Ciasto kapitańskie jest doskonałym ciastem do kawy. Ciemny spód nasączony kawą, krem ajerkoniakowy, bita śmietana, kakao i biszkopty tworzą razem doskonały, słodki deser na każdą okazję. Poznaj przepis na ciasto kapitańskie.Ciasto kapitańskie, moim zdaniem, jest smaczniejszą wersją tradycyjnego tiramisu. Kakaowy blat skropiony aromatyczną kawą i przełożony kremem ajerkoniakowym smakuje obłędnie i za każdym razem cała blacha znika w błyskawicznym tempie. Ciasto po przygotowaniu wstaw do lodówki na całą noc, aby stężało i nabrało odpowiedniej konsystencji.Gęsty, budyniowy krem ajerkoniakowy w połączeniu z bitą śmietaną, esencjonalnym kakao, kawą i ciemnym spodem pomysł na proste, ale genialne ciasto. Pamiętaj, aby śmietana była bardzo mocno schłodzona przed ubijaniem, ciepła zważy się lub rozwarstwi. Masło do kremu musi mieć temperaturę pokojową, ale również nie może być za ciepłe. Szukasz pomysłu na ciasto bez pieczenia? Koniecznie przygotuj ciasto z powidłami śliwkowymi, masą krówkową i migdałami.
Pierniczki stwardniały? Zamiast wieszać je na choince lub wyrzucać wykorzystajcie nasze triki. Dzięki nim znów będą zdatne do spożycia. Metody, które proponujemy, nie będą wymagały specjalnych zakupów czy wyszukanych sprzętów. Sprawdźcie koniecznie. Piernik i pierniczki to desery, których przygotowanie wymaga odrobiny cierpliwości planowania. Jeżeli bowiem będziemy chcieli cokolwiek przyspieszyć lub zabierzemy się za pieczenie na ostatnią chwilę, może się okazać, że nasze wyroby są niejadalne. Co robić w takiej sytuacji?
Piernik jednoznacznie kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia, kiedy w wielu mieszkaniach czuć zapach korzennych przypraw. W poniższym przepisie pokazujemy, jak zrobić to ciasto z dodatkiem kawy zbożowej. Dodanie jej podbija smak korzenny piernika, a także nadaje swój własny zbożowy i lekko kwaskowaty aromat. Piernik w praktycznie każdym gospodarstwie robi się bardzo podobnie - jego receptura jest zazwyczaj niezmienna. Tym razem warto wprowadzić niewielką modyfikację, która przyczyni się do jeszcze lepszego efektu. Niewielka ilość kawy zbożowej sprawia, że ciasto ma znacznie głębszy i pełniejszy smak. Niektórym może wydawać się, że klasyczne świąteczne ciasto wymaga mnóstwa pracy i poświęcenia czasu. Tak naprawdę piernik jest banalnie łatwym wypiekiem, którego wykonanie można zmieścić w około jednej godzinie. Wszystkie składniki rozłóż sobie zawczasu na blacie, co ułatwi cały proces.
Pierniczki świąteczne wcale nie muszą leżakować kilku tygodni, aby stały się miękkie i pyszne. Pierniczki babci są przepisem na ciasteczka, które są gotowe zaraz po upieczeniu - istnieje więc szansa, że zdąży się wykonać je jeszcze przed Świętami. Poniżej pokazujemy całą recepturę krok po kroku, więc każdy może ją zrobić bez żadnych przeszkód. Pierniczki babci są zdecydowanie najszybszym przepisem na ich zrobienie. Wraz z wymieszaniem i wyrobieniem ciasta, cały proces można zmieścić nawet poniżej 30 minut. W smaku są bardzo intensywne i nie da się zauważyć różnicy, porównując je do pierniczków leżakujących w pudełku przez kilka tygodni. Pamiętaj, żeby przed dodaniem mokrych składników dokładnie przesiać mąkę oraz sodę oczyszczoną lub proszek do pieczenia. Jakiekolwiek grudki źle wpływają na konsystencję ciasta, co łatwo przekłada się na cukiernicze fiasko. Pierniczki robią się wtedy zbyt kruche i pękają pod najmniejszym dotykiem.
