Racuchy zna chyba każdy. Mało kto jednak wie, że słodkie placki można zrobić nie tylko z jabłkiem. Przetestowałam inny dodatek, a efekty były tak dobre, że teraz rodzina nie chce słyszeć o klasyce.
Buraki pasują do niejednego obiadu. Z przepisu mojej babci zawsze wychodzą fantastyczne. Podaję je najczęściej do mielonych, a z talerzy znikają ekspresowo. Warto się skusić — powstaną w kilka chwil.
Zupy nie muszą być przygotowywane jedynie z warzyw. Serwowane w postaci kremu dania można wzbogacić o owoce, dodając im tym samym nieco słodyczy. W moim ulubionym jesiennym przepisie nie może zabraknąć jednego sezonowego produktu. Ten smak bije na głowę najlepiej przyrządzone klasyki.
Przepis na szybki obiad zawsze się przyda. Danie zaproponowane przez jednego z kucharzy od razu zwróciło moją uwagę. Wymagało jedynie wrzucenia składników na patelnię w odpowiedniej kolejności i wyglądało znakomicie. Musiałam spróbować.
Śliwki są najsmaczniejsze jesienią i teraz mamy ich pod dostatkiem na straganach, czy w supermarketach. Z tych sezonowych owoców robię pyszne przetwory. Śliwki z tym zdrowym dodatkiem są moją specjalnością. Smakują lepiej od śliwek w occie. Polecam mój przepis na śliwki w znakomitym wydaniu.
Rosół to zupa, której smak pamięta się naprawdę długo. Moja babcia gotowała wyborny rosół. Zupa ten smak zawdzięczała nie tylko kurczakowi, ale też innemu mięsu, na którym babcia gotowała rosół. Teraz korzystam z jej przepisu i każdemu go polecam. Dzięki niemu rosół wychodzi przepyszny.
Czy są tu smakosze boczku? Jeśli tak, to mam dla was przepis na pyszne danie. Jedno jest pewne, mięsa w nim nie zabraknie. Taki obiad zasmakuje mięsożercom i fanom sytych posiłków. Polecam przepis na znakomity obiad z boczkiem.
Muszę się wam do czegoś przyznać. Czasem nie mam pomysłu na obiad. Wtedy robię zapiekankę, którą uwielbia moja rodzina. Każdy prosi o dokładkę, a danie znika z talerzy w mgnieniu oka. Polecam rewelacyjny przepis na znakomitą zapiekankę. Zróbcie ją szybko na obiad.
Czy zdarza się wam kupić zbyt dużo pieczywa? Ja miałam do czynienia właśnie z takim problemem. Co zrobić z czerstwym chlebem? Przyrządzam z niego pyszny obiad, który smakuje jak pizza. Moja rodzina zajada się tym daniem, aż im się uszy trzęsą.
Tradycyjne polskie schabowe wielu osobom śnią się po nocach. Soczyste mięso, chrupiąca skóra i ten smak, którego nie da się porównać z żadnym innym daniem, to prawdziwy rarytas. Polecamy przepis na schabowe bez moczenia w mleku z cebulą. Za to z innym produktem, który pewnie znajdziesz w swojej kuchni.
Czy macie już pomysł na sobotnie śniadanie? Polecamy przepis na delikatne naleśniki, które zawsze się udają. Te naleśniki zrobicie z zaledwie 2 składników. Przygotujcie je i cieszcie się rewelacyjnym smakiem i delikatnością.
Placki ziemniaczane zdążyły mi się już znudzić. Niedawno jednak wpadłam na prosty przepis kuchni irlandzkiej, w który rarytas ten przygotowuje się inaczej niż u nas. Postanowiłam dać mu szansę. Efekty mnie zachwyciły.
Jak myślimy o zrazach, to też o żmudnym zawijaniu plastrów mięsa. Jednak ja zrazy robię zupełnie inaczej. Korzystam z przepisu babci, która stawiała w kuchni na proste rozwiązania. Jej zrazy robi się raz-dwa, a sekretem tej znakomitej potrawy jest mięso.
