Jak zrobić błyskawiczny i pyszny deser? Mam na to sprawdzony sposób. Robię smakołyk z bananów i jajek, ale bez mąki i pieczenia. Raz-dwa powstaje deser, który zachwyca smakiem i prostotą przygotowania.
Placek po węgiersku z przepisu Tomasza Strzelczyka robi wrażenie. Znany kucharz podaje go w aromatycznym i niezwykle bogatym sosie. Teraz to danie możesz zrobić we własnej kuchni i cieszyć się jego wybornym smakiem.
Zima może być wyjątkowo smaczna, a wszystko dzięki tej włoskiej zupie z białej fasoli. Zawiera dużo warzyw i mnóstwo smaku rodem z Półwyspu Apenińskiego. Podczas gotowania ważny jest 1 szczegół, który sprawia, że zupa tak dobrze smakuje.
Czy ciasto może się zrobić niemal samo? Jak najbardziej! Polecam przepis na proste i pyszne ciasto z brzoskwiniami. Robi się je błyskawicznie, a znika jeszcze szybciej.
Czy lubisz rogaliki? Jeśli tak, to polecam wyjątkowy przepis. Dzięki niemu zrobisz rogaliki z dodatkiem, który może wywołać pewne zdziwienie. Takie smakołyki możesz śmiało podać nawet do obiadu.
Tłusty Czwartek to prawdziwy raj dla smakoszy. Tego dnia zrób pączki delikatne jak obłok. Ich puszystość na każdym robi wrażenie, a smak pamięta się długo. Oprócz tego mają mniej kalorii niż pączki tradycyjne. Dowiedz się dlaczego.
Papryka nadziewana mięsem i ryżem to pyszna propozycja na obiad. Sekret smaku tego dania tkwi w jego prostocie, a potrawa wychodzi wyjątkowo soczysta. Polecam przepis na faszerowaną paprykę, którą polubi każdy smakosz.
Czy jesteś łasuchem? Jeśli tak, to koniecznie wypróbuj przepis na najbardziej puszyste ciasto. Zawsze się udaje, pięknie wyrasta i zachwyca puszystością. Czegoś takiego jeszcze nie jadłeś. Pora na bajecznie puszyste ciasto, które zrobisz z zaledwie kilku składników.
Ziemniaki i mielone mięso to podstawowe składniki tego szybkiego przepisu. Nie da się go nie lubić. Nie chodzi tylko o smak, lecz także o to, jak błyskawicznie gasi głód. Wystarczy połączyć kilka prostych składników i zapiec je w pyszną całość.
Pogoda za oknem nas nie rozpieszcza. Śnieg i panujący mróz potrafią dać się we znaki Właśnie na taką pogodę ma przepis na zupę od mojej babci. Rozgrzewa po przyjściu do domu, a do tego smakuje wybornie.
Tradycyjne twarde ciastka o lekko słodkim smaku przygotowywane były na Kurpiach od setek lat. Nazywane tam fafernuchami, korzystały z naturalnej słodyczy warzyw. W tym przepisie główną rolę odgrywa marchewka. Zapomnij klasycznym o cieście marchewkowym, zamiast niego wypróbuj te zaskakujące kąski.
Mozzarella to ser, który z całą pewnością nie jest ci obcy. Jest tani i ma wiele zastosowań. Ten przepis sprawi, że już nigdy nawet nie spojrzysz na te sklepowe. Od teraz będziesz chciała robić go tylko w domu.
Czy lubisz sernik? Moja rodzina go uwielbia, a ja robię najlepszy sernik pod słońcem. Jest obłędnie pyszny, delikatny i lekko waniliowy. Tak pysznego sernika jeszcze nigdy w życiu nie jadłam. Przyrządzam go bez pieczenia i zawsze wychodzi.
Jeżeli wczoraj na obiad miałaś kotlety schabowe, dzisiaj mielone, a na jutro skończyły ci się pomysły, ten przepis jest właśnie dla ciebie. Dzięki niemu zrobisz coś nowego i będziesz zachwycona.
