Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepis

Przepis

Sernik Anny Lewandowskiej
03.04.2023 22:40 Lewandowska robi sernik bez grama twarogu i nabiału. Bije na głowę wszystkie inne ciasta

Sernik bez nabiału jest smaczny i prosty w przygotowaniu. Przepis Anny Lewandowskiej pozwoli wam zrobić kremowe i rozpływające się w ustach ciasto, które zachwyci nawet sceptyków. Musicie spróbować. 

Mazurek na kruchym spodzie
03.04.2023 20:11 Gessler ma nowatorski patent na mazurek. Dodaje do ciasta składnik, o jakim nikt by nie pomyślał

Mazurek zagości na niejednym świątecznym stole. Przygotowany na nietypowym spodzie z dodatkiem ugotowanych żółtek deser zachwyci nawet wybrednych. Z przepisem Magdy Gessler uzyskacie najlepsze rezultaty. Spróbujecie? 

Babka wielkanocna z galaretki drobiowej
03.04.2023 17:12 Babka z galaretki drobiowej będzie hitem Wielkanocy. Pyszna i efektowna

Babka wielkanocna nie musi być jedynie słodkim deserem. Tym razem proponujemy wam przygotowanie efektownej wersji mięsnej galaretki z jajkami, szynką i warzywami. Rarytas pięknie zaprezentuje się na stole, a smakiem zachwyci nawet wybrednych. Spróbujecie? 

Surówka jak z chińskiej restauracji
03.04.2023 15:20 Poznaliśmy sekret surówki jak z chińskiej restauracji. Kluczowa jest zalewa

Surówka jak z chińskiej restauracji skusi niejednego smakosza. Pasujący do niejednego obiadu rarytas nie jest skomplikowany w przygotowaniu. Wymaga tylko 3 warzyw, które zalejemy prostym sosem. Musicie spróbować. 

Galaretki w kształcie jajek
02.04.2023 22:04 Babcia robi najlepsze galaretki w kształcie jajek. Sekret ich smaku tkwi w 1 składniku

Galaretki w kształcie jajek będą pięknie wyglądały na świątecznym stole. Prosty przepis z wyrazistym dodatkiem w postaci marynowanej papryki zachwyci nawet wybredne podniebienia. Musicie spróbować. 

Biała kiełbasa
02.04.2023 19:17 Na czym smażyć białą kiełbasę? Najtańszy, dostępny wszędzie tłuszcz sprawdzi się najlepiej

Biała kiełbasa jest świątecznym klasykiem. Najlepiej smakuje po podsmażeniu na odrobinie masła. Tłuszcz nie jest drogi, a świetnie podkreśli mięsnych frykasów. Koniecznie spróbujcie — spodoba się nawet najbardziej wybrednym. 

Karpatka bez pieczenia
02.04.2023 18:21 Bez pieczenia i parzonego ciasta. Najszybszą karpatkę świata pokochały polskie gospodynie

Karpatka bez pieczenia jest wyśmienita i prosta w przygotowaniu. Niejedna gospodyni z przyjemnością porzuci przygotowanie ciasta parzonego, wiedząc, że zastąpienie go groszkiem ptysiowym wcale nie zaważy na smaku deseru. Musicie spróbować. 

Jajka buraczane
02.04.2023 17:26 Zapomnij o majonezach i ciężkich sosach. Charakterne buraczane jajka będą hitem Wielkanocy

Jajka faszerowane nie muszą być nudne. Marynując ugotowany nabiał w zalewie z burakami, uzyskamy eleganckie kolorowe zdobienie, które pięknie prezentuje się na talerzu. Przygotowanie takiej odsłony wielkanocnego specjału jest bardzo proste. Musicie spróbować. 

Jajeczne koszyczki
02.04.2023 08:06 Jajeczne koszyczki Marioli to wielkanocny hit. Zdobią i smakują jak mało co

Jajeczne koszyczki będą pięknie wyglądały na świątecznym stole. Smaczny faszerowany rarytas z dodatkiem dekoracji ze szczypiorku nie jest trudny w wykonaniu, a nadzienie zachwyci smakiem nawet wybrednych. Spróbujecie? 

