Czy są tu smakosze placków ziemniaczanych? Właśnie dla was jest ten przepis. Dzięki niemu swoje ulubione danie uczynicie jeszcze smaczniejszym. Wystarczy postawić na ten wyrazisty dodatek. Być może macie go nawet w swojej kuchni.
Wkrótce na naszych wielkanocnych stołach zagości sałatka jarzynowa. Jest pyszna, ale też bardzo kaloryczna. Wszystko przez majonez, który z lubianego dania robi bombę pełną kalorii. Dlatego polecamy przepis na sałatkę jarzynową bez majonezu. Kalorii ma niewiele, za to mnóstwo wyrazistego smaku.
Pieczeni rzymskiej nikomu nie trzeba przedstawiać. Jednak ta w wydaniu Tomasza Strzelczyka wychodzi, że palce lizać. Dlatego polecam najlepszy przepis na to danie od znanego kucharza. W tym roku właśnie taką pieczeń rzymską przyrządzę na Wielkanoc.
Jeśli nie potrafisz odmówić sobie kotletów schabowych i mielonych, to również polubisz kotlety w takiej wersji. Pyszna serowa panierka to znak rozpoznawczy kotletów francuskich. Zrób je na obiad, a rodzina na pewno doceni ten wyborny smak.
Zwykle przepis na wątróbkę opiera się na dodaniu do niej jabłka. Tym razem jest trochę inaczej. Dzięki temu pysznemu dodatkowi wątróbkę podasz na Wielkanoc. Oczaruje smakiem rodzinę i gości.
To najlepszy sposób na kolację. Wystarczy, że masz kilka ziemniaków oraz kilka dodatków. Danie właśnie przez użyte składniki jest niezwykle sycące. W dodatku z tym przepisem zrobisz je bardzo szybko.
Przed nami Wielkanoc, a wraz z nią kulinarne specjały, których przecież nie można sobie odmówić. Sałatka pełna majonezu, jajka faszerowane treściwym nadzieniem, żurek z białą kiełbasę i ciasta, które mają mnóstwo kalorii. Jak jeść, by nie przytyć? Jest na to sprawdzony i zdrowy sposób.
Wszyscy znamy pierogi ruskie, ale czy słyszeliście o kluskach ruskich? Smakosze pierogów polubią je od pierwszego kęsa. Smakują lepiej od kopytek i są banalnie proste w przygotowaniu.
Gdy chcesz się rozgrzać i nasycić, to ugotuj tę zupę. Smaczna potrawa zaspokoi nawet największy głód. Wszystko dzięki pożywnemu warzywu i sycącym dodatkom, które smakują, że palce lizać.
Ziemniaki zwykle jadamy jako dodatek do dań obiadowych. Przeważnie podajemy je z wody, ale warto zmienić swoje przyzwyczajenia i skorzystać z tego przepisu. Przyda się szklanka i piekarnik, a efekt zaskoczy.
Fasolka po bretońsku jest jednym z najbardziej lubianych i prostych dań jednogarnkowych. Słynie z wyrazistego smaku i jest pożywna. Teraz zrobisz ją szybko, bo bez namaczania.
Po świętach czeka nas podwyżka cen żywności. Wszystko przez przywrócenie 5% stawki VAT. Rząd nie zdecydował się na przedłużenie obowiązującej ulgi, w postaci zerowego VATu na jedzenie. Podwyżkę cen produktów spożywczych odczujemy wszyscy, ale najbardziej uderzy ona w portfele emerytów.
Smak surówki jak z chińskiej restauracji doskonale wszyscy znamy. Jednak bywa on trudny do otworzenia w domu. Dzięki temu produktowi stanie się to możliwe, a kupisz go niemal w każdym sklepie.
Jakie trendy kulinarne zdominują 2024 roku? Co będzie modne i warte spróbowania? Trendy kulinarne sprecyzowali eksperci z tej dziedziny. Jeden z trendów może zaskoczyć i nie każdemu smakoszowi się spodoba.
