Pierogi są uwielbianym daniem posiej kuchni. Niewiele osób jednak lubi spędzać czas na ich żmudnym lepieniu. Wszystkim, którzy nie lubią marnować cennych minut, polecamy poniższy przepis na pierogi rolowane. Ten patent robi wśród gospodyń domowych furorę.
Ostatnio jadłam u córki niezwykle smaczne ogórki. Jej odpowiedź, po pytaniu o przepis, bardzo mnie zaskoczyła. Okazuje się, że te warzywa nie są kiszone, a jedynie zalewane aromatyczną mieszanką przypraw. Tak właśnie powstają wybitne ogórki po koreańsku.
Uwielbiam zupy wszelkiego rodzaju. Na czas letni szczególnie upodobałam sobie jedną z nich. Przygotowuję ją z popularnego sezonowego warzywa. Lekkostrawny, ale sycący posiłek od lat zachwyca całą moją rodzinę.
Prażona cebula może być smacznym dodatkiem do wielu potraw. Pasuje do hot-dogów, kebabów, kanapek, wzbogaci też smak pierogów. Jednak jak ją przyrządzić, by była chrupka i pyszna? Polecamy błyskawiczny i niezwykle prosty sposób na prażoną cebulę. Będzie smaczniejsza i zdrowsza niż kupna.
Placki ziemniaczane są potrawą, która ma wielu zagorzałych zwolenników. Gdy zrobimy placki z młodych ziemniaków- to będą wyjątkowo smaczne, bo ziemniaków wcześniej nie obieramy. Znany kucharz radzi, by do tych placków ziemniaczanych dodać jeden składnik, który jeszcze bardziej podkręci ich smak.
Moja babcia robiła najlepszą paprykę konserwową. Jej sposób na te przetwory był bardzo prosty, a przy tym szybki, gdyż nie wymagał pasteryzowania. Od kiedy dała mi swój przepis, korzystam z niego regularnie. Koniecznie wypróbujcie go w swojej kuchni.
Znam doskonały przepis na zupę kalafiorową. Potrawa wychodzi tak pyszna, że rodzina domaga się jej kilka razy w miesiącu. Mimo braku mięsa jest sycąca i pełna smaku. To świetna propozycja zwłaszcza na ciepłe letnie dni.
Byłam dziś zaproszona do mojej cioci na niezobowiązujący obiad. Jak zawsze posiłek spod jej ręki wyszedł doskonały w smaku. Tym jednak, co wzbudziło mój szczególny zachwyt, była doskonała surówka z ogórków. Klasyczna mizeria zupełnie nie ma do niej startu.
Czy wkładaliście kiedyś cebulę do zamrażarki? Jeśli nie, ta czynność szybko wejdzie Wam w nawyk. Mocno schłodzone warzywo nie powoduje bowiem uciążliwego łzawienia oczu podczas krojenia. Ten kuchenni trik jest niezastąpiony.
Znamy przepis na najlepsze na świecie pierogi. Pochodzi on prosto z Koło Gospodyń Wiejskich Stalowianki, działającego w województwie podkarpackim. Farsz pierogów, które zwane są pierogami kresowymi, przygotowany jest na bazie pożywnej kaszy jaglanej. Smak uzupełnia aromatyczny boczek oraz pieczarki.
Smaczny posiłek nie musi kosztować fortuny. Najlepszym dowodem na to jest propozycja taniego obiadu od Tomasza Strzelczyka. Kilka prostych składników i aromatyczne przyprawy gwarantują pyszną potrawę, którą zajadać się będzie cała rodzina. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w swoim domu.
Uwielbiasz placki ziemniaczane? Ja zawsze w lato przygotowuję ich sezonową wersję. Placki z młodych ziemniaków robi się bardzo prosto, w dodatku wychodzą obłędnie chrupiące. Wszystko dzięki temu, że dodaję do nich jedynie odrobinę mąki.
Gotowanie rosołu nie raz przysparzało mi problemu. Zupa, która wychodziła w smaku dobra, momentalnie kwaśniała. W końcu postanowiłam zapytać babci, jaką może mi dać radę w tym temacie. Nawet nie przypuszczałam, że winna okaże się cebula i por.
Smażona cebula jest nieodłącznym elementem wielu potraw. Jak sprawić, by była niezwykle apetyczna, i rozpływała się w ustach? Niektórzy w tym celu podczas smażenia oprószają warzywo solą. Ja jednak znamy lepszy sposób i zawsze dodaję do niej cukier.
