Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Ewa Wachowicz

Ewa Wachowicz

Krucha tarta z jabłkami
25.03.2022 22:52 Pełna smaku krucha tarta z jabłkami, dokładka gwarantowana

Polskie jabłka to wymarzony partner dla wszystkich kruchych, półkruchych lub drożdżowych wypieków. Lekko kwaskowate o subtelnej słodkości. Twarde i jędrne nie rozpuszczają się podczas obróbki cieplnej. Doskonale trzymają smak i aromat. Soczyste, świeże i zdrowe o pięknym zapachu przywołującym na myśl obrazy kwitnących jabłoni i owocujących sadów.Posiadając takie naturalne bogactwo jesteśmy wręcz zobowiązani czerpać z niego pełnymi garściami i piec tyle słodkich wypieków ile tylko jesteśmy w stanie. W myśl tej zasady zachęcamy Was do tworzenia kulinarnych pyszności. Warto odszukać swój ulubiony jabłeczny deser i wytrwale dążyć do jego udoskonalenia. Może mała tarteletka z jabłkowym nadzieniem? Lub pyszna szarlotka z budyniem i owocami? Dzisiaj chcemy zaprezentować Wam prosty przepis Ewy Wachowicz na wyśmienitą kruchą tartę.

Sernik
25.03.2022 22:52 Tradycyjny sernik, który nigdy nie opada - pokochasz prostą recepturę

Sernik to ciasto, które uwielbiane jest na całym świecie. Nic więc dziwnego, że powstało wiele wersji. Najpopularniejsze z nich to: - nowojorski – posiada spód wykonany z pokruszonych krakersów wymieszanych z masłem, podawany z sosem truskawkowym,- wiedeński – oryginalnie pozbawiony spodu, zdarzają się jednak wersje ze spodem wykonanym z kruchego ciasta,- japoński – puszysty sernik, pieczony w kąpieli wodnej, ostatnio zdobywa coraz większą popularność dzięki portalom społecznościowym, które oszalały na punkcie „trzęsącego się” i lekkiego jak piórko ciasta,- królewski – jego główną cechą jest czekoladowy spód oraz pyszna, czekoladowa kruszonka,- sernik na zimno – w jego wypadku piekarnik to narzędzie zbędne, gdyż jest to ciasto bez pieczenia, zamiast tego używa się żelatyny, aby masa stężała.

Ewa Wachowicz, flaki
24.03.2022 01:00 Przepis na jarskie flaki z naleśnikami według Ewy Wachowicz. Każdy pokocha ich smak

Popularny specjał ze zdjęcia wzbudza mieszane uczucia. Dlatego zdradzimy wam przepis na jarskie flaki z naleśnikami według Ewy Wachowicz. Nie ma w nich ani kawałka mięsa, a flaczki imitują pokrojone w paski naleśniki. Ten patent sprawi, że każdy pokocha smak tej zupy. Flaki są zupą przez jednych bardzo lubianą, przez drugich nieakceptowaną. Niektórym nie przechodzą bowiem przez gardło podroby, inni nie akceptują ich zapachu. Jeśli jednak macie ochotę na wegetariańską namiastkę flaków, służymy doskonałym przepisem. Ewa Wachowicz przygotowuje wywar, który dzięki dodatkowi warzyw i przypraw, smakuje jak oryginalny. Zamiast flaków dodaje jednak do zupy pokrojone w paski naleśniki. Za ich sprawą jarskie flaki upodabniają się jeszcze bardziej do klasycznych flaków.

