Katarzyna Bosacka zaskoczyła internautów. Zdradziła, w jaki sposób przygotowuje swój sernik. Okazuje się, że jedzeniowa ekspertka rezygnuje z użycia twarogu na rzecz jogurtu greckiego. Dzięki temu wypiek jest dużo zdrowszy, a ponadto zyskuje intrygujący, lekko cierpki posmak.
Babka wielkanocna jest obowiązkową pozycją, jeśli chodzi o świąteczne przysmaki. Wyjątkowy sposób ma na nią Magda Gessler. Restauratorka wzbogaca swój wypiek 3 specjalnymi składnikami. Pierwszy z nich to alkohol, pozostałe 2 spełniają ważną funkcję nie tylko smakową, ale też dekoracyjną.
Siostra Anastazja podała sprawdzony przepis na sernik. Ciasto wyróżnia się wyjątkowym wyglądem. Biało-czarne łaty sprawiają, że deser zaczynamy wręcz zajadać oczami. Piorunujący efekt daje wymieszanie jasnej i ciemnej masy.
Cukiernia Magdy Gessler przygotowała wielkanocne menu, w którym znajdziemy ciasta i kilka tradycyjnych potraw. Cena zawijanego makowca zwala jednak z nóg. 1 kg ciasta kosztuje aż 150 zł. Makowiec jest droższy niż obiad w dobrej restauracji.
Babka wielkanocna może być bezglutenowa. Anna Lewandowska pokazała jak zrobić pyszny wypiek bez użycia mąki pszennej. Jest pełen smaku, a zachwyci nawet zwolenników tradycyjnych wypieków. Musicie spróbować.
Sernik bez nabiału jest smaczny i prosty w przygotowaniu. Przepis Anny Lewandowskiej pozwoli wam zrobić kremowe i rozpływające się w ustach ciasto, które zachwyci nawet sceptyków. Musicie spróbować.
Mazurek zagości na niejednym świątecznym stole. Przygotowany na nietypowym spodzie z dodatkiem ugotowanych żółtek deser zachwyci nawet wybrednych. Z przepisem Magdy Gessler uzyskacie najlepsze rezultaty. Spróbujecie?
Karpatka bez pieczenia jest wyśmienita i prosta w przygotowaniu. Niejedna gospodyni z przyjemnością porzuci przygotowanie ciasta parzonego, wiedząc, że zastąpienie go groszkiem ptysiowym wcale nie zaważy na smaku deseru. Musicie spróbować.
Macie chrapkę na gotową, wielkanocną babę drożdżową? Cena takiego wypieku może skutecznie ostudzić zapał. Celebryci wprowadzili sezonowy specjał do oferty swoich lokali. Wiemy, ile liczą sobie za nią członkowie klanu Gesslerów oraz znany aktor.
Tomasz Strzelczyk zdradził swój patent na sernik. Nie piecze go, tylko gotuje w specjalnej formie. Tak otrzymany deser jest niezwykle delikatny i kremowy. Dosłownie rozpływa się w ustach. Sięgnijcie po ten przepis, a zachwycicie swoich najbliższych prawdziwym rarytasem.
Ceny świątecznych przysmaków w restauracjach w tym roku potrafią szokować. Sernik od Anny Korcz bije jednak wszelkie rekordy. Za większą wersję zapłacimy niemal 200 złotych. Inne specjały wcale nie są tańsze.
Mazurek kajmakowy jest obowiązkowym ciastem na Wielkanoc. Przygotuj go jednak nieco inaczej. Ciasto przełóż lekkim, waniliowym kremem i musem z pomarańczy. Będzie smakował jeszcze lepiej niż tradycyjny wypiek.
Babcia Henia naleśniki robi inaczej niż wszyscy. Nie dodaje do nich mleka. Gotowe ciasto miesza z 2 łyżkami majonezu. Naleśniki są o wiele bardziej puszyste. Poznaj przepis na naleśniki na majonezie. Placki z ulubionymi dodatkami znikną z talerzy w mgnieniu oka.
Zamiast klasycznych wypieków, przygotuj na Wielkanoc ,,Chatkę Baby Jagi". Ciasto bez pieczenia udekorowane polewą czekoladową i kolorowymi posypkami wygląda obłędnie. Sernik na herbatnikach w kształcie domku będzie totalnym hitem na świątecznym stole.
