Koniecznie poznaj ten przepis na galaretę z nóżek i podaj ją na Wielkanoc. Smak tej galarety przekona nawet najwybredniejszych smakoszy. A w dodatku – jeszcze nigdy nie robiło się ich tak łatwo. Nóżki z przepisu Heni Foks zachwycą rodzinę.
Żeberka to świetny pomysł na obiad. Jednak, choć wieprzowina nie jest trudnym mięsem, nie każdy umie zrobić je w odpowiedni sposób. Chodzi o to, by były dobrze upieczone, a jednocześnie soczyste i nieprzesuszone. Zapoznaj się z tym przepisem i dowiedz się, co musisz zrobić, a uzyskasz mięso tak miękkie, że samo będzie odchodziło od kości. Przekonaj się, jakie to proste.
Koniecznie poznaj ten sposób na karkówkę. Dzięki niemu jest idealnie soczysta, a jej przygotowanie jest naprawdę błyskawiczne. Wkładanie jej do pieca nie ma sensu. Odtąd już zawsze będziesz używać tego sposobu. Przekonaj się.
Masz dość nudnych kanapek? Koniecznie wypróbuj mój sposób na śniadanie. Jest pysznie, szybko i zupełnie niesztampowo. Koniecznie czytaj dalej, a zdradzę wszystkie szczegóły na ten temat,
Jeżeli lubisz połączenie ziemniaków i mięsa, to ten obiad jest właśnie dla ciebie. Te składniki zapieczone razem stanowią danie idealne. Robi się je łatwo, a w dodatku szybko. Ten obiad będzie smakował każdemu.
Koniecznie poznaj przepis Tomasza Strzelczyka na pieczeń ze schabu. Owocowy dodatek sprawi, że będzie wyśmienita. Poznaj przepis i zrób ją na Wielkanoc. Rodzina będzie zachwycona.
Wszystkim, którzy wahają się jeszcze co do obiadu na najbliższe święta, z pomocą spieszy Tomasz Strzelczyk. Popularny kucharz pokazał, jak przyrządzić szynkę, która ma szanse stać się świąteczną tradycją na niejednym stole. Prosty przepis daje niezwykłe efekty.
Mięso w mięsie – tak można podsumować te obiadowe roladki. Nie brak jednak wśród nas miłośników mięsa tak zaprzysięgłych, że to połączenie niezwykle im podpasuje. Zupełnie jak mojej rodzinie. Oto przepis na niedzielną mięsną ucztę.
To niezwykle szybki przepis na wątróbkę w tradycyjnym zestawieniu. Niestandardowe jest za to jego wykonanie. Połącz dobrze znane smaki w coś zupełnie wyjątkowego. Będziesz wracać do tego przepisu co i raz.
Ten przepis na doskonały pasztet sprawdza się między innymi dzięki sprawdzonej liście składników. Przepis pochodzi jeszcze z notatnika mojej babci. Wychodzi zawsze soczysty i pyszny, nie wyobrażam sobie bez niego świąt. Sama przekonaj się, jak idealnie smakuje.
Kilka składników zawiniętych w papier do pieczenia zmienia się dzięki temu przepisowi w doskonały i pomysłowy obiad. Nie brakuje mu niczego, by nazwać go tradycyjnym. Ale forma podania jest za to zaskakująca. Każdy będzie pod wrażeniem.
Ten przepis na wątróbkę bez smażenia pozwala odjąć kilka niepotrzebnych kalorii od lubianej przez Polaków potrawy. Otrzymujemy lżejszą wersję typowej wątróbki z jabłkiem i cebulką.
Komponując składniki do marynaty do mięsa kierujemy się zazwyczaj wyłącznie smakiem. Są jednak składniki, które warto dodać dla innego efektu – zmiękczenia mięsa. Wśród tych składników jeden, często pomijany, jest zawsze pod ręką.
Uwielbiam pyszne i jednocześnie efektowne dania. Taka właśnie jest wytrawna rolada, którą ostatnio odkryłem. Aromatyczny mięsny farsz zawinięty jest w zaskakujący składnik. Czytaj dalej, bo za chwilkę zdradzę wszystkie szczegóły.
