Sanah zdecydowała się niedawno na zaskakującą współpracę. Wraz z siecią sklepów Żabka stworzyła linię przekąsek. Do internetu trafiły informacje, że jedzenie jest niewypałem, przez co wciąż trafia na śmietnik. Stanowisko w tej kwestii zajęło biuro prasowe Grupy Żabka.
Czy chcielibyście poznać przepis na doskonałą kolację? Jeśli tak, to koniecznie sprawdźcie poniższą recepturę. Jest pełna zdrowych i pysznych składników, a zrobisz ją w kilka chwil. To mój ulubiony sposób na ciepłą kolację.
Buraczki od siostry Anastazji to dosłownie niebo w gębie. Smakują wspaniale z kotletami mielonymi i zachwytów nad nimi nie ma końca. Wszystko dzięki 1 składnikowi, który siostra dodaje podczas przyrządzania buraczków. Polecamy legendarny przepis na ten wyśmienity dodatek do dań obiadowych.
Ogórki kiszone są smacznym dodatkiem do dań obiadowych, przekąsek i kanapek. Co jednak zrobić, by nie wychodziły puste w środku? Należy pamiętać o jednym szczególe. Od niego zależy, jak wyjdą nam ogórki.
Jesień nie rozpieszcza nas pogodą. Chłód, wiatr i deszcz sprawiają, że łatwiej o przeziębienie lub infekcję. Jednak mam na to sposób. Przyrządzam syrop z pora. Dorzucam pewien składnik i korzystam z mikstury, która ma o niebo lepsze działanie niż popularny syrop z cebuli czy imbiru.
Racuchy to jeden ze smaków dzieciństwa. Mięciuteńkie i puszyste jak chmurka zachwycają smakiem moją rodzinę już od pokoleń. Sekret smaku tych racuchów tkwi w jednym ze składników, z których są przyrządzane. Być może masz go w swojej kuchni.
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed spożyciem makaronu typu świderki. Produkt jest wycofywany ze sprzedaży. W konkretnej partii stwierdzono obecność substancji, która może być niebezpieczna dla konsumentów. Pozostałe partie wyrobu poddane zostały dodatkowym badaniom wyjaśniającym.
Czy najprostsze w wykonaniu potrawy mogą wyglądać oszałamiająco? W kuchni wszystko jest możliwe! Zmiksuj mandarynki i wymieszaj je z tymi składnikami. Na koniec przetrzesz oczy ze zdumienia.
Czy szukacie przepisu na obiad bez mięsa? Jeśli tak, to polecam danie, które robię w zasadzie co tydzień. Bogactwo warzyw zachwyci każdego smakosza. Moja rodzina prosi mnie często o to danie. Wcale im się nie dziwię, bo jest bardzo sycące i smaczne.
Katarzyna Bosacka po raz kolejny podzieliła się swoją wiedzą. Tym razem chodzi o jesienny rosół na odporność. Ekspertka podsunęła myśl, na którą nie każdy by wpadł. Sprawdź, co jej zdaniem jest najważniejsze w jesiennym rosole na odporność.
Naleśniki, które wyglądają jak zebra? To możliwe! Są pyszne i cieszą oko, a do tego ich usmażenie jest bardzo łatwe. Polecam ten przepis na pasiaste naleśniki. Cała rodzina je pokocha.
Nie wiecie, co zrobić z mięsem po rosole? Postawicie na pyzy. Ziemniaczane kluski z soczystym farszem można przygotować szybko i sprawnie. Smakują znakomicie.
Kluski leniwe kojarzą się ze smakiem dzieciństwa. Często je przyrządzam. Korzystam wtedy z przepisu mojej babci. Najważniejszy jest jeden dodatek. Zróbcie kluski leniwe tak, jak ja i cieszcie się ich doskonałym smakiem.
Gołąbki potrafią się znudzić. U mnie w domu od niedawna króluje przepis, który z tradycyjną potrawą jest tylko luźno związany. Wciąż korzystam z kapusty, pomidorowego sosu i mięsnego farszu, ale danie o wiele bardziej nam smakuje. Polecam spróbować.
