Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Śniadanie

Śniadanie

Tost francuski
10.10.2021 02:00 Przepis na kultowy chleb w jajku w nowej odsłonie

Istnieje wiele wersji chleba w jajku, lecz można podzielić je na dwie główne kategorie - przygotowywane na słodko lub na słono. Słodki wariant, inaczej nazywany również tostem francuskim, to prawdziwa klasyka, która świetnie sprawdza się jako szybka kolacja. Do podania warto przygotować sos angielski, który doskonale pasuje do poniższych tostów. Chleb w jajku jest daniem kultowym, którym zajadaliśmy się w dzieciństwie bez opamiętania. Słodki i chrupiący chleb z dodatkami sprawia bowiem zbyt dużą przyjemność podczas jedzenia, aby ograniczyć się tylko do jednej porcji. Sama baza, czyli pieczywo moczone w jajecznej miksturze, jest niezmienne, lecz zalecamy eksperymentowanie z dodatkami. W taki sposób można odkrywać zupełnie nowe smaki i aromaty. Po usmażeniu chleba polej go sosem angielskim - jego kremowość i intensywność podkreślają smak dania.

Omlet z boczkiem i warzywami
09.10.2021 02:00 Staropolski omlet z kapustą włoską

Omlet możemy przyrządzić zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. W kuchni staropolskiej królował przepis z dodatkiem kapusty włoskiej. Spróbujcie niezwykłego połączenia chrupiącego warzywa i delikatnej masy jajecznej, którego smak pozostanie z wami na długo.Po włoską kapustę sięgamy w naszej kuchni niezbyt często. A szkoda, bo możemy z nią zrobić znacznie więcej niż tylko wrzucić ją do rosołu. Spróbujcie przygotować gołąbki albo pyszny omlet staropolski, który wam dziś proponujemy. Z pewnością skradnie on wasze serca. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jajka w pomidorach
08.10.2021 02:00 Wyborne jajka w pomidorach według Ani Starmach

Jajka w pomidorach stanowią doskonałe śniadanie, które jest wyjątkowo smaczne i pożywne. Anna Starmach zaprezentowała swoją wersję, która jest wyjątkowo aromatyczna. Ten banalnie prosty przepis można zrobić w kilka chwil z podstawowych składników. Jajka w pomidorach Ani Starmach przygotowuje się w mniej niż 30 minut, dzięki czemu można cieszyć się smacznym, szybkim i bardzo pożywnym posiłkiem od razu z samego rana. Jajka w pomidorach, nazywane również szakszuką, wywodzą się z Afryki, gdzie stanowią popularny posiłek serwowany na śniadanie lub kolację. Jedząc je, ciężko się oderwać - są zwyczajnie zbyt smaczne. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jajka w koszulkach
07.10.2021 02:00 Sposób na idealne jajka w koszulce bez użycia octu

Jajko w koszulce, zwane też poszetowym, to pyszna śniadaniowa opcja, która skradnie serce niejednego smakosza. Nie jest ono trudne w wykonaniu. Wystarczy jeden trik, a wyjdzie wam zawsze.Jajka w koszulce najczęściej nie wychodzą przez pośpiech i niedopatrzenia. Wrzucamy je do buzującej wody, zbyt krótko gotujemy albo nie dodajemy octu do płynu. Choć ocet powinien być obecny w każdej kuchni, często go tam brak. Bez niego jednak jajko w koszulce również nam wyjdzie. Umożliwi to jeden inny składnik.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przygotowanie naleśników
06.10.2021 02:00 Jak zrobić cienkie i elastyczne naleśniki?