Śliwki są już w szczycie sezonu i warto przygotować z nich pyszne domowe przetwory. Nim jednak przystąpicie do smażenia powideł lub konfitur, zerknijcie na jeszcze jeden prosty patent. Jest nieco prostszy, a owoce wciąż smakują obłędnie.
Pyszna i niesamowicie przyjemna w chłodne dni zupa gości u mnie dość często. Przepis powstał już dość dawno, a do mojej rodziny trafił w pokoleniu mojej babci. Jest nad wyraz prosty i zdecydowanie warto go przetestować.
Prosty sposób na jajka przyda się każdemu. Wbijając je do szklanek, będziecie mieli pewność, że ugotują się tak, jak chcecie. Takiego śniadania nikt nie odmówi.
Jesień to pora roku, kiedy warto upiec ciasto z jabłkami. Będzie ono smakować idealnie do kawy lub jako deser po obiedzie. Do ciasta z jabłkami dodaję pewien tajny składnik. Dzięki niemu smak jest tak pyszny, że każdy chce dostać mój przepis na ten specjał.
Pomidory kojarzą się nam ze smakami lata. Dla wszystkich smakoszy pomidorów mamy pyszny przepis. Polecamy kiszone pomidory, które będą smacznym dodatkiem do wielu potraw. Robi się je łatwo i smakuję lepiej, niż niejedna surówka.
Jeśli chcecie ugotować smaczny i sycący obiad na kilka dni, to polecam mój przepis na ten posiłek. Danie jest tak dobre, że moi bliscy wciąż proszą o dokładki. Wypróbujcie przepis na pożywny obiad jednogarnkowy.
Orzechy włoskie są nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Warto włączyć je do swojej diety i cieszyć się ich smakiem oraz właściwościami. Jednak, co zrobić z łupinami po orzechach włoskich? Nie wyrzucać! Mamy doskonały patent na to, jak wykorzystać cenne właściwości łupin.
Czy ciasto może być aż tak miękkie, że samo rozpływa się w ustach? Tak, bo robię właśnie takie ciasto. Przyrządzam je w 5 minut, a znika równie szybko. Warto zrobić od razu dwie blaszki, bo to ciasto cieszy się ogromnym powodzeniem.
Czy macie w domu folię aluminiową? Jeśli tak, to warto użyć jej w swojej kuchni. Jednak nie do pakowania produktów spożywczych i pieczenia, ale do gotowania we wrzątku. Ten patent sprawi, że pewien kłopot, z którym czasem mamy do czynienia w swoich kuchniach, błyskawicznie zniknie.
Czy dzięki jedzeniu zupy można schudnąć? Tak, jestem na to przykładem! Gotuję zupę z warzyw, która jest bardzo zdrowa i spala tłuszcz. Polecam przepis na tę zupę. Jest smaczna i świetnie wspiera odchudzanie. Warto ją jeść i zgubić zbędne kilogramy.
Gołąbki zwykle robimy z mięsa mielonego z dodatkiem ryżu. Wszystko zawijamy w liście kapusty. Jednak warto spróbować gołąbków z zupełnie innym farszem. Takie gołąbki niesamowicie sycą i wspaniale smakują. To obiad w sam raz na jesienne chłody.
Naleśniki są daniem, które lubią jeść nie tylko dzieci, ale też dorośli. Możemy przygotować je dosłownie na każdy posiłek. Smakują na słodko i na słono. Jednak ja jesienią stawiam na zupełnie inny dodatek do naleśników. Ten jest smacznym i zdrowym symbolem jesieni.
Uwielbiam nietypowe rosoły. Jesienią zawsze wzbogacam pożywną zupę o jedną przyprawę, która oddala od mojej rodziny wizję niekończących się chorób. Choć zazwyczaj trafia do innych dań, do bulionu też pasuje.
Zupa jarzynowa jest jedna z moich ulubionych. Kiedy więc od znajomego dietetyka dostałam prosty przepis na nową wersję, musiałam spróbować. Na liście zakupów było zaledwie kilka produktów.
Sałatka jarzynowa czy gyros w moim domu nie mają wielu entuzjastów. Zdecydowanie częściej sięgamy po inną kompozycję, której najważniejszym składnikiem jest aromatyczny sos z czosnkiem. Jest znakomita.