Zapomnij o mieleniu twarogu i pieczeniu. Sernik z batonikami Kinder Country jest jeszcze smaczniejszy niż klasyczny ciasto. Deser jest prosty w przygotowaniu, nie pęka, nie opada i wychodzi za każdym razem.
Jak trudne może być do wykonania pyszne ciasto? Prezentowana przez nas malinowa chmurka jest banalnie prosta. Ciasto bez pieczenia z dodatkiem uwielbianych owoców zawojuje każdy majówkowy piknik. Gorąco polecamy skorzystanie z tego przepisu.
Zapomnij o kupowaniu gotowego chleba. O wiele lepszy zrobisz w domu z mąki, wody, soli i świeżych drożdży. Chleb po upieczeniu jest puszysty i delikatny. Ma również złocistą, chrupiącą skórkę. Pieczywo bez grama spulchniaczy i konserwantów posmakuje każdemu.
Już pojawił się w ogródkach i sklepach. Aż szkoda przejść obok niego obojętnie. Rabarbar, bo o nim mowa, to sezonowy przysmak, który warto wykorzystać do przygotowania pysznych wypieków. Jego kwaskowy smak przełamiemy dziś słodkim jabłkiem, a otrzymany farsz zawiniemy w ciasto francuskie. Zapraszamy na chrupiące ciastka!
W dobrze prowadzonej kuchni nic się nie zmarnuje. Nawet pozorne odpadki można wykorzystać w pomysłowy sposób. Obierki po jabłkach nie są wyjątkiem. Koniecznie wypróbujcie poniższy patent. Prosty przepis i pyszny smak są znakami rozpoznawczymi tego ciasta.
Ile może kosztować drożdżowe ciasto? Pewien użytkownik Instagrama zapłacił za swoje prawie 500 złotych. Tradycyjny włoski wypiek urzekł go nie tylko otoczką, ale również smakiem. Sam zainteresowany określił ciasto jako „małe cukiernicze dzieło sztuki".
Znamy przepis na niezwykle efektowny, a przy tym prosty do zrobienia sernik. Recepturą podzieliła się żona słynnego artysty. Agata Rubik, bo o niej właśnie mowa, swoje ciasto robi na spodzie z biszkoptów. Dzięki temu jego wykonanie jest bardzo szybkie i banalnie łatwe.
Szybkie ciasto z herbatników, mleka i jaj idealne dla tych, którzy nie lubią spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Prosty smakołyk przyrządza się sprawnie, a smakuje lepiej niż niejeden sernik. Musicie spróbować.
Sernik wiedeński wygląda znakomicie, a smakuje jeszcze lepiej. Ewa Wachowicz w swoim przepisie na ciasto z twarogu stawia na prostotę i wysokiej jakości składniki. Uzyskuje zachwycające efekty, które zadowolą nawet najbardziej wybrednych.
Zrobienie ciasta drożdżowego wymaga czasu, ale jego receptura wcale nie jest skomplikowana. Wystarczy kilka podstawowych składników, by wyczarować delikatny, przyjemnie rozpływający się w ustach wypiek. Musicie spróbować.
Ile czasu może zająć zrobienie pysznego deseru? Jeśli znasz dobry patent, możesz dokonać tego nawet w kilkanaście minut. Najlepszym przykładem są prezentowane przez nas banany smażone w cieście. Wystarczy zaledwie kilka składników, aby wyczarować ten słodki poczęstunek.
Ciasto czekoladowe możesz zrobić bez jajek, a nawet piekarnika. Wystarczy, że masz w domu garnek, wkładkę do gotowania na parze i mniejszą tortownicę lub metalowy pojemnik, który posłuży za formę. Ciasto będzie nadzwyczaj wilgotne, puszyste i pełne smaku.
Mamy przepis na najbardziej elegancki tort, jaki tylko można sobie wymarzyć. Delikatny, śnieżnobiały deser zachwyca smakiem uwielbianych słodyczy o smaku kokosowym. Ze względu na swoją prezencję idealnie sprawdzi się jako tort komunijny. Przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom kokosowego Raffaello.
Upiekłaś ciasto z owocami, ale zamiast pysznego deseru wyszedł zakalec? Babcie ciasto smarowały pianą z białek, a następnie oprószały mąką. Nie było mowy o zakalcu i niedopieczonym, suchym cieście. Zastosuj ich sztuczkę, a domowe wypieki będą wilgotne, puszyste i pyszne.
