Nie podawaj kolejny dzień z rzędu zwykłej jajecznicy, bo to nudne. Zobacz, jak łatwo tę potrawę możesz urozmaicić. Wystarczy, że zawiniesz ją w tortillę i całość podsmażysz na patelni. Wnętrze tak przygotowanego placka będzie się po prostu rozpływać w ustach.
Racuchy to danie, które wyśmienicie smakuje o każdej porze roku. Możemy wzbogacić je o przeróżne dodatki, jednak najczęściej sięgamy po owoce. Zazwyczaj są to całoroczne jabłka, jednak wiosną i latem warto wykorzystać sezonowe produkty. Dlatego dziś proponujemy Wam racuchy z rabarbarem. Ich kwaskowy smak doskonale przełamie cukier puder.
Co się stanie, gdy ubijesz jogurt z kawą? Wyjdzie coś pysznego! Spróbuj koniecznie, bo to prosty w przygotowaniu sposób na ciasto, jakiego jeszcze nie jadłeś. Będzie smakował każdemu.
Co może kryć zamrażarka? To pokazała TikTokerka, która zajrzała do zamrażarki swoich dziadków. Produkty, które zobaczyła- wywołują ciarki i dosłownie mrożą krew w żyłach. Filmik, który publikujemy, obejrzało już 5 milionów osób. Przekonaj się dlaczego.
Szakszuka jest doskonałym pomysłem na smaczne śniadanie. Pyszne jajka w pomidorach w wersji zaproponowanej przez Karola Okrasę są aromatyczne i proste w przygotowaniu. Zapomnicie o klasycznej jajecznicy.
Racuchy lubią niemal wszyscy - i dorośli i dzieci. Doskonale smakują, robi się je szybko i to na wiele sposobów. Można je podać na podwieczorek czy kolację. Dziś zaprezentujemy Wam przepis na niezwykłe racuchy z kaszą manną i kefirem. Przygotujcie je raz, a przekonacie się, że tak puszystych i wilgotnych jeszcze nie jedliście.
Jajka w pomidorach są o wiele smaczniejsze niż zwykła jajecznica czy wytrawny omlet. Gdy dodamy do nich jeszcze ziemniaki, cebulkę oraz kilka aromatycznych przypraw uzyskamy niesamowicie smaczny i pożywny posiłek. Idealny na sycące śniadanie, a nawet obiad.
Polacy uwielbiają rozpoczynam dzień od posiłku z jajek. Ile razy jednak można jeść jajecznicę? Jeśli pragniesz odmiany, przygotuj niezwykle pyszne i efektowne jajka po turecku. Gwarantujemy, że odkryjesz smaki, o jakich Ci się nie śniło.
Znów makaron na obiad? Nuda! Jednak można go ugotować w taki sposób, że będzie całkowitym zaskoczeniem kulinarnym. Z makaronu, jajek i jeszcze kilku składników wyczarujemy pyszne danie na obiad. To prosty i banalnie prosty w przygotowaniu przepis.
Omlet z tortillą jest znakomitym pomysłem na sycące śniadanie. Ciepłe danie jest proste w przygotowaniu i smakuje o niebo lepiej niż klasyczna jajecznica. Musicie spróbować — jeszcze nie raz je zrobicie.
Jeść czy nie jeść jajka? Jeśli jeść- to ile dziennie? Te pytania zadaje sobie wiele osób. Odpowiedzi udziela dr Bartek Kulczyński, który na YouTubie prowadzi swój kanał. Wyjaśnia tam zagadnienia związane z dietą i zdrowiem. Tym razem na tapetę wziął jajka.
Na targach i straganach zaroiło się od botwinki. Jak wykorzystać smaczne i zdrowe, sezonowe warzywo? Z jego użyciem prosto i łatwo przygotujesz pyszną szakszukę. Takie śniadanie zapewni Ci energię na długie godziny.
Czy da się zrobić sernik bez…sera? Oczywiście, a do tego wyjdzie obłędny w smaku. Z tym prostym przepisem poradzi sobie absolutnie każdy. Bazą niezwykłego ciasta są zdrowe jogurty naturalne.
Jajka często goszczą na naszych stołach, dodajemy je też do wielu potraw. Niektórzy są jednak zaniepokojeni faktem, że po wybiciu jajka, jego białko często jest galaretowate. Czy rzeczywiście trzeba się obawiać takiego produktu? Spieszymy Wam z wyjaśnieniem - trafiliście na towar wysokiej jakości.
