Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepis

Przepis

Warzywne krokiety zachwycą najbliższych
31.07.2021 02:00 Lekkie krokiety z nietypowym, warzywnym farszem

Pyszne krokiety potrafią wywołać zachwyt nawet u najbardziej wymagających smakoszy. Dziś wypróbujemy przepis na zawiniątka, w których wnętrzu zagoszczą wyborne warzywa. Danie z pewnością przypadnie do gustu domownikom.Krokiety uchodzą za jeden z klasycznych specjałów swojskiej kuchni. Przeważnie przygotowujemy je z mięsnym farszem lub takim, który bazuje na kapuście i grzybach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by krokiety wypełnić rozmaitymi warzywami. Efekt powala na łopatki.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Arbuz
30.07.2021 02:00 Jak sprytnie wykorzystać w kuchni skórkę z arbuza?

Jedząc arbuza, często wyrzucamy skórki, które są według nas całkowicie bezużyteczne i niesmaczne. Prawda jest jednak zupełnie inna. Przy ich pomocy można przygotować wiele produktów jak konfiturę, kandyzowaną skórkę czy piklowaną. Wnętrze arbuza jest soczyste, pyszne i bardzo zdrowe - zawiera dużo wody oraz błonnika, co poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego. Czy wyrzucanie skórki po zjedzeniu miąższu jest błędem?Okazuje się, że tak. Jednym z prostszych i smaczniejszych sposobów na skórkę, jest przygotowanie z niej konfitury. Należy oczywiście pamiętać, aby jeść białą część, gdyż zielona nie jest smaczna ani potrzebna. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Sałatka Magdy Gessler
30.07.2021 02:00 Przepis Magdy Gessler na hitową sałatkę szwabską

Sałatka szwabska Magdy Gessler jest przepisem idealnie sprawdzającym się na czas imprezy. Sycąca, łatwa w przygotowaniu i doskonale smakująca, podbija podniebienia Polaków. Gdy jej spróbujesz, natychmiast zechcesz dokładki. Sałatka szwabska jest doskonałym rozwiązaniem, gdy chce się podać smaczne u sycące jedzenie, lecz przy okazji brakuje ochoty na długie gotowanie. Przepis Magdy Gessler może uratować w takiej sytuacji. Sałatka ta ma bardzo intensywny smak i jest ciężka, więc ciężko znaleźć lepszą recepturę na emocjonujący wieczór. Kilka kęsów tej przystawki da mnóstwo energii, która starczy na całą zabawę.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Wątróbka
30.07.2021 02:00 Obłędna wątróbka bez masła, mąki i smażenia

Wątróbka wcale nie musi być smażona na maśle z mąką, aby dobrze smakowała i była odżywcza. Istnieje bowiem metoda pieczenia w folii aluminiowej. Tak upieczona wątróbka jest soczysta, delikatna i pyszna. Wątróbka z cebulką jest daniem wywołującym mieszane uczucia. Jedni kochają ją za smak, fakturę i właściwości prozdrowotne, inni nie są w stanie nawet na nią spojrzeć. Dlatego warto testować nowe smaki. Poniższa receptura może zrewolucjonizować metodę gotowania tego podrobu. Jest banalnie łatwa i nie wymaga aż tyle pracy i uwagi, co tradycyjna wersja. Co więcej, w smaku zbytnio się nie różni. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Projekt bez tytułu - 2021-07-30T121951.731
30.07.2021 02:00 Przepyszny deser z galaretką i malinami - ideał na lato

Jednym z najlepszych sposobów na ochłodę w czasie lata jest zjedzenie deseru galaretkowego - w tym wypadku malinowego. Przepis jest banalnie prosty, a ilość pracy minimalna. Co więcej, galaretka jest wyjątkowo orzeźwiająca. Latem mamy zdecydowanie mniejszy apetyt. Nie chcemy jeść zbyt ciężko, ponieważ wysokie temperatury i tak wystarczająco mocno nas męczą. Dlatego lekkie posiłki i desery są na wagę złota. Jednym z takich deserów jest poniższa galaretka, którą każdy może z łatwością przygotować. Potrzeba do niej jedynie kilku łatwo dostępnych produktów, a większość pracy wykonuje za nas lodówka. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Smażona cukinia
29.07.2021 02:00 Smażona cukinia w bajecznie pysznym cieście - mamy przepis