Święta są okazją, by skosztować tradycyjnych wypieków. A gdyby tak nieco urozmaicić ich przyrządzanie i sięgnąć po receptury odświeżające klasykę? Makowiec od Anny Lewandowskiej przygotujecie szybko i sprawnie. Nie wymaga on zawijania, nie trzeba odstawiać ciasta do wyrastania. Nadal jednak będzie smacznie. Spróbujcie koniecznie. Zdradzaliśmy już świąteczne przepisy na piernik i ciasteczka od Anny Lewandowskiej. Tym razem prezentujemy wam jej sposób na pyszny makowiec. Celebrytka dodaje do masy makowej jabłek, co czyni ja niezwykle wilgotną i delikatną. Dajcie się skusić temu deserowi.
Dzisiaj kutia nie jest tak popularna, jak kiedyś, jednak dalej przygotowuje się ją głównie na Podlasiu, Lubelszczyźnie czy Kresach. Należy do tradycyjnych 12 wigilijnych potraw, więc warto zrobić ją chociaż raz w życiu. Dzisiaj pokażemy całą procedurę przygotowania zarówno maku, jak i pszenicy. Sam przepis jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu. Kutia jest specyficznym i bardzo słodkim deserem, złożonym z bakalii, miodu oraz łuskanych nasion pszenicy. Faktyczna praca przy wszystkich składnikach nie jest długa i męcząca, lecz trzeba odczekać trochę czasu, aż pszenica i mak odpowiednio nasiąkną. Z tego powodu gotowanie można rozpocząć dzień wcześniej, żeby oszczędzić sobie wysiłku dzień później. Dobrym pomysłem jest również kupienie składników najlepszej jakości, ponieważ od tego zależy smak samej kutii. Nie ma w niej zbyt wiele przypraw, stąd wszelkie niedoskonałości mogą zostać łatwo wykryte podczas jedzenia.
Wypieki bez pieczenia kochamy za to, że są smaczne i ekspresowe. Często bywają też niezwykle efektowne. Tak będzie w przypadku tego owocowego smakołyka. Dzięki galaretce i pulpie z mango wyczarujemy deser, który do złudzenia przypominał będzie blok sera. W smaku jednak będzie przyjemnie słodki i orzeźwiający. Dajcie się skusić tej nietypowej propozycji. Znacie z pewnością tiramisu — włoski deser z serkiem mascarpone. Część z was spróbowała też pewnie migdałowego ciasta siostry Anastazji. Tym razem mamy recepturę naprawdę wyjątkową. Owoc mango i jego charakterystyczny kolor wykorzystamy jako bazę do przyrządzenia ciasta, które z daleka pomylić łatwo będzie z blokiem sera.
Szukasz pomysłu na ciasteczka na choinkę lub wigilijny stół? Przygotuj ciasteczka świąteczne siostry Anastazji. Ciasteczka wychodzą za każdym razem i mają wyjątkowy, piernikowo-karmelowy smak. Poznaj prosty i sprawdzony przepis na ciasteczka świąteczne siostry Anastazji.Siostra Anastazja słynie z doskonałej kuchni. Każdy danie przygotowane z jej przepisu ma rewelacyjny smak i wygląda bardzo apetycznie. Takie też są ciasteczka świąteczne, które zachwycą całą rodzinę i gości wyjątkowym, korzennym smakiem.Ciastka udekoruj domowym lukrem. Kolorowy lukier przygotujesz z barwnikami spożywczymi, możesz jednak zabarwić go naturalnymi produktami. Żółty lukier uzyskasz dodając do cukru kurkumę, czerwony dodając zamiast wody sok żurawinowy, zielony- sok ze szpinaku lub zieloną galaretkę. Na Boże Narodzenie przygotuj również pyszne ciasteczka z kolorowymi witrażami, które ślicznie wyglądają zarówno na choince, jak i na świątecznym stole.
Świąteczny czas pełen jest obowiązków i zajęć, które pochłaniają mnóstwo czasu - przygotowanie wszystkich potraw i ciast wymaga dużego poświęcenia. Jeśli chcesz podać jeszcze jeden deser, lecz nie masz jak go upiec, prezentujemy poniżej przepis na świąteczny przysmak niewymagający pieczenia. Ciasto łączy w sobie masę korówkową, ser twarogowy, powidła śliwkowe i herbatniki co czyni je wyjątkowym przysmakiem. Ciasto bez pieczenia to prawdziwe zbawienie dla osób, które nie chcą zapełniać swój grafik czasochłonnym mieszaniem masy, a następnie czekaniem, aż będzie można wyjąć wypiek z piekarnika. Na kanale Przepisy Joli na YouTube zaprezentowany został przepis na pyszną słodkość, która jest do zrobienia bez pieczenia. Poza wymienionymi wyżej składnikami do całości dodaje się dużą ilość cynamonu, który nadaje ciastu przyjemnego korzennego aromatu. Dużą rolę odgrywa również gorzkie kakao, które wzmacnia inne smaki, a także barwi ciasto na piękny, lekko brązowy kolor.