Lubisz sałatkę jarzynową? To również ta będzie ci smakować. Kto wie, może jeszcze bardziej od tradycyjnej jarzynowej. Wszystko dlatego, że ta sałatka ma wyrazisty smak i śmiało możesz ją podać na Wielkanoc. Będzie pasować do mięs i wędlin.
Biedronka kusi klientów ofertą 360 produktów, które sprzedaje teraz taniej. W sklepie należy szukać specjalnego oznaczenia. Z nowy tygodniem ruszają też promocje wielu lubianych produktów. Podpowiadamy, co warto kupić w Biedronce.
Naleśniki są zawsze dobrym pomysłem. Teraz przyrządzam je metodą, którą pokazała mi osoba, która o gotowaniu wie niemal wszystko, czyli zaprzyjaźniona kucharka. Naleśniki wychodzą, że palce lizać i raz-dwa znikają z talerzy.
Czy wiesz, co się stanie, gdy weźmiesz pomidora i tłuczek do ziemniaków? Brzmi brutalnie, ale warto spróbować. Dzięki temu przepisowi zrobisz niezwykły przysmak, który zachwyci każdego smakosza.
Ziemniaki są popularnym dodatkiem do obiadu. Jednak ja przyrządzam je w sposób, który zachwyca całą rodzinę. Takie ziemniaki każdy zajada ze smakiem i to bez wymyślnych dodatków. Zrób je według tego przepisu, bo efekt jest znakomity.
Śniadanie na lotnisku? Czasem zmusza nas do tego życie. Jednak, ile trzeba zapłacić za kanapkę i butelkę wody? Kwota dosłownie zwala z nóg. Dlaczego jest aż tak drogo?
Wielkanoc coraz bliżej a wraz z nią zagoszczą pyszności na naszych świątecznych stołach. Do nich śmiało mogę zaliczyć znakomitą sałatkę chrzanową. Wędliny smakują z nią, że palce lizać, dlatego każdemu polecam ten przepis.
Zastosuj ten patent, a twoje kluski leniwe nigdy nie będą twarde. Zdradziła mi go moja babcia, w jej wykonaniu zawsze wychodzą idealne. Trik nie jest skomplikowany, wystarczy zastosować go podczas przygotowania ciasta.
Jedzenie w szpitalu przeważnie pozostawia wiele do życzenia. Dużo tłuszczu, zbyt mało białka i posiłki, którym brak urozmaicenia. To często kulinarna rzeczywistość, na którą skarży się wielu pacjentów. Jednak jest szpital, w którym karmią, że aż ciężko uwierzyć własnym oczom.
Jeśli lubisz próbować nowych przepisów, to koniecznie wypróbuj ten patent w swojej kuchni. Jest prosty, ale bardzo efektowny. Wystarczy wsypać mąkę do miski, potem dodać majonez i wymieszać składniki. W kilka chwil poznasz smak ciekawego dania.
Jeśli marzą ci się racuchy puszyste jak obłok, to jest na nie sprawdzony sposób. Ma go Michał Korkosz, czyli Rozkoszny. Popularny bloger te apetyczne danie przyrządza na bazie składnika, które kochały nasze babcie. Racuchy dzięki temu wychodzą delikatne, puszyste i pyszne, że palce lizać.
Naleśniki bez mąki? Jak najbardziej! Od dawna przyrządzam właśnie w taki sposób to danie. Mąkę zastępuję innym tanim składnikiem, który wielu smakoszy ma swojej kuchni. Naleśniki wychodzą lepsze od tych tradycyjnych.
Czy fast food może być zdrowy i pyszny? Tak, ale tylko ten z przepisu Tomasza Strzelczyka. Znany kucharz przyrządza nie hot dogi, ale czosnogi pełne znakomitych dodatków. Teraz zrobisz je w swoim domu i zachwycisz tym smakiem swoich bliskich.
Jajka faszerowane, które robię, przyprawiają o zawrót głowy. Bajecznie prezentują się na stole, a do tego nadzienie też zaskakuje. Dodaję do niego smaczny i zdrowy produkt. Danie cieszy się powodzeniem podczas śniadania wielkanocnego, dlatego każdemu polecam ten przepis.