Smażona cukinia to doskonały pomysł na szybki i prosty obiad, który nie wymaga zbyt wiele wysiłku. Można podawać ją z różnymi sosami, aby zwiększyć przyjemność płynącą z jedzenia. Niżej pokazujemy banalnie łatwy przepis. Smażona cukinia może być zarówno dodatkiem do głównego dania, lecz równie dobrze sprawdza się jako samodzielny posiłek. Jest sycąca, a chrupkość nadaje jej dodatkowych atutów. Najwięcej smaku, poza samą cukinię, nadaje całości koperek, jednak nie ma potrzeby ograniczania się jedynie do niego. Z powodzeniem można użyć innych ziół, w zależności od preferencji. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Pulpety duszone z młodą kapustą
29.07.2021 02:00 Soczyste pulpety duszone z młodą kapustą

Soczyste pulpety z poniższego przepisu są gotowane w dość niecodzienny sposób, ponieważ dusi się je z młodą kapustą. Takie połączenie jest gwarancją doskonałego smaku i aromatu. Samo przygotowanie jest z kolei banalnie proste. Pulpety mają ogromną zaletę - poza chwilą spędzoną nad garnkami, większość czasu gotują się bez koniecznej pomocy. Dlatego zaoszczędzony czas można przeznaczyć na sporządzenie deseru lub zajęcie się innymi sprawami. Pulpeciki świetnie komponują się z delikatnym smakiem młodej kapusty, a faktura dania jest na tyle aksamitna, że każdy będzie zachwycony. Można przygotować większą ilość pulpetów i zamrozić je, aby czekały na swoją kolei w zamrażalniku. Ilustracje pochodzą z podobnego przepisu zaprezentowanego na kanale Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Zupa chłodnik z botwiny
28.07.2021 02:00 Szybka zupa na upały - wyborny chłodnik z botwiny

Smakowity chłodnik z botwiny jest nie lada specjałem. W zupie widocznej na powyższym zdjęciu brakuje jednego dodatku. Mowa oczywiście o jajku ugotowanym na twardo. Idealny chłodnik z botwiny jest bardzo prosty w przygotowaniu.Z całą pewnością chłodnik z botwiny dobrze sprawdza się w upalne dni, kiedy z nieba leje się żar. Mało kto spodziewałby się, że zupę można przyrządzić tak szybko. To idealna propozycja dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Powidła śliwkowe jeszcze nigdy nie były tak pyszne
27.07.2021 02:00 Jak zrobić domowe powidła śliwkowe?

Domowe powidła śliwkowe są nie lada specjałem. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy zajadają się nimi z miłą chęcią. Oczywiście najlepsze powidła przygotowywały nasze babcie. Na szczęście istnieje prosty przepis, który pozwala osiągnąć podobny efekt.Powidła śliwkowe bez wątpienia można uznać za jeden z kulinarnych szlagierów naszej rodzimej kuchni. Nie od dziś wiadomo, że sklepowe produkty nie dorównują domowym przetworom. Jak je przygotować samodzielnie?Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Salceson
27.07.2021 02:00 Przepis na domowy salceson drobiowy

Salceson jest wędliną wywołującą sporo kontrowersji, w końcu nie każdy ją lubi. Jeśli jednak chcesz spróbować zrobić ją samodzielnie, przetestuj poniższy przepis. Efekt końcowy zachwyca smakiem oraz delikatnością mięsa. Salceson to wędlina, która została opracowana lata temu w celu minimalizowania strat mięsa podczas produkcji. Dzięki niej można było przygotować smaczny produkt z resztek, które nie wyglądały apetycznie. Dzisiaj salceson nie jest wyjątkowo popularny, a jego jakość w sklepie często nie jest zbyt duża. Dlatego warto przyrządzić go własnoręcznie - niżej zdradzamy jak tego dokonać przy użyciu mięsa drobiowego. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Smażony bób
26.07.2021 02:00 Cudowny przepis na bób z dodatkiem smażonej cebulki