Zbliżają się mikołajki. Nic tak nie umili tego czasu dzieciom, jak wyjątkowy deser. Zaskoczcie je pysznymi babeczkami z czekoladą w kształcie reniferów. Kilka składników i odrobina cierpliwości zaowocują pięknymi przysmakami, które w pamięci podopiecznych pozostaną na długo. Desery czekoladowe smakują chyba każdemu. Ten smakołyk może stanowić bazę do wielu ciast np. piankowego bez pieczenia. Często stanowi też pyszny dodatek tak jak w przypadku tych racuchów. W Mikołajki polecamy wrzucić trochę czekolady do ciasta na muffiny i udekorować je pysznym kremem kakaowym ze śmietanką. Zatopimy w nim inne rarytasy. Będzie smacznie i pięknie.
Czy istnieje lepszy deser niż naleśniki na słodko? Klasyczny przysmak będzie jeszcze smaczniejszy, gdy dodamy do niego budyniu. Nie musimy go wcale gotować — proszek wsypiemy do ciasta. Nabierze ono przyjemnego waniliowego aromatu i stanie się lekkie niczym chmurka. Nie sposób się będzie oprzeć.Budyniowe naleśniki są aksamitne i cudownie pachną wanilią. Doskonale smakują z dżemem lub musem z dyni. Mogą z powodzeniem stanowić alternatywę dla klasycznych naleśników z serem. Musicie ich spróbować.
Maślane herbatniki stanowią pyszną bazę wielu deserów oraz wspaniałą przekąskę do popołudniowej kawy czy herbaty. Bez trudu zrobicie je w domu, a składniki do ich przygotowania znajdziecie w każdym sklepie. Spróbujcie i delektujcie się rozpływającymi się w ustach wypiekami już dziś. Bez herbatników nie zrobicie między innymi tego pysznego deseru z bananami i galaretką albo makowca bez zawijania od Ewy Wachowicz. Te chrupiące i delikatne ciasteczka możecie jednak z powodzeniem zjeść też solo np. z czekoladą na gorąco czy lodami waniliowymi. Skuście się na ten prosty i smaczny słodycz, a już nie kupicie ich w sklepie.
Święta najczęściej kojarzą się z zapachem przypraw korzennych, które uwalniają swój aromat głównie z deserów, takich jak pierniczki. Anna Lewandowska ma własny przepis na te klasyczne ciasteczka, który jest niecodzienny. Gwiazda nie używa mąki pszennej do ich zrobienia, dzięki czemu są bezglutenowe. Pierniczki niewątpliwie są jednym z symboli Świąt Bożego Narodzenia. Ich intensywny korzenny zapach, kruchość i pyszny słodki smak sprawiają, że świąteczny okres jest pełen radości. Niestety nie każdy może cieszyć się nimi w tradycyjnym wydaniu - dlatego Anna Lewandowska zdradziła własny sposób na pierniczki. Klasycznie pierniczki zawierają mąkę pszenną, która wypełniona jest glutenem. Lewandowska zrezygnowała z niej na rzecz mąki owsianej oraz gryczanej, które są pozbawione glutenu. Pierniczki z tego przepisu smakują, wszystkim kto je spróbował.
