Purée z selera jest o niebo lepsze od ziemniaczanego. Odkryłam je już jakiś czas temu i od tamtej pory nie wracam do klasyki. Delikatniejszy i bardziej bogaty smak bulwy selera pasuje do wielu obiadowych klasyków.
Mam idealny pomysł na niedzielny obiad. W ten dzień posiłek musi wyróżniać się czymś wyjątkowym. Bliska sąsiadka podzieliła się ze mną doskonałym przepisem na roladki drobiowe. Takie eleganckie i lekkie danie zachwyci moją teściową.
Surówka z pora zaskoczyła mnie ostatnio niebagatelnym smakiem. Podany przez moją ciocię obiadowy dodatek bardzo mi się spodobał i poprosiłam ją o przepis. W żadnej restauracji nie znalazłam niczego podobnego i byłam ciekawa, co powoduje, że jest tak przyjemnie odświeżający. Na liście skalników znalazłam dobrze mi znaną, aromatyczną zieleninę.
Koniec lipca to wysyp borowików w wielu miejscach w Polsce. Jeden z grzybiarzy ujawnił, gdzie znalazł 30 pięknych okazów- od najmniejszych grzybków, aż po okazałe prawdziwki. Warto jego wskazówki wziąć pod uwagę- może i Ty zbierzesz borowiki i przygotujesz z nich smaczne potrawy.
Kalafior jest częstym dodatkiem do dań obiadowych. Jednak polecamy przepis, w którym kalafior wystąpi w roli głównej podczas obiadu. Wystarczy wypchać go mięsem mielonym, a zyskamy smaczny i sycący posiłek. Wypróbujcie koniecznie ten przepis.
Placki ziemniaczane są smaczne i pożywne. Możemy podać je na letni obiad, który będzie smakował całej rodzinie. Dzięki patentowi mojej sąsiadki na placki ziemniaczane są one jeszcze smaczniejsze niż zwykle. Dodany produkt doskonale podkręca smak. Wypróbujcie koniecznie ten patent.
Zupa gołąbkowa jest prosta w przygotowaniu. Proste połączenie włoskiej kapusty, pomidorów, mięsa mielonego i ryżu na głowę bije leczo czy słodki kapuśniak. Nie kosztuje przy tym zbyt wiele. Musicie spróbować.
Myśleliście, że nie ma nic lepszego, niż tradycyjne schabowe? Wypróbujcie te obłędne kotlety z cukinii. Wyglądają jak danie mięsne, ale są lekkie, zdrowe i po prostu przepyszne. Będziecie chętnie do nich wracać przy każdej okazji.
Nie musisz spędzać całego dnia w kuchni, by przygotować pyszny posiłek. Z pomocą zawodowego kucharza w łatwy sposób przyrządzisz obiad w 15 minut. Filety z kurczaka podane z aksamitnym sosem z dodatkiem ryżu zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia. Wszystko to powstaje w dosłownie kwadrans.
Kalafior ma wiele zastosowań w polskiej kuchni. Można go ugotować i podawać jako dodatek do obiadu, czy dodać go do sałatki. Z kalafiora warto też przyrządzić pyszną zupę. Polecam przepis mojej bratowej, która ziemniaki zastąpiła niezwykle zdrowym produktem. Ta zupa kalafiorowa będzie smakowała całej rodzinie.
Szukasz fajnego pomysłu na obiad? Mamy dla Ciebie doskonałą propozycję. Ugotuj makaron, dodaj jajka i jeszcze kilka składników. Efektem będzie smaczny i tani obiad. Warto wypróbować ten patent na letni, pożywny posiłek.
Ziemniaki po szwedzku są smaczne i pięknie prezentują się na talerzu. Zobaczyłam je kiedyś w restauracji i musiałam spróbować. Przepis jest tak prosty, że przygotowuję co tydzień. Cała rodzina się nimi zachwyca.
Znamy przepis na najlepsze na świecie pierogi. Pochodzi on prosto z Koło Gospodyń Wiejskich Stalowianki, działającego w województwie podkarpackim. Farsz pierogów, które zwane są pierogami kresowymi, przygotowany jest na bazie pożywnej kaszy jaglanej. Smak uzupełnia aromatyczny boczek oraz pieczarki.
Smaczny posiłek nie musi kosztować fortuny. Najlepszym dowodem na to jest propozycja taniego obiadu od Tomasza Strzelczyka. Kilka prostych składników i aromatyczne przyprawy gwarantują pyszną potrawę, którą zajadać się będzie cała rodzina. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w swoim domu.