Naleśniki są pysznym daniem, które skusi chyba każdego. Dobrze smakują zarówno na słodko, jak i na słono. Jeśli chcemy, by farsz nie wypadał, powinny być cienkie i elastyczne. Podpowiadamy jak to zrobić.Idealne ciasto naleśnikowe nie jest ani zbyt rzadkie, ani zbyt gęste. Dopasowanie jego konsystencji do docelowego farszu nie jest złym pomysłem. Staranne odmierzenie składników może nie wystarczyć, by przygotowane naleśniki się nie rozpadały.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Cukinia na śniadanie - szybka i pożywna owsianka
06.10.2021 02:00 Cukinia na śniadanie - szybka i pożywna owsianka

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, niestety zwykle w tygodniu nie mamy na niego czasu. Z pomocą przychodzi jednak szybka i pożywna owsianka z cukinii na mleku migdałowym. Sprawdź, jak przygotować pełnowartościowe, sycące śniadanie z cukinii w niecałe 10 minut.Płatki owsiane są niezwykle uniwersalne w smaku, dzięki czemu możesz przygotować z nich pyszne śniadanie z dodatkiem ulubionych owoców i warzyw. Owsianka z cukinią gotowana na mleku migdałowym z bananem i malinami to doskonały pomysł na szybkie, smaczne i przede wszystkim zdrowe śniadanie.Owsiankę możesz również przygotować na mleku krowim, jednak wtedy należy posłodzić mleko. Mleko migdałowe ma intensywny, migdałowy smak i aromat, który doskonałe łączy się z delikatną cukinią i podsmażonym bananem. Całość tworzy bardzo sycący posiłek, który dostarczy nam wielu cennych witamin i energii na cały poranek.Owsiankę możesz przygotować z ulubionymi owocami, orzechami, czekoladą. Jeśli szukasz pomysłu na słodki początek dnia - tu znajdziesz przepis na kokosową owsiankę o smaku batoników bounty, która doda Ci energii i wprawi w dobry nastrój od samego rana.

chleb z masłem
04.10.2021 02:00 Jak ekspresowo zmiękczyć masło?

Twarde masło potrafi zdenerwować. Zwłaszcza rano, kiedy szybko potrzebujesz posmarować nim chleb czy bułki, a ono jest niczym kamień. Zobacz, jak ekspresowo możesz zmiękczyć masło. Dzięki temu każdy poranek będzie już dla ciebie mniej stresujący. Krowie masło jest bardzo smaczne i bogate w naturalne witaminy. Niestety ma tę wadę, że trzymane w lodówce twardnieje. Wtedy, zamiast posmarować nim pieczywo, prędzej zrobimy w nim dziurę. Na szczęście jest kilka szybkich sposobów na to, by zmiękczyć masło.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Owsianka
01.10.2021 02:00 Owsianka ze śliwkami i kakao - idealne jesienne śniadanie

Owsianka jest zdecydowanie jednym z najczęściej przygotowywanych śniadaniowych potraw na świecie. Jeśli chcesz spróbować ją w nowym, jesiennym wydaniu, sprawdź poniższy przepis. Prezentujemy w nim wersję kakaową z dodatkiem soczystych śliwek. Owsianka wcale nie musi być jedynie płatkami owsianymi ugotowanymi z mlekiem - ewentualnie z niewielkim dodatkiem cukru. Można cieszyć się jej smakiem pod wieloma postaciami, ponieważ dobór składników zależy jedynie od naszej wyobraźni. Taka owsianka stanowi wyjątkowy sposób na pyszne śniadanie, które dostarczy mnóstwo energii przez cały poranek, a także wypełni żołądek na długie godziny. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Projekt bez tytułu - 2021-10-01T175944.682
01.10.2021 02:00 Ekspresowa pasta do kanapek z kiszonych ogórków

Kiszone ogórki pełne są smaku, kiszone ogórki pełne są zdrowia. I aż proszą się, by sięgać po nie jak najczęściej. Można je jeść na przekąskę, dodawać do zup, sałatek i innych potraw. My proponujemy ekspresową pastę do kanapek z kiszonych ogórków. Pasty do pieczywa to coś, co można przygotować szybko i prosto. Na dodatek pozytywnie zaskakują smakiem, bo po wymieszaniu 2-3 składników powstaje zaskakująco pyszne smarowidło. Pasty do pieczywa są doskonałą odmianą dla wędlin czy serów. Rób je więc jak najczęściej.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

pasta z tuńczyka
30.09.2021 02:00 Najpyszniejsza pod słońcem pasta z tuńczyka na kanapki

