Koniecznie podaj na Wielkanoc te galaretki w kształcie jajek. Zachwycą wszystkich, a w dodatku smakuje wybornie. Istotny jest jeden szczegół, o którym nie możesz zapomnieć.
Oprócz serników i mazurków, świąteczny stół potrzebuje kolorów, a być może także trochę zaskakujących składników. Takie czekoladowe gniazdka z kolorowymi jajeczkami zaspokajają tę potrzebę, a są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu.
Kiedy cała Polska tuż przed Wielkanocą pogrąża się w sporze o wyższości jednej marki majonezu nad drugą, my pozostajemy z boku. A to dlatego, że przygotowujemy własny majonez. A o jego wyższości nad wszystkimi kupnymi przekonywać chyba nikogo nie trzeba.
Oto przepis na wschodniego pochodzenia gołąbki, które wybijają z rutyny przygotowywania ciągle tych samych, mięsno-ryżowych wersji dania. Nie zawierają mięsa, a ich przygotowanie jest równie proste jak każdej innej wersji.
Oto świetne rozwiązanie dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie świąt bez sałatki jarzynowej, ale ta klasyczna im się znudziła. Ta kompozycja wygląda podobnie, ale jej skład, a więc także smak, to rewolucja na wielkanocnym stole. Do tego robi się ją dużo szybciej, niż tradycyjną wersję. Nie uwierzysz, co jest głównym składnikiem.
Wierzcie lub nie, naleśniki nie są wyłącznie polską specjalnością. Znane są też doskonale we Francji, gdzie przygotowują je – jak to Francuzi – na wiele wymyślnych sposobów. Jednym z nich jest ta niezwykle prosta i tania zapiekanka. Czytaj dalej i przekonaj się sam.
Nie kupuj wafelków, tylko zrób je w domu. Z tym przepisem wyjdą smaczniejsze i znacznie tańsze. Zrób je na poobiedni deser i zaskocz wszystkich domowników.
Dżem jest zawsze smacznym dodatkiem do pieczywa. O tej porze roku przyrządzam ten smakołyk z łatwo dostępnych owoców. Mają dobroczynne działanie dla zdrowia i smakują, że palce lizać.
Na twoim wielkanocnym stole muszą się znaleźć jajka faszerowane. Ja robię je na dwa sposoby i w obu przypadkach są smakowite. Zrób je według mojego przepisu, a na pewno zaskoczysz rodzinę na święta.
Jeżeli raz spróbujesz mięsa z tego przepisu, nigdy nie sięgniesz po sklepową konserwę. Z tym przepisem zrobisz znacznie lepszą domową konserwę. Przepis jest banalnie prosty, a potrzebne składniki nie są drogie. Zadowoli każdego smakosza.
Babka wielkanocna już wkrótce wjedzie na nasze stoły. Wypiek z przepisu Rozkosznego powstaje błyskawicznie i obłędnie smakuje. Babka bananowa w złocistej polewie z białej czekolady będzie smakować każdemu łasuchowi.
Nuggetsy są uwielbiane nie tylko przez dzieci, ale i dorosłych. Teraz nie musisz chodzić do McDonalds, aby zjeść pyszne kurczaki w panierce. Wystarczy, że zrobisz je tego przepisu, a twoje dzieci oszaleją z zachwytu.
Naleśniki bez mąki? Jak najbardziej! Od dawna przyrządzam właśnie w taki sposób to danie. Mąkę zastępuję innym tanim składnikiem, który wielu smakoszy ma swojej kuchni. Naleśniki wychodzą lepsze od tych tradycyjnych.
W tym roku zaskocz wszystkich i podaj tę sałatkę na Dzień Kobiet. Przypomina tulipany, ale tak naprawdę są to warzywa. Smakują obłędnie, a wygląda jeszcze lepiej. Musisz zrobić ją chociaż raz.
