Katarzyna Cichopek zachwyca idealną figurą. Mimo upływu lat i trudów macierzyństwa aktorka nadal pozostaje w formie. Jak udaje jej się zachować olśniewający wygląd i uciec przed efektem upływu lat? Cichopek zdradziła, ze jej sekret tkwi w stosowaniu diety śródziemnomorskiej.
Obierać czy raczej nie obierać ogórki? Często zastanawiamy jak zrobić, żeby było smacznie, ale też zdrowo. Jednak teraz wyjaśnienia tego tematu podjął się kucharz Maciej. Radzi, by nie obierać ogórków. Dowiedz się dlaczego?
Kwiaty akacji widzimy w parkach i ogrodach. Jednak czy te luźno zwisające kwiaty w kolorze białym nadają się do jedzenia? Tak! Sprawdzą się jako domowy syrop przy przeziębieniu i uporczywym kaszlu. Kwiaty akacji mają właściwości lecznicze i właśnie kwitną.
Czereśnie warto jeść dla zdrowia i dla ich niepowtarzalnego smaku. Jednak ceny tych lubianych owoców na razie szokują. A jak myślicie, gdzie kupimy taniej czereśnie - w Polsce, czy w Niemczech? Ta informacja może Was zaskoczyć.
Tadeusz Rydzyk ma głowę do interesów. Prowadzona przez niego fundacja prowadzi sklep internetowy o naprawdę szerokim asortymencie. Wśród rozlicznych kategorii znaleźliśmy także coś z naszego podwórka. Zakonnik za pośrednictwem fundacji handluje zdrowotnymi syropami.
Kawosze nie mogą obyć się bez kawy i każdy dzień zaczynają od filiżanki tego aromatycznego napoju. Jednak czy prawdą jest, że kawa wypłukuje magnez z organizmu? Dietetyczka przedstawiła twarde dane. Teraz wszystko jest już jasne.
Czas nie upomina się o Edytę Górniak. Mimo upływu lat artystka nadal pozostaje w formie. Na kształtną figurę ma bardzo prostą receptę. Sekret tkwi w rezygnacji ze słodyczy oraz produktów odzwierzęcych.
Nie masz pomysłu na smaczne śniadanie? Proponujemy przepis na jajecznicę. Jednak nie na taką zwykłą, tylko z dodatkiem pysznego i zdrowego dodatku. Mowa o szczawiu, czyli bombie witaminowej. O tej porze roku jest najsmaczniejszy, a znajdziesz go niemal wszędzie. Wystarczy się tylko dobrze rozejrzeć.
Masz ochotę na słodkie co nieco? Polecamy doskonały przepis Ewy Wachowicz na szybkie ciasto z rabarbarem. Dzięki dodatkowi wiosennego warzywa wypiek zyskuje przyjemny smak i wygląda bardzo apetycznie. Sprawdź, co zrobić by nie miał zakalca.
Wiele osób czeka na polskie truskawki przez cały rok. Te pyszne, pachnące owoce mają wielu zagorzałych zwolenników. W jaki sposób je wybierać? I dlaczego są uważane za najlepsze na świecie? To wszystko wyjaśnia Katarzyna Bosacka w swoim nagraniu.
Przepisów na pasztety powstało co niemiara. Wersje mięsne i warzywne występują we wszelkich wariantach smakowych. Czy wiecie jednak, że pyszny i aromatyczny pasztet możecie przyrządzić z wędzonej makreli? Mięciutki specjał rozpływa się w ustach i smakuje obłędnie.
Zaczyna się czas kwitnienia czarnego bzu. Roślina cieszyć może nie tylko nasze oko i zmysł powonienia. Kwiaty czarnego bzu z powodzeniem mogą być użyte również w kuchni. Ich intensywny smak uświetni wiele dań.
Bluszczyk kurdybanek zachwyca swym wyglądem. Ma piękne fioletowe kwiaty i pnące się liście. Jednak często jest niszczony i deptany, zachwycali się nim już mieszkańcy Biskupina. Bluszczyk kurdybanek wspiera odporność, zwalcza przeziębienia i reguluje trawienie. Przydaje się jako przyprawa w rosole.
W sieci nastała pewna moda na gotowanie brokuła w określony sposób. Technolożka żywności przestrzega przed takim gotowaniem i wyjaśnia, dlaczego tak nie powinniśmy robić. Radzi też, w jaki sposób właściwie ugotować to zdrowe i smaczne warzywo.
