Konserwacja owoców i warzyw to najlepszy sposób, by cieszyć się nimi przez cały rok. Oto prosty sposób, by zakonserwować botwinkę. Młode buraki będą jak znalazł zimą.
Kotlety mielone zwykle robimy z dodatkiem cebuli. Jednak warto oprócz cebuli dodać jeszcze inne warzywo. Wystarczy zetrzeć je na tarce i dołożyć do masy na mielone. Wyjdą kotlety pełne smaku i wyjątkowo soczyste.
Oto nie typowy przepis na placki ziemniaczane. Potrawa ta wychodzi według tego przepisu w zupełnie klasycznej postaci, mimo że nie dodajemy do niej mąki. Warto wypróbować ten wariant. Placki ziemniaczane to w końcu proste, szybkie danie, należące do klasyki polskiej kuchni.
Czy da się upiec chleb z zaledwie dwóch składników? Jak najbardziej! Mieszam siemię z białkami i niebawem pyszny, domowy chleb jest już gotowy. Nie zawiera ani grama glutenu, dlatego diabetycy i bezglutenowcy śmiało mogą po niego sięgnąć.
Pizza jest daniem uwielbianym na całym świecie. Teraz możesz zrobić ją bez mąki, za to z innym zdrowym dodatkiem. Być może masz go w swojej kuchni. Co więcej – nie musisz włączać pieca.
Ta prosta i tania zupa podnosi koperek z rangi przyprawy do składnika potrawy. I to jakiego! Wszyscy, którym wiosna kojarzy się ze smakiem wszechobecnego – w sałatkach i na młodych ziemniakach – kopru, muszą jej spróbować.
Fasolowa potrawka podwójnie bogata w białko jest świetnym, prostym i łatwym do odgrzewania obiadem. Ważne jednak, jakiego mięsa użyje się od jej przygotowania. Choć tu rozwiązań może być mnóstwo, nie wszystkie są równie dobre.
Makaron z truskawkami to dla wielu z nas smak dzieciństwa. Choć nie zawsze dobrze kojarzony ze względu na, delikatnie mówiąc, niestandardowe interpretacje w PRL-owskim żywieniu zbiorowym, zasługuje on na uwagę. W tym przepisie odzyskuje należne sobie miejsce.
Oto przepis na jedno z tych ciast, które idą na skróty, ale dają zarazem mnóstwo satysfakcji z tego, jak efektownie wyglądają. A także z tego, jak zajada się nimi rodzina i goście, chwaląc kunszt kulinarny, którego ten prosty przepis wcale nie wymaga.
Ten sposób na przygotowanie mięsa mielonego w kapuście inspirowany jest nie tylko gołąbkami, lecz także jeszcze jednym, typowo wschodnim przepisem. Smażone lub pieczone, takie pseudogołąbki wprowadzają odrobinę świeżości do naszej tradycji. Warto skorzystać z tego przepisu w sezonie na młodą kapustę.
Koniecznie wypróbuj przepis na te fantastyczne szaszłyki. Są zupełnie inne dzięki prostym i tanim składnikom. Podane na spotkanie ze znajomymi, zachwycą każdego. Przepis i przygotowanie jest banalnie proste, dzięki czemu przekąska uda się za każdym razem.
Kaszanka może smakować jeszcze lepiej. Wystarczy upiec ją zamiast tylko smażyć. Warto też urozmaicić danie kilkoma dodatkami i obiad gotowy. Potrawa z całą pewnością zachwyci całą twoją rodzinę i oprócz dokładki poproszą również o przepis. Jest on banalnie prosty, a przygotowanie nie trwa zbyt wiele.
Nieważne, jaki sport uprawiasz i czy w ogóle, bo ten baton energetyczny i tak jest dla każdego. Dostarczy ci niezbędnej w ciągu dnia energii i to bez dodatku cukru. Poznaj ten nieskomplikowany przepis, a już nigdy nie sięgniesz po batony ze sklepu.
Czy kalafior podany na obiad może zastąpić mięso? Oczywiście, że tak. Wystarczy przygotować go z tego przepisu. Jeden składnik sprawi, że będzie smakował wybornie. Podaj go na obiad i zaskocz domowników, na pewno poproszą o dokładkę.