Polacy kochają rosół. Przepisy na przygotowanie tej pysznej i zdrowej zupy są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Jednak, co zrobić, by rosół nie skwaśniał? Sposób babć wciąż jest skuteczny. Po prostu to działa!
Agata Rubik zdradziła rodzinny przepis na śledzie. Ten przysmak najczęściej przygotowuje razem ze swoją mamą. Przyznać trzeba, że celebrytka postawiła na nietypowe połączenie smaków. Swoje śledzie przyrządza bowiem z dodatkiem brzoskwiń.
Któż z nas nie uwielbia krokietów? Znamy najlepszy sposób na ich letnią, lżejszą wersję. Wystarczy, że ich farsz zrobisz na bazie młodej kapusty. Takie krokiety będę idealnie komponować się z filiżanką czerwonego barszczu, ale zdadzą egzamin także solo.
Tomasz Strzelczyk ma pyszny pomysł na każdą okazję. Tym razem zadziwił sposobem przyrządzenia młodych ziemniaków. Są tak smaczne, że można je jeść same. Na szczególną uwagę zasługuje jednak ich metoda czyszczenia. Znany kucharz robi to szybko i sprawnie przy użyciu soli.
Nie podawaj kolejny dzień z rzędu zwykłej jajecznicy, bo to nudne. Zobacz, jak łatwo tę potrawę możesz urozmaicić. Wystarczy, że zawiniesz ją w tortillę i całość podsmażysz na patelni. Wnętrze tak przygotowanego placka będzie się po prostu rozpływać w ustach.
Ten patent na przekąskę cebulową zachwyca swoją prostotą, a zarazem efektownością. Na stole prezentuje się znakomicie i robi wrażenie. Smakowo też zachwyca, a jest banalnie prosty. Warto w ten sposób przygotować cebulę.
Zastanawiasz się nad surówką do obiadu? Mamy pyszną i zdrową propozycję. Surówkę z młodej kapusty zrobisz dosłownie w 5 minut. Przepis babci Ewy jest gwarancją smaku. Spróbuj koniecznie.
Rosół jest zupą, bez której wielu Polaków nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu. Kojarzy się z domową kuchnią mam i babć. Jest pyszny, sycący i zdrowy. Robert Makłowicz stosuje trick z cebulą. Poznaj, co z nią robi znany kucharz.
Chodzicie na zakupy do hipermarketów? Dokładnie sprawdzajcie, co wkładacie do koszyka. Niektóre produkty absolutnie nie powinny trafić do sprzedaży. Mowa tutaj o zgniłych i zepsutych warzywach.
Czy wiesz, co siostra Anastazja dodaje do surówki? Nie dla każdego ten składnik jest do zaakceptowania. Poza chrupiącą czerwoną kapustą i majonezowym sosem w salaterce kryją się słodkie rodzynki. Skusilibyście się na taki przysmak, czy raczej ominiecie go szerokim łukiem?
Czy wiesz, że pyszny składnik spożywczy masz dosłownie pod stopami? Wystarczy się tylko po niego schylić. Mowa o zdrowej i zaskakująco smacznej pokrzywie. Dodaj do niej kilka produktów, a zyskasz doskonały dodatek do chleba lub makaronu.
Praca z klientem może być ciężkim kawałkiem chleba. To, co pokazała pracownica Żabki na TikToku przechodzi jednak ludzkie pojęcie. Osoby odwiedzające sklep występują do sprzedawców z irracjonalnymi żądaniami. Chęć kupna odkrojonej połówki masła do dopiero preludium do palety zachowań.
Nie wiesz, co zrobić z resztką sałaty? Kucharz pokazał, jak wyczarować z niej coś zupełnie niespodziewanego. A mianowicie orzeźwiający sos. Wystarczy dodać do niej opaloną cebulę i kilka dodatków i całość zblendować. Będziecie przyjemnie zaskoczeni smakiem zielonego specjału o meksykańskich korzeniach.
Myślicie, że wiecie jak kroi się cebulę w pióra? Instruktaż Kucharza Macieja może Was więc zaskoczyć. Okazuje się, że położenie warzywa na desce względem noża ma niebanalne znaczenie. Samemu ciężko na to wpaść.