Małgorzata Rozenek zaskoczyła przepisem na rosół. Okazało się, ze do swojego wywaru dodaje 1 niezwykły składnik. Celebrytka nie poprzestaje na warzywach wchodzących w skład włoszczyzny, ale dodaje do nich ćwiartkę włoskiej kapusty. Dzięki temu całość nabiera niezwykłego aromatu i zaskakujących właściwości.
Nie trzeba wydawać majątku, żeby jeść zdrowo. Niektóre relatywnie tanie produkty stanowią prawdziwe bogactwo wartościowych składników odżywczych. Najlepszym przykładem takiego produktu jest dobrze znana wątróbka drobiowa. Warto włączyć ją na stałe do swojego menu.
Sezon na nowalijki w pełni. Dlatego warto po nie sięgać i cieszyć się ich smakiem. Rzodkiewka jest jednym z najbardziej lubianych warzyw. Jej chrupkość i piękna barwa zachęcają do skosztowania. Nie ma jej sobie co odmawiać, zwłaszcza że jest też niezwykle zdrowa.
Banany kojarzą nam się z owocami, które mają dużo kalorii, są bardzo słodkie i sprawiają, że nasza waga wzrasta. Jednak nie do końca tak jest. Zjadaj dwa banany dziennie. Zauważysz wyjątkowe zmiany.
Ryby są uważane za bardzo zdrowy produkt spożywczy. Nie każdy jednak gatunek przyniesie nam tyle samo pożytku. Jednym z tych których powinniśmy za wszelką cenę unikać jest popularna niestety tilapia. W jej mięsie mogą kryć się szkodliwe dla zdrowia substancje.
Rokitnik jest rośliną, której owoce są jednymi z najbardziej zdrowych na świecie. Rośnie w Polsce, ale jest stosunkowo mało znany w naszym kraju A szkoda, bo jego wartości odżywcze i zastosowanie robią naprawdę duże wrażenie.
Ten sok jest banalnie prosty. Warto go przyrządzić i cieszyć się wyjątkowym smakiem i aromatem truskawek, nie tylko w letnie dni. Polubią go najmłodsi smakosze, ale przypadnie do gustu też starszym łasuchom.
Klient wybrał się na zakupy do sklepu Biedronka. Mężczyzna kupił kalafior. Jednak z warzywa oberwał liście. Nie zrobił tego ukradkiem, ale w ramach pewnego testu. W sieci zamieścił zaskakujący komentarz, który stał się już hitem.
Co jakiś czas pojawia się pytanie: Co jest lepsze, masło czy margaryna? Za pytaniem mnożą się odpowiedzi i czasem dochodzi do sporu. Tym razem też doszło do pewnego sporu. Daria Ładocha poleca margarynę, która udaje masło, a sprawę w charakterystyczny sposób komentuje Katarzyna Bosacka. Jednym słowem- maślana afera u gwiazd TVN.
Znudziły ci się już kotlety mielone? Szukasz czegoś nowego, co mogłoby urozmaicić smak tej popularnej obiadowej potrawy? Mamy pewną propozycję. Dodaj te dwa warzywa, a kotlety nabiorą zupełnie nowego smaku i będą bardziej soczyste. Polubi je całe rodzina.
Od kilkunastu dni możemy cieszyć się obecnością smakowitego rabarbaru. Czy wiesz jednak, że to warzywo ma także nieocenione właściwości zdrowotne? Możesz przyrządzić je na rozmaite sposoby, a my spośród nich szczególnie polecamy ugotowanie kompotu. Taki napój doskonale sprawdzi się zwłaszcza po obfitym posiłku.
Jeść czy nie jeść jajka? Jeśli jeść- to ile dziennie? Te pytania zadaje sobie wiele osób. Odpowiedzi udziela dr Bartek Kulczyński, który na YouTubie prowadzi swój kanał. Wyjaśnia tam zagadnienia związane z dietą i zdrowiem. Tym razem na tapetę wziął jajka.
Od zawsze słyszymy zewsząd, że ryby są zdrowe i należy je jeść. Cóż z tego, gdy rybie mięso odstrasza mnogością ości? Na szczęście są gatunki, w których ta niedogodność zminimalizowana jest niemal do zera. Jedną z takich przyjaznych w jedzeniu ryb jest sum.
Czas pożegnać się z brzuchatym wizerunkiem Czesława Michniewicza. Były trener polskiej reprezentacji zupełnie nie przypomina dawnego siebie. Michniewicz w swojej drodze do zdrowszej sylwetki zastosował bardzo prostą dietę. Postawił na tzw. post przerywany.