Pierogi są zawsze dobrym wyborem na obiad. Jednak jak je mrozić, by się nie posklejały? Warto pamiętać o pewnych zasadach dzięki, którym to danie będzie znakomite po rozmrożeniu.
Uwielbiam truskawki w każdym wydaniu. Dzięki tej metodzie cieszę się ich słodkim i pysznym smakiem przez cały rok. Dlatego ten przydatny sposób polecam każdemu smakoszowi tych apetycznych owoców.
Masz ochotę na pyszną przekąskę? Wystarczy, że skorzystasz z tego przepisu. Mięso mielone rozsmaruj na chlebie, dołóż kilka składników i niebawem smaczna oraz sycąca przekąska trafi na twój stół.
Ze schabu zwykle robimy kotlety na obiad. Jednak dzięki temu przepisowi przyrządzam to mięso zupełnie inaczej. Kroję cebulę i układam na niej plastry schabu. Do tego jeszcze apetyczne dodatki i niebawem smaczny posiłek jest gotowy.
Czy są tu łasuchy? Jeśli tak, to ten przepis na ciasto bez pieczenia jest właśnie dla nich. Dzięki prostej recepturze szybko przyrządzisz ten smakołyk. Wystarczy ułożyć wafelki w foremce i zalać masą czekoladową. Pyszne ciasto bez pieczenia wkrótce trafi na twój stół.
Marzy ci się przepis dzięki, któremu zrobisz pyszne, szybkie i tanie danie? W takim razie skorzystaj z tego sposobu na zapiekankę. Ryż z mięsem mielonym jest dobry na każdą okazję i prosty w przygotowaniu. Wystarczy go wstawić do piekarnika i znakomita zapiekanka raz- dwa będzie gotowa.
Bigos z młodej kapusty jest daniem, którym ja i moja rodzina zajadamy się w maju. Pyszny, szybki i sycący wymaga dodatku, który zapewni mu wyrazistość. Polecam przepis na wiosenny bigos z młodej kapusty, który warto przyrządzić w swojej kuchni.
Sos pomidorowy to chyba najpopularniejsze towarzystwo pulpetów. Jednak te wspaniałe, miękkie kuleczki mięsa mielonego sprawdzają się świetnie również w innych zestawieniach. Na przykład z sosem pieczeniowym – gęstym, aromatycznym i niezwykle mięsnym w smaku.
Kalafior zwykle podajemy gotowany i z dodatkiem masła oraz bułki tartej. Jednak ja biorę to warzywo, ścieram na tarce i już wkrótce cieszę się smakiem pysznego dania. Polecam przepis na kalafiora w innym, ale znakomitym wydaniu.
Syrop z pędów sosny to niezwykle prosty w przygotowaniu, ale nieprzeceniony produkt. Można pić go łyżkami, dodawać do napojów, a nawet przygotowywać na jego bazie koktajle. Jego smaku nie da się porównać z niczym innym – warto więc udać się do lasu i pozbierać nieco pędów.
Tradycyjne kotlety schabowe – rozbite, panierowane i smażone – są wszechobecne w polskiej kuchni. Aż czasem zapominamy, że można zrobić je na różne sposoby. Oto jeden z nich.
Stary dowcip grzybiarzy powiada, że wszystkie grzyby są jadalne, ale niektóre tylko raz w życiu. Podobne wątpliwości mieli obserwujący, kiedy tiktokerka zabrała ich z kamerą na przechadzkę po łące, by ugotować tanią zupę z dziko rosnących roślin. Chwasty są w końcu jadalne i bardzo zdrowe, ale tylko niektóre.
W tym prostym przepisie zmieniamy makaron i jajka w niezwykłą zapiekankę. Dzięki dodatkowi warzyw jest to ciekawy i zbalansowany pod względem wartości odżywczych, a przede wszystkim bardzo prosty posiłek.
Kiedy spróbujesz pierogów z tego przepisu, ruskie odejdą w niepamięć. Ich farsz jest smaczniejszy, a w dodatku lżejszy. Przez co idealnie sprawdzą się na ciepły maj. Zrób je według przepisu umieszczonego poniżej. Wszyscy będą nimi zachwyceni i z całą pewnością poproszą o dokładkę.
Koniecznie przygotuj obiad z tego przepisu. Wystarczy, że masz makaron, mięso mielone i kilka dodatków, a to, co z nich zrobisz, zachwyci każdego. Zwykłe spaghetti z sosem bolońskim może się schować.
