Koniecznie podaj na Wielkanoc te galaretki w kształcie jajek. Zachwycą wszystkich, a w dodatku smakuje wybornie. Istotny jest jeden szczegół, o którym nie możesz zapomnieć.
Oto przepis na wschodniego pochodzenia gołąbki, które wybijają z rutyny przygotowywania ciągle tych samych, mięsno-ryżowych wersji dania. Nie zawierają mięsa, a ich przygotowanie jest równie proste jak każdej innej wersji.
Modna restauracja Klonn w samym sercu Warszawy, jest już gotowa na nadejście wiosny. Warto przyjrzeć się temu gastronomicznemu przedsięwzięciu, bo wygląda na to, że wiosną i latem mamy szansę spędzić tam dużo czasu.
Jeżeli raz spróbujesz mięsa z tego przepisu, nigdy nie sięgniesz po sklepową konserwę. Z tym przepisem zrobisz znacznie lepszą domową konserwę. Przepis jest banalnie prosty, a potrzebne składniki nie są drogie. Zadowoli każdego smakosza.
Oto doskonały błyskawiczny przepis na tani, ale niezwykle efektowny obiad. Jego podstawą są udka kurczaka. Drób to chyba najchętniej jedzony rodzaj mięsa, dlatego taki przepis sprawdzi się świetnie jako posiłek choćby na Wielkanoc. Goście oszaleją z zachwytu na jego punkcie.
Poznaj ten przepis i zrób z mięsa mielonego, coś znacznie lepszego niż kotlety. To danie smakuje niezwykle, a w dodatku robi się je bardzo łatwo. Gwarantuję ci, że zachwyci każdego smakosza.
Ostatnio przyrządzam obiad ze schabu i ziemniaków. Produkty trafiają do piekarnika i już wkrótce moja rodzina cieszy się smakiem pysznej zapiekanki. Polecam przepis, który jest kulinarnym strzałem w 10!
Mięso często gości na naszych stołach. Jednak musimy pamiętać, że po jego kupieniu mamy w pewnych przypadkach zaledwie 30 minut, by dotrzeć z mięsem do lodówki w domu. Inaczej nasze zdrowie może na tym poważnie ucierpieć.
Wiele rzeczy w tym przepisie jest nietypowych. Po pierwsze łączymy mięso z niecodziennym dodatkiem, czyli kawą. Po drugie cała magia przepisu dzieje się w słoiku. Jesteście ciekawi, jak to się skończy? Zapraszam do dalszej lektury.
Schab ze śliwką to doskonały wybór na Wielkanoc. Jednak ja przyrządzę go w inny niż zazwyczaj sposób i z wyrazistymi dodatkami. To okazałe danie będzie ozdobą wielkanocnego stołu i zachwyci smakiem moich gości.
Ta błyskawiczna mięsna sałatka przywraca do łask często dziś pomijany element: podroby. Przygotowanie jej zajmuje dosłownie chwilę, a przepis jest banalny. Tymczasem wychodzi z niego pełne i sycące danie.
Wędliny i wyroby mięsne zajmują ważne miejsce w diecie wielu osób. Jednak pewnych wyrób powinniśmy unikać jak ognia. Ich zjedzenie może być fatalne w skutkach i skończyć się nawet tragicznie. Śmiertelny przypadek po zjedzeniu galarety wieprzowej z targowiska w Nowej Dębie jest tego przykładem.
Makaron z mięsem mielonym jest zawsze dobrym pomysłem na obiad. Jednak ten przepis to kulinarny strzał w 10! Bierzesz makaron, owijasz mięsem mielonym i już niebawem cieszysz się pysznym posiłkiem.
Czy można zrobić efektowny obiad z zaledwie kilku składników? Jak najbardziej! Ten przepis właśnie to umożliwia. Weź mięso mielone, a cebulę natnij w ten sposób. Niebawem wyjdzie pyszny obiad, który dodatkowo cieszy oczy.
Kotlety mielone na Wielkanoc? Wielu smakoszy być może się zdziwi. Jednak ja robię to danie z produktu, który jednoznacznie kojarzy się z tymi świętami. Kotlety mielone w takim wydaniu zachwycają smakiem, a moi goście przepadają za tą potrawą.
Dzień Kobiet może być wyjątkowo miły i smaczny. Wszystko dzięki schabowi w galarecie. Znakomita i kolorowa przekąska będzie jak znalazł tego dnia. Polubią ją wszyscy smakosze.
Parówki smażone w panierce to absolutny hit wśród przekąsek. Zrób je w swoim domu, a oprócz dzieci polubią je także dorośli. Są smaczne i bardzo chrupiące. Przygotowanie trwa dosłownie chwilę.
Zrobisz danie z tego przepisu i już nigdy nawet nie pomyślisz, aby podać klasyczne schabowe. Zapiekane mięso w tym sosie smakuje obłędnie. Robi się je bardzo łatwo i jest banalne do odgrzewania. Robię je raz i mam spokój na 2 dni.
Z tym przepisem zimne nóżki zachowają nawet prawa do nazwy, choć zmieniamy mięso na nietypowe. Ta zamiana sprawi jednak, że przysmak będzie nieco bardziej dietetyczny, a przy okazji szybciej gotowy do zjedzenia.
Zrazy są daniem, które uwielbiają smakosze. Do nich zalicza się też Zenek Martyniuk, który nie potrafi sobie odmówić tej potrawy. Przepis jego żony stał się już prawdziwym hitem w sieci.
Te kotlety to prawdziwa rewelacja. Smakują lepiej niż schabowe i mielone. Są tak pyszne, że mogę jeść je na okrągło. Przekonaj się sama i zaskocz swoich domowych smakoszy.
Istnieją tysiące sposobów, by przekształcić mielone mięso w doskonały posiłek. Oto jeden z mniej znanych. Tak przygotowane „kotlety” zachwycą każdego miłośnika mięsa.
Pośpiech, nieuwaga lub… dobre intencje są najczęstszym źródłem zatruć bakteryjnych podczas gotowania dań z surowego mięsa. Naukowcy przestrzegają, jak ich uniknąć, by zachować zdrowie.
Dla jednych smak dzieciństwa, dla innych oszczędna kuchnia, a jeszcze dla innych wykwintne i modne danie. Z tym przepisem zwykła wątróbka pokazuje wszystkie te swoje oblicza.
Zastosuj tę prostą metodę, a mięso w twoim gulaszu nigdy nie będzie już twarde. Sposób jest bardzo prosty. Wystarczy jeden składnik, który masz w kuchni.
Ten przepis na tosty ze świeżo upieczonym mięsem rewolucjonizuje pomysł na zapiekane kanapki. Przygotowanie zajmuje niewiele dłużej niż jakiegokolwiek innego tosta. Za to w smaku jest nieporównanie bardziej pełny i sycący.
Zupa to nie tylko rozgrzewka przed drugim daniem. Bogata w białko, gęsta i aromatyczna, może być pełnoprawnym posiłkiem. Taka właśnie jest ta zupa gulaszowa, oparta o podroby.
Mielone podane na obiad nie musi być nudne. Znam taki przepis, który zachwyci całą twoją rodzinę twoją rodzinę. Przygotowanie jest tak proste, że całość zrobić w mniej niż 30 minut. Koniecznie sprawdź mój sposób, podziękujesz mi później.