Adwokatka opowiedziała w mediach społecznościowych o swoich doświadczeniach ze spraw rozwodowych. Okazuje się, że panowie żądają rozwodów, gdy przed nosem nie ląduje ciepły posiłek. Odzew w komentarzach nie zawsze był taki, jak można by się tego spodziewać. Sprawdź o co chodzi w tej całej aferze.
W 2016 roku w Irlandii dokonano niezwykłego odkrycia. Dzisiaj można podziwiać je w muzeum. Jest zaskakujące, a w dodatku wciąż nadaje się do spożycia. O co dokładnie chodzi? Dowiesz się z dalszej części artykułu.
Sprawdź, czy na pewno dobrze gotujesz makaron. Jeden błąd jest bardzo popularny i może zepsuć całe danie. Poznaj zasady gotowania makaronu i ciesz się jego smakiem. Są banalnie proste i warto o nich pamiętać.
„Pyszne przypadki”. Tytuł nowej książki kucharskiej dla najmłodszych nie jest zbiegiem okoliczności. To właśnie przypadki stoją za najważniejszymi odkryciami w kuchni – od kanapek przez pizzę po najmodniejszą dziś bubble tea. Z książki Łukasza Modelskiego i Jacka Ambrożewskiego dzieci nauczą się gotować najprawdziwsze potrawy.
Nieczęsto zdarza się natrafić w sklepie na produkt, o którym nic nie wiemy. Biedronka jednak konsekwentnie zaznajamia nas z nowymi smakami. Tym razem w dziale warzywnym. To rewelacja – nowa jarzyna jest uniwersalna i wyjątkowo prosta w obsłudze.
W najnowszym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler była zmuszona przetrwać program. To co zastała w warszawskiej restauracji Karpielówka, przerosło jej najśmielsze oczekiwania. Nie chodziło tylko o jedzenie. Czy program zakończył się pomyślnie dla właściciela?
Największe polskie sieci dyskontów zaczynają ponosić konsekwencje zamieszania, jakie panuje w cenach produktów na ich półkach. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów poinformował, że przygląda się niektórym działaniom promocyjnym Biedronki i Lidla. Oberwać może się też innym markom.
Kiedy mówimy, że kredensy naszych babć pełne są skarbów, przeważnie to tylko metafora. A jednak skrywają się w nich rzeczy, które mają dużą wartość także liczoną w pieniądzach. Moda na rzeczy sprzed lat wraca i można dostać za nie pokaźną sumkę. Czytaj dalej, a dowiesz się o jakie kosztowności chodzi.
„Do odważnych świat należy”. Między innymi takimi słowami Anię Starmach pożegnała stacja TVN. Gwiazda przez ostatnie 12 lat współprowadziła tam jeden z najpopularniejszych programów – MasterChefa.
W Biedronce od dziś zrobisz zakupy nawet o połowę taniej. Popularna sieć sklepów przygotowała atrakcyjne promocje wielu produktów. Podpowiadamy, co warto kupić w Biedronce. Niektóre artykuły spożywcze będą jak znalazł na Wielkanoc.
Ten przepis na wątróbkę bez smażenia pozwala odjąć kilka niepotrzebnych kalorii od lubianej przez Polaków potrawy. Otrzymujemy lżejszą wersję typowej wątróbki z jabłkiem i cebulką.
Ten prosty kuchenny trick pozwala oszczędzić mnóstwo czasu na porządkach. Wystarczy kreatywność w używaniu produktów, które mamy pod ręką, by znacznie skrócić czas potrzebny na tak banalne czynności jak np. czyszczenie piekarnika.
Makrela wędzona jest wyjątkowo lubiana przez smakoszy ryb. Jednak jak ją obrać? Warto skorzystać ze sposobu, który ułatwia jedzenie tej smacznej i zdrowej ryby.
Jakie trendy kulinarne zdominują 2024 roku? Co będzie modne i warte spróbowania? Trendy kulinarne sprecyzowali eksperci z tej dziedziny. Jeden z trendów może zaskoczyć i nie każdemu smakoszowi się spodoba.
Biała kiełbasa już wkrótce zagości na wielkanocnych stołach. Co zrobić, żeby wyszła soczysta? Mam na to sprawdzony sposób. Przyda się tu produkt, który zapewne masz w swojej lodówce.
