Zupa ogórkowa może być jeszcze bardziej sycąca. Wystarczy, że podacie ją ze smacznym i prostym w przygotowaniu, a przy tym pełnym białka dodatkiem. Wcale nie spędzicie wiele czasu w kuchni, a rodzina zje ze smakiem. To zupa i drugie danie w jednym!
Czy lubicie jeść zupy? Ja za nimi przepadam i zwykle jadałam ogórkową i pomidorową. Jednak odkąd dostałam przepis na zupę, która jest nie tylko smaczna, ale pomaga schudnąć, to robię ją minimum raz na tydzień. Polecam przepis na tę znakomitą zupę.
Krupnik jest smaczną i pożywną zupą. Warto ją jeść, gdy zrobi się chłodniej. Ta zupa rozgrzeje nas i nasyci. Polecam przepis mojego dziadka na tę smaczną zupę. Mięso, na którym dziadek gotował krupnik, jest już niemal zapomniane. Warto dodać je do tej smacznej zupy.
Czy lubicie jeść zupy? Moja rodzina za nimi przepada. Zupy są zdrowe i pożywne. Polecam przepis na zupę, która jest dużo lepsza od pomidorowej i ogórkowej. Zrobisz ją z kilku zdrowych składników, a dzieci będą prosić o dokładkę.
Zupy są smaczne i pożywne. Jednak jaką warto ugotować, by smakowała wszystkim, także dzieciom? Przygotowuję zupę z zaledwie 4 składników. Domownicy wolą tę zupę od pomidorowej i ogórkowej. Zawsze proszą o dokładkę.
Kapuśniak kujawski jest jedyny w swoim rodzaju. Dzięki dodatkowi kaszy jęczmiennej zupa zyskuje niesamowitego smaku i staje się sycąca. Idealnie sprawdzi się na jesienne chłody. Moja rodzina już o nią prosi.
Smakowity rosół można zrobić na wiele sposobów. Karol Okrasa stawia na zupę na kaczce i kurczaku. Te dwa mięsa sprawiają, że jest aromatyczna i pełna smaku. Wiemy, jak ją przygotować.
Czy jadacie kalarepę? To trochę niedoceniane warzywo, które jest pyszne i wyjątkowo zdrowe. Polecam przepis na zupę z kalarepy, którą na Śląsku nazywają zupą oberiba. Przepis dostałam od kuzynki z tamtych stron i teraz często gotuję tę zupę z kalarepy.
Lekki krupnik bez mięsa pomógł mi uzyskać wymarzoną formę. Zupa jest prosta w wykonaniu, nie kosztuje wiele i syci na długo. Smakuje nawet lepiej niż tradycyjna.
Zupa ogórkowa ma wielu zwolenników. Należę do nich ja i moja rodzina. Polecam przepis mojej mamy na tę smaczną zupę. Do zupy ogórkowej dodaje pewien składnik, który kiedyś mnie śmieszył. Teraz bez niego nie wyobrażam sobie ogórkowej.
Moja babcia w lato przygotowywała specjalną zupę. Była tak pyszna, że nikt nie chciał jeść żadnej innej. Aż trudno uwierzyć, że do jej przyrządzenia potrzeba było ledwie kilku produktów. Podstawę stanowił uwielbiany sezonowy składnik.
Zdrowa zupa nie musi być droga i skomplikowana. Lekki kapuśniak z dodatkiem pomidorów przygotowuję niemal ekspresowo. Sięgałam po niego często i pomógł mi w osiągnięciu wymarzonej sylwetki oraz wzorowych wyników badań.
Czy lubicie jeść, ale chcielibyście zrzucić zbędne kilogramy? Jeśli tak, to polecam wam zupę, którą od dawna gotuję. Jest smaczna, pożywna i sprzyja utracie zbędnych kilogramów. Wszystko dzięki warzywu, które często gości na polskich stołach.
Szybka zupa, która kosztuje grosze i jest bardzo zdrowa? Mamy taki przepis, z którego warto skorzystać. Szybka zupa na obiad zbija cholesterol i jest pożywna. Do jej przygotowania potrzebujesz między innymi młodej kapusty i cukinii. Ugotuj tę zupę i gub zbędne kilogramy.
