Kotlety mielone często goszczą na stołach Polaków. Lubimy ich smak i łatwość, z jaką robimy je na obiad. Jak sprawić, by mielone były bardziej soczyste? Warto cebulę zastąpić innym warzywem. Wypróbujecie ten przepis na soczyste mielone w swojej kuchni.
Ciepła poobiednia przekąska jest dobrym pomysłem na chłodniejsze dni. Do zrobienia szybkiego i smacznego posiłku wcale nie potrzeba wiele czasu i wyszukanych produktów. Cukinia i kilka prostych dodatków wystarczą.
Cukinię można wykorzystać na wiele sposobów. Od dawna już wykraczam poza robienie leczo i bigosu z kabaczka. Proste danie z dodatkiem jajek jest jednym z ulubionych w moim domu. Rodzina prosi o nie nieustannie.
Sałatka z buraków na zimę może być jeszcze smaczniejsza. Wystarczy, że dodacie do niej jedno warzywo. Teraz jest naprawdę tanie, a wspaniale podkreśli smak słodkiej bulwy. Koniecznie zróbcie większy zapas.
Moimi ulubionymi zupami była ogórkowa i pomidorowa. Jednak odkąd wypróbowałam przepis na pyszną zupę z tego sezonowego warzywa, nie robię już żadnej innej. Polecam doskonały przepis na zupę z warzywa, które jest jednym ze smaków lata. Wiecie, o jakie warzywo chodzi?
Surówka jest stałym elementem dań głównych. Do jej przygotowania zawsze staram się wykorzystywać sezonowe warzywa. Jesienna opcja, na którą moi bliscy zawsze czekają, składa się z zaledwie kilku produktów. Smakiem jednak na głowę bije propozycje naszych ulubionych restauracji.
Znajoma poczęstowała mnie ostatnio pyszną marynowaną cukinią. Intensywny warzywny sos od razu przypadł mi do gustu. Poprosiłam o przepis i zdziwiłam się, jak prosta jest ta receptura. W sobotę zamierzam przygotować własny zapas.
Kotlety mielone często goszczą na naszych stołach. To jedno z bardziej lubianych dań obiadowych w Polsce. Czy zależy wam, by mielone wyszły wyjątkowo soczyste? W takim razie polecam mój sposób na kotlety mielone. Dodaję warzywo, którego jest teraz pod dostatkiem w sklepach.
Cukinia jest jednym z pysznych smaków lata. Przygotowywałam ją w wakacje bardzo często. W końcu nie miałam już pomysłu, co zrobić z tym sezonowym warzywem. Wtedy z pomocą przyszła babcia. Dostałam rewelacyjny przepis na cukinię.
Cukinia po meksykańsku zachwyciła mnie od pierwszego kęsa. Przepis dostałam od szwagierki, a okazał się tak prosty, że od razu zaplanowałam zrobienie zapasów.
Kotlety można zrobić praktycznie ze wszystkiego. Przeważnie sięgamy po różne mięsa. Jednak tym razem pora na kotlety z cukinii. Przypominające schabowe danie jest niesamowicie smaczne i chrupiące. Latem trzeba go spróbować. Na szczęście przygotowanie jest proste.
Twoje placki z cukinii wychodzą wodniste i mało apetyczne? Sprawdź, jak przyrządza je uwielbiany kucharz. Dzięki 1 prostej sztuczce jego placuszki zawsze są soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. To dlatego, że pamięta o ważnej czynności.
Musztarda z cukinii jest fantastyczna. Odkryłam ten przepis już jakiś czas temu i od tamtej pory każdy, kto spróbował sosu, chce go zrobić samodzielnie. Nie ma chyba lepszej zachęty do spróbowania, więc musicie sobie ją zrobić.
Cukinia w zalewie curry jest fantastyczna. Niedawno spróbowałam jej po raz pierwszy i tak mi się spodobała, że poprosiłam koleżankę o przepis. Jest bardzo prosty.
Obiad na piątek w wielu domach jest bezmięsny. Prosta zapiekanka z cukinii i ziemniaków sprawdzi się doskonale. Robię ją już od dawna, a rodzina jest zachwycona. Przepis dostałam od najlepszej koleżanki.
