Dobry barszcz czerwony skusi każdego. Dodatki do niego mają jednak ogromne znacznie. To, co trafiło do zupy jednej z dziennikarek, przechodzi wszelkie pojęcie. Mimo iż cenię kulinarne eksperymenty, też byłam zaskoczona.
W moim domu naleśniki z serem zawsze znikały w ekspresowym tempie. Niedawno natknęłam się na książkę kucharską, w której znalazłam prosty sposób na ich przygotowanie. Składniki miałam w domu, więc postanowiłam je przygotować. Dzięki zamieszczonym wskazówkom wyszły tak smakowite, że palce lizać.
Rosół jest niekwestionowanym rarytasem kuchni polskiej. Mój ulubiony przepis na tę zupę różni się jednak od innych, które widziałam w internecie. Przez lata znalazłam kilka patentów, które sprawiają, że zupa smakuje wyśmienicie. Musicie spróbować.
Smażenie karpia nie jest banalne. Ryba wymaga odpowiedniego przygotowania, a czasami nawet mimo to mąka pali się w trakcie jej przyrządzania. Tomasz Strzelczyk pokazał jak temu zapobiec. Jego patent jest genialny.
Zupa jest idealna na chłody. Moja mama zawsze gotowała sycącą i prostą potrawę na bazie mięsa drobiowego. Jeden jej składnik sprawiał, że była naprawdę smaczna. Ostatnio udało mi się zdobyć przepis. Musicie spróbować.
Czy czekacie z utęsknieniem na Boże Narodzenie? Jeśli tak, to mam dla was znakomity przepis na naleśniki. To danie w świątecznym klimacie będzie smakować jak z najlepszej restauracji. Wszystko dzięki pewnej przyprawie, którą dodaję do naleśników.
Ceny karpia w tym roku potrafią wbić w fotel. Nawet w popularnych marketach nie jest tanio. Sprawdziliśmy, ile za rybę zapłacimy w Lidlu i Biedronce. W oczy rzuciła nam się też cena makowca.
Uszka są jedną z potraw, które muszą trafić na mój wigilijny stół. Smakują wyśmienicie z barszczem czerwonym i niezmiennie od wielu lat szybko znikają z talerzy. Jednak już od dawna nie robię uszek z suszonymi grzybami. Stawiam na smaczniejszy i tańszy produkt.
Kiedy trzeba wybierać – jedzenie czy leki? A kiedy jeszcze chce się zapewnić przyszłość dzieciom? Kupić im ubrania? Za cokolwiek zapłacić? Kiedy beztrosko świętujemy, wielu wokół nas potrzebuje podstawowego, najprostszego wsparcia. Pan Stefan to jedna z tych osób.
Czy chcecie poznać znakomity przepis na świąteczną sałatkę? Polecam ją, bo smakuje każdemu i jest prosta w przyrządzeniu. U mnie w domu z powodzeniem zastąpiła tak lubianą jarzynową i sałatkę gyros.
Przed nami Boże Narodzenie, a wraz z nim oprócz rodzinnych spotkań, pojawi się pewien uciążliwy problem. Chodzi o brak miejsca w lodówce. Po prostu pęka ona w szwach od nadmiaru potraw. Czy możemy zatem przechowywać jedzenie na balkonie? Niestety często dochodzi do opłakanego w skutkach błędu.
Zupa grzybowa czy barszcz czerwony zwykle goszczą w wielu domach na wigilijnych stołach. Jednak u mnie robi się zupę powidłową. Stała się już kulinarnym hitem, dlatego polecam przepis na zupę z 1 słoika powideł i kilkoma dodatkami.
Bigos można przygotować na wiele sposobów. Jednak składnik jednak całkowicie się nie sprawdzi. Wiemy, czego unikać i jakie produkty nadadzą tej potrawie maksimum smaku.
