Masz ochotę na pyszne ciasto na niedzielę? W takim razie poznaj ten przepis. Dzięki niemu zrobisz smakołyk z biszkoptów i kremu czekoladowego. Taki deser każdy zje z przyjemnością i poprosi o dokładkę.
W okresie zachorowań przeziębienie będzie ci niestraszne. Wystarczy, że przygotujesz napój imbirowy, który wzmocni twoją odporność. Jego regularne spożywanie może przynieść także inne pozytywne efekty. Czytaj dalej, a poznasz wszelkie szczegóły i przepis.
Nie masz pomysłu, co podać na obiad na Wszystkich Świętych? Przygotuj smaczny i rozgrzewający schab, który zachwyci całą rodzinę. Zrób go z tego przepisu, a domownicy poproszą o niejedną dokładkę. Nie ma lepszego patentu na obiad.
Borowiki marynowane od siostry Anastazji nie mają sobie równych. Wszystko przez dodatek, który trafia do zalewy. Dzięki niemu te leśne skarby w zalewie wyróżniają się wyjątkowym smakiem.
Znudziły ci się klasyczne kotlety mielone? Wypróbuj przepis babci i przygotuj je w zupełnie nowej odsłonie. Sposób przygotowania oraz smak dania przechodzi najśmielsze oczekiwania. Kotlety są tak pyszne, że będziesz przygotowywać je tylko w ten sposób. Czytaj dalej, a dowiesz się, czym różnią się one od tych tradycyjnych.
Kapusta czerwona do słoików to najlepsze przetwory na zimę. Surówka doskonale sprawdzi się, jako dodatek do wielu dań. Dlatego koniecznie poznaj ten łatwy przepis i przygotuj według niego kapustę, która smakiem zachwyci każdego.
Zupa z przepisu Tomasza Strzelczyka nie ma sobie równych. Smakuje, że palce lizać i syci jak żadna inna. Każdy głodomór od stołu odejdzie najedzony. Kwaśnica na żeberkach od Strzelczyka to hit tej jesieni.
Moskole to góralka odpowiedź na placki ziemniaczane. Dzięki dodatkom, których zazwyczaj nie stosujemy w tej potrawie, są nie tylko bardzo smaczne, lecz także mają lepszy skład. Znana wszystkim przekąska zmienia z tym przepisem swoje oblicze.
Myślisz, że miód jest dobry dla zdrowia? Poczekaj, aż poznasz właściwości innego produktu z pasieki. Chodzi o pyłek pszczeli.
Odtykanie zlewu nie musi być trudne. Domowa mikstura oparta na kilku produktach spożywczych zadziała lepiej niż hydraulik. W dodatku z tym sposobem brzydki zapach w zlewie zniknie w trymiga. Koniecznie wypróbuj ten patent, a już na zawsze unikniesz zapchanego zlewu.
Schab przygotowany z tym przepisem smakiem przebija gotowe wędliny ze sklepu. Rodzina nie uwierzy, że przygotowałaś coś tak smacznego w tak krótkim czasie. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak zrobić schab, który zachwyci każdego. Przygotowanie jest banalne.
Oto prosty przepis na niesamowite krokiety ziemniaczano-twarogowe. Świetnie nadają się zarówno na przekąskę, jak i jako kotlety ziemniaczane na pełen obiad. Są proste w przygotowaniu i niedrogie.
Ryba na obiad to zawsze dobry pomysł. Jednak ostatnio smażoną rybę zrobiłam inaczej niż zwykle. Panierowana w migdałach zachwyciła domowników.
Tomasz Strzelczyk gotuje, że palce lizać. Zrobił pierogi, które jada się na Podlasiu. Danie zwane zagubami z wyjątkowym farszem to prawdziwy majstersztyk. Przepis jest wart wypróbowania.
Jaki masz pomysł na śniadanie? Jeśli zastanawiasz się co rano upichcić, to wypróbuj przepis na jajka z boczkiem. Wychodzą, że palce lizać, a takie śniadanie z jajek zapewni energię aż do obiadu. Możesz zabrać je też do pracy.
Dynia nie tylko do zupy i ciasta. Przygotowana z warzywa sałatka w słoiku nie ma sobie równych. Wypróbuj łatwy do wykonania przepis, a sałatka z dyni na zimę na pewno zachwyci całą rodzinę. Smak uzależnia i takie przetwory będziesz musiała przygotowywać co roku.
Jabłecznik z tym przepisem przygotujesz znacznie szybciej. Koniecznie poznaj nieskomplikowany sposób i przygotuj doskonały deser dla swoich bliskich. Takie ciasto na jesień pokochają od razu i poproszą o niejedną dokładkę.
Ten bardzo prosty w przygotowaniu ziołowy sos idealnie komponuje się z wieloma daniami, które często goszczą na naszym stole. Choć ma skomplikowaną nazwę – chimichurri – składa się z produktów, które niezwykle łatwo kupić.
Domowa kiszona kapusta jest nie do przebicia. Dodana do dań, swoją kwaśnością podkreśla i nadaje im smak. Jednak przygotowując przysmak, należy trzymać się jednej zasady, która dotyczy odpowiedniej ilości soli. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak właściwie ukisić kapustę i już nigdy nie będziesz się zastanawiać, ile dodać soli do kiszonej kapusty.
Niektórzy sięgają po kompot przy każdej nadarzającej się okazji, ale w wielu domach to zaledwie odświętny napój. Może kogoś przekona więc taki prosty przepis na szybki, jednocześnie rozgrzewający i odświeżający napój. Jego atutem jest, że nie zawiera grama dodanego cukru.
Kotlety mielone to ulubione danie twojej rodziny? Wypróbuj nowy przepis i przygotuj to tradycyjne danie z dodatkiem dwóch składników, które odmienią jego smak. Domownicy od razu zauważą różnicę i będą chcieli, abyś te najlepsze kotlety mielone przyrządzała znacznie częściej.
Jesienią najchętniej dodawalibyśmy dynię do wszystkiego – od śniadania po kolację, od dań słodkich po słone. Czy jednak można przygotować z niej pączki? Przekonajmy się!
Nie masz pomysłu na obiad? Koniecznie poznaj przepis na proste gołąbki, które zachwycą każdego. Ich przygotowanie jest jeszcze prostsze niż tych tradycyjnych, dlatego czytaj dalej, a dowiesz się, jak przygotować te znakomite danie.
Gulasz to tradycyjna węgierska potrawa, na straży której stoją miłośnicy madziarskiej kultury. Jednak tą czystą postacią narodowego dania Węgrów można inspirować się na wiele sposobów. Tak więc inspirujemy się – przygotowując esencjonalną zupę gulaszową.
Oto niezwykle prosty przepis na chleb z bardzo nietypowego składnika. Choć nie zawiera ani grama mąki, wyglądem do złudzenia przypomina klasyczny bochenek kupiony w piekarni. Co innego smakiem – tutaj czujemy raczej lubianą kaszę.
Oto sposoby pomocne wszystkim, którym w rozkoszowaniu się fasolką po bretońsku na przeszkodzie stoi jej zdrowotna właściwość. Owszem, fasolka taka powoduje wzdęcia. Jednak wcale nie musi – jak łatwo się przekonamy.
Galaretka krojona to przysmak, który w PRL-u cieszył się ogromną popularnością wśród wszystkich dzieci. Poznaj przepis i zrób te słodkości sama. Nie tylko przypomnisz sobie jej smak, ale też zachwycisz swoje dzieci.
Taka sałatka z ogórków to nie tylko pyszny dodatek do obiadu. Z nadejściem jesiennych chłodów to dodatkowo niezwykłe wsparcie odporności naszego organizmu. Czy wspomnieliśmy już, że jest pyszna?