Bób stanowi świetny składnik diety, który jest nie tylko wyjątkowo zdrowy, lecz również sycący i przepyszny. Jeśli chcesz zrobić go w nowy sposób, podsmaż go na patelni z cebulką. W taki sposób uzyskasz pożywny posiłek, który może być głównym daniem, jak i dodatkiem do niego. Bób zazwyczaj jadamy pod postacią gotowanych w wodzie nasion. Wtedy jest to zwykła przekąska, której jednak ciężko się oprzeć. Znamy jednak jeszcze lepszą metodę na jego przygotowanie. Dla ludzi chcących poczuć jeszcze więcej smaku zalecamy sprawdzenie poniższej receptury. Podsmażona i skarmelizowana cebulka dodaje całości słodyczy, a sam bób jest wspaniale chrupiący i aromatyczny. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy
26.07.2021 02:00 Niezawodny przepis siostry Anastazji na nietypowe schabowe

Kotlety schabowe w tradycyjnym wydaniu każdy zna i lubi, dlatego warto wprowadzić do swojego jadłospisu powiew świeżości. Siostra Anastazja opracowała przepis na kotlety zapiekane z pasztetem. Rozpływają się w ustach i są jedyne w swoim rodzaju. Kotlety schabowe towarzyszą nam od lat w niezmienionej formie, z tego powodu niektórym już dawno temu mogły się znudzić. Na szczęście siostra Anastazja ma swój własny pomysł na to klasyczne danie. W jej recepturze pojawia się nietypowy, przynajmniej w połączeniu ze schabowym składnik - czyli pasztet. Dodatkowo odrobina żółtego sera, który roztapia się na samym wierzchu mięsa, nadaje mu niesamowitego smaku. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Sałatka węgierska do słoików
26.07.2021 02:00 Chrupiąca i soczysta sałatka węgierska do słoików - prosty przepis

Sałatka węgierska jest klasyką przetworów pakowanych latem do słoików - miks warzyw z zalewą pasuje wszak do wielu jesiennych i zimowych obiadów. Tym razem prezentujemy sposób na chrupiącą i soczystą wersję jak nigdy. Domownicy będą zachwyceni. Sałatka węgierska składa się w głównej mierze z papryki, stąd jej nazwa - kraj ten przecież słynie z doskonałej jakości papryki świeżej, jak i suszonej w proszku. Lekko pikantny smak nadają jej cebula oraz czosnek. W przypadku przetworów z octem bardzo istotna jest odpowiednia proporcja wody i octu w zalewie. Octu musi być wystarczająco dużo, aby całość zakonserwować, a przy okazji na tyle mało, by nie zniszczyć smaku sałatki. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Żurek od Jakuba Kuronia
24.07.2021 02:00 Łatwy sposób Kuronia na przepyszny żurek

Smakowity żurek jest jedną z najbardziej kultowych potraw naszej rodzimej kuchni. Istnieje wiele receptur na przepyszną zupę. Jakub Kuroń podzielił się swoim przepisem na żurek. Znajdziemy w nim między innymi białą kiełbasę i boczek.Żurek jest absolutnym kulinarnym szlagierem. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy mogliby się nim zajadać niemal nieustannie. Jakub Kuroń opublikował na swojej stronie recepturę na prosty w przygotowaniu żurek, który przyprawia o szybsze bicie serca.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Puszyste racuchy z niecodziennym składnikiem
24.07.2021 02:00 Łatwy sposób na puszyste racuchy

Pyszne racuchy dla wielu wielbicieli kulinariów są jednym z najfantastyczniejszych smaków dzieciństwa. Nie bez powodu placki cieszą się ogromną popularnością. Za sprawą dodatku w postaci maślanki racuchy będą jeszcze bardziej puszyste.Racuchy zalicza się do klasyków naszej rodzimej kuchni. Z miłą chęcią sięgają po nie zarówno młodsi, jak i starsi smakosze. Najlepiej sprawdzają się puszyste racuchy. Efekt ten osiągniemy dzięki maślance.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Warzywny placek
24.07.2021 02:00 Placki ziemniaczane premium z bogactwem dodatków

