Czy zdarzało się wam, że naleśniki wychodziły twarde? Ja miałam z tym pewien problem. Jednak znalazłam sposób na to, by naleśniki były mięciutkie i delikatne. Mleko zastąpiłam innym składnikiem i teraz naleśniki rozpływają się w ustach. Polecam przepis na wyborne naleśniki.
Czy zastanawialiście się już, co zrobić do jedzenia na Wszystkich Świętych? Ja podam bigos z dodatkiem, który decyduje o wyśmienitym smaku tej potrawy. Moi goście uwielbiają ten bigos i zawsze życzą sobie dokładkę. Polecam przepis na znakomity bigos.
Wieprzowina często gości na naszych stołach. Robimy z niej smaczne dania obiadowe. Jednak ja postanowiłam przyrządzić przekąskę z najtańszej części wieprzowiny. Mąż zjada się nią bez opamiętania. Polecam ten przepis na to danie.
Dynia jest jednym z jesiennych przysmaków. Warto przygotować coś pysznego z tego smacznego warzywa. Ja korzystam z przepisu babci i przyrządzam zupę z dyni. Nie blenduję jej, ale stawiam na pewien kultowy dodatek. Polecam przepis na zupę z dyni.
Burger Drwala ma swoich wiernych fanów. Tych ucieszy wiadomość, że ulubiona przekąska z McDonald's pojawia się, gdy za oknem robi się zimno. W zeszłym roku Burger Drwala można było kupić pod koniec listopada. Jego cena przyprawiała o zawrót głowy. Jak będzie w tym roku?
Co się stanie, gdy pokrojone ziemniaki wrzucimy do słoika i zalejemy coca colą? Powstanie pyszna przekąska. Moja rodzina co chwilę mnie o nią prosi. Smak tego dania sprawia, że trudno mu się oprzeć. Polecam ten doskonały przepis na małe co nieco.
Szybki obiad to oszczędność czasu, a nawet pieniędzy. Warto go przyrządzić w swojej kuchni. Gdy brakuje mi czasu, to robię smaczną zapiekankę z mięsa i ziemniaków w pysznym sosie. Reszta należy już do piekarnika. Polecam przepis na zapiekankę, którą przyrządzam dosłownie w kilka chwil.
Kiedy za oknem chłód, marzymy o ciepłym posiłku. Kanapki na kolację przestają nas zadowalać. od pewnego czasu w moim domu zagościł przepis na obłędną cukinię. Mąż zajada ją do ostatniego okruszka i ciągle prosi o więcej.
Sałatka jarzynowa zawsze cieszyła się w moim domu dużym powodzeniem. Jednak jej przygotowanie wymaga trochę czasu. Gdy mi go brakuje, to robię inną sałatkę. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie.
Czy śniadanie bez chleba jest możliwe? Jak najbardziej! Przygotowuję to danie i nie jem już tradycyjnego pieczywa. Takie śniadanie bez chleba smakuje wyśmienicie. Wypróbujcie ten przepis w swojej kuchni, bo jest znakomity.
Sałatki przygotowują na co dzień i od święta. Zwykle przyrządzałam sałatkę jarzynową lub bankietową. Jednak odkąd dostałam przepis na sałatkę z porem, jajkiem i jeszcze kilkoma składnikami, robię tylko taką. Jest lepsza niż sałatka bankietowa.
Dynia jest warzywem, które chyba najbardziej kojarzy nam się z jesienią. Pomarańczowa, złocista, ale też w innych kolorach aż prosi się o przyrządzenie z niej pyszności w kuchni. Ja przygotowuję dynię w wyjątkowej zalewie. Wychodzi mi prawdziwy rarytas, na który polecam znakomity przepis.
Jeśli jesteście smakoszami boczku, to mam dla was nie lada gratkę. Polecam przepis na doskonały boczek. Wystarczy przygotować słoiki, wypchać je boczkiem i wkrótce cieszyć się znakomitym smakiem tego dania. Przygotujcie ten smakołyk w swoim domu, bo jest naprawdę pyszny.
Czy są tu smakosze wątróbki? Specjalnie dla was mam doskonały przepis na przyrządzenie wątróbki. W takim wydaniu mogłabym ją jeść codziennie. Zróbcie ją tak jak ja i cieszcie się tym znakomitym przysmakiem.