Napój imbirowy Ewy Wachowicz
23.03.2022 01:00 Dodający energii, pyszny napój imbirowy wprost od Ewy Wachowicz. Cudowna receptura

Ewa Wachowicz znana jest z epatowania mnóstwem pozytywnej i zaraźliwej energii, której źródłem może być pyszny imbirowy napój. Niżej wyjaśniamy jak zrobić go od podstaw. Imbir znany jest z właściwości energetyzujących, a także poprawiających pracę układu pokarmowego. Dodając do niego 1 łyżeczkę miodu, tworzy się zdrowy i pyszny napój.Napój imbirowy Ewy Wachowicz jest szczególnie wskazany teraz kiedy niedawno rozpoczęła się wiosna. W tym czasie łatwo o przemęczenie, spowodowane porządkami i przygotowaniami do świąt Wielkanocy. Regularne picie poniższego napoju da silny zastrzyk energii. Łącząc imbir z kurkumą, miodem oraz sokiem z cytryny tworzy się witaminową bombę. Wszystkie składniki mobilizują organizm do sprawniejszej pracy i znacznie poprawiają ogólne samopoczucie.

Ekspresowa sałatka z kalafiora według przepisu Ewy Wachowicz
16.03.2022 01:00 Ekspresowa sałatka z kalafiora według przepisu Ewy Wachowicz. Wystarczą 3 składniki

Kalafior jest smacznym warzywem, które na naszych talerzach gości zdecydowanie zbyt rzadko. Ewa Wachowicz zdradziła doskonały patent na wyjątkową sałatkę z jego udziałem. Wystarczy połączyć warzywo z orzechami włoskimi oraz majonezem. Spróbujecie? Z kalafiora można przyrządzić wiele smakowitych dań. Proponowaliśmy wam już pysznego marynowanego steka. Teraz wracamy z szybkim sposobem na pysznie chrupiący dodatek, który z powodzeniem zastąpi wam też chipsy czy frytki. Skusicie się?

Ewa Wachowicz, jajecznica
10.03.2022 01:00 Jajecznica w zaskakującej formie wprost od Ewy Wachowicz. Bajecznie pyszne śniadanie

Co dziś na śniadanie? Proponujemy jajecznicę w zaskakującej formie wprost od Ewy Wachowicz. Będzie smaczna i bardzo pożywna, a zarazem prosta i szybka do przygotowania. Choć posiłki najlepiej jeść bez pośpiechu, przygotowaną jajecznicę możesz spożyć nawet w biegu. Jajecznica jest prostym, ale pożywnym daniem, które jest idealne na śniadanie. Zjada się ją z przyjemnością, bo jest ciepła i wilgotna. Dostarcza też naszemu organizmowi wielu potrzebnych składników.Ewa Wachowicz proponuje przygotować jajecznicę w bagietce. To bardzo ciekawy pomysł, który sprawia, że śniadanie jest jedną całością. Nie musisz oddzielnie sięgać po pieczywo, zjadasz je od razu z jajecznicą. Jest to bardzo wygodne.

Przepyszne ciasto z bananami i galaretką od Ewy Wachowicz
05.03.2022 01:00 Przepyszne ciasto z bananami i galaretką od Ewy Wachowicz. Prosty przepis już robi furorę

Ciasto z bananami i galaretką przygotowane według przepisu Ewy Wachowicz jest doskonałym pomysłem na smaczny deser. Puszysty biszkopt, kremowa masa owocowa i lekka pianka pasują do siebie idealnie. Goście z pewnością poproszą o dokładkę. Ciasta z bananami potrafią smacznie zaskoczyć nawet największych sceptyków. Dotychczas podpowiadaliśmy wam już jak wykonać delikatny bananowy chlebek czy sernik bez pieczenia. Teraz zdradzamy sekret pysznego deseru Ewy Wachowicz wykorzystującego również owocowe galaretki. Skusicie się?

Zaskakujące placki z brokuła według przepisu Ewy Wachowicz
04.03.2022 01:00 Zaskakujące placki z brokuła według przepisu Ewy Wachowicz

Kiedy myślimy o plackach, najczęściej przypominają nam się ziemniaczane. Są chrupiące i smakowite, ale niestety nie należą do najlżejszych. Ewa Wachowicz proponuje przyrządzenie delikatnych placków brokułowych. Upieczemy je w piekarniku, więc będą niezwykle lekkie i zdrowe. Skusicie się? Przepisy Ewy Wachowicz pomogą wam przygotować naprawdę pyszne dania obiadowe. Wystarczy wspomnieć jej sposób na gołąbki w żurku czy nietypową recepturę na krupnik. Tym razem polecamy wam warzywne placuszki na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem brokułów.