Oto doskonały błyskawiczny przepis na tani, ale niezwykle efektowny obiad. Jego podstawą są udka kurczaka. Drób to chyba najchętniej jedzony rodzaj mięsa, dlatego taki przepis sprawdzi się świetnie jako posiłek choćby na Wielkanoc. Goście oszaleją z zachwytu na jego punkcie.
Ciasto z tego przepisu zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Wszyscy znajomi myślą, że kupuję je w cukierni, a ja robię sam. I ty też możesz mieć je w swoim domu. Wystarczy, że zrobisz je z przepisu poniżej.
Choć kotlety mielone mogą mieć dziesiątki wariacji i magicznych składników, wychodzimy zawsze od klasycznego przepisu. Takim właśnie podzielił się kiedyś Maciej Kuroń, a przypomniał go jego syn Jakub. Jego danie nie potrzebowało żadnych sekretnych składników. Poniżej znajdziesz idealny przepis od prawdziwego mistrza.
Ta pasta do smarowania chleba jest jednocześnie zwykła i niezwykła. Niby przyzwyczajeni jesteśmy do zastępowania masła na chlebie różnymi smarowidłami. Rzadko jednak przygotowujemy w Polsce takie, mimo że tak popularne jest u naszych południowych sąsiadów.
Na Wielkanoc nigdy dość jajek – nawet jeśli po bliższym przyjrzeniu okazują się kruchymi ciasteczkami. Ta słodka przekąska będzie doskonałym towarzyszem kawy i herbaty przy świątecznym stole. Jest też wyjątkowo prosta w przygotowaniu.
W tej sałatce tradycyjne smaki jarzynowej łączą się z sycącym kurczakiem, dając sycące danie bez nadmiaru węglowodanów. Do tego prezentuje się ona niesamowicie – jak przystało na sałatkę typu warstwowego, którą na stół podajemy niemal jak tort.
Czy fast food może być zdrowy i pyszny? Tak, ale tylko ten z przepisu Tomasza Strzelczyka. Znany kucharz przyrządza nie hot dogi, ale czosnogi pełne znakomitych dodatków. Teraz zrobisz je w swoim domu i zachwycisz tym smakiem swoich bliskich.
Co się stanie, gdy ułożysz mandarynki na patelni i zalejesz fantą? Efekt będzie spektakularny, bo wkrótce powstanie apetyczny deser. Jego smak kusi, a smakołyk już stał się hitem nie tylko w moim domu.
Pyszny obiad z tego przepisu zrobisz w mniej niż 30 minut. Wystarczy, że masz w domu makaron i parę niedrogich składników. Takie danie na pewno zasmakuje całej twojej rodzinie.
Poznaj ten przepis i zrób z mięsa mielonego, coś znacznie lepszego niż kotlety. To danie smakuje niezwykle, a w dodatku robi się je bardzo łatwo. Gwarantuję ci, że zachwyci każdego smakosza.
Myślałaś kiedyś, żeby połączyć gulasz z klopsikami? Nie ma nic prostszego, jak zrobić to z tym przepisem. Wyjdzie ci jednogankowe danie na obiad, które będzie smakowało całej twojej rodzinie. Nie zdziw się, kiedy usłyszysz ich pytania o dokładkę.
Zrób pasztet z przepisu mojej babci, a nie zawiedziesz się. Sekretem jest jeden składnik, który cudownie podkręca smak. Pasztet podpasuje każdemu smakoszowi.
Ten niezwykle prosty i smakowity deser zrobisz w pół godziny. Wystarczy kilka tanich składników. Ten deser zachwyci każdego smakosza. Raz spróbujesz i na pewno zrobisz go ponownie.
Pierogi ruskie to prawdziwy klasyk. Nietrudno znaleźć wielbicieli tego kultowego dania. Tym razem podzielę się przepisem na pierogi w nieco innej odsłonie. Ten pyszny dodatek do farszu jest rewelacyjny. Musisz tego spróbować!