Wiele osób przepada za racuchami z jabłkami. Jednak ja jesienią robię to danie z zupełnie innym dodatkiem. Stawiam na popularne i kolorowe warzywo. Czy wiecie, z czym przyrządzam racuchy? Polecam przepis na te pyszne jesienne danie.
Brukselkę albo się lubi, albo się jej nie znosi. Przyznam, że nie przepadałam za tym warzywem. Jednak odkąd dostałam ten przepis, to po brukselkę sięgam wyjątkowo często. Polecam przepis na zapiekaną brukselkę z parmezanem i bułką tartą.
Jajka to ważny element naszej diety. Zwykle gotujemy je w wodzie, ale warto zrobić z nimi coś innego. Wstawcie jajka do piekarnika i zróbcie z nich potem pyszne danie. Ten patent was zachwyci i ułatwi też życie w kuchni.
Przepis na tak przyrządzoną golonkę był popularny wiele lat temu. Kucharz Tomasz Strzelczyk teraz wraca do lubianej kiedyś potrawy. Jakie mięso dodaje do golonki? Wybór Strzelczyka może dziwić, ale jest bardzo smaczny. Polecamy przepis znanego kucharza na przyrządzenie golonki.
Kluski mogą być smacznym i pożywnym dodatkiem do dań obiadowych. Warto jeść je też jako samodzielny posiłek. U mnie w domu prawdziwym hitem stały się szybkie kluski z pysznym sosem. Są tak smaczne, że domownicy się nimi zajadają aż im się uszy trzęsą. Polecam przepis na kluski, które zrobicie w 15 minut.
Zapiekanka jest daniem, które może wyglądać nieco inaczej za każdym razem. Gdy mam tylko chwilę czasu na gotowanie, wyciągam z lodówki najprostsze składniki i robię z nich znakomite danie. Rodzina zajada się nią za każdym razem. Ta z charakterystyczną przyprawą smakuje im najlepiej.
Placki ziemniaczane można zrobić na wiele sposobów. Najbardziej chrupiące danie jadłam dotychczas u mojej babci. Ostatnio dowiedziałam się, co należy zrobić, by uzyskać tak znakomity rezultat. Cała tajemnica tkwi w ziemniakach.
Placki warzywne są świetnym pomysłem na ciepłą przekąskę, kolację, a nawet obiad. Ewa Wachowicz zaproponowała bardzo prosty przepis z udziałem produktu, który znajduje się w niemal każdej kuchni. Danie jest bardzo smaczne i tanie.
Z ziemniaków i mleka można przygotować znakomity posiłek. Wystarczy dodać do nich kilka produktów i starannie wszystko połączyć. Moja rodzina uwielbia to danie.
Zapiekanka ziemniaczana jest idealnym daniem na jesienny obiad. Syci na długo i smakuje doskonale, a robiąc ją mamy z głowy wymyślanie potrawy na kolejny dzień. Warto spróbować.
Jeśli lubicie sałatki, to koniecznie musicie wypróbować mój przepis. Nadaje się idealnie na każdy posiłek dnia. Możecie też z powodzeniem zapakować ją do pracy lub podać w formie kolacji. Sałatka pięknie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje.
Folii spożywczej używamy do przechowywania żywności i pieczenia. Bez niej trudno byłoby sobie wyobrazić wiele czynności w kuchni. Warto trzymać folię spożywczą w zamrażalniku. Tak robił mój dziadek i teraz też tak postępuję. Efekt naprawdę zdumiewa i jest wart polecenia.
Jesień to doskonały moment, by wyruszyć na grzybobranie. Jeśli szczęście nam dopisze i znajdziemy leśne okazy, to warto je ususzyć. Jednak, co zrobić, by grzyby nie spleśniały podczas suszenia? Babcia zdradziła mi ważną zasadę. Niestety każdy o niej zapomina.
Gotowanie posiłków wiąże się z brudzeniem wielu naczyń, a potem ich myciem. Jednak chcielibyśmy podzielić się przepisem na danie podczas, którego nie będziecie mieli takiego problemu. Wlewacie jajka do przekrojonego chleba i zaraz przysmak będzie gotowy. Polecamy przepis na wyjątkowe i smaczne danie.