprawi większego kłopotu, a podczas pieczenia w waszym domu zagości przyjemny słodko-kwaśny zapach cytrusów. Spróbujecie?

Zupa serowa z dodatkiem mięsa mielonego
14.11.2022 22:51 Sycący obiad na 2 dni. Zupa serowa z dodatkiem mięsa mielonego

Próbowaliście kiedyś zupy serowej? Sycące i pełne aromatu danie jest doskonałym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Przepis jest niezwykle prosty, a smak zachwyca. Przygotujcie od razu większą porcję — na drugi dzień też jest pyszna.Zupa serowa kusi nie tylko smakowitym nabiałem, ale też aromatycznymi przyprawami, oraz dodatkiem pora i soczystego mięsa mielonego. Danie łączy w sobie proste składniki, a jego przygotowanie jest niemalże ekspresowe. Skusicie się?