Czy jadacie śledzie? Ja trochę o nich zapomniałam, ale odkąd znalazłam ten stary przepis, to często je przyrządzam. Dodatek jabłka, cebuli i smakowitego sosu sprawia, że danie rozpływa się w ustach. Koniecznie przyrządźcie śledzie według tego przepisu.
Kopytka są jednym ze smaczniejszych dodatków do obiadu. Anna Lewandowska pokazała niedawno jak zrobić ten rarytas bez dodatku ziemniaków. Jeśli nie macie ich pod ręką, warto spróbować — kluski wychodzą nad wyraz delikatne i posmakują nawet wybrednym.
Czy szukacie ciekawego pomysłu na kotlety? Polecam danie, które wygląda jak mielone, ale nie ma w sobie ani grama mięsa. Takie kotlety zachwycają smakiem i są tanie oraz proste w przygotowaniu. Każdy będzie chciał dokładkę.
Na kruchym cieście można podać wszystko. Zwłaszcza, jeśli robi się je tak szybko. Wędzona (pieczona, gotowana) ryba, cebula, ser i śmietana gwarantują danie pyszne i wykwintne. Ulubione warzywa i przyprawy jeszcze bardziej uszlachetnią smak.
Chociaż nie znasz się na tej branży, to i tak chcesz niedługo wybrać profesjonalny catering? Na kogo się zdecydować? Na podmioty doświadczone i renomowane! Takimi właśnie przymiotnikami można określić TIM Catering! Oferujemy m.in. elastyczne usługi. Co to oznacza? Jak mogą być zamawiane diety pudełkowe? W jaki sposób można za nie zapłacić?
Sieć sklepów Biedronka szykuje dla swoich klientów nie lada gratkę. Sprzedaje uwielbiane towary w promocji 1+1 gratis, ale w nowej ofercie supermarketu można znaleźć o wiele więcej. Warto odwiedzić popularną sieć sklepów, bo niebawem akcja się skończy. Podpowiadamy, jakie produkty objęte są wspomnianą promocją.
Na Wszystkich Świętych przygotowałam sałatkę jarzynową. Oczywiście zrobiłam jej za dużo. Co zrobić z sałatką jarzynową? Przyrządzam z niej znakomity obiad. Potrzebuję do jego zrobienie też czerstwego chleba. Polecam przepis na to smaczne danie. Dzięki niemu nie zmarnujecie żywności.
Jeśli jesteście smakoszami pomidorów, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Robię pomidory w śnieżnej zalewie, które intrygująco wyglądają i znakomicie smakują. Będą doskonałym dodatkiem do wielu dań jesienią i zimą.
Czy są tu smakosze naleśników? Mam nadzieję, że tak, bo mam znakomity przepis na ser do naleśników na słodko. Przygotowuję go według przepisu mojej mamy. Ser rozpływa się w ustach i nadaje rewelacyjnego smaku potrawie.
W dniu Wszystkich Świętych przy cmentarzach możemy kupić rozmaite smakołyki. W Warszawie powszechnie znana jest pańska skórka. Jednak to nie jedyny przysmak, który tego dnia możemy skosztować. Wszystko zależy od regionu, w którym odwiedzamy cmentarz. Przy nekropoliach spróbujemy dachówek, szczypek i trupiego miodku.
Majonez jest nieodłącznym składnikiem wielu potraw. Zwykle jednak kupujemy go w sklepach spożywczych. Od kiedy koleżanka pokazała mi przepis na domowy majonez, nie kupuję już gotowych wersji. Zawsze wychodzi, ponieważ przygotowywany jest z gotowanych żółtek jaj.
Szukając idealnego przepisu na kotlety mielone, trafiałam na receptury z przeróżnymi dodatkami. W większości wykorzystywana była bułka tarta lub namaczana. Zrobiłam jednak danie bez tego produktu. Wyszło fantastycznie.
Jesienią zupa powinna sycić na długo i przyjemnie rozgrzewać. Taki posiłek idealnie sprawdzi się, gdy wrócimy ze spaceru. Z przepisem, który niedawno odkryłam, można go przygotować bez większego wysiłku. Spróbujcie koniecznie — będziecie zachwyceni.
Ciapkapusta jest przyjemnym śląskim daniem, idealnym na chłody. Przygotowuje się ją prosto i bez wysiłku, a składniki są niedrogie. W moim domu znika szybciej niż najlepszy bigos. Polecam spróbować.