– Można powiedzieć, że święta mam na co dzień – mówi Tomasz Strzelczyk, kucharz i autor książek kucharskich, którego przepisy w sieci ogląda niemal półtora miliona Polaków. Zdradza nam też, co pasjonuje go w polskiej tradycji kulinarnej.
Masło jest kulinarnym odpowiednikiem miłości. To pierwsza rzecz, jakiej dowiadujemy się z książki Adriany Marczewskiej pod prostym tytułem „Masło”. Autorka z czułością opowiada w niej o tej dobrze znanej kostce tłuszczu zwierzęcego. Jeśli zdaje ci się, że o maśle wiesz o wszystko, lektura szybko wyprowadzi cię z błędu, a przy tym pozytywnie zaskoczy.
Wyszukiwarka Google od czasu do czasu zmienia logo na jeden dzień, by uczcić szczególnie ważną okazję. 11 marca 2024 roku swój dzień dostał szczególny rodzaj kawy, a to ze względu na swoje urodziny.
Jeśli zastanawiacie się co podać na Wielkanoc, mamy dla was pyszny pomysł. Wykorzystajcie pewne apetyczne pąki kwiatów, które znakomicie komponują się z jajkami. Są też wyjątkowo zdrowe i warte spróbowania ze względu na swój intensywny smak. Czy wiecie już, o jaki produkt chodzi?
Jak wiadomo, jajka występują w dwóch kolorach: białym i brązowym. Na to, które wybieramy, mają wpływ nasze przekonania, że jedne są lepsze od drugich. Czy jednak mają one pokrycie w rzeczywistości? Eksperci odpowiadają.
Wiosna budzi do życia ludzi, zwierzęta i rośliny. W nas wszystkich – także w tych ostatnich, krew zaczyna krążyć szybciej. Dlatego warto ruszyć do lasu i utoczyć nieco z drzewnego „krwiobiegu”. Taki sok to niezwykły produkt o mnóstwie dobroczynnych właściwości.
Wybierasz niskokaloryczne produkty, ale waga ani drgnie? A może odkąd kupujesz pozornie dietetyczne jedzenie, nawet przytyłeś? To niestety jest możliwe. Podpowiadamy, jakich produktów tego typu unikać, by zadbać o sylwetkę i stracić zbędne kilogramy.
Jest taka restauracja w Europie, w której żaden Polak nie musi płacić za zamówiony posiłek. Wszystko dzięki wybitnemu polskiemu bakteriologowi- Ludwikowi Hirszfeldowi. Jaki ma on związek z darmowym goszczeniem Polaków w tym lokalu? Tego dowiesz się z naszego artykułu.
Wielkanoc wiąże się z jajkami dlatego, że są one symbolem życia. Ale żywotność tego jajka, znalezionego niedawno w Anglii, przerasta najśmielsze wyobrażenia. Archeolodzy natrafili na jajo z III wieku, które wciąż jest płynne w środku!
Gotowe dania na wielkanocny stół kupowane z restauracji cieszą się w Polsce coraz większym powodzeniem. Znamy cenę wielkanocnego żuru serwowanego w jednej z nich, której współwłaścicielem jest znany aktor. Nie należy ona do niskich.
Camembert to najpopularniejszy ser pleśniowy na świecie. Niestety, naukowcy ostrzegają, że jednemu z jego istotnych składników grozi wyginięcie. A jest on niezbędny do produkcji tego sera. Czy oznacza to, że już nigdy nie zjemy camemberta?
Szukasz ciekawych przepisów, które wiadomo, że przyniosą pyszny efekt? W takim razie książka Henryki Tuszyńskiej „Moje sprawdzone przepisy. Pyszna kuchnia na co dzień i na imprezy” jest właśnie dla ciebie. Znajdziesz tam wielokrotnie wypróbowane przepisy dosłownie na każdą okazję.
Czy wiesz, co się stanie, gdy weźmiesz kiwi i wbijesz w owoc łyżkę? Warto to sprawdzić i korzystać z tej przydatnej sztuczki kuchennej. Ułatwi nam ona pewne czynności w kuchni.