Zgadnij, co to za zupa. Ma głęboki zielony kolor i jest lekko kwaśna. Tak, to ogórkowa . Pod względem popularności w Polsce zajmuje trzecie miejsce, zaraz po rosole i pomidorowej. Nic dziwnego, bo kochają ją wszyscy, ale czy wiesz, jak ugotować ją dobrze? Ten przepis ci pomoże.
Surówka do kotleta to jego nieodłączny element. Nie musi być ona jednak nijaka. Możesz urozmaicić klasyczną surówkę z pekińskiej i nadać jej nowy lepszy smak. Z tym składnikiem to możliwe.
Nawet ci, którzy na codzień nie słodzą herbaty, mogą mieć słabość do naparu z dodatkiem miodu. Niestety jeden błąd sprawia, że traci ona swoje cenne właściwości. Miodem nie można słodzić herbaty zbyt wcześnie.
To niesłychane, w co zmieniają się herbatniki po nocy spędzonej w lodówce. Wcześniej przekładam je prostą w przygotowaniu masą. Całość tworzy ciasto, które wygląda jak z cukierni. Koniecznie sprawdźcie poniżej, jak je przyrządzić.
Rosołu nikomu nie trzeba przedstawiać. Jednak zimą dodaję do niego te dwie przyprawy, bo doskonale wzmacniają odporność. Zupa w takim wydaniu ma wyjątkowy smak i sprawia, że zimą nie chorują. Zróbcie rosół tak jak ja, cieszcie się pysznym smakiem i zdrowiem.
Jesteś smakoszem naleśników? Zrób to pyszne danie tak, jak mistrzowie kuchni. Do ciasta dodaj te dwa składniki, które sprawią, że naleśniki wyjdą obłędnie pyszne. Nigdy wcześniej nie jadłeś tak dobrego dania.
Każdy łasuch powinien sięgnąć po cytrynę, pokroić ją i zasypać cukrem na patelni. Efekt zrobi ogromne wrażenie. Powstanie smakołyk, którego nikt sobie nie odmówi. Czaruje smakiem i wygląda obłędnie.
Fasolka po bretońsku w pół godziny? Z tym przepisem to możliwe. Nie musisz już namaczać fasoli przez wiele godzin. Mam znacznie szybszy sposób. Włącz stoper i zaczynamy.
Chcesz poznać pyszny sposób na śniadanie? Zrób je tak, jak ja. Jajka i cebula zapewnią pożywny i smaczny posiłek. Zrobisz go raz-dwa, a danie zasmakuje całej rodzinie.
Domowe gołąbki to jeden ze szlagierów wśród niedzielnych obiadów. Ten przepis traktuje je nieco inaczej niż inne. Stają się dzięki niemu jakby zupełnie innym daniem, choć wciąż bliskim tradycyjnej kuchni polskiej.
Uwielbiasz pomarańcze? Jeśli tam, to mamy dla ciebie idealny deser. Ten łatwy przepis pozwoli przygotować ciasto na bazie pomarańczy. Wystarczy 10 minut pracy w kuchni, by wyczarować niezwykły deser.
Ten szybki deser z ciasta francuskiego i brzoskwiń z puszki nada się świetnie także jako przekąska czy nawet drugie śniadanie do szkoły. Smakuje równie dobrze na zimno, jak i świeżo po upieczeniu. A przygotowanie go zajmuje dosłownie kwadrans.
Wiele z nas boi się wypieków jako trudnych. Ten przepis może pomóc obalić tę barierę. Doskonałe bułeczki wychodzą za każdym razem. Prościej się już nie da.
Fasola uchodzi za problematyczny produkt ze względu na ciężar na żołądku po jej zjedzeniu. Ale z tym przepisem zupa fasolowa pozwala pominąć ten problem. Zdrowa zupa jest tania w przygotowaniu i świetnie rozgrzewa w zimowe dni.