Prosta i smaczna zapiekanka jest idealnym pomysłem na postny obiad. Składniki są tanie, a przygotowanie niemalże ekspresowe. Warto spróbować.
Pierogi na jarmarku bożonarodzeniowym są jak najbardziej na miejscu. Warto jednak, by były smaczne. Danie, które jeden YouTuberów kupił w Toruniu, było dalekie od jego oczekiwań. Wiemy, co poszło nie tak.
Smażenie ryby może wydawać się banalne. Jednak niewłaściwe użycie soli sprawi, że mięso wyjdzie suche i niesmaczne. Jest też duża szansa, że po prostu się rozpadnie, nim przełożymy je na talerz. Wiemy jak uniknąć kulinarnej wpadki.
Pierogi mogą być bardzo różne, a zmieniać się może znacznie więcej niż tylko farsz. Chińska pierogarka pokazała mi jak wykonać ten przysmak z ciasta innego niż znane w kuchni polskie. Wyszły bardziej niż pyszne. Musicie spróbować.
Cytryny dodają smaku i aromatu wielu potrawom. Zwykła herbata z sokiem cytryny staje się wybornym, rozgrzewającym napojem. Dlatego warto cytryny zamrozić, a potem zetrzeć je na tarce. Ten patent każdy powinien znać.
Racuchy to dla wielu z nas smak beztroskiego dzieciństwa. Jednak, co zrobić, by smakowały jak danie z tamtych czasów i nie piły tłuszczu? Jest na to sprawdzony sposób. Jeden dodatek sprawia, że racuchy wychodzą po prostu idealnie.
Czy są tu smakosze boczku? Specjalnie dla nich mamy doskonały przepis na przekąskę z boczkiem w roli głównej. Przyda się też ciasto francuskie i jeszcze jeden dodatek. Wyborna i efektowna przekąska z pysznym sosem gwarantowana.
Czy Kuchenne Rewolucji zawsze zmieniają restauracje? Wszystko wskazuje na to, że niekoniecznie, bo właścicielka łódzkiego lokalu właśnie zdecydowała się na zmianę menu. Zniknęły z niego dania Magdy Gessler. Powód może zaskoczyć.
Siostra Anastazja bosko gotuje. Jej surówka z tego zapomnianego warzywa to prawdziwy majstersztyk. Warto wypróbować ten znakomity przepis, bo efektem jest pyszna i niesamowicie zdrowa surówka.
Sałatki z tym produktem zyskują na popularności. Polacy kochają jego smak, jednak dietetycy podchodzą sceptycznie do tego lubianego produktu. Czy należy sobie go odmawiać, czy raczej ograniczać?
Makowiec jest rarytasem dla wielu smakoszy. Już niebawem jego smakiem będziemy się cieszyć w Boże Narodzenie. Warto do tego ciasta dodać pewien pyszny produkt. Makowiec będzie wilgotny jak nigdy dotąd.
Czy wiecie, jakie przyprawy do bigosu zapewnią nam najlepszy smak dania? Każda gospodyni domowa ma swój patent, ale jeden aromatyczny dodatek sprawdza się lepiej niż inne. Warto go spróbować.
Kotlety mielone bez bułki mogą być smaczne i zwarte. Wystarczy, że do mięsa dodamy jeden dobrze znany wielu smakoszom produkt. Nie jest drogi, a zdziała cuda. Musicie spróbować — tak dobrego obiadu dawno nie jedliście.
Ciasto na naleśniki można wykonać bez wlewania mleka i wsypywania mąki. Zamiast nich potrzebny będzie tylko jeden produkt, który kupicie w dowolnym sklepie spożywczym. Na pewno o nim słyszeliście, a efekty są tak dobre, że rodzina wam podziękuje.
Bez pysznego karpia w niejednym domu nie będzie wigilijnej kolacji. Jak jednak go przygotować, by zachwycił smakiem? Stawiam na dwa dodatki. Zmienią również wasze spojrzenie na tę rybę.