To jedno z najpopularniejszych na świecie dań na Niedzielę Palmową. Robi się je z kilku prostych składników, które na pewno masz w kuchni. Przygotowanie zajmuje chwilę, a efekt smakowy zaskoczy każdego. Sprawdź przepis i zrób to danie z receptury poniżej.
Gwiazda mediów kulinarnych Ewa Wachowicz pokazała swoją wersję wielkanocnej babki. To bardzo tradycyjne ciasto zadowoli każdego miłośnika świątecznych specjałów. A jeden dodatek zmienia ją nie do poznania.
Sernik może i nie być najmniej czasochłonnym ciastem na świecie, ale jest pozycją obowiązkową polskiego świątecznego stołu. Z tym przepisem łatwo wykonać doskonały sernik z kratką.
Dzięki temu przepisowi powszedni chleb zmienia się w pełny, pyszny i zaskakujący posiłek. Wystarczy dodać do niego jajka i wybrane dodatki. Ta potrawa to obiad inny niż wszystkie.
Lubisz klasyczne placki ziemniaczane? W takim razie pokochasz te, które znajdziesz w poniższym przepisie. Podstawą jest tanie warzywo, które niesłusznie pomijamy podczas zakupów Ciekawa, o czym mowa? Koniecznie czytaj dalej.
Wielkanoc nie może odbyć się bez tej pieczeni na twoim stole. W smaku i soczystości przebija klasyczny pieczony schab. Zrób ją z tego przepisu i zaskocz swoich najbliższych na święta. Będą zachwyceni, a soczyste mięso zniknie w mgnieniu oka.
Poznaj przepis na obiad bez mięsa, który będzie smakował nawet największym mięsożercom. Robi się go bardzo szybko, a w dodatku tylko z kilku składników. Taki piątkowy obiad zachwyci całą rodzinę. Nie znam nikogo, kto by za nim nie przepadał.
Jeśli często słyszysz pytanie: co na obiad w piątek? To skorzystaj z tego przepisu. Szybko przyrządzisz kotlety, które nie mają ani grama mięsa. Pełne są za to smaku i wartościowych składników. Robię je regularnie, a rodzina zajada się nimi aż miło.
Zwykle przyrządzałam kalafior z bułką tartą. Jednak teraz zapiekam go w apetycznej marynacie. Do tego wyraziste w smaku dodatki i danie wychodzi, że palce lizać. Smakuje tak dobrze, że w mgnieniu oka znika z talerzy.
Na Wielkanoc na pewno nie zabraknie jajek. Jednak ja podam je w formie apetycznych i efektowanych tulipanów. Polecam przepis na jajka, które robi się w prosty sposób. Będą piękną i smaczną ozdobą wielkanocnego stołu.
Co ugotujesz na obiad na piątek? Jeśli brak ci pomysłu to przygotuj makaron. To apetyczne danie można podać zarówno w mięsnej jak i bezmięsnej wersji. Taki makaron szybko zrobisz i wystarczy na obiad nawet na kilka dni.
Babka wielkanocna wkrótce trafi na nasze świąteczne stoły. Robię ją, tak jak moja babcia. Receptura gwarantuje puszyste i wyrośnięte ciasto, która rozpływa się w ustach. Będzie ono hitem na wielkanocnym stole.
Jadacie zupy? Naprawdę warto je gotować! Wyśmienicie sycą i pysznie smakują. Dziś polecam przepis na zupę, która będzie jak znalazł na wiosnę. Jest nawet lepsza od rosołu i jarzynowej. Ugotujesz ją w niedługim czasie.
Sałatka z przepisu cioci jest najlepsza na każdą okazję. Nie czekaj, tylko zrób ją z przepisu poniżej na Dzień Kobiet, a później na święta wielkanocne. Za każdym razem zachwyci twoich gości tak samo.
Ten przepis na marynowaną wątróbkę, który pokazał Karol Okrasa, nie ma sobie równych. Nowy pomysł na ten niezwykły produkt całkowicie zmienia jego oblicze.
Ten doskonały przepis na pieczony schab nigdy nie zawodzi. Choć czasem trudno „zmusić” mięso, by było miękkie i rozkładało się w ustach, kilka prostych zabiegów sprawi, że już nigdy nie będzie to problemem.
Ciastka bezowe w kształcie jajek z żółtkiem z marmolady to ciekawy pomysł na jadalną ozdobę wielkanocnego stołu. Na kanale Agata B od kuchni znaleźć można udoskonaloną wersję tego przepisu, w której żółtka naśladuje niezwykła żółta masa.
Kremowy, wilgotny i lekki – taki powinien być idealny sernik. Tradycyjna wersja z brzoskwiniami i pod kruszonką nie zawsze wychodzi nam taka, jak byśmy chcieli. Jednak ten przepis nie zawodzi nigdy.
Jeśli lubisz kotlety mielone, to ten przepis jest właśnie dla ciebie. Dzięki niemu zrobisz wyśmienite danie z produktu, który już niebawem zagości na naszych wielkanocnych stołach. Takie kotlety zachwycą każdego smakosza.
Jesteś smakoszem ryb? Jeśli tak, to właśnie dla ciebie jest ten przepis. Weź makrelę, wymieszaj z ryżem i uformuj kotlety. Wyjdzie pyszny obiad, który warto zjeść nie tylko w piątek.
Kolesław to być może najbardziej znane na świecie nazwisko polskiego kucharza. Zaraz, zaraz… czy surówka, którą tak nazywamy, rzeczywiście jest polskiego pochodzenia?
Pieczeni rzymskiej nikomu nie trzeba przedstawiać. Jednak ta w wydaniu Tomasza Strzelczyka wychodzi, że palce lizać. Dlatego polecam najlepszy przepis na to danie od znanego kucharza. W tym roku właśnie taką pieczeń rzymską przyrządzę na Wielkanoc.
Jeśli lubisz słodycze, poznaj ten wyjątkowy przepis. Przyrządź ciasto i przygotuj łyżkę cedzakową. W kilka chwil zrobisz słodką przekąskę, jakiej na pewno jeszcze nigdy nie jadłeś. Sposób na te słodycze jest po prostu genialny.
Marzą ci się soczyste kotlety mielone? Dodaj do mięsa ten produkt, a danie wyjdzie, że palce lizać. Zachwytów nad soczystymi mielonymi nie będzie końca. Zrobisz je w niezwykle prosty sposób.
Ten przepis nie wykrada może tajemnicy jedenastu sekretnych ziół i przypraw dodawanych do panierki w KFC, ale pozwala przyrządzić co najmniej równie pyszne skrzydełka kurczaka w domu. Dodatki, w tym cola, sprawiają, że mięsne kawałki są niezwykle chrupiące i złociste. To świetny pomysł na obiad.
Faszerowane naleśniki z tego przepisu podać można na śniadanie, obiad albo kolację. Są równie proste w przygotowaniu jak tradycyjne, ale bardziej pożywne. Smakują świetnie z dowolnym farszem, a przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut.
Poznaj przepis na niezwykłą szynkę w galarecie. Jej smak i wygląd zachwyci każdego. Przepis i przygotowanie jest niezwykle proste, a samo obłędny. Poznaj przepis i zrób to danie na Wielkanoc.
Ten niezwykły przepis zmienia jajka w ucztę. Czy to zwykłe niedzielne śniadanie, czy wystawne podejmowanie gości poranną porą – każde zyska na takim przepisie.