Szynka wielkanocna już niedługo zagości na stołach wielu smakoszy. Robi ją też Ewa Wachowicz. Skład marynaty zdumiewa. Nie zgadniecie, co znana restauratorka do niej dodaje.
– Można powiedzieć, że święta mam na co dzień – mówi Tomasz Strzelczyk, kucharz i autor książek kucharskich, którego przepisy w sieci ogląda niemal półtora miliona Polaków. Zdradza nam też, co pasjonuje go w polskiej tradycji kulinarnej.
Tomasz Strzelczyk, ulubieniec polskiego kulinarnego youtube'a, wziął się za kartacze. Jak mówi, to nie pierwszy jego przepis na to danie, ale tym razem wykradł prosto z Podlasia przepis, który gwarantuje doskonałe efekty.
Kotlety schabowe wyjdą jeszcze lepsze niż zazwyczaj, jeśli skorzystasz z tych kilku prostych porad. Przepis wykorzystuje nietypowe mięso i jedną prostą zasadę, która sprawia, że schabowe smakują znajomo, ale są jednocześnie soczyste jak nigdy.
Jeśli szukasz dania, które zrobi furorę na Wielkanoc, to dobrze trafiłeś. Wystarczy cebula, kilka składników, a efekt zachwyci rodzinę i gości przy świątecznym stole. Czegoś takiego na pewno jeszcze nie jedli. Każdy poprosi o ten wystrzałowy przepis na pyszne danie.
Na Wielkanoc podaj szynkę z tego przepisu. Smakuje rewelacyjnie dzięki marynacie. Sam zapach spowoduje, że goście oszaleją z zachwytu. Przepis na tę szynkę jest bardzo łatwy, a samo przygotowanie nie zajmie ci zbyt wiele czasu.
Przygotowanie obiadu nie musi trwać wieki. Wystarczy wrzucić wszystko składniki do jednego garnka i gulasz na obiad gotowy. Za jego smak odpowiada przede wszystkim mięso. Zrób to pyszne danie i zaskocz rodzinę.
Jesteś smakoszem boczku? To koniecznie wypróbuj ten przepis. Boczek natarty aromatyczną mieszanką jest nie lada rarytasem. Zjesz go ze smakiem i z przyjemnością sięgniesz po dokładkę.
Mięso mielone ma wiele zastosowań w kuchni. Ostatnio przygotowuję z niego znakomite danie. Lepię kulki z mięsa, robię wgłębienie i wlewam jajka. Danie jest tak smaczne, że mąż się nim zajada.
Jeśli chodzi o gotowanie rosołu, każda polska gospodyni ma swoje sekrety. Choć jest mnóstwo magicznych składników, można też znaleźć, by tak rzec, antyskładniki – dodatki, które nie tylko popsują rosół, lecz także mogą uczynić go niebezpiecznym dla zdrowia. Sekret leży w doborze mięsa.
Ten przepis spodoba się każdemu, kto chce wprowadzić do kotletów mielonych odrobinę nowości, nie tracąc przy tym nic z tradycji. Lekko pikantne i łaskoczące podniebienie mielone to zupełnie nowy wymiar smakowych doznań.
Koniecznie podaj na Wielkanoc te galaretki w kształcie jajek. Zachwycą wszystkich, a w dodatku smakuje wybornie. Istotny jest jeden szczegół, o którym nie możesz zapomnieć.
Oto przepis na wschodniego pochodzenia gołąbki, które wybijają z rutyny przygotowywania ciągle tych samych, mięsno-ryżowych wersji dania. Nie zawierają mięsa, a ich przygotowanie jest równie proste jak każdej innej wersji.
Modna restauracja Klonn w samym sercu Warszawy, jest już gotowa na nadejście wiosny. Warto przyjrzeć się temu gastronomicznemu przedsięwzięciu, bo wygląda na to, że wiosną i latem mamy szansę spędzić tam dużo czasu.