Wątróbkę albo się uwielbia, albo się jej nie znosi. Nie wiem jak wy, ale ja za nią przepadam. Przyrządzam wątróbkę, tak jak robiła to moja babcia. Zawsze też pamiętam o jej bezcennej poradzie.
Gdy nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie, to zwykle robię szybki obiad. Przygotowuję pyszną i bananie prostą zapiekanką. Smakuje tak, że mogłabym to jeść niemal codziennie. Polecam doskonały przepis na szybki obiad.
Kapusta i mięso mielone kojarzy nam się zwykle z gołąbkami. Jednak z połączenia tych dwóch produktów można zrobić inne smaczne danie. Polecamy znakomity przepis na kapustę zapiekaną z mięsem mielonym. To danie polubi cała rodzina.
Wędlinę chętnie używamy podczas robienia kanapek i gotowania. Jednak zdarza się, że staje się ona obślizgła i nawet przez myśl nam nie przejdzie, by ją zjeść. Jak odpowiednio przechowywać wędlinę w lodówce? Ten sposób jest najlepszy
Kotlety mielone z wołowiny, czyli rumsztyki, kiedyś były bardzo popularne. Dziś Warto przypomnieć sobie ich wyjątkowy smak. Są lepsze niż danie z wieprzowiny, a wykonanie jest dziecinnie proste.
Kotlety schabowe mają wielu wiernych zwolenników. Jednak nawet najbardziej ulubione danie obiadowe czasem może się nieco znudzić. Dlatego proponujemy przyrządzenie schabu w wyrazistej marynacie. To danie jest hitem w wielu domach. Smak tak przyrządzonego schabu po prostu zachwyca.
Czy macie już pomysł na sobotni lub niedzielny obiad? Jeśli jeszcze wciąż nad nim się głowicie, to polecam przepis na pyszne kotlety. Ich zawartość to niezła i do tego smaczna niespodzianka. Rodzina przepada za tymi kotletami, które są dużo lepsze niż mielone i schabowe razem wzięte.
Czy pewne zajęcia w kuchni wydają ci się czasem zbyt czasochłonne i skomplikowane? Jeśli tak jest, to warto sięgnąć po sztuczkę, która ułatwi ci życie w kuchni. Przyda się w przypadku mięsa sprzedawanego w foliowej osłonce. Polecamy sztuczkę z użyciem wykałaczki.
Kotlety mielone to sposób na smaczny, ale też szybki obiad. Zwykle mielone robimy z mięsa wołowego. Jednak na Śląsku do kotletów mielonych używa się innych rodzajów mięsa. Z nich przygotowuje się karminadle, które nieco różnią się od klasycznych kotletów mielonych.
Czy wiecie, co się stanie, gdy wlejecie masę, którą zrobicie z mięsa do butelki? Warto się o tym przekonać i ten prosty sposób wypróbować we własnej kuchni. Ja z niego korzystam i przyrządzam przysmak, za którym przepada cała rodzina. Będzie on doskonałym dodatkiem do pieczywa.
Polacy kochają jeść rosół. Jednak, żeby wyszedł pyszny i aromatyczny warto wybrać odpowiednie mięsa do tej lubianej zupy. Magda Gessler zwraca uwagę na jeden rodzaj mięsa, na którym zwykle gotujemy tę zupę. Znana restauratorka alarmuje, że Polacy popełniają błąd podczas gotowania. Wybierają mięso, które nie nadaje się do gotowania tej zupy.
Biedronka przygotowała nowe promocje dla swoich klientów. Te ruszają już od 4 września. W atrakcyjnych cenach warto kupić między innymi masło, olej i mięso. Jakie produkty jeszcze kupimy po niższej cenie w Biedronce?
Proste danie z ziemniaków będzie idealne na obiad. Przywieziony z wyjazdu na Mazury przepis zachwycił moją rodzinę. Do warzywa dodaję zaledwie kilka składników i nie spędzam całego dnia w kuchni. Tego trzeba spróbować.
Kotlety często goszczą naszych stołach jako lubiane i popularne danie obiadowe. Jednak mogą się znudzić. Dlatego polecamy przepis na polonezy schabowe od Ewy Wachowicz. Nazwa wyborna, a smak jeszcze lepszy. Przygotuj to smaczne danie na obiad. Gwarantujemy, że dokładki będą niezbędne.
