Czy lubisz odkrywać nowe smaki w kuchni? Jeśli tak, to polecam przepis z porem w roli głównej. Warzywo gotujemy, korzystamy z jeszcze kilku produktów, a efekt zaskoczy każdego. Spróbuj tego w swojej kuchni.
Placki ziemniaczane powinny być chrupiące i mięciutkie w środku. Jak zrobić je właśnie tak idealne? Przydatny sposób zdradza popularny kucharz Piotr Ogiński. Dzięki jego patentowi placki wychodzą, że palce lizać.
Soczysta pierś z kurczaka jest zawsze dobrym pomysłem na rodzinny obiad. Dzięki mojej koleżance to danie wychodzi mi znakomicie. Nigdy nie jest zbyt suche, w dodatku ma piękny kolor. Rodzina wciąż prosi o dokładkę, bo potrawa wprost rozpływa się w ustach. Tak pysznego mięsa dawno nie jadłam.
Czy lubisz rogaliki? Jeśli tak, to polecam wyjątkowy przepis. Dzięki niemu zrobisz rogaliki z dodatkiem, który może wywołać pewne zdziwienie. Takie smakołyki możesz śmiało podać nawet do obiadu.
Papryka nadziewana mięsem i ryżem to pyszna propozycja na obiad. Sekret smaku tego dania tkwi w jego prostocie, a potrawa wychodzi wyjątkowo soczysta. Polecam przepis na faszerowaną paprykę, którą polubi każdy smakosz.
Jeżeli szukasz szybkiego i taniego sposobu na odchudzanie, to ten przepis jest właśnie dla ciebie. Jest niezwykle prosty i tani. Do jego przygotowania nie potrzebujesz wiele składników. Koniecznie go wypróbuj.
Jesteś smakoszem naleśników? Zrób to pyszne danie tak, jak mistrzowie kuchni. Do ciasta dodaj te dwa składniki, które sprawią, że naleśniki wyjdą obłędnie pyszne. Nigdy wcześniej nie jadłeś tak dobrego dania.
Chcesz poznać pyszny sposób na śniadanie? Zrób je tak, jak ja. Jajka i cebula zapewnią pożywny i smaczny posiłek. Zrobisz go raz-dwa, a danie zasmakuje całej rodzinie.
Placki ziemniaczane są daniem, które uwielbiają smakosze. Złociste, chrupiące i apetyczne są szczególnie pożądane. Jednak zdarza się, że placki ziemniaczane rozpadają się na patelni. Wyjaśniamy, dlaczego do tego dochodzi.
Ceny lecą w górę jak szalone. Nie każdego dzisiaj stać na wołowinę, a wieprzowina łatwo potrafi się znudzić. Z pomocą przychodzi ten przepis. Łatwy, tani, a przede wszystkim inny. Raz zrobisz, a twoi domownicy będą błagać cię o więcej.
Zapiekanka kojarzy się ze smakiem dzieciństwa, ale nadal chętnie po nią sięgamy. Zrobił to też youtuber Książulo, który odwiedził Skawinę koło Krakowa. Zamówił tam zapiekankę, którą potem ocenił. Tych słów jednak nikt się nie spodziewał.
Czy lubisz jeść wątróbkę? Ja za nią przepadam, jednak zwykle nie wychodziła mi taka, jakiej oczekiwałam. Po prostu była zbyt twarda i sucha. Teraz dzięki tym radom robię wątróbkę mięciutką i rozpływającą się w ustach.
Polacy kochają schabowe. Jadamy je na co dzień, ale też od święta. Schabowe podawane są podczas przyjęć okolicznościowych i bez okazji. Jednak, co zrobić, by po odgrzaniu były chrupiące jak zaraz po usmażeniu? Jest na to sprawdzony sposób.
Moja surówka z kapusty kiszonej nie ma sobie równych. Dodaję do niej składnik, który nieźle podkręca smak. Budzi też zdziwienie gości, jednak zaskoczenie zmienia się w zachwyt już po pierwszym kęsie.