Doskonały przepis Ewy Wachowicz na kiszone rzodkiewki
01.03.2022 01:00 Doskonały przepis Ewy Wachowicz na kiszone rzodkiewki

Rzodkiewki smakują wyśmienicie nie tylko na kanapkach. Ewa Wachowicz zdradziła niezawodny przepis z które przyrządzicie to warzywo w nietypowym wydaniu. Kiszone smakuje naprawdę wyśmienicie. Spróbujecie? Pisaliśmy już, dlaczego warto sięgać po kiszonki i podpowiadaliśmy wam jak przyrządzić wyśmienite ogórki kiszone po koreańsku. Tym razem wracamy z niezawodną recepturą Ewy Wachowicz, z której przyrządzicie doskonałą kiszonkę ze świeżych rzodkiewek. Jej smak was zachwyci.

Zaskakujący przepis na krupnik autorstwa Ewy Wachowicz
22.02.2022 01:00 Zaskakujący przepis na krupnik autorstwa Ewy Wachowicz

Krupnik jest pożywną i znakomicie rozgrzewającą zupą, po którą warto sięgnąć w chłodne dni. Wykonany z przepisu Ewy Wachowicz zachwyci was głębią smaku i nietypowym składnikiem wywaru — kurzymi żołądkami. Delikatny wywar z podrobów sprawia, że zupa smakuje obłędnie. Kasze są doskonałym dodatkiem do zup. Niezwykle sycące i zdrowe ziarna wspaniale uzupełnią ogórkową czy pomidorówkę. Z delikatnej kaszy jęczmiennej perłowej można też przyrządzić wyborny krupnik. Tradycyjny specjał przyrządzony z wykorzystaniem podrobów skusi niejednego smakosza.

Kluski śląskie Ewy Wachowicz
18.02.2022 01:00 Jak przygotować kluski śląskie według Ewy Wachowicz?

Prawdopodobnie każdy Polak spróbował chociaż raz w życiu klasycznych klusek śląskich z aromatycznym sosem. Ewa Wachowicz do klusek ze swojego przepisu dodaje niecodzienny składnik, którym jest miękkie jabłko. Dzięki temu kluski nabierają lekko słodkiego posmaku, który pysznie komponuje się z mięsem i innymi potrawami. Kluski śląskie stanowią jeden z najważniejszych dodatków do obiadu w klasycznej polskiej kuchni. Są łatwe w przygotowaniu, wyjątkowo sycące i uniwersalne - podane z samym roztopionym masłem smakują obłędnie. Ewa Wachowicz poszła jednak o krok dalej i postanowiła zmienić nieco recepturę, aby wprowadzić powiew świeżości. Jej decyzja dodania jabłka do masy daje wspaniały efekt, który każdy powinien spróbować.

Pampuchy Ewy Wachowicz
15.02.2022 01:00 Najlepszy przepis na kultowe pampuchy Ewy Wachowicz

Pampuchy są klasyką wywodzącą się z kuchni kujawsko-pomorskiej, w której dawniej stanowiły jeden z podstawowych dodatków do obiadu. Ewa Wachowicz przygotowała swoją własną wersję pampuchów. Idealnie komponują się głównie z mięsnymi potrawami z dużą ilością aromatycznego sosu. Pod uroczą nazwą pampuchy kryją się drożdżowe bułeczki gotowane na parze. Dzięki takiej metodzie w środku są delikatne i sprężyste, przez co podczas jedzenia dają ogromną przyjemność. Ewa Wachowicz, jako jedna z najważniejszych postaci w polskich kulinariach, na gotowaniu zna się, jak mało kto. Dlatego też każdy, kto próbuje jej przepisów, ma szansę zjeść coś naprawdę doskonałego.

