Smakosze.pl

Smalec

Smalec jest tłuszczem zwierzęcym, który w gastronomii służy do przygotowywania potraw lub jest konsumowany bezpośrednio.

Widok:

Kafelki

Lista

kapusta zasmażana
Przepisy

Renata Materlińska

Delikatna i kremowa zasmażana młoda kapusta. W smaku nie ma sobie równych
Czytaj więcej >
Smalec
Przepisy

Adam Moskal

Szybki przepis na domowy smalec z fasoli. Wystarczy 10 minut i wyborne smarowidło gotowe
Czytaj więcej >
pączki
Przepisy

Aleksandra Proch

Włożyła do miski jogurt i wymieszała z 3 składnikami. Trudno o lżejsze i szybsze pączki
Czytaj więcej >
Magda Gessler, faworki
Przepisy

Renata Materlińska

Najlepszy, kultowy przepis na faworki Magdy Gessler
Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk, karkówka
Przepisy

Renata Materlińska

Przepis Strzelczyka na pyszną karkówkę duszoną w smalcu
Czytaj więcej >
Szybki przepis na domowy smalec z fasoli i kaszy gryczanej
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Szybki przepis na domowy smalec z fasoli. Smakuje lepiej nawet od tradycyjnego
Czytaj więcej >
faworki
Przepisy

Aleksandra Proch

Wachowicz pokazała swój kunszt. Jej faworki zachwycają smakiem, wszystko przez odpowiedni tłuszcz
Czytaj więcej >
smalec
Przepisy

Renata Materlińska

Mlecznie biały domowy smalec z nietypowym dodatkiem
Czytaj więcej >
Smalec według niezawodnej receptury
Przepisy

Jakub Kossakowski

Jak zrobić domowy smalec?
Czytaj więcej >
Jak zrobić bielutki, aksamitny smalec? Kluczowa jest 1 zasada i 1 dodatek
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak zrobić śnieżnobiały, aksamitny smalec? Kluczowa jest 1 zasada i 1 dodatek
Czytaj więcej >
Domowy smalec
Przepisy

Adam Moskal

Przepis na domowy smalec - w sam raz na kanapki
Czytaj więcej >
smalec
Przepisy

Renata Materlińska

Błyskawiczny smalec bez nieprzyjemnego zapachu podczas gotowania
Czytaj więcej >
szarlotka
Przepisy

Renata Materlińska

Szarlotka z owsianą kruszonką. Chrupiąca i pełna smaku
Czytaj więcej >
Faworki
Przepisy

Adam Moskal

Jedyne, prawdziwie babcine faworki smażone na smalcu
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Przepisy

Aleksandra Proch

Najlepszy tłuszcz do smażenia kotletów mielonych. Kosztuje grosze i nieziemsko podbija ich smak
Czytaj więcej >
Kotlety schabowe i kwestia tłuszczu
Porady

Renata Materlińska

Na czym smażyć kotlety schabowe?
Czytaj więcej >
smalec
Przepisy

Renata Materlińska

Zupełnie nowa wersja tradycyjnego smalczyku z dodatkiem rodzynek
Czytaj więcej >
Zasmażka bez tłuszczu jest zdrowsza
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Na jakim tłuszczu robisz zasmażkę? Nasza wersja jest o niebo lepsza od innych
Czytaj więcej >
smażenie wątróbki
Porady

Renata Materlińska

Sprytny sposób na pryskającą wątróbkę. Już nigdy nie pobrudzi ci kuchni
Czytaj więcej >
Smalec
Przepisy

Adam Moskal

Oryginalny smalczyk z gruszką i chrupiącą niespodzianką
Czytaj więcej >
Jak usmażyć idealne kotlety schabowe?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Chrupiące, bez odpadającej panierki. Jak usmażyć idealne kotlety schabowe? Mistrz kuchni wyjaśnia
Czytaj więcej >
Magda Gessler, smalec
Przepisy

Renata Materlińska

Przepis Gessler na domowy smalec. Niebywałe, z czym go podaje
Czytaj więcej >
Smażenie wyjdzie lepiej z odpowiednim tłuszczem
Produkty

Jakub Kossakowski

Na czym najlepiej smażyć potrawy?
Czytaj więcej >
Marynowana słonina
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Słonina marynowana w occie i czosnku
Czytaj więcej >
Smalec w beczce
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Tradycyjny przepis na domowy smalec
Czytaj więcej >
Smalec z dodatkami
Przepisy

Jakub Kossakowski

Domowy smalec - jak zrobić i z czym podawać?
Czytaj więcej >
Chleb ze smalcem
Przepisy

Renata Materlińska

Niezawodny przepis na smalec z fasoli
Czytaj więcej >
smalec
Przepisy

Renata Materlińska

Idealnie doprawiony domowy smalec z dodatkiem mleka. Przepis krok po kroku
Czytaj więcej >