Kotlety często przyrządzam na obiad. Robię je w panierce z produktu, który zostaje mi w domu. Dzięki niemu kotlety są chrupiące jak nigdy przedtem. Polecam patent na doskonałą panierkę. Zrobisz ją raz-dwa.
Lubimy przekąski z ziemniaków. Do jednych z ulubionych należą frytki i pieczone ziemniaki. Jednak teraz zostały wyparte przez zupełnie inny ziemniaczany przysmak. Dufinki stały się kulinarnym hitem, który warto przyrządzić w swojej kuchni.
Jeśli do naleśników zawsze dolewacie mleka, to pora, by wypróbować mój przepis. Mleko w nim zostało zastąpione przez inny, bardzo wartościowy produkt. Efekt zachwyca, bo naleśniki wychodzą pyszne i kremowe.
Lubisz jeść gołąbki? Jeśli tak, to ten przepis też podbije twoje podniebienie. Wystarczy, że ułożysz mięso z warzywami, przykryjesz kapustą i zapieczesz. Efekt jest wyjątkowo smaczny. Pyszna zapiekanka szybka trafi na twój stół.
Gdy brakuje mi czasu na gotowanie, sięgam po nową zupę z Żabki. Czegoś takiego jeszcze do tej pory nie było. Nie ma szybszego obiadu dla zabieganych i zapracowanych. Prawdziwa kulinarna rewolucja odbywa się na naszych oczach.
Jajka są ważnym elementem naszej diety. Jadamy je na śniadanie, na obiad i dodajemy do rozmaitych potraw. Teraz przyrządzenie jajka w uwielbiany sposób, stało się jeszcze prostsze. Wszystko dzięki temu patentowi.
W kuchni cenię sobie praktyczne rozwiązania. Dlatego dziś ugotuję wyborny obiad na kilka dni. Składniki trafiają do jednego garnka i szybko zamieniają się w pyszny i sycący posiłek. Polecam mój sposób na obiad dla całej rodziny.
Jeśli lubisz jeść mięso na obiad, to polecam mój patent na ten smaczny posiłek. Przyrządzam zapiekankę z mięsa i ziemniaków. Do tego aromatyczny sos i raz-dwa pyszny i pożywny posiłek mam gotowy.
Czy jest sałatka smaczniejsza od tradycyjnej jarzynowej? Okazuje się, że tak. Robi się ją z szynki, żółtego sera i ogórków konserwowych. Sałatka jest pyszna, dlatego polecam przepis, który dostałam od sąsiadki.
Salmonella może być poważnym zagrożeniem dla naszego zdrowia, a nawet życia. Właśnie wykryto go w przysmaku, który uwielbia wielu smakoszy. Sprawdźcie, czy w domu nie macie chałwy sezamowej, przed którą ostrzega Główny Inspektorat Sanitarny.
Czy są tu smakosze kiełbasy? Liczę, że tak, bo mam dla was prosty i smakowity patent na zrobienie kiełbasy ze słoika. Efekt po prostu zachwyca i nie ma porównania z kupnymi kiełbasami. Zróbcie kiełbasę ze słoika w swojej kuchni i cieszcie się jej wyśmienitym smakiem.
Biały nalot na kiełbasie nie wygląda dobrze. Co z nią zrobić? Zostawić, a może jednak wyrzucić? Te kwestie wyjaśniamy w artykule i podpowiadamy, w jaki sposób odpowiednio przechowywać ten produkt.
Choć nie mieszkamy w słonecznej Italii, to uwielbiamy jeść pizzę. Jak zrobić ją w błyskawiczny sposób i to bez użycia piekarnika? Jest na to świetny sposób. Wypróbujcie go w swojej kuchni.
Jak spędzasz Sylwestra? Czy powitasz Nowy Rok w domu? A może w restauracji? Możliwości jest wiele. Jednak impreza sylwestrowa u Kuby Wojewódzkiego to nie lada wydatek. Tylko garstka osób może sobie pozwolić sobie na zabawę w restauracji showmana.