Surówka siostry Anastazji
01.04.2023 21:03 Nikt nie robi surówki z czerwonej kapusty jak siostra Anastazja. Ten dodatek jest hitem

Surówka z czerwonej kapusty może być jeszcze lepsza. Wystarczy, że skorzystacie z przepisu siostry Anastazji i połączycie smakowite warzywo z jasnymi winogronami. Słodycz owocu doskonale podkreśli smak obiadowego rarytasu. Musicie spróbować. 

Chleb Ezechiela
01.04.2023 18:55 Niezwykły przepis na chleb Ezechiela. Wzmianka na jego temat jest nawet w Biblii

Chleb jest podstawą diety wielu smakoszy. Wybierając zdrowe alternatywy, takie jak opisany w biblii chleb Ezechiela, możemy dostarczyć sobie wielu cennych składników odżywczych. Wykonanie wypieku jest niesamowicie proste. Spróbujecie? 

Rosół
01.04.2023 17:42 Polacy omijają je szerokim łukiem, a jest idealnym mięsem na rosół. Podkręca smak dania

Rosół nie musi być przyrządzany na mięsie z kury. Znakomitą zupę uzyskamy też, korzystając z gęsiny. Zdradzamy niezawodny i bardzo prosty przepis. Raz spróbujecie, a zapomnicie, że kiedykolwiek robiliście to danie inaczej. 

Kotlety ze śledzia
31.03.2023 11:28 Przedwojenny przepis na kotlety ze śledzia. Pożywne, pyszne danie nie tylko na piątek

Kotlety ze śledzia są świetnym pomysłem na postny obiad. Przepis pochodzący z początku XX wieku nie ma sobie równych. Przyrządzone według niego danie jest soczyste, aromatyczne i niesamowicie sycące. Musicie spróbować. 

Jajecznica po polsku
31.03.2023 08:07 Strzelczyk przyrządził jajecznicę po polsku. 2 dodatków nikt by się nie spodziewał

Jajecznica jest śniadaniowym klasykiem. Wzbogacona o boczek, odrobinę świeżego lubczyku i podsmażony chleb razowy nabiera niezwykłego wyrazu. Propozycji Tomasz Strzelczyka trzeba spróbować. Jest tak smaczna, że jeszcze nie raz się skusicie. 

Majonez Anny Lewandowskiej
29.03.2023 15:18 Lewandowska ma tani i niezawodny patent na majonez. Wypróbujesz i zapomnisz o kupnych

Bez majonezu mało kto jest w stanie wyobrazić sobie Wielkanoc. Zamiast jednak kupować sos w sklepie, warto skorzystać ze sprawdzonego przepisu Anny Lewandowskiej i wyczarować go w domu. Potrzebne są jedynie dobrze wam znane produkty. Spróbujecie? 

Sernik Bożeny Dykiel
29.03.2023 09:36 Bożena Dykiel jest mistrzynią w pieczeniu sernika. Jej przepis już zagościł w wielu domach

Sernik jest świątecznym klasykiem. Prosty i smaczny przepis Bożeny Dykiel pomoże wam przygotować wypiek tak delikatny, jak nigdy wcześniej. Musicie spróbować — domownicy zachwycą się nim już od pierwszego kęsa. 

Surówka z kapusty pekińskiej
28.03.2023 11:39 Wymieszaj z musztardą francuską i zalej nią kapustę pekińską. Surówka będzie smakować jak marzenie

Surówka z kapusty pekińskiej może być pełna charakteru. Wystarczy, że do sosu na bazie majonezu i śmietany dodacie nieco wyrazistej musztardy francuskiej. Połączenie skradnie niejedno serce, a wykonanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.

Placki ziemniaczane
27.03.2023 18:07 Zapomnij o tarce i odciskaniu. Te placki ziemniaczane zrobisz zupełnie inaczej

Placki ziemniaczane mogą być smaczne i puszyste. Wystarczy przygotować je z ugotowanych ziemniaków i wykorzystać ubite na sztywną pianę białka. Wykonanie nie jest skomplikowane, a efekty przyjemnie was zaskoczą. Musicie spróbować. 

Surówka z sałatą lodową
27.03.2023 15:58 Rozdrobniła sałatę i wymieszała z 3 składnikami. Tak chrupiącej surówki nie zjesz w żadnej restauracji

Surówka z sałaty lodowej jest prosta w przygotowaniu i niesamowicie smaczna. Warzywo łączymy jedynie z trzema innymi składnikami i pysznym sosem przygotowanym z produktów, które z pewnością macie w kuchni. Musicie spróbować. 