Obiad na 2 dni ma jedną ogromną zaletę — gotuje się zdecydowanie rzadziej. Czasami nie mam chwili, by zaplanować posiłek. Prosta jednogarnkowa potrawa, którą mój mąż uwielbia, sprawdza się wtedy doskonale. Wyjmuję ją tylko z lodówki i zajadamy. Jest znakomita.
Nie wiecie jaka zupa na obiad będzie wystarczająco sycąca? Mam smaczną i bardzo tanią propozycję. Zrobienie dania zajmie chwilę, a o jedzeniu zapomnicie na długie godziny. Sprawdźcie, jakie składniki przygotować i koniecznie spróbujcie.
Jesienią zupy wracają do łask. Talerz z ciepłą i aromatyczną potrawą w chłodniejsze dni jest idealny. Tym razem wyjawię wam pyszny patent na przygotowanie sycącego i rozgrzewającego dania w zaledwie kilka chwil. Pokochacie je od pierwszego spróbowania.
Prosty przepis na kopytka przyda się każdemu. Rarytas z ziemniaków może stanowić zarówno smaczną przekąskę, jak i wspaniały dodatek do obiadu. Jego przygotowanie jest niemalże ekspresowe i wymaga tylko dwóch składników. Warto spróbować.
Naleśniki mogą być podane na wiele sposobów. Aby jednak zachwyciły smakiem, nie wystarczy dobry farsz. Dopiero właściwa konsystencja ciasta sprawi, że danie będzie przyjemne. Na szczęście znalazłam przepis, którym zawsze mi wychodzą.
Sałatka jarzynowa w każdym domu wygląda nieco inaczej. Katarzyna Bosacka pokazała swój przepis na ten kultową potrawę. Gwiazda stawia na dodatek smakujący lepiej niż groszek z puszki, dzieki któremu specjał zyskuje też na wartości. Warto spróbować.
Krokiety bywają naprawdę smaczne. Zdaniem Magdy Gessler jeden błąd podczas ich przygotowania może sprawić, że będą nadawały się do wyrzucenia. Wiemy, o co należy koniecznie zadbać.
Czy lubicie pomidory? Ja przepadam za ich smakiem. Chciałabym zatrzymać go na dłużej, dlatego przyrządzam te warzywa w wersji zimowej. Ich sekret tkwi w prostej, ale niezwykle aromatycznej marynacie.
Pierogi z grzybami i kapustą zna każdy smakosz. Są pyszne, ale kwaśne warzywo możemy zastąpić zupełnie innym składnikiem. Uzyskamy farsz tak smaczny, że szansa na powrót do klasyki będzie niewielka. Koniecznie wypróbujcie to połączenie w tym sezonie.
Kotlety schabowe każdemu mogą się znudzić. Ostatnio znalazłam przepis, w którym mięso i dodatki zapieka się razem po nadzianiu na patyczki do szaszłyków. Rodzina była zachwycona tym daniem. Z pewnością będę do niego wracać częściej.
Co roku w listopadzie gotuję bigos. To danie syci, rozgrzewa i znakomicie smakuje. Bigos gotuję według przepisu babci, która gotowała go z dwóch rodzajów kapusty. Taki jest najlepszy, więc polecam rodzinną recepturę na tę potrawę.
Co robicie na obiad, gdy nie macie czasu i pomysłów? Ja sięgam po sprawdzony i szybki przepis na zapiekankę ziemniaczaną. To danie jest smaczne i sycące. Z kilku składników wyczarowują znakomity posiłek.
49-letnia kobieta przyrządziła posiłek z trującymi grzybami, po którym 4 osoby trafiły do szpitala. Troje z jej gości zmarło. To byli teściowie oskarżonej kobiety i ich znajomy. Śledczy zarzucają też Australijce, że czterokrotnie próbowała pozbawić życia swojego męża.
Czy jadacie śledzie? Ja trochę o nich zapomniałam, ale odkąd znalazłam ten stary przepis, to często je przyrządzam. Dodatek jabłka, cebuli i smakowitego sosu sprawia, że danie rozpływa się w ustach. Koniecznie przyrządźcie śledzie według tego przepisu.