Smakosze.pl

Jajka

Jajka - najpopularniejsze są kurze. Wykorzystywane do przyrządzania dań takich jak: jajecznica, jajka sadzone, jajka na miękko, jajka na twardo i inne.

Widok:

Kafelki

Lista

jajecznica po kaszubsku
Przepisy

Aleksandra Proch

Rozdrobnij widelcem i dodaj do jajecznicy. Kaszubski patent na śniadanie smakuje obłędnie

Czytaj więcej >
kotlet schabowy
Przepisy

Renata Materlińska

Soczyste i chrupiące kotlety z boczniaków. Nie do odróżnienia od schabowych

Czytaj więcej >
sałatka jarzynowa z dynią
Przepisy

Aleksandra Proch

Jesienna wersja sałatki jarzynowej. Idealna na Wszystkich Świętych

Czytaj więcej >
pudding z chleba
Przepisy

Renata Materlińska

Łatwy przepis na pudding z chleba po świętach. Idealny na kolację

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Wyborna jajecznica po turecku z pomidorami, papryką i cebulą. Teraz jest jej czas

Czytaj więcej >
krokiety ziemniaczane
Przepisy

Renata Materlińska

Weronika pokazała jak szybko zrobić krokiety lepsze niż placki ziemniaczane, ma genialny sposób

Czytaj więcej >
jajecznica
Przepisy

Renata Materlińska

Przepis na wyborną jajecznicę po niemiecku. Sekret tkwi w 1 dodatku

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Niezwykła jajecznica z majonezem. Zachwyca głębią smaku i konsystencją

Czytaj więcej >
Jak zrobić idealne naleśniki?
Przepisy

Renata Materlińska

Babcia Stasia zdradziła sekret idealnych naleśników. Zawsze pamięta o 1 zasadzie

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Nie uwierzysz, co Strzelczyk dodaje do gofrów. Kontrowersyjny dodatek sprawdza się idealnie

Czytaj więcej >
Garnek z gwizdkiem
Produkty

Adam Moskal

Niezwykła cecha kultowego garnka z gwizdkiem

Czytaj więcej >
siostra Anastazja, ciasto
Przepisy

Renata Materlińska

Ciasto jubileuszowe według receptury siostry Anastazji. Wypiek na specjalne okazje

Czytaj więcej >
Chłodnik z młodej botwinki
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Doskonały patent Kuronia na chłodnik litewski. Smak wiosny

Czytaj więcej >
kotlety mielone z jarmużem
Przepisy

Aleksandra Proch

Drobno posiekaj i dodaj do mielonych. Patent cioci Wiesi jest niezawodny. Kotlety są zdrowsze i pełne smaku

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Ekspresowe pączki w 5 minut. Szybka słodka przekąska za grosze

Czytaj więcej >
Pomysł na tani obiad
Przepisy

Aleksandra Proch

2 ziemniaki, jajko i trochę sera. Tylko tyle potrzebujesz do zrobienia pysznego obiadu. 10 minut i gotowe

Czytaj więcej >
racuchy z jabłkami
Przepisy

Renata Materlińska

Babciny przepis na racuchy z jabłkami. Wychodzą cudownie puszyste

Czytaj więcej >
Jajka sadzone z ziemniakami w bulionie
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jajka sadzone z ziemniakami w bulionie. Alternatywa dla klasyki

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Najdoskonalsze i najprostsze placki z cukinii. Idealne na obiad

Czytaj więcej >
placki ziemniaczane w 10 minut
Przepisy

Aleksandra Proch

Wystarczy 10 minut i gotowe. Najlepsze placki ziemniaczane zrobisz nawet bez tarcia ziemniaków

Czytaj więcej >
knedle z porem
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o śliwkach czy mięsie. Apetyczny farsz do knedli przygotujesz z pysznego warzywa

Czytaj więcej >
krokiety
Przepisy

Renata Materlińska

Banalne krokiety bez naleśników i trudnego zawijania. Nie ma łatwiejszych

Czytaj więcej >
kotlety z kapusty
Przepisy

Renata Materlińska

Proste wegetariańskie kotlety z młodej kapusty. Sezonowy specjał zachwyci każdego

Czytaj więcej >
gofry
Porady

Renata Materlińska

Jak przygotować chrupiące i puszyste gofry? Wystarczy przestrzegać kilku złotych zasad

Czytaj więcej >
jajko w koszulce
Przepisy

Renata Materlińska

Prosty sposób na idealne jajko w koszulce. Sukces za każdym razem

Czytaj więcej >
gofry
Przepisy

Renata Materlińska

Gofry lepsze i tańsze niż te nad Bałtykiem. Rodzina będzie błagać o dokładki

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Puszyste naleśniki bez sody i proszku do pieczenia. Idealne na śniadanie

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Ile gotować jajka? Rozwiewamy wszelkie wątpliwości

Czytaj więcej >