Aby upiec babkę wielkanocną nie trzeba spędzać połowy dnia w kuchni. Ania Bardowska pokazała, jak zrobić to ciasto sprawnie i prosto. Jej wypiek cieszy smakoszy idealnie wilgotną strukturą i wybornym smakiem. Gwiazda programu „Rolnik Szuka Żony" doskonale zna się na pieczeniu.
Zapomnij o oleju. Babcia Ewa robi babkę wielkanocną z dodatkiem majonezu. Już kilka łyżek produktu sprawi, że świąteczne ciasto pięknie urośnie podczas pieczenia, będzie wilgotne i puszyste. Jej przepis nie ma sobie równych.
Restauracja Lewandowskiego poszerzyła ostatnio asortyment. Być może zainspirowany nadchodzącymi świętami piłkarz, tym razem wprowadził do menu aż 4 rodzaje sernika. Okazuje się jednak, że taki deser do najtańszych nie należy. Cena proponowana w Nines zdeklasowała nawet słynną Gessler.
Ciasto kawowe z mąki, kawy po turecku i drożdży jest świetnym pomysłem na deser dla całej rodziny. W środku każdej porcji wypieku znajduje się gęsty, kawowy budyń. Smak kawy uzupełnia zapieczona czekolada. Ciasto jest przepyszne.
Babka wielkanocna dla wielu z nas jest obowiązkowym deserem świątecznym. Kupowanie jej w supermarkecie jest jednak fatalnym pomysłem. Skład takich wypieków nie należy bowiem do najlepszych. Sprawdziliśmy, co mogą zawierać popularne gotowce.
Sernik jest świątecznym klasykiem. Prosty i smaczny przepis Bożeny Dykiel pomoże wam przygotować wypiek tak delikatny, jak nigdy wcześniej. Musicie spróbować — domownicy zachwycą się nim już od pierwszego kęsa.
Zapomnij o jajku lub żółtku. Magda Gessler pokazała, jak zrobić najlepsze ciasto na pierogi wyłącznie z mąki, wody i soli. Kluczowe są proporcje i odpowiedni sposób wyrabiania. Gotowe ciasto jest elastyczne, delikatne, a po ugotowaniu rozpływa się w ustach.
Szukasz pomysłu na wielkanocne wypieki? Babka muślinowa będzie ciastem, które zachwyci wszystkich gości. Każdy będzie prosił o dokładkę i przepis. Babka przyrządzona z 24 żółtek jest niezwykle delikatna, puszysta i dosłownie rozpływa się w ustach.
Znamy najlepszy przepis na aksamitny sernik. Dzięki dwóm dodatkom będzie lekki i idealnie wilgotny. Apetyczne ciasto warto przygotować na spodzie z herbatników. Dzięki temu zyskamy nie tylko wyjątkowy smak deseru, ale także oszczędzimy sobie sporo pracy.
Szukacie pomysłu na ciekawe ciasto na Wielkanoc? Postawcie na przygotowanie Marysieńki. Dwa rodzaje ciasta przełożone smakowitym kremem budyniowym z pewnością znajdą wielu amatorów, a przygotowanie deseru jest dość proste. Musicie spróbować — wygląda lepiej niż niejeden przysmak z cukierni.
Mazurek jest wielkanocnym klasykiem. Prosty i smaczny wypiek z kajmakiem łatwo możecie przygotować samodzielnie. Będzie smakował o niebo lepiej niż gotowce z cukierni, a jego zrobienie wcale nie zajmie Wam wiele czasu. Koniecznie przetestujcie ten przepis.
Ciasto na pierogi musi być delikatne i elastyczne. Ze sprawdzoną recepturą doświadczonej kucharki bez trudu zamkniecie w rozwałkowanej masie dowolny farsz. Wykonanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.
Biszkopt opada po upieczeniu? Najprawdopodobniej źle nagrzałaś piekarnik, otwierałaś drzwi podczas pieczenia lub od razu wyjęłaś wypiek z urządzenia. Dowiedz się, jak zrobić idealny biszkopt, który nie pęka, nie opada i się nie kruszy.
W cukierniach i niektórych restauracjach już można zamówić ciasta na Wielkanoc. Niestety musimy przygotować się na spory wydatek. Cena ciast poszybowała w górę. Babka wielkanocna jest jednym z prostych i tanich ciast, jeśli upieczemy je samodzielnie. Ile kosztuje babka u Piotra Adamczyka?