Racuchy z jabłkami to jeden ze smaków dzieciństwa. Można z łatwością do niego wrócić i przyrządzić to danie na obiad. Ja robię racuchy z dodatkiem, który sprawia, że są lekkie jak chmurka. Delikatność tego dania zachwyca, więc polecam recepturę na lekkie i puchate racuchy.
Czy lubicie sałatki? U mnie w domu zawsze największym powodzeniem cieszyła się tradycyjna sałatka jarzynowa. Jednak odkąd dostałam przepis na sałatkę od mojej cioci, często właśnie taką robię. Tę sałatkę z jajek, szynki i papryki podam też we Wszystkich Świętych. Jej smak zachwyci moich gości.
Naleśniki są znakomitym daniem. Ponieważ można je przygotować na wiele sposobów, chyba nie ma szans, by mojej rodzinie się znudziły. Ostatnio znalazłam patent na przysmak robiony z zaledwie jednego produktu. Koszt był niewielki, a smak nieziemski. Warto spróbować.
Ryby są ważnym elementem diety. Jeden z gatunków dostępnych w Polsce jest mało znany, a wyjątkowo cenny. Na liście zalet jest między innymi wysoka zawartość cynku, a to dopiero jej początek. Dowiedzieliśmy się jak najlepiej go podawać.
Klasyczną jarzynową warto czasem odmienić. Na 1 listopada podam rodzinie wersję, jakiej się nie spodziewają. Warzywa upiekę i dodam jeszcze jeden nietypowy składnik. Będzie pysznie.
Bigos mojego dziadka jest wyjątkowy. Nie tylko nie wymaga długiego gotowania, ale też — dzięki starannemu doborowi składników — jest niesamowicie aromatyczny. Ostatnio dowiedziałam się jak go zrobić i spróbowałam. Efekty mnie zachwyciły.
Czy lubicie placki ziemniaczane? Ja je uwielbiam! Odkąd przyrządzam to danie z pysznym i zdrowym dodatkiem, to nie potrafię sobie odmówić kolejnej porcji placków ziemniaczanych. Są tak pyszne, że nie mogę się powstrzymać od podzielenia się przepisem.
Weekend przed nami, a ja nie mam zamiaru spędzić go na gotowaniu. Dlatego wcześniej przygotowuję zapiekankę z kilku tanich składników. Efektem jest smaczny i niedrogi obiad z ziemniaków, mięsa mielonego i jeszcze kilku produktów.
Co zrobić do jedzenia na Wszystkich Świętych? Planuję przygotować gołąbki, które uwielbiają moi goście. Sekretem ich smaku jest pewne sztuczka, którą stosuje podczas przyrządzania tego znakomitego dania. Wszystkim polecam mój patent na gołąbki. Wyjdą obłędnie.
Czasem zaskakujące połączenia w kuchni dają pyszne rezultaty. Jednym z nich jest połączenie na patelni wody i mleka skondensowanego. Dzięki temu zrobimy smaczne danie, które uwielbiają dzieci i dorośli. Warto wypróbować tę sztuczkę, bo efekt będzie znakomity.
Niektóre dania budzą kontrowersje i wywołują skrajne emocje. Jedni je uwielbiają, ale inni, nie znoszą i nie chcą już nigdy wracać do pewnych smaków. Zwykle takie dania kojarzą nam się z dzieciństwem, szkolną stołówką i przywołują na myśl rozmaite wspomnienia. Tak też jest z daniem, które niegdyś królowało w takich miejscach. Pamiętacie je?
Czy wiecie, co się stanie, gdy wbijecie jajka do płatków owsianych? Ja to sprawdziłam! Efekt zaskakuje, ale jest bardzo smaczny. To śniadanie polubiła cała moja rodzina. Polecam przepis na pyszny posiłek z jajek i płatków owsianych.
Czy przyrządzacie ryby? Ja zwykle smażyłam je w panierce. Jednak teraz mam inny patent na smaczne danie z rybą w roli głównej. Przygotowuję ją w cieście, a dzięki niemu ryba zachwyca smakiem i jest chrupiąca. Polecam przepis na doskonałą rybę w piwnym cieście.
Czy lubicie sałatki? Ja często je przyrządzam. Sałatkę podam nawet na Wszystkich Świętych podczas rodzinnego spotkania. Ta sałatka składa się z siedmiu warstw i jest wyjątkowo smaczna. Podobno smakuje nawet lepiej od sałatki jarzynowej.