Te niezwykłe mleczne bułeczki w stylu amerykańskim doskonale sprawdzają się jako najlepszy towarzysz śniadania. Ich przygotowanie jest niezwykle szybkie, a dzięki lekko słodkawemu smakowi sprawdzą się świetnie zarówno przy słonych, jak i przy słodkich dodatkach.
Wszystkim, którzy wahają się jeszcze co do obiadu na najbliższe święta, z pomocą spieszy Tomasz Strzelczyk. Popularny kucharz pokazał, jak przyrządzić szynkę, która ma szanse stać się świąteczną tradycją na niejednym stole. Prosty przepis daje niezwykłe efekty.
Mięso w mięsie – tak można podsumować te obiadowe roladki. Nie brak jednak wśród nas miłośników mięsa tak zaprzysięgłych, że to połączenie niezwykle im podpasuje. Zupełnie jak mojej rodzinie. Oto przepis na niedzielną mięsną ucztę.
„Pyszne przypadki”. Tytuł nowej książki kucharskiej dla najmłodszych nie jest zbiegiem okoliczności. To właśnie przypadki stoją za najważniejszymi odkryciami w kuchni – od kanapek przez pizzę po najmodniejszą dziś bubble tea. Z książki Łukasza Modelskiego i Jacka Ambrożewskiego dzieci nauczą się gotować najprawdziwsze potrawy.
Kiedy przychodzi wiosna, często myślimy o szybkim zrzuceniu kilku kilogramów. Wiemy, że diety-cud nie istnieją, ale wiemy też, że są takie, które pomogą osiągnąć cel dostatecznie bliski cudu. Tydzień na tej zupie to jeden z takich sposobów. Jest zadziwiająco skuteczna.
Ten przepis na babkę pochodzi z drugiej połowy XIX wieku. Jego autorka, Maria Marciszewska, była i wciąż jest jedną z największych ekspertek, jeśli chodzi o wielkanocne ciasta. A przepis, także w naszych czasach, zawsze wychodzi i co roku zdobi mój wielkanocny stół.
Ewa Wachowicz zdradziła swój przepis na rosół. Jego smak zachwyca, a to dzięki użytemu podczas gotowania mięsu. Większość z nas o nim zapomniała. To błąd, bo z nim twój rosół zawsze będzie udany. Zobacz, jak robi to znana kucharka i zaskocz swoją rodzinę podczas niedzielnego obiadu.
Piątek to dla wielu dzień postu. Na szczęście są przepisy, dzięki którym nie trzeba rezygnować z ulubionych dań. Jednym z nich jest ten przepis na kotlety bez mięsa. Wyglądem i smakiem przypominają popularne mielone. Zrób je z przepisu poniżej i przekonaj się sama, jakie są przepyszne.
Ta babka wielkanocna to prawdziwy hit. Zrób ją na święta i zaskocz swoją rodzinę. Nie będzie to kolejne tradycyjne i nudne ciasto. W środku znajdzie się obłędne owocowe nadzienie, które zagwarantuje niepowtarzalny smak. Musisz tego spróbować!
Nie znajdziesz lepszego przepisu na zupę. Nie dość, że w smaku i sytości przebija grochówkę, to w dodatku nie musisz gotować drugiego dania. Ta zupa je zastąpi i na pewno będzie smakowała twojej rodzinie. Przepis jest banalnie prosty, a koszt znikomy.
Z tym przepisem twoje placki ziemniaczane będą smakowały znakomicie. Robi się je zupełnie inaczej niże te tradycyjne. Poznaj mój sposób i zaskocz najbliższych. Na pewno będą zadowoleni i najedzeni.
Oto przepis na chleb inny nie tylko niż te, które spotykamy na codzień, lecz także od innych chlebów bez mąki. Bazą tego przepisu są wyłącznie zdrowe składniki.
Ten przepis pozwala na przygotowanie niezwykle kreatywnego dania. Sprawdzi się ono świetnie jako zastępnik wędliny na śniadaniowych kanapkach, ale można wykorzystać je też jako przystawkę, a nawet postawić na świątecznym stole.