Szukacie pomysłu na smaczną i prostą surówkę do obiadu? Polecamy znakomitą surówkę z marchewki. Jest niezwykle szybka w przygotowaniu, a dodatek lubianego składnika nada jej wyrazistości i orzeźwi w gorący dzień. Spróbujcie pysznej surówki z marchewki i koperku.
Czy zastanawiasz się, co przygotować na obiad? Mamy dla Ciebie pyszną i prostą propozycję. Tomasz Strzelczyk pokazał właśnie, jak szybko zrobić wyborny obiad z ryżu, młodej kapusty i kurczaka. To smaczne i pożywne danie będzie smakować całej rodzinie, a przygotujesz je w rękawie do pieczenia.
Ceny wakacje w Polsce po raz kolejny dają się we znaki. Tym razem po kieszeni dostali pielgrzymi. Koszt obiadu woła o pomstę do nieba, a to dopiero początek wydatków. Na widok paragonów z Lichenia, Łagiewnik czy Jasnej Góry pozostaje złapać się za głowę.
Co zrobić, żeby panierka nie odpadała od ryby? Ten problem od dawna prześladował mnie w kuchni. Aby temu zaradzić, babcia zdradziła mi sposób na właściwe przygotowanie panierki. Chodzi o mieszanie mąki pszennej z kukurydzianą w odpowiednich proporcjach
Czy można przygotować posiłek bez żadnych nakładów finansowych? Pewien youtuber pokazał swój sposób na darmowy obiad. W sprytny sposób wykorzystał zasoby, do których ma dostęp na co dzień i przygotował posiłek, za który nie zapłacił ani grosza. To dużo łatwiejsze, niż przypuszczacie.
Kotlety mielone to klasyczna potrawa kuchni polskiej. Często gości na stołach Polaków, bo jest smaczna i można ją szybko przyrządzić. Jednak, co zrobić, by mielone nie wyszły surowe w środku? Mamy na to sprawdzony sposób. Warto go wykorzystać w swojej kuchni, a mielone wyjdą idealnie.
Upały mają wpływ na nasz apetyt i na to, co trafia na nasze talerze. Na gorące dni polecamy smażoną cukinie w cieście. To pyszne i szybkie danie znika z talerzy w mgnieniu oka. Rodzina chce jeść tylko cukinię w takim wydaniu. Nie ma się, co dziwić- jest pyszna.
Zupa węgierska jest tradycyjnym daniem kuchni znad Dunaju, którego głównymi składnikami są mięso i papryka. To bardzo pożywne danie jednogarnkowe, które poleca również siostra Anastazja. Jej przepis na tę pyszną zupę starczy za 2 dania. Spróbuj koniecznie i ciesz się wyrazistym smakiem zupy węgierskiej.
Placki ziemniaczane to pomysł na smaczny i pożywny obiad. Można podawać je na słodko i w sposób wytrawny. Jednak, co zrobić, by placki nie ciemniały? Mamy na to skuteczny sposób od Ojca Grande.
Kotlety mielone często goszczą na stołach Polaków. Przygotowuje się je w prosty i szybki sposób. Jednak Robert Makłowicz mielonych nie robi ani z mięsa, ani z warzyw. Stawia na rybę i wędzony boczek. Ten smak zachwyci wielu fanów kotletów mielonych.
Kotlety schabowe to jedno z najbardziej lubianych dań obiadowych w Polsce. Można je szybko przygotować i smakują bez względu na dodatki, z jakimi je podamy. Jednak zdarza się, że schabowe wychodzą twarde. Powodem jest to, że zapominamy o ważnej zasadzie i użyciu jednego produktu podczas smażenia.
Prosta surówka z czerwonej kapusty ożywi niejeden obiad. Wykonanie jest banalne, że zdążycie nawet w ostatniej chwili przed przyjściem gości. Smak będzie lepszy niż w niejednej restauracji. Musicie spróbować.
Przygotowanie idealnych kotletów mielonych nie jest prostą sprawą. Mięso często wychodzi zbyt suche, twarde i zwyczajnie niesmaczne. Aby mieć pewność, że potrawa będzie dokładnie taka, jak powinna warto dodać do niej kaszę jęczmienną. Ten prosty, ale skuteczny trik pokazała mi moja ciocia.
Polędwiczki z kurczaka często goszczą na stołach Polaków. Wybieramy je jako danie obiadowe, bo są proste i szybkie w przygotowaniu. Jednak pewnym kulinarnym kłopotem podczas przygotowania polędwiczek - mogą być białe włókna, które znajdziemy w mięsie. Jak się ich pozbyć? Jest na to niezawodny sposób.