Jajecznica często pojawia się na naszych stołach. Nic dziwnego, wszak robi się ją bardzo szybko i jest niezwykle pożywna. Jajecznicę można przygotować na wiele sposobów. Dziś proponujemy Wam zrobić ją nie na patelni, a w garnku. Jajka będzie łatwiej mieszać, dzięki czemu potrawa zyska doskonałą, kremową konsystencję.
Po jajka sięga niejeden smakosz. Dietetyk zdradził, jak je przygotować i z czym podać, by posiłek dostarczył nam najwięcej cennych składników odżywczych. Niestety trzeba będzie zapomnieć o jajecznicy na boczku.
Znamy niezastąpiony przepis na naleśniki. Jego autorką jest nie kto inny, jak sama Ewa Wachowicz. Sekret jej złocistych placuszków tkwi w płynnych dodatkach. Najlepsze ciasto nie może powstać bez mleka i wody gazowanej.
Kto z Was choć raz w życiu zrobił domowy majonez? Większość osób idzie na łatwiznę i kupuje gotowy sos w słoiku. Popularny youtuber postanowił jednak wypróbować przepis od Magdy Gessler na ten specjał. Eksperyment zakończył się pełnym sukcesem.
Znamy pyszny sposób na początek dnia. Wyborne śniadanie przygotujecie z chleba i jajek. Gwarantujemy, że takiego specjału nie mieliście jeszcze okazji kosztować. Gdy spróbujecie raz, będziecie do tego przepisu wracać regularnie.
Pracownica Biedronki ujawniła przykrą prawdę o zachowaniu klientów. Niektórzy z nich kompletnie nie potrafią zachować się w sklepie. Bałaganienie i niszczenie towaru są jedynie niewinnymi przykładami. Lepiej nie wiedzieć jakie grzeszki umknęły uwadze personelu sklepu.
Ile zachodu potrzeba, żeby zrobić ciasto? Z naszym przepisem mniej, niż można sobie wymarzyć. Po prostu namocz fasolę, zalej ją kawą i zblenduj na gładką masę. Stąd już tylko kilka kroków dzieli Cię od zajadania się zaskakującym deserem.
Nie ma potrawy, której nie potrafiłaby przyrządzić Magda Gessler. Gwiazda kulinariów ma w tej kwestii ogromne doświadczenie. Nie stroni od ulepszania nawet najprostszych dań, takich jak chociażby jajecznica. Dodatek tak prostego składnika, jak śmietana, zmienia tę uwielbianą potrawę nie do poznania.
By przygotować sycące danie wystarczą jajka, parówki i dobry pomysł. Właśnie taki prezentujemy Wam w naszym materiale. Na przygotowanie pysznego śniadania lub kolacji nie potrzeba dużo czasu. A wygląda tak apetycznie, że cała rodzina zje je ze smakiem.
Tak prostych naleśników jeszcze nie widzieliście. Zrobicie je z zaledwie 2 składników. Wbij do naczynia jajka, dodaj żelatynę i ciasto prawie gotowe. Potrawę pokochają zwłaszcza osoby na diecie ketogenicznej lub takie, które są uczulone na mleko zawarte w tradycyjnym przepisie.
Znamy przepis na niezwykle efektowny, a przy tym prosty do zrobienia sernik. Recepturą podzieliła się żona słynnego artysty. Agata Rubik, bo o niej właśnie mowa, swoje ciasto robi na spodzie z biszkoptów. Dzięki temu jego wykonanie jest bardzo szybkie i banalnie łatwe.
Pasta jajeczna może być jeszcze bardziej sycąca i kremowa. Wystarczy połączyć jajka z serkiem wiejskim, by uzyskać niesamowicie smaczny dodatek do pieczywa, który zniknie w mgnieniu oka. Musicie spróbować — rodzina będzie zachwycona.
Masz ochotę na lekkie, ale pożywne śniadanie? Spróbuj koniecznie naszej jajecznicy. Zamiast smażenia na patelni wybierz gotowanie na parze. Zdziwisz się, jak obłędnie mogą smakować jajka przyrządzone w ten sposób.
Upiekłaś ciasto z owocami, ale zamiast pysznego deseru wyszedł zakalec? Babcie ciasto smarowały pianą z białek, a następnie oprószały mąką. Nie było mowy o zakalcu i niedopieczonym, suchym cieście. Zastosuj ich sztuczkę, a domowe wypieki będą wilgotne, puszyste i pyszne.