Biedronka zdecydowała się na nietypową reklamę. Na TikToku właśnie pojawiło się wideo promujące niemieckie produkty dostępne w ofercie dyskontu. Występuje w nim kobieta podobna do Natalii Janoszek.
Prosta przekąska z mięsa mielonego i chleba mogłaby w moim domu gościć codziennie. Jej przygotowanie jest niemal ekspresowe, a mąż zajada się nią z ogromną przyjemnością. Musicie spróbować.
Rosół może być jeszcze bardziej aromatyczny. Wystarczy, że przed gotowaniem oczyszczone warzywa i kurczaka upieczecie w piekarniku. Przyrządzanie będzie nieco dłuższe, ale smak nabierze głębi. Warto spróbować.
Z kapusty przygotujecie nie tylko gołąbki. Warzywo wypełnione farszem mięsnym i wzbogacone o aromatyczny składnik spodoba się nawet najbardziej wybrednym. Wystarczy wymieszać składniki i zapiec. Spróbujecie?
Ostatni seans serialu Ranczo poddał mi pomysł na obiad. Wzorem słynnej Michałowej postanowiłam przygotować klopsiki w sosie. Z kilku prostych składników udało mi się wyczarować danie, które przeszło smakiem moje najśmielsze oczekiwania. Prawdziwą furorę zrobił sos.
Dobry rosół skusi niejednego smakosza. Niedoświadczeni jednak często wybierają mięso, które powoduje, że zupa wychodzi mdła. Czego unikać i po co sięgać? Wyjaśniamy.
Doda od zawsze budziła zachwyt swoją sylwetką. Teraz dobrze wiemy w czym tkwi sekret jej diety. Artystka chętnie wypowiada się na tematy jedzenia w swoich mediach społecznościowych. Jej zdaniem kluczowe dla idealnego kobiecego wyglądu jest zrezygnowanie z 1 konkretnego produktu.
Od 10 lat 25 sierpnia obchodzimy Dzień Polskiej Żywności – to doskonała okazja, aby zwrócić uwagę na wysoką jakość naszych, rodzimych produktów oraz bogactwo kuchni polskiej. Termin ten nie został wybrany przypadkowo – pod koniec sierpnia stragany i sklepowe półki są pełne polskich, świeżych warzyw i owoców, a rolnicy świętują dożynki i cieszą się zbiorami. Często nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele smacznych i zdrowych produktów powstaje w Polsce, m.in.: twaróg, kiszonki, pieczywo, wędliny i mięsa oraz cenione na świecie sery. Jakość i smak to ogromna zaleta polskich produktów. Warto jednak pamiętać, że nie jedyna.
Kto nie uwielbia soczystych filetów z kurczaka? Delikatne mięso drobiowe nie raz potrafiło przyprawić nas o szybsze bicie serca. Jest wiele sposobów na przygotowanie kurczaka. Tym razem podzielimy się z Tobą sztuczką, z której korzystają mistrzowie kuchni.
Nie masz pomysłu, co wrzucić na grilla? Nadchodzący długi weekend sprzyjać będzie zajadaniu potraw przyrządzonych na ruszcie. Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu, posłuchaj rady Roberta Makłowicza. Jego danie smakuje obłędnie, a do tego kosztuje grosze.
W Warszawie doszło do wzrostu ilości kradzieży w sklepach spożywczych. Co zaskakujące, fala dotarła także do bogatej dzielnicy, czyli na Ursynów. Znikają podstawowe produkty spożywcze, a sprzedawcy rozkładają ręce. Wszystkiemu winna jest drożyzna i wciąż wysoka inflacja.
Jak przechowywać wędlinę, aby nie była obślizgła i jak najdłużej zachowała swoją świeżość. Cenne porady babci Krysi sprawią, że nigdy nie popełnisz popularnych błędów i zawsze będziesz cieszył się smacznym dodatkiem do kanapek.
Wczoraj całkiem przypadkiem wpadłam na doskonały pomysł. Usmażyłam kompletnie zaskakujące placki ziemniaczane. Poza samymi ziemniakami wykorzystałam to, co znalazłam akurat w lodówce. Ten smak przeszedł najśmielsze oczekiwania, będę je robić częściej.
Pulpety w sosie koperkowym mogą być jeszcze lepsze. Wystarczy, że zamiast bułki tartej wsypiecie mąkę pszenną. Mięsny rarytas stanie się dzięki temu delikatniejszy, a wciąż zachowa swoją formę. Warto spróbować.