To niezwykle szybki przepis na wątróbkę w tradycyjnym zestawieniu. Niestandardowe jest za to jego wykonanie. Połącz dobrze znane smaki w coś zupełnie wyjątkowego. Będziesz wracać do tego przepisu co i raz.
Ten przepis na doskonały pasztet sprawdza się między innymi dzięki sprawdzonej liście składników. Przepis pochodzi jeszcze z notatnika mojej babci. Wychodzi zawsze soczysty i pyszny, nie wyobrażam sobie bez niego świąt. Sama przekonaj się, jak idealnie smakuje.
Kilka składników zawiniętych w papier do pieczenia zmienia się dzięki temu przepisowi w doskonały i pomysłowy obiad. Nie brakuje mu niczego, by nazwać go tradycyjnym. Ale forma podania jest za to zaskakująca. Każdy będzie pod wrażeniem.
Nie trzeba wielkich zabiegów, by zaserwować doskonały posiłek. Pstrąg w piekarniku praktycznie przygotowuje się sam, a efektem jest smakowity i niecodzienny obiad. Oczywiście pod warunkiem, że użyjemy produktu wysokiej jakości, takiego jak pstrąg Pewni Dobrego od Auchan.
Makaron zawsze trafia w gust smakoszy. Ten, który chcę polecić, jest wyjątkowy. Wystarczy ugotować makaron, zalać go tą masą, a wkrótce danie zachwyci smakiem każdego głodomora. Błyskawicznie zniknie z talerzy, bo jest pyszny.
Biała kiełbasa już wkrótce zagości na wielkanocnych stołach. Kucharz Tomasz Strzelczyk podaje ją w pyszny i ciekawy sposób. Pokrojona kiełbasa trafia na patelnię, a dołącza do niej apetyczny sos. Takie danie przygotuj na Wielkanoc, a zachwycisz gości.
Surówka z marchewki jest znakomitym dodatkiem do dań obiadowych. Teraz przyrządzam ją tak, że smakuje jak z restauracji. Wszystko dzięki dodatkowi, który trafia do tej pysznej i zdrowej surówki.
Jeśli szukasz przepisu na proste i pyszne ciasto, to dobrze trafiłeś. Do jego zrobienia potrzebujesz krakersów i słodkiej masy. W mgnieniu oka zrobisz deser, który nie potrzebuje piekarnika, ale lodówki. To wyborne ciasto bez pieczenia będzie smakować każdemu łasuchowi.
Fasolka po bretońsku jest jednym z najbardziej lubianych i prostych dań jednogarnkowych. Słynie z wyrazistego smaku i jest pożywna. Teraz zrobisz ją szybko, bo bez namaczania.
Czy twoje ciasto na pierogi jest zbyt twarde i nieelastyczne? To pewnie, dlatego że używasz nieodpowiedniej mąki. Poznaj kilka sprawdzonych metod i dowiedz się, jaka mąką na pierogi będzie odpowiednia. Z tymi radami zrobisz idealne ciasto.
Jeśli chcesz przyrządzić tani obiad, to sięgnij po ten przepis. Potrzebujesz tylko jabłek i pałek z kurczaka. Wkrótce powstanie danie, którym zajadać się będzie cała rodzina.
Ten przepis na wątróbkę bez smażenia pozwala odjąć kilka niepotrzebnych kalorii od lubianej przez Polaków potrawy. Otrzymujemy lżejszą wersję typowej wątróbki z jabłkiem i cebulką.
Ta super prosta sałatka to pierwsza pomoc w wypadku ataku głodu. Przygotowuje się ją w kilku ruchach, a dzięki kompozycji składników jest niezwykle sycąca i smaczna. Składniki z dużym prawdopodobieństwem masz w swojej lodówce. Uwaga, ta sałatka naprawdę wciąga!
Komponując składniki do marynaty do mięsa kierujemy się zazwyczaj wyłącznie smakiem. Są jednak składniki, które warto dodać dla innego efektu – zmiękczenia mięsa. Wśród tych składników jeden, często pomijany, jest zawsze pod ręką.
Smak surówki jak z chińskiej restauracji doskonale wszyscy znamy. Jednak bywa on trudny do otworzenia w domu. Dzięki temu produktowi stanie się to możliwe, a kupisz go niemal w każdym sklepie.