Czy lubicie jeść sałatki? Jeśli tak, to warto skorzystać z tego przepisu. Zróbcie tę sałatkę z pora z dodatkiem pewnego słodkiego składnika na andrzejki. Jest o niebo lepsza od tak lubianej jarzynowej.
Czy jadacie krokiety? Ja bardzo je lubię, ale odkąd odkryłam ten przepis, to tylko takie danie przyrządzam. Jest dużo smaczniejsze od tradycyjnych krokietów i robi się je błyskawicznie. Skorzystajcie z mojej receptury i odkryjcie nowy smak.
Gołąbki na Wigilię? Wielu smakoszy aż złapie się za głowę! Spokojnie, przyrządzę wersję bezmięsną tego dania. Wyjątkowy dodatek znakomicie podkręci smak tej postnej potrawy. Polecam przepis na gołąbki wigilijne, które czarują smakiem przy świątecznym stole.
Jeśli szukacie pomysłu na wyśmienity obiad, to mam dla was coś pysznego. Z ciasta francuskiego i kilku składników wyczarujecie cudowne danie. 15 minut i obiad będzie gotowy. Polecam przepis na szybki i smaczny posiłek dla całej rodziny.
Aromatyczna, delikatna, smakowita. Pieczona golonka, którą poczęstował mnie kolega, była najbardziej zaskakującym daniem, jakie jadłem od miesięcy. Chciałem zapisać przepis, ale okazał się tak prosty, że z łatwością go zapamiętałem.
Smakosze kochają kuchnie za możliwość próbowania nowych dań i odkrywania nieznanych dotąd smaków. Jednak, czy warto odwiedzić lokal, który odbiega standardem od innych znanych nam barów i restauracji? Youtuber Książulo właśnie tak zrobił i nie krył swojego zaskoczenia.
26 listopada Michał Szpak świętował 33. urodziny. Artysta z tej okazji przywdział szaty apostolskie i przygotował “ostatnią wieczerzę”. Szpak wybrał produkty, których próżno szukać w diecie niektórych celebrytów.
Teleturniej Familiada cieszy się sympatią widzów od 20 lat. W programie startują rodziny i znajomi, a Karol Strasburger zadaje pytania. W jednym z odcinków, a także w sieci pojawiło się pytanie o śledzie. Niektórzy internauci zaskoczyli swoimi odpowiedziami. Co mówili o śledziach?
Naleśniki lubimy jeść na śniadanie i na obiad. Uwielbiają je dzieci, ale nie potrafią odmówić sobie tego dania też dorośli. Prezentujemy przepis na niesamowicie puszyste naleśniki. Zrobisz je raz i przepadniesz. Smak tych naleśników potrafi zdrowo uzależnić.
Omlet jest jednym ze śniadaniowych klasyków. W moim domu zawsze wzbogacany jest o dwa składniki. Dzięki nim smakuje fantastycznie. Rodzina nie chce już nic innego na śniadanie.
Dobre pyzy skuszą każdego smakosza. Aby ich przygotowanie nie skończyło się kulinarną katastrofą, trzeba jednak przestrzegać jednej zasady. Sprawdźcie, co zrobić, by uzyskać rozpływające się w ustach danie.
Kluski leniwe zna chyba każdy. Wiele babć przygotowywało nam ten przysmak. Do dziś nie przypuszczałam, że uda mi się samej odtworzyć ten fantastyczny smak. Z przepisem, na który natknęłam się podczas porządków w domu, udało się doskonale. Polecam spróbować.
W rodzinie od pokoleń mamy zeszyt z przepisami prababci. Wśród licznych przepisów zanotowanych 100 lat temu, jest również receptura na zaskakujący bigos.
Andrzejki bez sałatki mojej siostry nie mogą się odbyć. W naszym domu to już tradycja, że smaczna kompozycja z wyrazistym sosem tego dnia trafia na stół. Niedawno poznałam jej sekret. Jednego składnika sosu zupełnie się nie spodziewałam i myślałam, że receptura jest dużo bardziej skomplikowana.
Rosół musi mieć głęboki złoty kolor. Na szczęście jedna prosta czynność sprawi, że uzyskacie pożądany efekt. Wiem, co należy zrobić. Spróbujcie, a będziecie zachwyceni.