Sernik Ewy Wachowicz
03.02.2022 01:00 Kapitalny przepis na sernik z budyniem Ewy Wachowicz

Idealny sernik musi charakteryzować się puszystą i wilgotną konsystencją oraz pysznym smakiem. Przepis Ewy Wachowicz na sernik z budyniem nie ma sobie równych - wszystko dzięki dodaniu proszku budyniowego do ciasta. Ten niecodzienny składnik sprawia, że całość obłędnie smakuje, a także minimalizuje szansę na opadnięcie sernika po upieczeniu i daje wyjątkowo aksamitny efekt. Sernik Ewy Wachowicz z budyniem robi się z wielką łatwością, dlatego dosłownie każdy może się za niego zabrać. Podając takie ciasto do stołu, wszyscy goście zakrzykną z zachwytem i będą błagać cię o recepturę. W budyniu znajduje się bardzo dużo skrobi ziemniaczanej, która działa jako swojego rodzaju rusztowanie dla reszty składników. Łącząc go z jajkami oraz tłustym twarogiem uzyskuje się wypiek o niesamowicie kremowej konsystencji, która na zawsze zostanie w twoich wspomnieniach.

Chleb z garnka Ewy Wachowicz
30.01.2022 01:00 Maślankowy chleb z garnka według przepisu Ewy Wachowicz

Nie ma nic lepszego niż chrupiący i świeży chleb pełnoziarnisty. Ewa Wachowicz wypieka go, używając maślanki, dzięki czemu staje się niezwykle delikatny. Dodatek chrupiących ziaren dopełni całości. Skusicie się? Wypieki Ewy Wachowicz nie mają sobie równych. Z pewnością próbowaliście już wyjątkowej szarlotki gwiazdy i jej wybitnego sernika ze śliwkami. Tym razem proponujemy wam wykonanie pysznego chleba z dodatkiem delikatnej mlecznej maślanki. Jego przyjemna struktura was zachwyci.

Ciasto Ewy Wachowicz
26.01.2022 01:00 Mistrzowski patent Ewy Wachowicz na ciasto bez pieczenia na bazie herbatników

Ewa Wachowicz w czasie całej swojej kariery opracowała wiele pysznych przepisów, z czego jej ciasta często wywołują największe emocje. Herbatnikowy deser bez pieczenia w wykonaniu Wachowicz ma delikatną konsystencję, robi się z wielką łatwością i smakuje praktycznie każdemu. Idealnie sprawdzi się w przypadku przyjścia nieoczekiwanych gości. Zdecydowanie największą zaletą ciasta bez pieczenia Ewy Wachowicz jest fakt, że praktycznie każdy może bez przeszkód zabrać się za jego przygotowanie. Nie potrzeba do niego bowiem nawet piekarnika czy lodówki. Przysmak składa się głównie z herbatników, masy krówkowej oraz masy budyniowej. Takie połączenie gwarantuje doskonały, słodki smak oraz delikatną i kremową konsystencję, której brakuje wielu innym ciastom.

Makowiec od Ewy Wachowicz
23.01.2022 01:00 Prosty makowiec według przepisu Ewy Wachowicz

Przepisów na makowca z pewnością jest wiele, jednak jednym z najlepszych jest ten opracowany przez Ewę Wachowicz. Prezenterka opisała go na swojej internetowej, gdzie zamieszcza wiele innych pysznych receptur. Makowiec w jej wersji jest tak dobry, że ciężko powstrzymać się przed zjedzeniem tylko jednego kawałka, dlatego warto zrobić zapas ciasta. Makowiec jest wyjątkowym wypiekiem, którego smak i zapach mają mnóstwo wielbicieli w całej Polsce. Bez pokaźnej porcji makowca na świątecznym stole nie może obejść się żadna Wigilia. Ewa Wachowicz, jako znawczyni polskiej kuchni, stworzyła makowiec, który zachwyca każdego fana słodkich wypieków. Z pozoru może zdawać się, że receptura jest długa i skomplikowana, w praktyce jednak można łatwo ją opanować. Wystarczy kierować się poniższymi wskazówkami, a każda próba pieczenia makowca zakończy się całkowitym powodzeniem.