Klasyczne placki ziemniaczane są pyszne, lecz jedzenie ich zbyt często może wywołać uczucie znużenia. Z tego powodu prezentujemy placki, które zachwycają smakiem oraz kolorami. W ich wnętrzu znajduje się mnóstwo warzyw, co pozwala stworzyć wspaniałą kompozycję. Mnogość warzyw w poniższych plackach ziemniaczanych sprawia, że każdy może znaleźć coś dla siebie. Warto przy okazji pamiętać, że nie ma konieczności ograniczania się do podanych składników - dodatek grzybów, mięsa lub innych warzyw nada plackom jeszcze lepszego smaku. Samo przygotowanie jest z kolei banalnie proste, konieczne jest jedynie odrobinę więcej pracy podczas krojenia i tarcia produktów. Kolejną zaletą jest użycie drożdży - dzięki nim danie jest bardziej puszyste i ma charakterystyczny smak. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Sałatka z kapusty pekińskiej
23.07.2021 02:00 Ekspresowa surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej to doskonały dodatek do obiadu, który smakuje praktycznie każdemu. Jest chrupiąca i świeża, a w połączeniu z jabłkiem i warzywami dostarcza mnóstwo wartości odżywczych. Warto przy okazji pamiętać, że jej przygotowanie jest banalnie proste, więc nie potrzeba do niej żadnych umiejętności. Surówka z kapusty pekińskiej jest dobrym źródłem witaminy C, K oraz witaminy A, a także folianów, pirydoksyny, wapnia, potasu i żelaza. W składnikach znajduje się mnóstwo błonnika, co korzystnie wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego. Owa surówka jest genialnym produktem do większości obiadów - szczególnie tych, w których główną rolę gra mięso. Smak surówki wzmacnia przyjemność z jedzenia pieczeni i kotleta, a także oczyszcza kubki smakowe, aby czuć więcej podczas jedzenia. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Ugotowana fasolka szparagowa
23.07.2021 02:00 Jak przyrządzić fasolkę szparagową bez bułki tartej?

Fasolka szparagowa jest klasyką obiadowych dodatków, jednak bułka tarta z masłem dodaje jej wiele kalorii. Zamiast niej warto dodać czosnek, który świetnie komponuje się z nią swoim ostrym smakiem. W taki sposób można jeść zdrowiej, a zarazem smaczniej. Fasolka szparagowa najczęściej stanowi jeden ze składników obiadu - rzadko jemy ją samą. Poniższa receptura jest jednak tak pyszna i banalnie prosta w wykonaniu, że będziesz chciał jeść ją jako samodzielny posiłek. Co więcej, jest to przede wszystkim znacznie zdrowsze danie, które pozwala dostarczyć mnóstwo mikroelementów z fasolki, a także wiele błonnika. Dzięki niemu praca układu pokarmowego jest znacznie sprawniejsza. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Pieczona kapusta
22.07.2021 02:00 Młoda kapusta zapiekana w piekarniku

Młoda kapusta wcale nie musi być jedynie podawana w zasmażanej wersji - można przygotować z niej coś zupełnie innego. W poniższym wydaniu, z dodatkiem sera i sosu na bazie octu balsamicznego, może być samodzielnym posiłkiem. Jest aromatyczna, sycąca i przepyszna. Młoda kapusta jest popularnym sezonowym warzywem, które pojawia się na stołach większości z nas. Jej delikatny smak, większa miękkość i łatwość obróbki są głównymi powodami, przez które jest tak wyjątkowo lubiana. Najczęściej jednak przygotowuje się z niej dodatek do obiadu, zasmażając z masłem. Jeśli znudził ci się taki sposób, sprawdź, jak smakuje w innym wydaniu. W tym celu świetnie sprawdzi się receptura zaprezentowana poniżej. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Ciasto chatka puchatka
22.07.2021 02:00 Przepis na kultowe ciasto bez pieczenia - chatkę puchatka

Ciasto chatka puchatka ma niezwykły wygląd, który wywołuje okrzyki zachwytu w każdym, kto je zobaczy. Mogłoby się wydawać, że przysmak jest trudny w przygotowaniu, jednak nic bardziej mylnego. Nie wymaga ono wszak żadnego pieczenia, potrzeba je jedynie odpowiednio dobrze schłodzić. Ciasto chatka puchatka, przez niektórych nazywane również chatką baby jagi, ma nietypowy trójkątny kształt, co jest jednym z jego znaków charakterystycznych. Dla najlepszego efektu należy skorzystać z najlepszego dostępnego twarogu. Tylko w taki sposób można cieszyć się kremem o odpowiedniej konsystencji. Jeśli korzystasz z sernika dostępnego w supermarkecie, konieczne będzie dodatkowe odsączenie - zbyt dużo płynu negatywnie wpłynie na zwartość masy. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Żurek w klasycznej odsłonie
21.07.2021 02:00 Jak zrobić idealny, tradycyjny żurek?