Racuchy Ani Starmach
26.03.2023 22:33 Lekkie jak obłok racuchy z przepisu Ani Starmach. Nawet babcie byłyby zachwycone

Racuchy skuszą niejednego łasucha. Proste placuszki z jabłkami przygotowane według przepisu Ani Starmach zaskoczą was lekkością. Wszystko za sprawą ubitej piany z białego, która sprawi, że ciasto na rarytas będzie miało konsystencję delikatnego puchu.

Kotlety mielone z jogurtem
26.03.2023 21:25 Wlej szklankę gęstego składnika do masy na kotlety mielone i porządnie wymieszaj. Nie będą suche

Kotlety mielone będą jeszcze smaczniejsze, gdy do mięsa dodacie jogurt grecki. Zdrowy nabiał sprawi, że masa nabierze soczystości, która nie zniknie nawet po usmażeniu. Musicie spróbować — danie wprost rozpływa się w ustach. 

Kopytka bez ziemniaków
26.03.2023 20:41 Lewandowska robi kopytka bez grama ziemniaków. Wybiera niesamowicie zdrowy i niedrogi składnik

Kopytka bez ziemniaków będą równie smaczne i sycące co tradycyjne. Prosty przepis Anny Lewandowskiej bazuje na taniej i pożywnej kaszy jaglanej, która nie zawiera glutenu i dostarcza sporo białka. Musicie ich spróbować. 

Faszerowane jajka
26.03.2023 17:08 Koniec z majonezem do faszerowanych jajek. Lżejszy dodatek nada im jeszcze więcej smaku

Faszerowane jajka mogą mieć jeszcze więcej smaku. Wystarczy zamienić majonez na musztardę i połączyć ją z kilkoma produktami, które znajdziemy w każdym sklepie. Musicie spróbować — efekt zachwyci was od pierwszego kęsa. 

Ciasto na Wielkanoc
25.03.2023 22:36 Wygląda jak milion dolarów, a smakuje jak z drogich cukierni. Ciasto Marysieńka jest hitem

Szukacie pomysłu na ciekawe ciasto na Wielkanoc? Postawcie na przygotowanie Marysieńki. Dwa rodzaje ciasta przełożone smakowitym kremem budyniowym z pewnością znajdą wielu amatorów, a przygotowanie deseru jest dość proste. Musicie spróbować — wygląda lepiej niż niejeden przysmak z cukierni.

Sałatka na Wielkanoc
25.03.2023 22:14 Żadna jarzynowa. Teraz rekordy popularności bije sałatka z winogronem, rodzina będzie prosić o przepis

Sałatka na Wielkanoc nie musi zawierać jajek. Rarytas z winogronami będzie smakował znakomicie i zachwyci was lekkością. Wykonanie jest proste, a składniki łatwo dostępne. Musicie spróbować — nawet amatorzy jarzynowej skuszą się na dokładkę. 

Rosół z anyżem
25.03.2023 18:33 Szelągowska zachwyciła się "rosołem na opak". Lista składników wprawia w osłupienie

Rosół warto urozmaicać. Jedna z ciekawych propozycji jest danie w wersji na opak zaprezentowane przez Dorotę Szelągowską. Sekretem jego aromatu jest dodatek anyżu, który świetnie współgra z pozostałymi składnikami i sprawia, że jedzenie zupy jest niesamowitą przyjemnością. 

Mazurek kajmakowy
24.03.2023 22:08 Najprostszy na świecie mazurek kajmakowy. Lepszego nie kupisz w żadnej cukierni

Mazurek jest wielkanocnym klasykiem. Prosty i smaczny wypiek z kajmakiem łatwo możecie przygotować samodzielnie. Będzie smakował o niebo lepiej niż gotowce z cukierni, a jego zrobienie wcale nie zajmie Wam wiele czasu. Koniecznie przetestujcie ten przepis. 

Ziemniaki z mikrofalówki
24.03.2023 10:33 Zetrzyj ziemniaki i wstaw do mikrofalówki. Po 5 minutach padniesz z wrażenia

Ziemniaki można przygotować na wiele sposobów. Przeważnie je gotujemy, pieczemy lub smażymy. Jednak tym razem wstawimy je do mikrofalówki. W krótkim czasie zrobisz uwielbiany przysmak, którego już nigdy nie kupisz w sklepie.