Restauracje mają coraz wyższe ceny. Posiłek jednak rzadko kiedy kosztuje tyle, ile w jednym z lokali na Podhalu zapłaciła pewna tiktokerka. Wiemy, co zamówiła i dlaczego było tak drogo.
Koreczki to niezbędna przekąska na każdej imprezie. Będą smakować moim gościom podczas Andrzejek i Sylwestra. Są znakomite w smaku i bardzo proste w przygotowaniu, dlatego polecam na nie przepis. Zróbcie je, bo naprawdę warto.
Schab będzie idealny na weekendowy obiad. Prosty przepis, w którym mięso wraz z dodatkami zapieka się na cebuli, spodoba się nawet wybrednym. Robię go często, bo nie wymaga wiele pracy. Musicie spróbować.
Wiedzieliście, że pierogi można zlepić aż na 3 sposoby? Byłam przekonana, że tylko orientalne wersje dania wyglądają inaczej, niż przygotowywane przez moją mamę i babcię frykasy. Jedno wideo zmieniło wszystko. Znalazłam w nim też znakomity przepis na ruski farsz.
Krokiety dotychczas kojarzyły mi się ze świątecznym daniem pełnym grzybów i kapusty kiszonej. Niedawno jednak znalazłam przepis, który zaskoczył mnie nietypowym dodatkiem do farszu. Kosztuje niewiele, a doskonale pasuje do kwaśnego smaku warzywa. Rodzina od razu polubiła ten przysmak.
Folia aluminiowa jest przydatna w kuchni i chętnie używana. Wykorzystuje się ją do pieczenia w piekarniku i grillowania na świeżym powietrzu. Jednak nie każdy wie, że ma też inne zastosowanie. Robię kulki z folii aluminiowej i wkładam do zmywarki, a efekt wszystkich zdumiewa.
Gotowanie bigosu na święta to już tradycja w moim domu. Jednak nie muszę na to poświęcać trzech dni. Mój aromatyczny bigos przyrządzam w zaledwie trzy godziny. Jak to robię? Tego się dowiecie z mojego przepisu.
Przepis na tę smaczną sałatkę dostałam od mojej babci wiele lat temu. Od tamtej pory już nie robię jarzynowej. Stawiam na sałatkę warstwową, kolorową i obłędnie pyszną. Smakuje i prezentuje się rewelacyjnie.
Krokiety nie są obce żadnemu smakoszowi. Zasmażane ciasto naleśnikowe z wybornym farszem potrafi naprawdę zasmakować. Jednak czy gotowe krokiety z Lidla, są warte spróbowania? Youtuber Dymitr Błaszczyk z kanału Sprawdzam Jak, porównał je z aż 3 razy droższym produktem.
Przed nami Andrzejki, a wraz z nimi lanie wosku i spotkania w gronie rodziny i znajomych. Moich gości poczęstuję znakomitymi roladkami z szynki. Przepis mam od cioci, a to smaczne danie będzie kulinarnym hitem na imprezie andrzejkowej.
Moja rodzina uwielbia rosół. Nie bez powodu często gotuję tę zupę. Jednak, co zrobić z mięsem i resztkami po rosole? Mam na to pewien smaczny sposób. Robię danie, którym zajada się mój mąż. Ta galareta nie ma sobie równych, dlatego polecam na nią przepis.
Czy macie swoje ulubione danie z czasów dzieciństwa? Ja wracam do przysmaku, którym zajadałam się przed laty. Proste danie z makaronem i dwoma składnikami, które zwykle mamy w lodówce, kojarzy mi się właśnie z czasami dzieciństwa. W PRL-u było bardzo lubiane, więc polecam szybki przepis.
Czy jadacie wędlinę na co dzień? Jeśli kupujecie ją w Biedronce, to warto mieć oczy szeroko otwarte. Dietetyk kliniczny dr Michał Wrzosek zajrzał do lodówki z wędlinami w popularnym dyskoncie i oniemiał. Zobaczył wędliny, które mają niewiele mięsa, za to dużo tłuszczu i niepotrzebnych dodatków.