Irena Kamińska-Radomska wystąpiła z kolejnym ważnym apelem. Tym razem nagrała materiał o właściwym jedzeniu zupy. Ekspertka zwróciła uwagę na pewien powszechny błąd i nie chodzi o przechylanie talerza, aby ułatwić sobie zjedzenie potrawy do końca. Komentujący filmik nie kryły zaskoczenia.
Dobry rosół skusi niejednego smakosza. Niedoświadczeni jednak często wybierają mięso, które powoduje, że zupa wychodzi mdła. Czego unikać i po co sięgać? Wyjaśniamy.
Całe rok czekam na lato i smaki, które się z nim kojarzą. Moim ulubionym jest zupa ogórkowa, którą przygotowuje mama. Za sprawą prostej zmiany w przepisie, potrawa nabiera zupełnie nowego charakteru. Na jednym talerzu dania aż trudno poprzestać.
Kapuśniak jest doskonałą propozycją dla osób, które chcą zadbać o zdrowie. Pyszna zupa jest prosta w przygotowaniu, a sięgając po nią regularnie, podobnie jak ja, zadbacie o właściwy poziom cukru, przy okazji tracąc zbędne kilogramy.
Zupa, która pomoże obniżyć poziom cholesterolu, brzmi jak marzenie. Odpowiedni dobór składników sprawi jednak, że uzyskamy tego typu danie. W ostatnim czasie przetestowałam pyszną i tanią zupę ze sprzyjających zdrowiu warzyw. Jej wykonanie jest bardzo proste, a smak zachwyca. Musicie spróbować.
Od długiego czasu borykałam się z nadmiarem kilogramów oraz wysokim poziomem cukru we krwi. Mimo rozmaitych eksperymentów z jadłospisem nie mogłam pozbyć się problemu. Dopiero sąsiadka zdradziła mi przepis na zupę, którą dostała od osoby układającej jej dietę na cukrzycę. Ten pomysł na obiad od razu przypadł mi do gustu.
Kapuśniak jest uznawany przez wiele osób za najlepszą polską zupę. Kapuśniak jest sycący, rozgrzewający, a jego smaku nie da się porównać do niczego innego. Polecamy przepis na kapuśniak. Latem koniecznie dodaj do tej zupy jeden składnik. Smak takiego kapuśniaku cię zachwyci.
Ogórki do zupy na zimę będą jak znalazł. Jednak jak je zrobić, by się udały i miały ten smak i aromat? Już od kilku lat ogórki do zupy na zimę robię tylko w jeden sposób. Przepis dostałam od kucharki. Polecam tę doskonałą recepturę.
Zupa gyros wspaniale syci i rozgrzewa. To danie zostało zainspirowane greckim gyrosem, którym jest niezwykle smaczny, wyrazisty i aromatyczny. Spróbuj zupy gyros, a pomidorowa i ogórkowa pójdzie w odstawkę. Sprawdź, koniecznie dlaczego. Polecamy doskonały przepis na zupę gyros.
Zupa pomidorowa jest pyszna i bardzo zdrowa. Przepadają za nią nie tylko dzieci, ale też starsi. Podajemy ją z makaronem lub z ryżem. Jednak patent mojej babci na pomidorówkę jest bezkonkurencyjny. Trzeba pamiętać o jednej czynności - dzięki niej uzyskamy doskonały smak.
Rosół po krakowsku różni się od dobrze nam znanej zupy z makaronem. Też przyrządza się go na mięsie, ale trudno w nim doszukać się domowych klusek z dodatkiem jajka. Jest za to wzbogacany o jedno sycące warzywo.
Zupa szczawiowa to jeden ze smaków wiosny i lata. Kojarzy nam się też z dzieciństwem i czasem beztroski. Jednak w sierpniu liście szczawiu nie są już tak delikatne i mają włókienka. Dlatego moja mama modyfikuje sposób przyrządzania zupy szczawiowej. Wy też możecie tak zrobić.
Uwielbiam zupy wszelkiego rodzaju. Na czas letni szczególnie upodobałam sobie jedną z nich. Przygotowuję ją z popularnego sezonowego warzywa. Lekkostrawny, ale sycący posiłek od lat zachwyca całą moją rodzinę.
Seria imprez spod znaku „Piknik 800+" trwa w najlepsze. Nie wszystko jednak idzie zgodnie z planem organizatorów. Podczas ostatniej fety w Chełmie na odwiedzających czekała niemiła niespodzianka. Poszło o obiecaną grochówkę.