Żurek jest zupą, obok której ciężko przejść obojętnie. W specjale widocznym na zdjęciu brakuje jednego ważnego składnika. Mowa o dodatku w postaci jajka. Klasyczny żurek nie może się bez niego obejść. Przepis na kultową zupę jest bardzo prosty.Smakowity żurek niejednokrotnie przyprawiał nas o szybsze bicie serca. Nietrudno natknąć się na wielbicieli tej przepysznej zupy. W tradycyjnej odsłonie dania koniecznie musi znaleźć się jajko oraz kiełbasa.Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Syrop z zielonych orzechów włoskich
20.07.2021 02:00 Przepis na syrop z zielonych orzechów i miodu

Orzechy są bardzo smaczną przekąską, która często gości na naszych stołach, jednak można wyciągnąć z nich znacznie więcej. Syrop z zielonych orzechów i miodu ma wiele cennych właściwości - zawierają chociażby dużą ilość miodu, co jest zaletą dla ludzi chorujących na tarczycę. Przygotowanie go wymaga niewiele pracy, więc każdy może spróbować własnych sił. Syrop z zielonych orzechów to doskonałe źródło jodu - pierwiastka istotnego dla odpowiedniej pracy układu hormonalnego. Jeśli więc w najbliższym czasie nie możesz wybrać się nad morze, orzechy przyjdą z pomocą. Dodatkowo ten prosty w sporządzeniu produkt wspomaga pracę wątroby i układu pokarmowego, a także ułatwia detoksykację z zanieczyszczeń. Pozytywnie działa również przy leczeniu anemii, otyłości, przewlekłych chorób układu oddechowego. Pamiętaj, aby rozcinać orzechy z rękawiczkami na dłoniach, gdyż bardzo silnie brudzą skórę. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Chrupiące placki ziemniaczane
20.07.2021 02:00 Przepis na chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach

Placki ziemniaczane przygotowujemy najczęściej z ziemniaków startych na małych oczkach, co daje gładką konsystencję. Można skorzystać jednak z największych oczek tarki, dzięki czemu gotowe danie jest bardziej chrupiące. Dodatkowo, dzięki zrezygnowaniu ze smażenia, potrawa staje się mniej kaloryczna i lżejsza dla żołądka. Placki ziemniaczane są obiadową klasyką - można przygotować je tanio, szybko, a ich smak nie nudzi się nawet po latach. Warto jednak wprowadzać urozmaicenia do swojego jadłospisu, aby zwiększyć przyjemność z jedzenia. Dlatego prezentujemy recepturę na placki wykonane nie ze startych na papkę ziemniaków, lecz rozdrobnionych na większe kawałki przy użyciu dużych oczek tarki. Uzyskuje się wtedy większą chrupkość i smaczną skórkę podczas pieczenia w piekarniku.Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Kotlety z kaszy gryczanej
20.07.2021 02:00 Pyszne kotlety mielone z kaszy gryczanej

Kotlety z kaszy gryczanej zaskoczą nawet najbardziej zatwardziałych mięsożerców. Ich walory smakowe pozostają na długo w pamięci. Przepis jest banalnie prosty i nawet niedoświadczeni smakosze poradzą sobie z nim bez najmniejszych problemów. Kotlety można przygotować na rozmaite sposoby. Przeważnie kojarzą nam się z daniem typowo mięsnym. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by kotlety przyrządzić z kaszy. Efekt powala na łopatki.Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Smażone kwiaty cukinii w cieście
19.07.2021 02:00 Jak przygotować kwiaty cukinii w cieście?

