Ilu składników potrzeba, by przygotować coś pysznego? Dużo mniej, niż można by się spodziewać. Czasem najprostsze receptury są najlepsze, czego doskonałym przykładem jest poniższy przepis. Nie wierzysz? Czytaj dalej i przekonaj się sama.
Ciasto bez pieczenia z tego przepisu zawsze wychodzi, a w dodatku nie jest zbyt skomplikowane. Jego słodycz i smak zachwyci każdego smakosza. Ten deser zrobisz tylko z trzech składników. Poznaj przepis i zrób to ciasto.
Lubisz desery? W takim razie polecam przepis na niezwykle puszyste ciasto z mandarynkami w roli głównej. Rozpływa się w ustach i zachwyca smakiem, a także nadzwyczajną lekkością.
Upieczenie pysznego ciasta bywa nie lada wyzwaniem. Ale z tym przepisem doskonały deser wychodzi naprawdę ekspresowo. Przez cały rok możemy się cieszyć doskonałymi efektami z prostych i łatwo dostępnych składników.
Oto prosty przepis na szybkie ciasto z owocami. Sprawdzi się na wyjątkowe okazje, ale tak naprawdę to dobre, codzienne ciasto, będące świetnym tłem dla dodatków i towarzyszem popołudniowej kawy. Nazywa się blondie, bo nawiązuje do znanego wypieku – brownie.
Łasuchy uwielbiają serniki. Jednak ten sernik jest po prostu wyjątkowy. Zawiera dodatek, który rozpływa się w ustach i doskonale smakuje. Trudno się oprzeć takiemu deserowi. Polecam ten przepis, bo efekt zachwyca.
Chcesz zrobić deser, ale piekarnik masz zajęty, bo pieczesz zapiekankę? Nic nie szkodzie. Według tego przepisu zrobisz deser bez pieczenia. Zaczynajmy, bo zaraz przyjdą goście.
Znacie seromakowiec (zwany też czasem sernikomakowcem)? To ciasto można nazwać jego wersją z sernikiem na zimno. Prezentuje się niezwykle okazale. A za efekt – zarówno wizualny, jak i smakowy – odpowiada zestawienie zwartej masy śmietankowej z puszystym makowcem.
Nie ma niektórych ciast bez polewy czekoladowej. Są jednak ciasta ze źle zrobioną polewą. Żeby uniknąć wpadki, zaglądamy do sekretów zawodowych kucharzy i znajdujemy sposób na temperowanie czekolady.
Mieszanka ciasta biszkoptowego i masy serowej ma wiele imion. Ten sernik nosi imię Izaury. Wśród przepisów na takie ciasto prezentowany tutaj wyróżnia się dodatkami.
Zapomnij o pieczywie z piekarni. Poznaj przepis Anny Zyśk i przygotuj delikatne bułki, których nie dostaniesz w żadnym sklepie. Jeden składnik zagwarantuje niepowtarzalny smak, który polubisz od pierwszego kęsa.
Zapomnij o tradycyjnym makowcu. Poznaj przepis na ciasto z makiem, które swoim wyglądem i smakiem zachwyci każdego. Przygotowanie jest jeszcze prostsze i wystarczy poświecić tylko kilka chwil. Dowiedz się, jak je zrobić i przekonaj się sama, jakie jest pyszne.
Już niedługo na naszych wigilijnych stołach zagości wiele wyjątkowym smakołyków. Do jednym z nich należy makowiec i kutia. Niestety nie każdy może jeść te rarytasy. Powód jest poważny.
Jakie ciasto na święta jest Twoim ulubionym? U mnie hitem stało się pyszne, a zarazem proste ciasto piernikowe. Z dodatkiem miodu i kajmaku nie ma sobie równych. Takie ciasto na święta wygląda obłędnie i jeszcze lepiej smakuje.
Oto przepis na pierniki inne niż te, które spotykamy zazwyczaj. Nadziewane ciasteczka domowej roboty sprawdzą się świetnie na świątecznym stole. Wyglądają jak kupne pierniczki, ale mają pewny skład i znacznie wyższą jakość.
Ciasto drożdżowe z kruszonką nie jest może najszybszym ani najprostszym wypiekiem. Jednak z tym przepisem jest łatwe, a przede wszystkim daje olbrzymią ilość satysfakcji. Dotyczy to zarówno kucharki, jak i konsumentów takiego ciasta.
Deser z ciasta francuskiego dla każdego stanie się pysznym odkryciem. Z dodatkiem mandarynek trudno go sobie odmówić. Dlatego już teraz warto poznać przepis na znakomity deser z ciasta francuskiego. Zachwyci smakiem całą rodzinę.
Ciasto na święta to już słodka tradycja w wielu polskich domach. Zwykle pieczemy serniki i pierniki, ale teraz pora na przepis na zupełnie inny smakołyk. Ciasto z przepisu Heni Foks wychodzi, że palce lizać. Do tego cudownie wygląda na świątecznym stole.
Oto przepis na niezwykle proste w przygotowaniu nadziewane miękkie ciasteczka. Są łagodne i delikatne w smaku, ale skrywają miłą niespodziankę. Sprawdzą się jako szybka przekąska na stole, nie tylko od święta.
Kremowo-owocowo-miodowe ciasto to doskonałe połączenie tradycyjnych świątecznych smaków i ciastek jak z cukierni. Kolorowe warstwy skontrastowane są nie tylko barwami, lecz także fakturami. A całe ciasto jest łatwe w przygotowaniu, choć wygląda na dość skomplikowane.
Jeśli masz ochotę na deser do kawy, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Kilka składników sprawi, że niedługo będziesz się cieszyć pysznym smakiem wyjątkowych ciasteczek. Trudno im się oprzeć, więc zrób ich od razu więcej.
Wszyscy, którzy na pytanie „sernik czy makowiec” odpowiadają „tak”, powinni wypróbować ten przepis. Masa makowa oraz serowa łączą się w nim nie tylko ze sobą, lecz także z kilkoma innymi atrakcyjnymi dodatkami. Całość jest pyszna w stylu „na bogato”.
Zamierzasz przygotować sernik z gotowego twarogu z wiaderka? Koniecznie dowiedz się, jakiego produktu unikać. Niewłaściwy ser może zepsuć smak twojego ciasta. Jak wybrać właściwy twaróg na sernik?
W kilka minut zmieniamy garść mandarynek w błyskawiczne ciasto. Przepis ten warto zachować na te chwile, kiedy najlepszymi owocami w sklepach są właśnie te cytrusowe. A zimą o takie chwile nietrudno.
Uwięzienie farszu w naleśnikach nie zawsze bywa łatwe. Oto wypróbowany sposób na najlepsze zawijanie krokietów. Składają się na niego doświadczenia z całego świata.
Oto doskonały przepis na błyskawiczny makowiec z dwóch rodzajów maku. Jest tak szybki dzięki wykorzystaniu gotowej masy makowej. Choć niektórzy z rezerwą podchodzą do gotowców, to ciasto wcale na tym nie traci.
Jeśli po przeczytaniu tego tytułu przecierasz oczy ze zdumienia – nie jesteś w mniejszości. Ale ciasto na bazie pomidorów to pomysł tak szalony, że naprawdę może zadziałać, jak w filmach. Śmiałym szczęście sprzyja, więc spróbujmy tego szalonego połączenia.
Oto prosty przepis na świąteczny sernik o bardzo szczególnym charakterze. Przez połączenie dwóch rodzajów sera i budyniu będzie wilgotny, zwarty i bardzo kremowy. To ciasto zawsze się udaje, a spód zaskakuje smakiem.