Kawa, zaraz za herbatą, jest najczęściej pitym napojem na całym świecie, dlatego można oczekiwać ogromnej różnorodności przepisów i sposobów jej parzenia. W Meksyku intensywność i gorycz współpracują ze słodyczą kawy, dzięki czemu napar doskonale pobudza z rana i ułatwia utrzymanie wysokiego poziomu energii po południu. Do kawy należy dodać cynamon, brązowy cukier oraz odrobinę chili, aby móc cieszyć się prawdziwym smakiem Meksyku. Kawa pita jest od tysięcy lat, więc setki pokoleń zdołało opracować mnóstwo ciekawych i przepysznych form spożywania naparu. W polskich domach najczęściej pije się po prostu zwykłą kawę rozpuszczalną z mlekiem lub z ekspresu. W innych krajach znane są jednak znacznie ciekawsze receptury. W Meksyku do kawy dodaje głównie brązowy cukier, cynamon, kakao oraz chili, lecz wcale nie trzeba się ograniczać. Doskonale smakują w niej także goździki, gałka muszkatołowa, skórki z cytrusów, gorzka czekolada oraz wanilia. Tradycyjnie taka kawa nazywa się cafe de olla i jest parzona w glinianych garnkach - my jednak prezentujemy prostszą wersję.
Kandyzowana skórka z pomarańczy jest popularnym dodatkiem do ciast i wielu deserów, szczególnie w okresie około świątecznym. Nie warto jednak kupować jej w sklepie - zamiast tego polecamy przygotowanie jej samodzielnie, co jest procesem prostym i tanim. W taki sposób można łatwo kontrolować zawartość cukru, a także mieć pewność, że w skórce nie znajdują się żadne chemiczne dodatki. Kandyzowana skórka z pomarańczy najczęściej wykorzystywana jest jako element dekoracyjny bądź nadający smak wypiekom czy deserom. Można z niej również zrobić prostą i szybką przekąskę, maczając ją w roztopionej czekoladzie. Większość z nas wyrzuca skórkę po obraniu owocu, jednak smak domowego kandyzowanego łakocia jest zbyt dobry, aby pozwolić sobie na takie marnotrawstwo. W 100 gramach skórki kandyzowanej znajduje się około 300 kalorii, jednak rzadko je się jej aż tyle. Niewielkie ilości w zupełności wystarczają, aby ozdobić lub doprawić ciasto, a jej właściwości są na tyle duże, że można pozwolić sobie na nią od czasu do czasu. Taka skórka poprawia metabolizm, łagodzi kaszel, nerwowość, wspomaga organizm przy wymiotach, czkawce, osteoporozie, a także obniża cholesterol.
Ciasteczka z witrażami mogą wydawać się bardzo skomplikowane w przygotowaniu, jednak w praktyce są wyjątkowo banalne. Ich wygląd jest na tyle piękny, że z powodzeniem można zawiesić je na choince w ramach świątecznej ozdoby. To także dobry pomysł na spędzenie wspólnego czasu ze swoimi dziećmi, które będą zachwycone wizją robienia takich ciastek. Ciasteczka witraże natychmiast przykuwają uwagę każdego, kto zwróci na nie swój wzrok. Gdy zacznie padać na nie światło z odpowiedniego kąta, kolorowe witraże pięknie się rozświetlają na różne kolory. Dodatkowo ciastka z witrażami są po prostu smaczne, więc warto je piec. Wokół witraży znajduje się zwykłe kruche ciasto, którego zrobienie jest szybkie i banalnie proste. Przezroczysta część to z kolei klasyczne kupne landrynki, które rozpuściły się pod wpływem temperatury i wypełniły przestrzenie w środkach ciasteczek.
Klasyczne racuchy bardzo często pojawiają się na naszych stołach jako poobiedni deser, a nawet samodzielne danie. Większość z nas przyzwyczajona jest do przyrządzania ich wraz z mlekiem krowim oraz jajkami - istnieją jednak sposoby, aby wykluczyć dodatek tych składników. Wystarczy zamienić je na mleko roślinne, a racuchy będą obłędnie pyszne. Racuchy drożdżowe charakteryzują się wyjątkowym smakiem i aromatem, za którym zawsze stoją drożdże. To one pozwalają ciastu wyrosnąć, a także nadają mu lekko piwnego i kwaskowego posmaku. Zazwyczaj paruje się je także z jajkami oraz mlekiem, co nie każdemu pasuje - nie wszyscy bowiem jedzą produkty odzwierzęce. Jeśli należysz do tej grupy lub po prostu chcesz spróbować czegoś nowego, niżej prezentujemy recepturę na racuchy bez mleka i jajek. Zamiast nich ciasto zawiera roślinne mleko, które świetnie sprawdza się jako zamiennik zwykłego mleka. Jedząc takie placki bardzo trudno zauważyć jakąkolwiek różnicę w smaku.
Święta coraz bliżej, więc w wielu kuchniach gospodynie zabierają się za robienie typowych dla tego okresu potraw. Jedną z nich są świąteczne pierniczki - tym razem prezentujemy recepturę siostry Anastazji. Przepis na jej słodkie ciasteczka jest banalnie prosty, a pierniczki im dłużej poleżą w zamkniętym pojemniku, tym zrobią się bardziej kruche. Świąteczne pierniczki są nie tylko smacznym wyrobem cukierniczym, którym można zajadać się przez cały rok. Jeśli ładnie się je ozdobi, pierniczki mogą grać rolę ozdób na choince czy stole wigilijnym. Warto do przyozdobienia poprosić kogoś o dobrych zdolnościach artystycznych, aby ciastka wyglądały obłędnie. Dodatkowym atutem pierniczków siostry Anastazji jest obłędny zapach, jaki wydobywa się z piekarnika podczas pieczenia. Duża ilość korzennych przypraw sprawia, że w całym mieszkaniu przepięknie pachnie świętami.
Już dziś Biedronka rusza z nową ofertą. Sprawdź, co smacznego i okazjonalnego czeka nas w tej sieci od czwartku. Przejrzyjcie wraz z nami najnowszą gazetkę sklepu i wyruszcie po tańsze zakupy. Wiele promocji, aż się prosi, by z nich skorzystać. Sieć sklepów Biedronka z myślą o swoich klientach regularnie przygotowuje korzystne oferty. Jeśli więc czekają cię większe zakupy, może warto udać się po nie właśnie do Biedronki? Prezentujemy najlepsze promocje produktów spożywczych.
Lubicie rurki z bitą śmietaną? A wiecie, że bez problemu możecie je przygotować sami? Podamy wam prosty sposób na domowe rurki z bitą śmietaną. Wyjdą chrupiące i rozpływające się w ustach. Pamiętajcie, tylko by napełnić je kremem tuż przed spożyciem. Rurkami z bitą śmietaną kusi nie jedna cukiernia. I większość osób kupuje je, bo jest to jedna z niewielu słodkości, którą trudno zrobić w domu. Pokażemy wam jednak, że może to być całkiem proste. Nie musicie kupować specjalnej wafelnicy, wystarczy, że sięgniecie po gotowe wafle tortowe.
Smaczne i lekkie śniadanie na słodko zachwyci każdego smakosza. Bananowy omlet bez jaj i mleka sprawdzi się w tej roli doskonale. Wystarczą 4 składniki — i nie ma wśród nich jaj ani mleka — by cieszyć się wyjątkowo smacznym deserem. Niewiele potrzeba też, by uczynić go zdrowym. Koniecznie przetestujcie ten przepis. Do przyrządzenia tego dania idealne będą dojrzałe banany, które łatwo jest rozdrobnić. Jeżeli z nich skorzystacie, być może będą tak słodkie, że dodawanie cukru okaże się zbędne. Owoc ten sam w sobie słodki i lepiący się, więc dodawanie jaja do potrawy można pominąć. Wraz z mąką i odrobiną wody masa będzie zwarta, słodka i bardzo delikatna. Warto się na nią skusić.
Święta już niedługo. Wiele z nas myśli o tym, by kupić dziecku kalendarz adwentowy. Z nim czas oczekiwania na Boże Narodzenie jest przyjemniejsze. Na co zwrócić uwagę wybierając taki kalendarz? Katarzyna Bosacka ocenia skład słodkich kalendarzy adwentowych i daje kilka wskazówek. Dzieci zawsze z utęsknieniem czekają na Święta Bożego Narodzenia. Aby im ten czas umilić i też wyćwiczyć w nich cierpliwość, powstały kalendarze adwentowe. Zwykle są słodkie i pod kolejnymi cyferkami skrywają czekoladowe figurki. Czy jednak ma znaczenie, jaki słodki kalendarz dziecku kupimy? Katarzyna Bosacka twierdzi, że tak i podpowiada, na co należy zwrócić uwagę przy jego wyborze.
Ciasta bez pieczenia cieszą się popularnością. Nic dziwnego skoro często jesteśmy w stanie przyrządzić je bardzo szybko, a smakują obłędnie. Ciasto, które wam proponujemy, przekładane będzie delikatną masą na bazie serka mascarpone i śmietanki, którą uzupełnimy pysznym kremem krówkowym. Nikt się nie oprze tak wspaniałemu połączeniu smaków Nie każdemu pieczenie ciast przychodzi z łatwością. Ratunkiem dla takich osób są przepisy na desery bez pieczenia. Po cudownych smakołykach proponowanych przez Jakuba Kuronia czy siostrę Anastazję przyszedł czas na recepturę na ciasto krówkowe. Masa, którą przełożymy herbatniki, zawiera śmietankę i mascarpone. Będzie zatem delikatna i kremowa. Ciasto szybko zniknie, bo jest po prostu pyszne.
Sernik jest jednym z ulubionych ciast wielu smakoszy. Klasyka jednak z czasem się nudzi. Warto spróbować przyrządzić masę serową w nieco odmienny sposób. Dostępne w każdym sklepie wiórki kokosowe zamienią tradycyjny wypiek w egzotyczny smakołyk. Dajcie się skusić i przygotujcie ten wyjątkowy sernik, a smak was pozytywnie zaskoczy. Proponowaliśmy wam już wcześniej smaczne desery z dodatkiem kokosa. Znane z czasów dzieciństwa kokosanki czy pyszne Rafaello bez pieczenia to jednak nie koniec możliwości, jakie daje niedrogi i pyszny składnik, jakim są wiórki koksowe. Dziś proponujemy wam przyrządzenie sernika z tym dodatkiem. Smak będzie zachwycająco delikatny, a goście z pewnością poproszą o dokładkę.
Dobrze przygotowana beza jest nie lada rarytasem, a jej upieczenie to prawdziwa sztuka - często w domowym zaciszu słodkości te zwyczajnie się nie udają. Jeśli nie ufasz swojemu piekarnikowi, możesz wykonać je bez pieczenia. Potrzebujesz do tego jedynie mikrofalówki, dzięki której cały proces trwać będzie znacznie mniej czasu, niż tradycyjnie. Beza wywołuje w sporej części kucharzy amatorów pewne obiekcje. Wypiek ten wymaga całkiem sporo doświadczenia i umiejętności, a często wystarcza jeden błąd, aby całkowicie zniszczyć całą swoją pracę - dlatego znacznie bardziej popularne jest kupowanie gotowych bez z cukierni. Warto jednak wypróbować recepturę na bezę bez pieczenia, której cały proces sporządzenia zajmuje jedynie kilka minut minut. Tak krótki czas sprawia, że pysznym łakociem można cieszyć się praktycznie o każdej porze i niezależnie od okoliczności.
Racuchy są uwielbiane przez liczne grono smakoszy. Zazwyczaj ciasto na specjał wzbogaca się o jajko. Jednak równie dobrze można wykluczyć je z listy składników. Racuchy zaskoczą Cię chrupkością i puszystym wnętrzem.Racuchy bez dodatku jajek mogą wydawać się dosyć kontrowersyjnym pomysłem. Warto czasem pokusić się na odrobinę ekstrawagancji w kuchni. Smakołyk jest bardzo prosty w przygotowaniu. Każdy poradzi sobie z poniższą recepturą.
Ciasto bez pieczenia zazwyczaj kojarzy nam się z prostotą przygotowania. Nie inaczej jest w przypadku deseru, który nosi nazwę Izera. Smakołyk idealnie sprawdzi się wówczas, gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Przepis nie powinien nikomu przysporzyć większych problemów. Ciasto zrobisz nawet w 15 minut. Smakowite ciasto bez pieczenia niejednokrotnie przyprawiało nas o szybsze bicie serca. Istnieje wiele przepisów na desery tego typu. Dziś sięgniemy po recepturę na Izerę. Deser w znacznej mierze składa się z masy budyniowej, brzoskwiń i herbatników.
Z pewnością suflet nie należy do grona deserów, które cieszą się w Polsce dużą popularnością. Idealny specjał powinien charakteryzować się płynnym środkiem. Z naszym przepisem z pewnością uda Ci się osiągnąć pożądany efekt. Suflet zaskakuje wybornym smakiem, który na długo pozostaje w pamięci.Smakowity suflet można przygotować bez najmniejszych problemów. Przepis jest banalnie prosty. Wystarczy pamiętać o kilku istotnych detalach. Dzięki nim deser zachwyci najbliższych fantastycznym płynnym wnętrzem.