Pierogi są jednym ze specjałów, które często goszczą na naszych stołach. Co jednak zrobić, gdy zostaną? Nikt nie chce marnować jedzenia, dlatego też zdradzamy sposoby na zachowanie walorów tego specjału przez dłuższy czas.Niezależnie od tego, czy zrobicie tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, czy też może ruskie albo z kaszą, nadmiar wyrobu warto uchronić przed zepsuciem. Istnieje kilka zasad, które z pewnością pomogą przedłużyć ich świeżość. Dowiedzcie się co możecie zrobić, by nie zmarnować ani sztuki.
Smakowity bigos niejednokrotnie przyprawiał nas o zachwyt. Bez wątpienia ciężko przejść obojętnie obok takiego klasycznego specjału. Niestety, czasami mimo naszych starań, w jego smaku dominuje nieprzyjemna gorycz.
Kapusta na Wigilię może być przyrządzana na wiele sposobów, lecz to właśnie wersja z grochem jest najbardziej znana i lubiana. Przepis Magdy Gessler jest najdoskonalszy - już podczas gotowania w całym domu będzie roznosił się świąteczny aromat. Jeśli, tak jak ona, uwielbiasz kapustę z grochem, spróbuj wykonać ją wedle poniższej receptury.
Kapusta jest niezwykle istotnym składnikiem wielu dań naszej rodzimej kuchni. Można ją znaleźć między innymi w krokietach, które podobnie jak inne potrawy, czasami zamrażamy. Okazuje się, że smakosze podchodzą do tej kwestii w bardzo różny sposób.
Ziemniaki są dla Polaków wyjątkowo ważnym warzywem. Dodajemy do wielu dań, w których najczęściej grają rolę wypełniacza. Wiele zup czy kotletów bez kartofli zwyczajnie nie byłoby tym samym. Jeśli chcesz sprawdzić nowe połączenie, przygotuj je wraz z kiszona kapustą.