Kwiaty cukinii nie są w Polsce zbyt popularnym produktem, jeśli jednak hodujesz te warzywa we własnym ogrodzie, nie wyrzucaj żółtych części. Możesz usmażyć je na głębokim tłuszczu w cieście z farszem z sera. Taka potrawa stanowi doskonały dodatek do głównego dania lub można jeść ją jako samodzielny posiłek. Kwiaty cukinii mają piękny żółty kolor i są na tyle delikatne, że z powodzeniem można jeść je na surowo. Wspaniale komponują się w sałatkach oraz jako ozdoba, by jedzenie na talerzu nabrało intensywnych barw. Czyszczenie kwiatów przed przygotowaniem jest banalnie proste. Łodyżki należy odciąć przy pomocy zwykłych nożyczek, a następnie opłukać je z ziemi i kurzu - podczas mycia należy zachować uwagę, aby dokładnie je oczyścić. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:Brakuje ci przepysznych i łatwych przepisów? Sprawdź nasze inne pomysły, w których zdradzamy tajniki wielu receptur. W tym artykule opisujemy najlepszy i najprostszy sposób na kopytka z kaszy gryczanej, które świetnie komponują się z ciemnym sosem. Ten tekst poświęcony szarlotce z jabłkami papierówkami.

Pyszne pierogi po lubelsku
19.07.2021 02:00 Nietypowy przepis na pierogi ruskie po lubelsku

Pierogi po lubelsku są doskonałym sposobem, aby urozmaicić sobie jedzenie tego dania. Do farszu bowiem dodaje się odrobinę świeżej mięty, co wprowadza zupełnie nowy smak. Przygotowanie tej wersji jest mimo wszystko równie proste, co klasycznej. Pierogi po lubelsku są jedyne w swoim rodzaju, w końcu ciężko znaleźć w całej Polsce inny region, w którym do farszu dodaje się świeże liście mięty. Jeśli więc chcesz poczuć zupełnie nowy smak, poniższy przepis jest stworzony idealnie dla ciebie. Co ciekawe, receptura ta może zostać przygotowana na słodko, jak i na słono. Dla preferujących słodkie smaki, do nadzienia nie należy dodawać cebuli, a zamiast niej warto wsypać kilka łyżek cukru. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

219132556 784006468955619 5135671495791152342 n
19.07.2021 02:00 Przepis na serowe oponki z cynamonowym lukrem

Serowe oponki wcale nie muszą gościć na naszych stołach jedynie podczas Tłustego Czwartku czy ważnych uroczystości. Ich przygotowanie jest na tyle proste, że można smażyć je przez cały rok - połączenie sera twarogowego oraz cynamonowego lukru sprawia, że ciężko się od nich oderwać. Warto przy tym pamiętać, że choć smakują najlepiej zaraz po usmażeniu, następnego dnia są równie pyszne. Serowe oponki, czyli nic innego jak rodzaj pączka z dziurką w środku, najczęściej kupujemy w ulubionej cukierni z okazji świętowania ważnego dnia. Jeśli jednak przyszła cię nagła ochota na skosztowanie ich, wcale nie musisz czekać wielu tygodni. Samo gotowanie oponek jest z kolei stosunkowo proste i szybkie, więc praktycznie każdy znajdzie chwilę na zrobienie ciasta i usmażenie go. Cynamonowy lukier nadaje pączkom wyrazistego smaku, mimo to nie trzeba się do niego ograniczać. Świetnie sprawdzi się również polewa czekoladowa, czy krem waniliowy do wypełnienia wnętrza. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:Brakuje ci przepysznych i łatwych przepisów? Sprawdź nasze inne pomysły, w których zdradzamy tajniki wielu receptur. W tym artykule opisujemy najlepszy i najprostszy sposób na kopytka z kaszy gryczanej, które świetnie komponują się z ciemnym sosem. Ten tekst poświęcony szarlotce z jabłkami papierówkami.

Sernik z trzech składników
17.07.2021 02:00 Najłatwiejszy sernik na świecie - tylko trzy składniki

Sernik jest jednym z kulinarnych szlagierów, któremu bardzo ciężko się oprzeć. Dziś sięgniemy po przepis na ciasto z trzech składników. Będziemy potrzebowali serka śmietankowego, białej czekolady oraz jajek.Smakowity sernik niejednokrotnie przyprawiał nas o autentyczny zachwyt. Istnieje wiele receptur na kultowy deser. Tym razem wykorzystamy tylko trzy składniki. Sernik w tej odsłonie zachwyca smakiem i jest prosty w przygotowaniu.Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu: