Znam doskonały przepis na zupę kalafiorową. Potrawa wychodzi tak pyszna, że rodzina domaga się jej kilka razy w miesiącu. Mimo braku mięsa jest sycąca i pełna smaku. To świetna propozycja zwłaszcza na ciepłe letnie dni.
Barszcz kojarzy nam się z burakami. Jednak jeden z kucharzy pokazał, jak przyrządzić pyszną, letnią wersję tej zupy. Do jej przygotowania wykorzystał sezonowe owoce i kilka innych, łatwo dostępnych składników. Barszcz podany z ziemniakami i koperkiem był znakomity.
Wybrałam się dziś na przejażdżkę rowerową. Na jednym ze skrzyżowań mijałam niewielki stragan z warzywami i owocami. Za zdziwieniem i zadowoleniem zauważyłam, że w sprzedaży pojawiły się już pierwsze słoneczniki. Po usłyszeniu ceny zaniemówiłam.
Znudziła wam się zupa pomidorowa i ogórkowa? Jeśli tak- to mam dla was przepis na pyszną zupę marchewkową z ziemniakami. Jest smaczna i dodaje nam energii. Będzie idealna na letni obiad. Szybko ją przygotujesz w swojej kuchni.
Zupa gołąbkowa jest prosta w przygotowaniu. Proste połączenie włoskiej kapusty, pomidorów, mięsa mielonego i ryżu na głowę bije leczo czy słodki kapuśniak. Nie kosztuje przy tym zbyt wiele. Musicie spróbować.
Kalafior ma wiele zastosowań w polskiej kuchni. Można go ugotować i podawać jako dodatek do obiadu, czy dodać go do sałatki. Z kalafiora warto też przyrządzić pyszną zupę. Polecam przepis mojej bratowej, która ziemniaki zastąpiła niezwykle zdrowym produktem. Ta zupa kalafiorowa będzie smakowała całej rodzinie.
Zupa neapolitańska jest sycąca i niesamowicie smaczna. Mniej popularna niż pomidorowa czy ogórkowa, a zaskoczy kremową konsystencją i prostotą przygotowania. Zróbcie raz, a goście poproszą o dokładkę i wskazówki, jak wykonać ją w domu.
Rosół powinien być aromatyczny i esencjonalny. Czasami jednak, mimo zachowania wszystkich reguł przyrządzania zupy, efekt może być rozczarowujący. Wystarczy bowiem, że zmienimy kuchenkę, na której gotujemy z gazowej na indukcyjną, by zauważyć sporą różnicę. To najwyraźniej dlatego tradycyjne danie w wykonaniu mojej mamy za każdym razem smakuje zdecydowanie lepiej niż moje.
Zupa węgierska jest tradycyjnym daniem kuchni znad Dunaju, którego głównymi składnikami są mięso i papryka. To bardzo pożywne danie jednogarnkowe, które poleca również siostra Anastazja. Jej przepis na tę pyszną zupę starczy za 2 dania. Spróbuj koniecznie i ciesz się wyrazistym smakiem zupy węgierskiej.
Zupa ziemniaczana jest niesamowicie smaczna. Jej wykonanie wymaga zaledwie kilku niedrogich składników i nie zajmuje wiele czasu. Będzie dobrą alternatywą krupniku czy pomidorowej. Musicie spróbować — wasza rodzina ją pokocha.
Katarzyna Bosacka wzięła na tapet popularne mrożonki. Porównała dwie zupy — propozycję znanej marki oraz produkt sprzedawany przez jeden z dyskontów. Wideo wywołało burzliwą dyskusję. Wśród najczęstszych głosów była krytyka selekcji wyrobów do testu.
Zupa pomidorowa nie zawsze musi być serwowana na ciepło. Niedawno zrobiłam hiszpańską odsłonę dania ze świeżych, dojrzałych w słońcu warzyw, czyli gazpacho. Podawana niczym chłodnik potrawa zachwyciła wszystkich domowników. Spróbujcie i wy.
Wyśmienita domowa kuchnia jest nie tylko domeną babć. A moim domu rodzinnym wyśmienitym kucharzem jest dziadek. Jego danie popisowe, aromatyczny i sycący krupnik, od lat zachwyca całą rodzinę. Swój niezwykły smak zupa zawdzięcza wywarowi na bazie golonki.
Botwinka jest pyszna i zdrowa. Młode i delikatne liście buraka zachwycają smakiem i mają wielu zagorzałym zwolenników. Warto przygotować botwinkę na żeberkach. Właśnie tak robi je moja znajoma kucharka. Dzięki nim ta delikatna zupa będzie jeszcze smaczniejsza i pełna aromatu.
Zupa pomidorowa jest jedną z najpopularniejszych w Polsce. Każdy dobrze zna smak warzyw połączonych z aromatycznym bulionem. My postanowiliśmy pójść o krok dalej, dodając popularnej pomidorówce nieco więcej smaku. Zyskujemy go dzięki dołożeniu do garnka wieprzowej kiełbasy.
Nie od dziś wiadomo, że mamy są najlepszymi kucharkami. Potrawy, które wychodzą spod ich ręki smakują zawsze nieziemsko. Ostatnio udało mi się poznać sekret wybornej zupy ogórkowej mojej mamy. Cała tajemnica tkwi w wywarze ugotowanym z dodatkiem wędzonej kości.
Masz ochotę na smaczną letnią zupę? Jednak nie chcesz już jeść pomidorowej i ogórkowej? Jest na to pyszny sposób! Polecamy przepis na zupę kalarepową. Warto jeść kalarepę, bo jest ona prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Wciąż jest też trochę niedocenianym warzywem-pora to zmienić.
Pieczarki to najpopularniejsze grzyby w naszej kuchni. Są dostępne przez cały rok i po przystępnych cenach. Przygotowanie z nich potrawy kuszą niepowtarzalnym aromatem. Tak też jest z moją zupą, którą przygotowuję od kilku lat. Wcześniejsza jej odsłona nie była aż tak dobra, ta znika z talerzy w mgnieniu oka.
Jedna z tiktokerek postanowiła przetestować catering od Magdy Gessler. W pakiecie znalazły się posiłki na cały dzień. Wśród nich również felerny bulion, zdaniem testującej sfermentowany. Zastanawiała się nawet czy nie wysłać go do sanepidu. A jak wypadła ogólna ocena jedzenia od słynnej restauratorki?
Szalejąc inflacja nie jest niczym nowym. Są jednak miejsca, do których zjawisko to nie zagląda. Jednym z nich jest stołówka funkcjonująca przy Sejmie. Zarabiający krocie politycy za posiłki w czasie pracy płacą śmieszne pieniądze.
Zupa grzybowa kojarzy się z czasem jesieni. To jednak właśnie lato jest idealną porą na aromatyczna zupę kurkową. Magda Gessler podpowiada jak sprawić, by potrawa była absolutnie przepyszna. Kluczem do sukcesu jest wybór właściwych grzybów.
Magda Gessler nie owija w bawełnę. Tym razem powiedziała co sądzi o polskich weselach. Dla wielu osób jej słowa mogą wydać się kontrowersyjne. Poszło oczywiście o serwowane podczas imprezy potrawy.
Chłodnik jest pysznym, sezonowym przysmakiem, który w lecie idealnie sprawdzi się jako szybki, lekki obiad. Ania Starmach przygotowuje go bardzo prosto — zamiast gotować botwinę, podsmaża ją krótko z cebulą i czosnkiem, uzyskując znakomite efekty. Musicie spróbować.
Zupa buraczana jest lekka i niesamowicie zdrowa. Przepisem na ten przysmak podzielił się ostatnio Tomasz Sekielski, który raczył się nią podczas swojej diety. Wymaga jedynie odrobiny wysiłku, a smakuje znakomicie. Musicie spróbować — rodzina zje ze smakiem.
Znany youtuber odwiedził kolejny bar mleczny. Tym razem stanęło na najbardziej polecanym lokalu w Szczecinie. Po wypróbowaniu flagowego zestawu mógł zapaść tylko jeden wyrok. Bar mleczny jest godny polecenia, bo serwuje smaczne posiłki. Tylko niezbyt wygodnie się w nim siedzi.
Lubicie kalafior? Proponujemy przepis na pyszną zupę kalafiorową, którego autorem jest Karol Okrasa. Znany kucharz dodaj do tej zupy jeden składnik, który znacząco zmienia smak. Dzięki niemu zupa jest wyborna. Spróbujcie koniecznie patentu Karola Okrasy.
Śląska kuchnia stanowi prawdziwe bogactwo smaków i aromatów. Na niemal każdą potrawę ma swój własny sposób. Nawet rosół przygotowywany jest tam inaczej, niż w pozostałych częściach kraju. Tradycyjny wywar przyrządzany jest na mięsie z gołębi.
Żaden kapuśniak nie będzie tak smaczny, jak parzybroda, czyli wielkopolska zupa z kapusty. Karol Okrasa pokazał jak ją przygotować. Przepis nie jest skomplikowany i warto go wypróbować, bo danie zachwyca smakiem.