Czy na pewno wiesz, jak zrobić ogórki kiszone? Ten popularny specjał wcale nie jest tak łatwy w przygotowaniu. Dowiedz się, jak przyrządzić je poprawnie oraz sprawdź jakie przyprawy dodać oprócz soli i czosnku. Dzięki nim twoje ogórki kiszone będą jeszcze lepsze. O jednej z przypraw nikt by nie pomyślał.
Nie wiesz, co zrobić z sezonem na rabarbar? Oto podstawowy przepis, który pomoże zmienić cierpkie i twarde łodygi tego warzywa w pyszny deser. Wystarczy dosłownie kilka prostych zabiegów i chwila w piekarniku. Czegoś tak smacznego jeszcze nie jadłaś.
Oto tradycyjny przepis na „uproszczoną” zupę buraczkową, to znaczy taką, która nie wymaga użycia bulionowej bazy. Dzięki swojej prostocie jest być może bardziej smaczna od takiej na warzywnym wywarze. Jest też prostsza w przygotowaniu. Cała w tym zasługa jednego prostego triku.
Szukasz przepisu na szybki deser? Świetnie trafiłaś, bo to ciasto bez pieczenia zrobisz w kilkanaście minut. Jego smak oraz niecodzienny wygląd zachwyci każdego. Lepiej zrób od razu większą porcję, bo zniknie, zanim się obejrzysz.
Ten superszybki i prosty przepis to jeszcze jeden sposób, by nietypowo zaserwować dobrze nam znane mięso mielone. Jako zapiekane w cieście francuskim, jest ono soczyste i bardzo sycące. Podane w tak nietypowej formie z zachwyca także fakturą. Zrobisz je w mgnieniu oka. Czego chcieć więcej?
Dziś chcę ci pokazać mój sposób na krokiety. To niby proste danie udało mi się doprowadzić do perfekcji. Do farszu dodaję 1 składnik, który moim zdaniem idealnie dopełnia smak. Jeśli nie masz go w swojej kuchni, dokupisz go za grosze.
Co stanie się, gdy dodasz namoczony ryż do mleka? Zapewniam, nie chodzi o żaden kleik ani ryżankę. Z tego prostego przepisu wyczarujesz coś, czego nigdy wcześniej nie widziałaś. Czytaj dalej, a dowiesz się wszystkiego.
Nie od dziś wiadomo, że najlepsze przepisy kryją się w notatniku babci. Ja od swojej dostałem recepturę na najlepsze na świecie racuchy. Delikatne placuszki po prostu rozpływają się w ustach. Spróbuj, a od razu zapomnisz o innych przepisach.
Zastanawiasz się, jaką przekąskę podać na spotkanie ze znajomymi? W takim razie koniecznie wypróbuj poniższy przysmak z cukinii. Z tym przepisem przyrządzisz w łatwy i szybki sposób coś, co przypadnie do gustu dosłownie każdemu. Na pewno poproszą cię o przepis, a przede wszystkim o dokładkę.
Koniecznie wypróbuj słodkie ciasto z ananasem z tego przepisu. Moja rodzina lubi je tak bardzo, że mogłaby je jeść codziennie. Na szczęście robi się je łatwo i szybko, więc mogę piec je tak często, jak potrzeba. Czytaj dalej i sama przekonaj się, jakie to proste.
Nie ślęcz całymi godzinami w kuchni. Z poniższym przepisem przygotujesz obiad w kilka chwil. W dodatku potrzebujesz do niego kilku składników, których większość najpewniej i tak masz w lodówce. Po prostu połącz je i podaj na stół to wyśmienite danie.
Nadziewane rogaliki, które zaprezentowała Ewa Wachowicz, świetnie nadają się na wiosenno-letni deser. Do ich przygotowania można użyć – oprócz budyniowego nadzienia – także dowolnych sezonowych owoców. Z jednym będą jednak naprawdę niezwykłe.
Oto niezwykłe połączenie dwóch zwykłych produktów dostępnych w każdej kuchni. Ta szybka przekąska należy do kategorii eksperymentów, do których można posunąć się, nie mając dosłownie nic w lodówce. Wiemy też, że są na sali wielbiciele ketchupu tak zajadli, że będzie to od dziś ich ulubione danie.