Lato to czas, kiedy możemy cieszyć się smakiem pysznych warzyw i owoców. Warto sięgać po cukinie i włączać ją swojego jadłospisu. Polecam kotlety z cukinii. Dodatek pewnego smacznego produktu do panierki sprawia, że są one prawdziwym rarytasem. Przepis na te kotlety z cukinii dostałam od znajomej kucharki.
Cukinia jest warzywem, które polubili Polacy. Przygotowujemy z niego przetwory, dodajemy do placków i zapiekanek. Cukinia trafia też na grilla. Jednak, co zrobić z gorzką cukinią? Okazuje się, że jest na nią tylko jeden sposób.
Cukinia po kaszubsku jest prosta w wykonaniu i pyszna. Spodoba się zwłaszcza tym, którzy nie wyobrażają sobie marynowania warzyw w occie. Robię ją już od dawna i jestem więcej niż zachwycona.
Niedawno odwiedziła mnie kuzynka, która na co dzień mieszka we Francji. Przywiozła ze sobą podarek w postaci marynowanej cukinii w musztardzie. Gdy tylko spróbowałam tego przysmaku, od razu wiedziałam, że muszę zdobyć na nią przepis. Okazało się, że za wyborny smak cukinii po francusku odpowiada wyjątkowa zalewa.
Sierpień wykorzystuję na robienie przetworów: z pomidorów, papryki i cukinii. Wśród nich nie może zabraknąć domowego lecza. Robi się je bardzo szybko. A zimą nie zastanawiam się, co podać na obiad. Gdy nie mam sił na długie stanie przy kuchni, idę do spiżarni i sięgam po słoik z leczem.
Sałatka z cukinii jest idealna na gorące dni. Pierwszy raz spróbowałam jej podczas pobytu w Grecji. Tak mi posmakowała, że postanowiłam przygotować ją również w domu. Wykonanie zajmuje dosłownie kilka chwil i zdecydowanie warto spróbować.
Cukinia w słoikach nie musi być nudna. Wystarczy, że wzbogacimy zalewę o odrobinę domowej przyprawy curry, a warzywo będzie przyjemnie pikantne i aromatyczne. Wykonanie jest bardzo proste, a wyrób sprawdzi się doskonale jako dodatek do niejednego obiadu. Spróbujecie?
Pasztet z cukinii na głowę bije mięsne odpowiedniki. Wykonany z taniego, letniego warzywa rarytas idealnie nadaje się na kanapki lub jako przystawka. Jeżeli szukacie pomysłu na sprytne wykorzystanie kabaczka, właśnie go znaleźliście.
Jakie smaczne danie można przygotować z cukinii? Kucharz Remigiusz Rączka pokazał jak zrobić bigos z cukinii. Wziął kilka składników, dorzucił mięso do garnka i wyszedł pożywny i smaczny bigos z cukinii. Polecamy przepis Rączka gotuje.
Placki z cukinii są idealnym pomysłem na letni obiad. Pełne smaku danie warto wzbogacić o jeden nietypowy dodatek, który doskonale podkreśli delikatny smak warzywa. Nie jest trudno go dostać, a sprawia, że danie w mig znika z talerzy.
Czy lubicie cukinię faszerowaną? To łatwe w przygotowaniu danie, które będzie smakować całej rodzinie. Jednak ja cukinii nie faszerują ani mięsem drobiowym, ani wieprzowym. Od lat sięgam po te popularne podroby. Dzięki nim faszerowana cukinia jest wyjątkowo smaczna.
Cukinia kojarzy się z latem i delikatnym smakiem. Jednak sprawdzi się również jako przekąska na jesień i zimę. Polecamy przepis na cukinię po indyjsku. Jest tak smaczna i aromatyczna, że może nie doczekać zimy. Przygotujcie ją według przepisu od mojej koleżanki, a też z pewnością się nią zachwycicie.
Lato to czas beztroski, ale też pysznych smaków. Między innymi możemy cieszyć się smakiem cukinii. Warto przygotować przetwory z tego warzywa. Ania Bardowska z programu Rolnik szuka żony- poleca przepis na marynowaną cukinię. Jej receptura to prawdziwy hit.