Placki brokułowe Ewy Wachowicz
15.01.2022 01:00 Placki brokułowe według przepisu Ewy Wachowicz

Placki są jednym z prostszych do przyrządzenia dań, które sprawdza się przy różnych okazjach. Ewa Wachowicz podzieliła się swoją recepturą na wyborne placki z nietypowego składnika. Zamiast ziemniaków użyła bowiem brokuła, a danie podała z pysznym sosem z leśnych grzybów. Nikt się nie oprze tej wspaniałej kompozycji. Przepisy Ewy Wachowicz nie mają sobie równych. Wystarczy wspomnieć jej niezawodny sposób na delikatny rosół z kaczki czy gołąbki w żurku. Placki z brokuła również zachwycą was smakiem. W połączeniu z aromatycznym sosem stanowią nie lada rarytas. Skusicie się?

Fale Dunaju ciasto
12.01.2022 01:00 Cudowny przepis Ewy Wachowicz na niezapomniane ciasto „Fale Dunaju”

Ciasto Fale Dunaju w wykonaniu Ewy Wachowicz prezentuje się nader okazale i każdy po zobaczeniu go, będzie chciał spróbować kawałek. Pod ciekawą nazwą kryje się ciasto budyniowe z wiśniami i kakao, które ma kremową konsystencję i słodko-kwaśny smak, co jest zasługą wiśni. Wspaniale komponuje się z kubkiem ciepłej wieczornej herbaty. Ciasto Fale Dunaju może sprawiać wrażenie, że wymaga dużej ilości pracy i poświęconego czasu. W praktyce jednak włożony w przygotowanie wysiłek nie jest wcale wielki, a efekt, jakim będzie można się raczyć, wynagrodzi wszystko. Poza wiśniami w cieście pysznie komponują się także gruszki w syropie. Ich ogromna słodycz da przyjemny kontrast dla kwaśności wiśni, a także korzystnie wpłynie na ogólną strukturę ciasta. Wiśnie z kolei można zamienić na czereśnie.

Pasztet warzywny Ewy Wachowicz
09.01.2022 01:00 Aromatyczny pasztet od Ewy Wachowicz. Nikt mu się nie oprze

Pasztety są doskonałym dodatkiem do chleba. Kanapki z warzywnym smarowidłem sprawdzają się świetnie zarówno jako sycące śniadanie, jak i pyszna kolacja. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz na wyborny pasztet z cukinią, a już nigdy nie wrócicie do jedzenia chleba z wędliną. Zdradzaliśmy wam już przepis na pyszny pasztet z kaszą pęczak oraz recepturę na pasztet z soczewicy i żurawiny. Tym razem proponujemy wam delikatny warzywny dodatek do kanapek na bazie cukinii z dodatkiem marchewki i aromatycznych przypraw. Kompozycja Ewy Wachowicz zachwyci was smakiem.

Delikatny rosół Ewy Wachowicz
05.01.2022 01:00 Niezwykły, delikatny rosół Ewy Wachowicz

Nie ma chyba domu, w którym nie gotuje się rosołu. Nic dziwnego — ta popularna zupa smakuje wyśmienicie. Ewa Wachowicz przyrządza ją z pieczonej kaczki, dzięki czemu danie nabiera niepowtarzalnego smaku. Skusicie się? Rosół najczęściej przygotowuje się z kury. Niektórzy dodają do niego nietypowych przypraw np. ostrej papryki czy imbiru. Ewa Wachowicz w swoim przepisie na tę delikatną zupę wykorzystuje mięsne resztki z kaczki. Danie wychodzi aromatyczne i niezwykle esencjonalne. Koniecznie go spróbujcie.

Kim jest córka Ewy Wachowicz?
03.01.2022 01:00 Kim jest córka Ewy Wachowicz?

Ewa Wachowicz znana jest ze swoich fantastycznych kulinarnych przepisów. Jej córka — Aleksandra Osuchowska — nie poszła jednak w ślady mamy. Wiemy, czym zajmuje się 17-letnia córka Miss Polonia 1992. Przepisy Ewy Wachowicz skradła serca wielu Polaków. Wystarczy wspomnieć jej recepturę na klasyczny rosół czy placki ziemniaczane. Córka gwiazdy kulinariów — choć wystąpiła w 2016 roku w programie Top Chef — nie zdecydowała się jednak na karierę w show-biznesie.

Pasztet Ewy Wachowicz
18.12.2021 01:00 Idealny i rozpływający się w ustach pasztet wigilijny od Ewy Wachowicz

Wigilijny pasztet zachwyca głównie fanów intensywnego grzybowego smaku, ponieważ to właśnie one stanowią najważniejszy składnik. Ewa Wachowicz ma własny przepis na tę świąteczną klasykę, dzięki czemu jego przygotowanie jest proste i intuicyjne. Niżej wyjawiamy tajniki receptury oraz przeprowadzamy krok po kroku przez cały proces. Pasztet na Wigilię nie powinien zawierać żadnego mięsa, jeśli chce się zachować świąteczną tradycję. Głównym produktem, który odpowiada zarówno za smak, jak i konsystencję pasztetu, są grzyby. Mnóstwo intensywnego aromatu, połączonego z innymi składnikami sprawiają, że nie można przejść obojętnie obok tego dania. Ewa Wachowicz znana jest ze swojego zamiłowania do klasycznej polskiej sztuki kulinarnej, dlatego można mieć pewność, że pasztet posmakuje każdemu. Aby faktura potrawy byłą puszysta i delikatna, do surowej masy dodaje się ubite na sztywną pianę białka.

Cynamonowe ciasto Ewy Wachowicz
12.12.2021 01:00 Idealne na święta ciasto cynamonowe od Ewy Wachowicz

Jak cynamon to jabłka? Niekoniecznie. Ewa Wachowicz wsypuje tę aromatyczną przyprawę wprost do ciasta. Szybkie ucierane ciasto maślane staje się niezwykle aromatyczne dzięki temu dodatkowi. Zrobicie je szybko i niemalże bez wysiłku. Koniecznie spróbujcie — ten smak was zachwyci i wprowadzi świąteczną atmosferę. Wypieki Ewy Wachowicz nie mają sobie równych. Kto spróbował jej szarlotki czy makowca z owocami, ten wie, że desery te charakteryzuje doskonały balans smaku. Cynamonowe ciasto wcale im nie ustępuje. Będzie doskonałym pomysłem na świąteczny deser.

Makowiec Ewy Wachowicz
03.12.2021 01:00 Przepis Ewy Wachowicz na makowiec z owocami. Prosto i bez zawijania

Lubicie makowiec, ale obawiacie się, że nie uda wam się go dobrze zawinąć i rezygnujecie z jego pieczenia? Nigdy więcej. Z pysznym przepisem Ewy Wachowicz zrobicie makowe ciasto niemalże bez wysiłku. Do masy dodamy owoców, przez co stanie się przyjemnie wilgotna i słodka. Nie zapomnicie tego smaku i zachwycicie swoich gości oryginalnym deserem. Ciasta z makiem mają wielu fanów. Przedstawialiśmy wam już niezawodne receptury na korzenną wersję siostry Anastazji i puszysty makowiec wprost od Magdy Gessler. Ten rarytas możecie przygotować, nie martwiąc się o zwijanie czy o rozpadanie się masy makowej. Sprawdźcie koniecznie patent Ewy Wachowicz.

Gołąbki Ewy Wachowicz
28.11.2021 01:00 Przepis Ewy Wachowicz na niezwykłe gołąbki w żurku

Gołąbki mają zazwyczaj stosunkowo delikatny smak, jednak Ewa Wachowicz postanowiła to zmienić. W jej przepisie na gołąbki zawarty został bowiem żur, który nadaje im intensywnie kwaśnego smaku, a także tworzy gęsty sos. Receptura na jej wersję gołąbków jest banalnie prosta i nie wymaga praktycznie żadnych zdolności gotowania - wystarczy kierować się poniższymi wskazówkami. Gołąbki klasycznie gotowane są w pomidorowym sosie, który jest raczej słodki w smaku. Farsz oraz kapusta również nie mają wyjątkowo intensywnego smaku, dlatego Ewa Wachowicz wprowadziła dużą rewolucję do tej potrawy. Jej gołąbki są jedyne w swoim rodzaju.

Szare kluski Ewy Wachowicz
25.11.2021 01:00 Niezawodny przepis Ewy Wachowicz na uwielbiane szare kluski

Szare kluski są uwielbianym daniem, które wywołuje ogromną ilość wspomnień, szczególnie wśród starszych Polaków. Dawniej podawane były dzieciom, jako zamiennik obiadu czy kolacji. Ewa Wachowicz ma swój własny przepis na te pyszne ziemniaczane kluski. Jeśli chcesz powrócić do tamtych lat, niżej prezentujemy recepturę na jej wersję. Jak sama wspomina Ewa Wachowicz, w jej rodzinnym domu szare kluski bardzo często gościły na stole. Wtedy przygotowywała je mama Wachowicz, która najczęściej podawała je ze skwarkami lub z mlekiem na słodko. Jak wy preferujecie jeść szare kluski?Dzięki niewielkiej ilości łatwo dostępnych składników, a także wyjątkowo szybkiemu przygotowaniu, kluski stanowią idealny wręcz sposób na błyskawiczny obiad. W kilka minut można zrobić ciasto, dzięki czemu nie marnuje się zbyt wiele czasu na zbędną pracę w kuchni.

Sernik ze śliwkami Ewy Wachowicz
24.11.2021 01:00 Sernik ze śliwkami od Ewy Wachowicz. Ciasto rozpływa się w ustach

Serniki często goszczą na naszych stołach przy okazji świąt. Z owocami są jeszcze smaczniejsze. Sprawdźcie, jak dobrze smak sera komponuje się ze śliwkami i upieczcie sernik z węgierkami z przepisu Ewy Wachowicz. Zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy i szybko zniknie z talerzy.Wiele sposobów na serniki znajdziecie na naszym portalu. Wśród nich jest receptura siostry Anastazji na sernik wiedeński czy patent na ekspresowy wypiek z twarogu z wiaderka. Tym razem przedstawiamy wam pyszny pomysł Ewy Wachowicz na to tradycyjne ciasto. Dodaje ona do niego sezonowych owoców — śliwek węgierek. Przygotujcie ten deser, póki jeszcze są dostępne.

Rybne kotlety Ewy Wachowicz
19.11.2021 01:00 Ewa Wachowicz zdradziła swój przepis na kotlety rybne. W sam raz na piątkowy obiad

Mielone z filetów rybnych są idealnym pomysłem na postny obiad. Przygotujecie je prosto i szybko, a dzięki zaproponowanemu przez Ewę Wachowicz dodatkowi — białemu pieprzowi — ich smak będzie wyjątkowy. Spróbujcie nowej receptury, a pokochacie tą delikatnie pieprzną nutę. Przepisy Ewy Wachowicz zachwycają prostotą i smakiem. Wystarczy wspomnieć chrupiące placki ziemniaczane czy gulasz z dodatkiem curry. Tym razem zdradzamy wam, jak gwiazda przygotowuje idealne na piątkowy obiad kotlety rybne. Ten przepis zachwyci was smakiem. Do podkreślenia aromatu mięsa wykorzystamy tylko jedną przyprawę — biały pieprz.