Sernik nie musi być słodki. Tadeusz Müller pokazał, jak szybko i bez większego wysiłku przygotować wytrawną odsłonę popularnego ciasta z dodatkiem marchewki. Musicie spróbować — będziecie zaskoczeni bogatym smakiem wypieku.
Nasze babcie smażyły naleśniki na patelni przesmarowanej słoniną. Mała ilość tłuszczu nie wpływała na smak, a dzięki niemu placki nie przywierały do patelni. Były również o wiele smaczniejsze od smażonych na oleju.
Kwiaty magnolii mają niewątpliwe walory estetyczne. Cieszą oko pięknym kształtem i barwą od bieli, aż po soczysty róż. Nie wszyscy zdają sobie jednak sprawę, że równie oszałamiająco prezentują się ich właściwości kulinarne. Jeśli odpowiada Wam intensywny aromat płatków, zachwyceni będziecie także ich smakiem.
Pierogi z kapustą i twarogiem według przepisu siostry Anastazji biją na głowę wszystkie inne. Farsz jest doskonale doprawiony, wyraźny i świetnie łączy się z cienkim, elastycznym ciastem. Gotowe pierogi podaj z okrasą z masła i cebuli lub boczku. Każdy będzie prosił o dokładkę.
Babcia Gienia przyrządza naleśniki z ugotowanych ziemniaków. Placki po upieczeniu są puszyste i pełne smaku. Babcia doprawia je gałką muszkatołową, oregano, solą i pieprzem. Naleśniki podaje na słono z pieczarkami, szpinakiem, kurczakiem lub innymi dodatkami. Za każdym razem wychodzą perfekcyjnie.
Śmietanowiec jest nie lada przysmakiem. Deser w wersji zaprezentowanej przez Bożenę Dykiel jest efektowny i niesamowicie smaczny. Oprócz kolorowych galaretek znajdziemy w nim inne frykasy, a wykonanie wcale nie będzie skomplikowane. Musicie spróbować.
W kwietniu do sprzedaży zaczynają trafiać wczesne odmiany polskich truskawek. Niestety wzrost cen upraw spowodował wzrost ceny za kilogram. Owoce możemy kupić między innymi w Biedronce. Opakowanie 250 gram kosztuje prawie 10 zł.
Szukasz pomysłu na szybkie ciasto? Upiecz biszkopt, a następnie przełóż go kremem malinowym z galaretką i puszystą, malinową pianką. Ciasto „Malinowa pianka” wygląda przepięknie i jest tak smaczne, że każdy będzie prosił o przepis i dokładkę.
Święta, święta i po świętach. W wielu domach zapewne zostało z tej okazji mnóstwo słodkich smakołyków. Katarzyna Bosacka wypowiedziała się na temat mrożenia ciasta, które upiekliśmy w nadmiarze. Szczegółowo wyjaśniła, które desery można mrozić, a które nie zniosą takiego traktowania zbyt dobrze.
Ciasto bez pieczenia na biszkoptach jest pomysłem na pyszny deser dla całej rodziny. Galaretki cytrynowe, banany i słodka, puszysta pianka są genialnym połączeniem. Gotowe ciasto zniknie w mgnieniu oka.
Babka wielkanocna siostry Anastazji jest prosta w przygotowaniu i niesamowicie smaczna. Sekretem jej delikatności i puszystości jest zastosowanie oleju rzepakowego. Roślinny tłuszcz stopniowo mieszany z pozostałymi składnikami pozwala uzyskać lekką masę, która po upieczeniu rozpływa się w ustach. Musicie spróbować.
Znamy najlepszy przepis na wielkanocną babkę. Cały sekret tkwi w nietypowych dodatkach. Dzięki niewielkiej ilości oleju oraz octu ciasto wychodzi puszyste i delikatne. Ta receptura idealnie sprawdzi się przez cały okrągły rok.
Siostra Anastazja od lat cieszy się nieustającą popularnością. Jej sprawdzone receptury zyskały sobie całą masę oddanych wielbicieli. Dziś prezentujemy kolejny przepis siostry Anastazji, czyli wielkanocny makowiec. Dzięki zastąpieniu mleka śmietaną ciasto wychodzi obłędnie puszyste i wyjątkowo delikatne.
Mazurek pojawi się w święta w niejednym domu. Sekretem pełnego smaku deseru jest delikatne, kruche ciasto. Przygotowując je z dodatkiem surowego oraz ugotowanego na twardo żółtka, zachwycicie wszystkich domowników. Ciasto będzie wprost rozpływało się w ustach.