To zapiekane mięso mielone jest nie tylko pełne warzyw i przypraw. W jego sercu znajduje się też nieoczekiwany dodatek. Sprawia on, że cała potrawa nabiera niezwykłego charakteru.
Szybki przepis na domową alternatywę dla sklepowej chałwy. W przeciwieństwie do większości kupnych produktów, ma niezwykle prosty skład i możemy przyrządzić jej dokładnie tyle, ile potrzebujemy.
W sklepach pojawiły się pierwsze truskawki, więc nie czekaj i przygotuj z nich wyborny deser. Sposób jest banalnie prosty i nie zajmuje zbyt wiele czasu, więc bez problemu możesz przygotować go nawet dzisiaj. Wszyscy zachwycą się jego smakiem i poproszą o przepis. Sprawdzi się doskonale na wiosenne i letnie dni.
Zapomnij o mięsie na obiad i przygotuj kotlety z cukinii. Są jeszcze smaczniejsze, a w podatku stanowią ciekawą odmianę dla mięsa. Wypróbuj prosty i szybki przepis, a do tego smaku będziesz chciała wracać częściej. Domownicy zakochają się od pierwszego kęsa i poproszą o dokładkę.
Już nigdy nie wyrzucisz łodyg pietruszki. Można zrobić z nich doskonałą przekąskę, która najpierw zachwyci wyglądem, a potem doskonałym smakiem. Wystarczy, że masz jajka, natkę pietruszki i kilka dodatków. Przygotowanie zajmuje chwilę i nie jest skomplikowane. Wypróbuj ten przepis w swoim domu.
Koniecznie poznaj przepis na to ciasto. Jest doskonale w smaku, a swoim wyglądem przypomina te najlepsze z cukierni. Wypróbuj ten prosty przepis i zaskocz domowników poobiednim deserem. Smak zostanie z wami na długo.
Ta pełna aromatu zupa to prosta modyfikacja zwykłej jarzynowej. Jednak dzięki jednemu dodatkowi zmienia się w potrawę o bardzo wyjątkowym charakterze. Poznajcie zupę, która w moim domu bije szczawiową na głowę. 1 porcja nigdy nie wystarczy.
Jedna drobna zmiana w przepisie na leniwe kluski pokazuje nowe oblicze tej potrawy. Nabierają one świeżości i ciekawego posmaku, nie tracąc nic z dotychczasowych walorów. Taka ich wersja idealnie pasuje do ciepłych wiosennych i letnich dni. Domyślasz się już, o jaki dodatek chodzi?
Zrobienie smacznego obiadu nie musi być pracochłonne. Biorę mięso z kurczaka i przyrządzam apetyczną marynatę. Raz- dwa pożywny i pyszny posiłek jest gotowy. Polecam przepis na soczyste kotlety, które każdy zje z przyjemnością.
Szukasz sposobu na odchudzanie, aby cieszyć się piękną sylwetką jeszcze przed wakacjami? Trafiłaś idealnie. Dzięki napojowi z przepisu schudniesz błyskawicznie. Wystarczy przyrządzić go z kilku naturalnych składników, które masz w swojej kuchni. Efekt gwarantowany, bo zgubisz nawet kilka kilogramów w ciągu miesiąca.
Odkryj naleśniki z serem na nowo. Dodaj 1 składnik, a otrzymasz farsz, jakiego wcześniej nie próbowałaś. To idealny sposób na odkrycie naleśników z serem na nowo. Poniżej zdradzam wszystkie szczegóły na ten temat.
Lubisz racuchy? Zrób je tak, by wyszły puszyste i lekkie jak obłok. Taki efekt uzyskasz dzięki temu przepisowi. Tajemnica wyjątkowej puszystości tkwi w jednym składniku. Być może masz go w swojej kuchni.
Rosół jest jedną z najbardziej lubianych zup w Polsce. Smaczny, esencjonalny i rozgrzewający. Tę zupę zwykle podaje się z makaronem lub z ziemniakami. Jednak ja na komunię córki podam je z dodatkiem, który zaskoczy gości. Rosół będzie pyszny jak nigdy dotąd.
Jeśli marzy ci się pyszna przekąska, to ten przepis właśnie taką gwarantuje. Dzięki niemu zrobisz danie, że palce lizać. Wystarczy, że zawiniesz parówki w ciasto francuskie. Reszty dokona piekarnik, a znakomita przekąska wkrótce trafi na twój stół.