Smarowidła do pieczywa to coś o wiele smaczniejszego niż tradycyjna szynka czy plaster żółtego sera. Mają niepowtarzalny, pełny smak, który łatwo można modyfikować. Dziś przygotujemy najpyszniejszą pod słońcem pastę z tuńczyka. Jest idealna na kanapki.Pasty na kanapki są zazwyczaj bardzo proste do przygotowania. Wystarczy wymieszać kilka składników, doprawić je do smaku i gotowe. Smarowidło do pieczywa można zrobić np. z jajek, twarogu, pieczonych warzyw. Doskonałą podstawą pasty jest też ryba. Może być wędzona albo z puszki. Bez problemu rozdrobnisz jej mięso, które najlepiej będzie wymieszać z majonezem. Majonez zresztą jest chyba jednym z najlepszych dodatków do past. Nie tylko dodaje im kremowej konsystencji, ale też wyrazistego smaku.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

kawa w kubku
29.09.2021 02:00 Czy można pić kawę na czczo?

Kawa posiada wiele zalet, a najbardziej pożądanymi są właściwości pobudzające. Jednak sięganie po nią tuż po przebudzeniu, na pusty żołądek, nie jest dobrym pomysłem. Zdradzamy dlaczego. Istnieją dwa istotne powody, dla których powinniśmy się wystrzegać picia kawy przed pierwszym posiłkiem. Choć sięganie po ten napój, by się szybko obudzić i być w dobrej formie, może wydawać się dobrym pomysłem, rzeczywistość wygląda zgoła inaczej. Poranna filiżanka kawy może bowiem przyprawić nas o niepokój lub niestrawność i tym samym utrudnić dobry start. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

jajecznica
28.09.2021 02:00 Idealna jajecznica? Tylko z dodatkiem majonezu

Jajecznica to jeden z najpopularniejszych sposobów podania jajek. Potrafi ją przygotować niemal każdy. Mała modyfikacja bazowego przepisu może jednak przenieść to danie na wyższy poziom. Koniecznie sprawdźcie ten przepis.Dodatek łyżeczki majonezu zaproponowany przez Altona Browna, autora książki "Everyday Cook", sprawi, że wasza jajecznica za każdy razem wyjdzie rewelacyjna. Dorzucanie jajecznego sosu do jajek może wydać wam się dziwne. Zapewniamy jednak, że warto spróbować. Tak kremowych jaj smażonych jeszcze nie jedliście. Przekonajcie się jaka eksplozja smaku czeka was, gdy podacie tę jajecznicę ze świeżym pomidorem i mielonym pieprzem. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

jajo sadzone
25.09.2021 02:00 Jak zrobić sadzone jajka bez oleju?

Jajko sadzone ze ściętym białkiem i płynnym żółtkiem nie jest trudne w przygotowaniu. Wystarczy kilka kroków, by cieszyć się pysznym śniadaniem. Mała modyfikacja tradycyjnego przepisu pomoże uczynić to danie jeszcze smaczniejszym.Twoje sadzone często było przypalone? Mamy na to doskonałe rozwiązanie — smażenie na wodzie. Zamiana oleju na wodę spowoduje, że jajko nie przywrze. Woda podczas smażenia, będzie też parować i gdy patelnia stanie się sucha — po prostu zdejmiesz ją z ognia. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

chleb domowy
24.09.2021 02:00 Prosty, domowy chleb, który zawsze wychodzi

Nie ma lepszego sposobu, by dobrze zacząć dzień niż kromka pysznego, świeżego chleba. Zrób go sam i ciesz się wyjątkowym smakiem. Z naszym przepisem to nie będzie trudne. Chleb z tego przepisu wychodzi miękki i pięknie się kroi. Ukoi podniebienie każdego smakosza, nawet solo lub z dodatkiem masła. Jeśli nie potrafisz odmówić sobie kromki czy piętki ze świeżo upieczonego chleba, koniecznie spróbuj wykonać go, korzystając z poniższej receptury.

Jajecznica z boczkiem
24.09.2021 02:00 Jajecznica z boczkiem, pieczarkami i serem - idealny pomysł na śniadanie

Jajecznica to najprawdopodobniej jedno z najszybszych dań, po jakie można o poranku śniadanie. Z dodatkami jest nie tylko pożywna, ale też niewiarygodnie smaczna. Wypróbuj naszą wersję z pieczarkami, boczkiem i serem.Wariantów jajecznicy może być tyle, ile osób ją przyrządzających. Każdy bowiem ma inne upodobania w kwestii stopnia ścięcia jaj oraz doboru dodatków lub przypraw. Zachęcamy do odejścia od przepisu podstawowego i wypróbowania ściętych jaj w towarzystwie podsmażonych pieczarek, chrupiącego boczku i sera.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

mirabelki
24.09.2021 02:00 Co można zrobić z dojrzałych mirabelek?

Mirabelki to owoce nieco zapomniane. Zazwyczaj dziko rosną, więc są traktowane trochę jak chwast. A tymczasem śliwki te są bardzo smaczne, aromatyczne i zdrowe. Oto co można zrobić z dojrzałych mirabelek. Drzewka mirabelkowe są zwykle niewielkie, często mają postać krzewów. Coraz rzadziej można je spotkać w sadach, za to bez problemu znajdziesz je w parku, na bezdrożach czy gdzieś na uboczu. Zwykle opadają na ziemię i pozostają niezauważone lub nawet zdeptane. Tymczasem jest to rarytas na wyciągnięcie ręki, za który nie trzeba płacić. Choć czasami mirabelki można też kupić na targu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Naleśniki z serem na słodko
23.09.2021 02:00 Naleśniki z serem na słodko

Naleśniki z serem na słodko to połączenie delikatnego, cienkiego ciasta z pysznym twarożkiem. Miód, wanilia i skórka pomarańczowa dodadzą daniu charakteru, słodyczy i niezwykłego aromatu. Naleśniki z serem to danie proste i szybkie w przygotowaniu. Sprawdź, jak przygotować przepyszne naleśniki na słodko.Naleśniki z serem są jednym z moich ulubionych opcji śniadaniowych. Przygotowane z miodem, wanilią i skórką pomarańczową wprost rozpływają się w ustach i dają zastrzyk energii i endorfin na cały dzień.Naleśniki podawaj z miodem, sosem czekoladowym, konfiturą lub ulubionymi owocami. Naleśniki możesz przygotować również na obiad lub słodką kolację, której nie oprze się nawet największy niejadek.

omlet
23.09.2021 02:00 Jak zrobić wyrośnięty i puszysty omlet bez mąki?

Omlet to pyszna propozycja śniadaniowa, którą przygotować można zarówno w formie wytrawnej, jak i słodkiej. Niezależnie od wybranego wariantu, powinien być wyrośnięty i puszysty. Podpowiemy wam, jak osiągnąć taki efekt bez użycia mąki. Pomijając mąkę w swoim omlecie, sprawicie, że wasze danie będzie odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej. Rzucicie sobie jednocześnie wyzwanie, gdyż dodatek mąki niemal gwarantuje, że ciasto na omlet po usmażeniu jest puszyste. Spokojnie jednak — znamy triki, które pomogą wam stworzyć pyszne danie i w tym przypadku. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

sadzone
22.09.2021 02:00 Na czym smażyć jajka sadzone?

Jajka sadzone to doskonały pomysł na smaczny obiad, śniadanie czy kolację. Aby jednak w pełni cieszyć się smakiem, trzeba włożyć w ich przygotowanie nieco wysiłku. Podpowiadamy jak smażyć sadzone, by były idealne.Prawidłowe przygotowanie jajek pozwoli zachować ich walory odżywcze i smakowe. W przypadku jaj sadzonych proces smażenia potrzebujemy przeprowadzić tak, aby białko ścięte, a żółtko pozostało płynne. Ponadto żółtko nie powinno mieć przebarwień, a białko nie powinno być przypalone.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Pasta kanapkowa
21.09.2021 02:00 Idealna na śniadanie i kolację, pasta z twarogiem i kiszonymi ogórkami

Pasta kanapkowa z twarogu i kiszonego ogórka jest wyjątkowo pyszna i, przede wszystkim, bardzo zdrowa. Jeśli lubisz smak twarogu, z pewnością pokochasz jego połączenie z kiszonym ogórkiem. Dzięki temu przepisowi można w kilka minut cieszyć się pysznym śniadaniem. Pasta kanapkowa doskonale sprawdza się jako szybkie smarowidło do pieczywa - jeśli więc bardzo ci się spieszy z rana, ten przepis zaoszczędzi ci mnóstwo czasu. Klasycznie składa się jedynie z twarogu i jogurtu czy śmietany. Tym razem wprowadzamy delikatną modyfikację.Połączenie kwaśnego kiszonego ogórka i delikatnego twarogu współgra ze sobą. Kremowy twaróg łagodzi kwaśność ogórków, a ich silna słoność podkreśla smak twarogu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kokosowa owsianka o smaku batoników bounty
20.09.2021 02:00 Kokosowa owsianka o smaku batoników bounty

Kokosowa owsianka o smaku batoników bounty to słodka i zdrowa alternatywa dla klasycznych kanapek. Owsianka jest bogata w błonnik, który przyspiesza procesy przemiany materii i jest źródłem wielu niezbędnych witamin i mikroelementów. Orzechy, kakao oraz wiórki kokosowe sprawią, że śniadanie stanie się zbilansowane, pyszne i zapewni energię na wiele godzin.Owsianka jest świetnym pomysłem na rozpoczęcie dnia. Dostarcza niezbędnych składników odżywczych, rozgrzewa i pobudza. Jeśli nie lubisz smaku gotowanej na mleku owsianki, koniecznie sprawdź poniższy przepis i przekonaj się, że płatki owsiane mogą być sycące i przepyszne.Owsiankę możesz ugotować na mleku lub wodzie. Mleko sprawi jednak, że smak będzie pełniejszy, a czekolada i kakao lepiej się rozpuszczą. Owsiankę przygotujesz zarówno z grubych płatków górskich, jak i drobno zmielonych płatków błyskawicznych.

Projekt bez tytułu - 2021-09-17T071317.561
17.09.2021 02:00 Nietypowa jajecznica po irańsku ze słodką niespodzianką

Najpopularniejsza jajecznica to ta na boczku albo z cebulą i szynką. A jedliście już jajecznicę na słodko? Choć brzmi zaskakująco, smakuje naprawdę dobrze. Proponujemy wam nietypową jajecznicę po irańsku ze słodką niespodzianką. Jajecznica to jedno z najszybszych dań, jakie można przygotować na śniadanie. Jest pożywna i ma tę przewagę nad kanapkami, że rano przyjemnie rozgrzewa. Wersji jajecznic jest naprawdę dużo. Różnią się dodatkami i stopniem ścięcia jaj. Polska wersja jajecznicy zwykle ma dodatek wędlin i cebuli. Lecz z dodatkiem papryki czy pomidorów też jest chętnie zjadana. My namawiamy do spróbowania jajecznicy po irańsku, z dodatkiem daktyli. Daktyle to popularny składnik arabskiej kuchni. Zawierają dużo cukru i cennego błonnika. Dlatego danie z ich dodatkiem warto zjeść np. po porannym treningu. Zregeneruje siły i doda energii na resztę dnia.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

placki
15.09.2021 02:00 Ekspresowe placki z bananów, które biją na głowę nawet racuchy

Lubisz banany? To pewnie polubisz też bananowe placki. Słodkawe, puszyste, są doskonałe na podwieczorek albo śniadanie. Możesz je też włożyć dziecku do szkolnej śniadaniówki. Poznaj przepis na ekspresowe placki z bananów. Banany to jedne z niewielu owoców, które są u nas dostępne przez cały rok. Jeśli więc je lubicie, macie szczęście. A banany warto jeść, bo zawierają dużo witamin i minerałów. Są na przykład doskonałym źródłem potasu, magnezu, fosforu i wapnia, a także witaminy C, E, K i z grupy B. Banany doskonale sycą, dlatego są idealne na przekąskę, można je też dodawać do potraw. Stanowią doskonałe uzupełnienie sałatki owocowej, robi się też z nich bananowy chlebek, można je dodawać do ciast. My banana potraktowaliśmy jako podstawę placuszków. Zobaczcie, że są naprawdę smaczne. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

nutella ze śliwek
14.09.2021 02:00 Prosty przepis na pyszną nutellę ze śliwek

Łasuchy często mają wyrzuty sumienia, że jedzą za dużo słodyczy, które nie są zdrowe. I tu na ratunek przychodzi nasz prosty przepis na pyszną nutellę ze śliwek. Niby nutella, ale jednak ze śliwek, a owoce to porcja zdrowia. Tak jest, tę nutellę możecie jeść z większym spokojem duszy. Popularna nutella to krem czekoladowy lub czekoladowo-orzechowy. Można nim smarować naleśniki, gofry, bułki albo przekładać ciasta. Jest na tyle smaczny, że trudno poprzestać na jednej jego łyżeczce. A niestety jest dość kaloryczny.Nasza nutella bazuje na rozgotowanych śliwkach. Dodaje się do nich trochę cukru i kakao, a dla wzmocnienia smaku nieco czekolady. Nie jest więc, aż tak kaloryczna, a przy tym zawiera wartościowe składniki ze śliwek. Posmakuje dzieciom i dorosłym.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kanapka
13.09.2021 02:00 Oburzające zdarzenie w Pendolino. Poseł dostał spleśniałe kanapki

W czasie podróży apetyt jest duży. Jednak czasami jedzenie może go nam odebrać. Takie oburzające zdarzenie miało niedawno miejsce w Pendolino. Jeden z pasażerów został poczęstowany spleśniałymi kanapkami. Przyznacie, trochę mało smacznie. Express Intercity Premium jest najdroższą kategorią pociągów PKP Intercity. Połączenia między największymi polskimi miastami obsługują pociągi Pendolino. Bilet na taki przejazd w pierwszej klasie może kosztować nawet ponad 300 zł. W cenę biletu wliczony jest posiłek. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

powidła śliwkowe
13.09.2021 02:00 Cudowne powidła śliwkowe według babcinego przepisu

Powidła śliwkowe to klasyka domowych przetworów. Robi się je prosto i bez większego nakładu pracy, więc nie ma co sięgać po kupne. Zwłaszcza że te własnoręcznie przygotowane zawsze są naturalne. Przedstawiamy wam babciny przepis na pyszne, śliwkowe powidła. Powidła można robić z różnych owoców, np. jabłek, gruszek, wiśni. Jednak te śliwkowe są chyba najsmaczniejsze. Tradycyjne powidła przygotowuje się bez dodatku cukru, długo gotując owoce, tak aby odparować jak najwięcej wody. Jeśli jednak owoce nie są wystarczająco słodkie powidła można dosłodzić. Najpopularniejsze są powidła ze śliwek węgierek. Śliwki te charakteryzują się dość wyraźnym smakiem i małą zawartością wody. Są więc wprost stworzone do powideł. Do smażenia najlepsze są dobrze dojrzałe owoce, bo zawierają dużo cukru. Wybieraj te z pomarszczoną skórką przy ogonku. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Chleb w jajku
05.09.2021 02:00 Kultowy chleb w jajku

Chleb w jajku dla wielu smakoszy jest jednym ze specjałów, które przywołują wspomnienia. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować go nawet dzisiaj. Masę jajeczną warto wzbogacić o wędzoną paprykę. Śniadanie momentalnie zniknie z talerzy.

placki
01.09.2021 02:00 Aksamitne placuszki śniadaniowe z serków homogenizowanych

Jeśli szukasz pomysłu na oryginalne i szybkie śniadanie na słodko, właśnie go znalazłaś. Zapraszamy na aksamitne placuszki z serków homogenizowanych. Dzieci będą nimi zachwycone, a i dorośli nie będą narzekać. Wymieszaj cztery składniki, usmaż placki i gotowe. Serek homogenizowany można zjeść na przekąskę albo użyć go do posmarowania naleśników czy tostów. Jednak jak się okazuje sprawdzi się też w ciepłych daniach. Placki przygotowane na bazie serków będą pożywne i delikatne w smaku. Na to danie najlepsze będą serki niezbyt słodkie i dość gęste. Możesz też użyć naturalnych serków homogenizowanych i dodać do nich trochę cukru wanilinowego. Dobry też będzie twaróg sernikowy. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem: