Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepis

Przepis

Naleśniki na słono z dodatkiem sera i pieczarek
08.06.2022 11:06 Naleśniki na słono z dodatkiem sera i pieczarek. Prosty sposób na pyszny obiad

Naleśniki lubi wielu smakoszy. Tym razem, zamiast sięgać po słodkie wersje, proponujemy wam wyjątkowo smaczną kompozycję z serem i pieczarkami. Prosty w przygotowaniu i niezwykle aromatyczny posiłek będzie stanowił idealny pomysł na obiad czy wczesną kolację. Naleśniki można podać na wiele sposobów. Wytrawne odsłony — takie jak ta z jajkiem sadzonym czy pyszne krokiety — z powodzeniem mogą stanowić smaczny i sycący obiad. Nie inaczej będzie w przypadku naszej dzisiejszej propozycji z serem i pieczarkami. Spróbujecie?

Projekt bez tytułu (5)
08.06.2022 10:17 Ile soli należy dodać do ogórków małosolnych? Zdradzamy, co zrobić by wyszły idealne

Ogórki małosolne lubi wielu smakoszy. Specjał można z łatwością przygotować w domu. Trzeba tylko dobrać odpowiedni skład zalewy, a wyjdą lepsze niż ze sklepu. Łyżka soli na każdy litr wody powinna wystarczyć, by uzyskać smak, o który nam chodzi. Sprawdźcie nasz przepisOgórki małosolne są jednym z prostych przysmaków, po które koniecznie trzeba sięgnąć. Jego przyrządzenie nie będzie wyzwaniem, jeśli poznacie proporcje dodatków. Solanka z jedną łyżką przyprawy na każdy litr płynu będzie idealna. Sprawdźcie nasze instrukcje, które pomogą wam przygotować ten rarytas.

Idealne pierogi z jagodami
08.06.2022 09:42 Cudowny przepis na pierogi z jagodami. Smak dzieciństwa

Pierogi na słodko smakują wyśmienicie. Warto po nie sięgnąć zwłaszcza latem, gdy na targowiskach nabyć można świeże owoce, które idealnie pasują do delikatnego ciasta. Tym razem proponujemy wam sentymentalną wycieczkę do czasów dzieciństwa i przygotowanie fantastycznych pierogów z jagodami. Koniecznie spróbujecie — będziecie zachwyceni ich smakiem. Po pierogi warto sięgać przez cały rok — nie tylko przy okazji świąt. Ten rarytas można bowiem przygotować na wiele różnych sposobów. Słodkie wersje np. z truskawkami czy innymi owocami są idealne na cieplejsze dni. Zbliżający się sezon na jagody jest doskonałą okazją, by przypomnieć sobie smaki dzieciństwa. Skusicie się?

Kalafior od Strzelczyka
07.06.2022 14:11 Przepyszny kalafior w cieście według przepisu Tomasza Strzelczyka

Kalafior w cieście jest smakowitą przekąską. Tomasz Strzelczyk proponuje, by masę do obtoczenia kalafiora przyrządzić z dodatkiem czosnku. Tak aromatycznej i przyjemnie chrupiącej wersji warzywa jeszcze nie próbowaliście. Koniecznie sprawdźcie ten prosty przepis — rarytas zachwyci was od pierwszego kęsa. Kalafior jest delikatnym w smaku warzywem, które sprawdzi się w wielu potrawach. Proponowaliśmy wam już znakomite placki czy zapiekankę z dodatkiem sera. Przekąska, którą dziś wam prezentujemy, będzie jeszcze smaczniejsza. Czosnkowe ciasto, w którym obtoczymy różyczki, sprawi, że całość nabierze charakteru i przyjemnej chrupkości. Skusicie się?

Kotlety drobiowe w musztardzie
07.06.2022 11:08 Musztardowe kotlety z piersi kurczaka. Przepyszny obiad

Kotlety z kurczaka dość często goszczą na naszych talerzach. Delikatne drobiowe mięso będzie niezwykle soczyste i aromatyczne, jeśli do jego przyrządzenia wykorzystamy musztardę. Przepis jest niezwykle prosty, a efekt zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Koniecznie spróbujcie. Kotlety z kurczaka są delikatną i smaczną alternatywą dla panierowanych schabowych. Jeśli próbowaliście już rarytasu przygotowywanego z majonezem i serem, nasza dzisiejsza propozycja z dodatkiem musztardy również powinna was zainteresować. Lekkie i soczyste mięso będzie idealne na obiad dla całej rodziny. Spróbujecie?

Obłędne placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków
07.06.2022 09:56 Obłędne placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków. Sekret tkwi w 1 sztuczce

Choć placki ziemniaczane są smaczne, zazwyczaj wymagają długich przygotowań. Ścieranie ziemniaków nie należy niestety do prostych i lekkich czynności. Posiadając mocny blender, możemy jednak ułatwić sobie zadanie. Koniecznie sprawdźcie nasza nową recepturę — będziecie zachwyceni. Placki ziemniaczane można przygotować na wiele sposobów. Zdradzaliśmy wam już patent z dodaniem kaszy manny czy śmietany. Tym razem mamy dla was niezawodny sposób, dzięki któremu zrobienie rarytasu nie będzie aż tak męczące. Dobry blender czasami wystarczy, by praca przebiegała o wiele sprawniej.

Prosty przepis na naleśniki bez jajek
07.06.2022 08:07 Prosty przepis na naleśniki bez jajek. Kluczowe są odpowiednie proporcje

Zjedlibyście naleśniki, lecz zabrakło wam jajek? I tak możecie je przygotować. Nasz nowy przepis nie wymaga bowiem dodawania kurzego specjału. Zachowajcie tylko podane w instrukcji proporcje składników, a efekty będą więcej niż zadowalające. Naleśniki można podać na wiele sposobów. Niezależnie od tego, czy zdecydujemy się na wersję wytrawną z serkiem i pomidorami, czy też na słodki specjał z twarożkiem — będą lepiej smakowały, gdy ciasto wyjdzie cienkie i delikatne. Dziś zdradzamy jak je przygotować, gdy nie mamy pod ręką jajek. Okazuje się, że składnik ten wcale nie jest niezbędny. Wystarczy tylko odpowiednio dobrać proporcje użytych produktów, a naleśniki będą jednocześnie lekkie, smaczne i nie będą się rozpadać. Spróbujecie?

Prosty obiad dla całej rodziny, czyli placek ze szczawiem
06.06.2022 13:57 Prosty obiad dla całej rodziny, czyli placek ze szczawiem. Smaku nadają mu różnorodne zioła

Placek na obiad? Proszę bardzo. Połączenie delikatnej masy z zielonymi warzywami i świeżymi ziołami będzie niesamowicie. Dodamy do niej pyszny sezonowy rarytas — szczaw. Rodzina będzie zachwycona. Koniecznie spróbujcie. Placek warzywny jest idealnym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Lekka i pełna zdrowych, zielonych warzyw i ziół alternatywa dla zapiekanek — np. makaronowej z serem i pieczarkami czy ziemniaczanej z cebulą i kiełbasą — spodoba się każdemu. Skusicie się?

Najlepszy przepis Roberta Makłowicza na gulasz węgierski
06.06.2022 11:32 Najlepszy przepis Roberta Makłowicza na gulasz węgierski. Jak zrobić bogracz?

Gulasz węgierski jest smakowitym mięsnym daniem, które z łatwością przygotujemy w jednym garnku. Z przepisem Roberta Makłowicza na pewno się uda, a smak spodoba się każdemu amatorowi aromatycznych i sycących posiłków. Koniecznie spróbujcie — będziecie zachwyceni. Gulasz jest wspaniałym pomysłem na obiad. Zdradzaliśmy wam już przepis budżetową wersję przygotowywaną z ziemniaków oraz znakomity patent Ewy Wachowicz na to danie z mięsa mielonego. Dziś mamy dla was niezawodna recepturę Roberta Makłowicza na specjał rodem z Węgier, czyli bogracz. Skusicie się?

Jak zrobić chleb bez drożdży i zakwasu?
06.06.2022 10:29 Jak zrobić chleb bez drożdży i zakwasu? Wszystkie składniki masz w spiżarni

Chleb jest podstawowym produktem w naszym jadłospisie. Czasami jednak zdarza się, że zabraknie nam drożdży czy zakwasu do jego przygotowania, a sklepy będą zamknięte. Dzisiejszy przepis pomoże wam przygotować smaczny wypiek nawet wtedy. Sprawdźcie koniecznie. Domowy chleb na drożdżach może być naprawdę pyszny. Zwłaszcza gdy do jego przyrządzenia użyjemy miodu. Co jednak zrobić, gdy okaże się, że żadnego z tych składników nie mamy? Prosty patent na pieczywo na sodzie oczyszczonej sprawdzi się doskonale. Spróbujecie?

Jak zrobić domowy kisiel z jabłek?
05.06.2022 20:25 Jak zrobić domowy kisiel z jabłek? Mamy doskonałą, sprawdzoną recepturę

Jabłka są smakowitym owocem, po który warto sięgać. Wyjątkowo pyszną ich formą jest kisiel, którego przygotowanie wymaga zaledwie kilku składników. Z naszym prostym przepisem każdy sobie poradzi, a smak deseru będzie zdecydowanie lepszy niż w przypadku smakołyku robionego na bazie gotowych mieszanek dostępnych w sklepach. Spróbujecie? Z jabłek można przyrządzić wiele smacznych deserów — nie tylko szarlotkę czy racuchy. Kisiel owocowy, który dziś wam proponujemy, jest smaczną alternatywą dla gotowych wyrobów. Prosty w przygotowaniu smakołyk z pewnością wam się spodoba. Skusicie się?

Niezwykły przepis na kiszone truskawki
05.06.2022 18:45 Niezwykły przepis na kiszone truskawki. Pokochasz je już od pierwszego kęsa

Sezon na truskawki trwa. Polskie owoce właśnie trafiły na targowiska, a my przychodzimy do was ze smakowitą odsłoną, w której prawdopodobnie ich jeszcze nie znacie. Kiszone owoce są kwaśno-słone, a przez doskonale jako dodatek mięs, serów, sałatek czy kanapek. Koniecznie spróbujcie — ten smak was zachwyci. Truskawki zazwyczaj trafiają do deserów. Sernik na zimno czy delikatny kompot z pewnością pojawią się w niejednym domu. Mało kto jednak jest świadom, że słodki owoc nadaje się do kiszenia. Warto wypróbować, bo receptura na ten rarytas jest bardzo prosta, a smak niezapomniany. Skusicie się?

Puszyste racuchy z dodatkiem budyniu
05.06.2022 18:35 Puszyste racuchy z dodatkiem budyniu. Prosty sposób na pyszny podwieczorek

Racuchy lubi wielu smakoszy. Dobrze znany rarytas warto przygotować z dodatkiem budyniu. Masa nabierze przyjemnego aromatu, a po usmażeniu będzie lekka niczym chmurka. Placuszki zachwycą nawet najbardziej sceptycznych amatorów słodkiego specjału. Spróbujcie koniecznie. Racuchy zazwyczaj przygotowuje się z dodatkiem jabłek. Prezentowaliśmy wam już jednak inne wersje rarytasu np. taką z rabarbarem. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by owoce dodać dopiero po ich przyrządzeniu, a masę na placki uzupełnić o dodatek aromatycznego budyniu waniliowego. Będzie bardzo smacznie. Skusicie się?

Prosty sposób Wachowicz na młodą kapustę
05.06.2022 17:59 Prosty sposób Wachowicz na młodą kapustę. Najlepszy smak sezonu

Młoda kapusta jest pyszna. Każdy smakosz zgodzi się z tym stwierdzeniem. Warto zatem przygotować ją, póki jest dostępna. Ewa Wachowicz zdradziła prosty przepis na niezwykle aromatyczną wersję z koperkiem, który z pewnością skradnie wasze serca. Spróbujcie koniecznie. Z młodej kapusty można przyrządzić zarówno chrupiącą surówkę, jak i pełen smaku bigos. Ewa Wachowicz robi z niej delikatny i niezwykle aromatyczny smakołyk z koperkiem i śmietaną. Będzie idealny nie tylko do tradycyjnego obiadu ze schabowym. Skusicie się?

Klasyka sprzed lat - kotlety z mortadeli
04.06.2022 22:44 Klasyka sprzed lat - kotlety z mortadeli. Smaki PRL-u

Kotlety z mortadeli nie brzmią jak danie wykwintne. W PRL-u były popularne ze względu na całkiem przyjemny smak i niskie koszty przygotowania. Dziś, gdy możemy wybierać wśród wielu mięsnych produktów, warto czasem zdecydować się na kulinarną podróż w czasie. Podpowiadamy jak przyrządzić kultowy rarytas z dawnych lat. Kotlety współcześnie można przygotować z wielu mięs czy warzyw. Były czasy, gdy schabowe czy mielone nie gościły na naszych stołach tak często, jak teraz. W PRL-u popularny był nieco inny rarytas, który był smaczny i jednocześnie tani. Wiemy, jak go przyrządzić. Skusicie się?

Marmolada truskawkowa jak za dawnych lat
04.06.2022 20:51 Marmolada truskawkowa jak za dawnych lat. Przepis krok po kroku

Truskawki właśnie są w sezonie. Warto skorzystać z tego faktu i przygotować z nich pyszny, dobrze znany rarytas, jakim jest marmolada. Przepis wcale nie jest skomplikowany, a możliwość cieszenia się smakiem aromatycznego owocu zimą będzie bezecenna. Skusicie się? Z truskawkami można podać zarówno makaron, jak i pyszne grillowane szparagi. A są to tylko wybrane sposoby jedzenia tych wybornych sezonowych owoców. Ponieważ sezon na nie jest niebyt długi, warto zamknąć ich pyszny smak w słoikach. Dziś zdradzamy babciny sposób na konfiturę ze słodkiego czerwonego rarytasu. Spróbujecie?

Lepsze niż kupne domowe lody śmietankowe
04.06.2022 20:45 Lepsze niż kupne domowe lody śmietankowe. Mamy przepis

Lody są popularnym deserem, na który najczęściej kusimy się przy ładnej pogodzie. Zamiast kupować smakołyk w sklepie, zróbmy go w domu. Wystarczą zaledwie 3 składniki i odrobina wysiłku, a smak będzie o niebo lepszy. Koniecznie sprawdźcie nasz przepis. Po lody często sięgamy w upalne dni. Są równie orzeźwiające co smakowity sernik na zimno z truskawkami czy lekka lemoniada z rabarbaru. Warto przygotować je w domu. Wcale nie jest to trudne. Spróbujecie?

Wyjątkowe pieczone boczniaki ze świeżym tymiankiem
03.06.2022 15:07 Wyjątkowe pieczone boczniaki ze świeżym tymiankiem. Prawdziwa eksplozja smaku

Boczniaki są mniej popularnymi grzybami hodowlanymi, które z łatwością przyrządzicie na wiele sposobów. Warto wypróbować pieczoną wersję z dodatkiem aromatycznego tymianku. Świeże zioło w połączeniu z czosnkiem sprawi, że danie nabierze charakteru. Podajcie je bliskim, a zachwytom nie będzie końca. Boczniaki można przyrządzić w wielu smacznych odsłonach. Podpowiadaliśmy wam już jak zrobić je w pysznej panierce oraz zdradzaliśmy niezawodny patent na te grzyby z grilla. Tym razem sięgamy po naprawdę prostą i jakże satysfakcjonującą kombinację tymianku i czosnku. Po upieczeniu grzyby będą aromatyczne i przyjemnie mięciutkie. Skusicie się?

Szybkie naleśniki Ani Starmach
03.06.2022 14:38 Szybkie naleśniki Ani Starmach. Pysznie i bez wysiłku

Naleśników nie odmówi żaden smakosz. Sięgając po przepis Ani Starmach nie tylko przygotujecie je wyjątkowo szybko, ale też uzyskacie niezwykle delikatny smakołyk, który spodoba się wszystkim domownikom. Koniecznie spróbujcie — już nigdy nie zrobicie inaczej. Naleśniki występują w wielu pysznych odsłonach. Przygotowanie najlepszego farszu jednak nie pomoże, jeśli wyjdą nam one grube, twarde i ciasto będzie się rwało. Z niezawodną recepturą Ani Starmach przygotujecie specjał bez niespodzianek. Kilka prostych składników wystarczy, by w niewielkim czasie stworzyć bazę do wielu dań. Spróbujecie?

Lekka i zdrowa wersja kremowej marchewki z groszkiem
03.06.2022 13:57 Lekka i zdrowa wersja kremowej marchewki z groszkiem. Prosty przepis

Marchewka z groszkiem jest popularnym obiadowym dodatkiem. Tym razem proponujemy wam pysznie kremową, a jednocześnie lekką wersję z dodatkiem orzechów nerkowca. Będziecie zaskoczeni, jak dobrze komponują się z warzywami. Koniecznie spróbujcie - będziecie zachwyceni tym smakiem.Marchewkę z groszkiem zazwyczaj przyrządza się z maślaną zasmażką. Taka wersja specjału nie jest jednak zbyt zdrowa. Jak jednak inaczej zrobić kremowy warzywny specjał? Okazuje się, że wykorzystanie nerkowców będzie idealnym rozwiązaniem tego problemu. Z tym smacznych orzechów przygotujemy bowiem wspaniały kremowy sos. Skusicie się?

Czym jest masło klarowane i jak je zrobić?
02.06.2022 12:58 Czym jest masło klarowane i jak je zrobić? Warto wiedzieć

Masło często wykorzystujemy do smażenia. Niestety takie postępowanie nie należy do zdrowych praktyk. Zdecydowanie lepiej jest sięgnąć po masło klarowane, które w przeciwieństwie do tradycyjnego mlecznego wyrobu ma wysoki punkt dymienia. Zdradzamy jak zrobić je w domu. Masło klarowane doskonale sprawdzi się do przyrządzenia jajecznicy czy boczniaków z patelni. Popularny w kuchni indyjskiej produkt jest czystym tłuszczem, który według ajurwedy zwiększa odżywczość potraw i poprawia wchłanianie składników odżywczych. Warto mieć go w swojej kuchni. Z praktycznego punktu widzenia ghee — jak inaczej bywa nazywane klarowane masło — jest produktem, który rzadziej się przypala podczas przyrządzania potraw. Z tego względu wielu kucharzy sięga właśnie po niego.

Wystrzałowe pierogi z kaszą gryczaną
01.06.2022 14:49 Wystrzałowe pierogi z kaszą gryczaną. Lubelski przysmak

Pierogi dość często goszczą na naszych talerzach. Lubelski specjał, który dzisiaj wam proponujemy, składa się z delikatnego ciasta wypełnionego kaszą gryczaną i twarogiem. Smakowity farsz sprawia, że danie jest sycące i aromatyczne. Koniecznie je wypróbujcie. Pierogi przyrządza się w wielu wariantach. Oprócz klasycznej odsłony z mięsem czy z kapustą i grzybami warto sięgnąć po specjały kuchni regionalnej, które w cieście zamykają mniej popularne produkty. Takim smakołykiem są właśnie pierogi lubelskie. Spodobają się każdemu. Spróbujecie?

Najbardziej tradycyjny smalec z cebulką i jabłkiem
01.06.2022 14:05 Najbardziej tradycyjny smalec z cebulką i jabłkiem. Smak klasyki

Dobrego smalcu nie odmówi sobie niejeden smakosz. Przygotowanie go w domu wymaga naprawdę niewiele wysiłku, a efekty przyjemnie zaskakują. Prosta receptura na ten tradycyjny rarytas jest na wyciągnięcie ręki. Musicie spróbować — z pewnością wam zasmakuje. Smalec można przyrządzać z wieloma dodatkami. Proponowaliśmy wam już niezawodne sposoby na ten smakołyk z gruszką oraz z rodzynkami. Tym razem wracamy do klasycznej odsłony ze słodkim jabłkiem. Owoc pysznie komponuje się pozostałymi składnikami, dzięki czemu posmarowane naszym rarytasem pieczywo zapewnia niezapomniane doznania smakowe.

Podwójnie pobudzająca kawa z chili i cynamonem
01.06.2022 07:57 Podwójnie pobudzająca kawa z chili i cynamonem. Idealny początek dnia

Kawa jest nieodłącznym elementem poranka dla wielu z nas. Warto urozmaicić sobie filiżankę naparu, dodając do niej przypraw, które wzmocnią pobudzający efekt. Szczypta chilli nada czarnemu napojowi wyjątkowego aromatu, rozgrzeje oraz przyspieszy metabolizm. Koniecznie spróbujcie. Po kawę z chilli i cynamonem warto sięgnąć w sezonie wzmożonych zachorowań. Pomoże nam wzmocnić organizm, a przy okazji zachwyci smakiem i rozgrzeje. Dzięki zawartości kapsaicyny napój pobudzi też metabolizm, co jest pożądane w procesie odchudzania. Skusicie się?

Aromatyczny i rozpływający się w ustach łosoś z piekarnika
31.05.2022 13:42 Aromatyczny i rozpływający się w ustach łosoś z piekarnika. Przepis krok po kroku

Łosoś jest smaczna i zdrową rybą, której w naszej diecie nie powinno zabraknąć. Jej przyrządzenie jest niezwykle proste. Wystarczy dodać czosnek, by wyszedł delikatny i aromatyczny. Zmieszajcie 2 ząbki z topionym masłem i sokiem z cytryny, a będzie zachwyceni. Łosoś należy do ryb tłustych, które idealnie sprawdzają się w wersji z pieca. Zamiast więc smażyć filety w panierce, przygotujcie prosty sos maślany z dodatkiem czosnku. Tak aromatycznego i delikatnego mięsa ryby dawno nie jedliście. Skusicie się?

krokiety
29.05.2022 17:02 Jak zrobić idealne ciasto na krokiety? Mamy sprawdzony przepis

Krokiety są jedną ze smaczniejszych form podania naleśników. Aby obtoczone w bułce tartej ciasto wypełnione ulubionym farszem po usmażeniu było chrupiące i nie pękało, trzeba zachować kilka zasad. Jedną z nich jest dokładne połączenie składników. Najłatwiej dokonać tego, gdy mają one zbliżoną temperaturę. Sprawdźcie, co jeszcze może wpłynąć na efekt. Krokiety stanowią jedną z bardziej czasochłonnych i wymagających dokładności potraw. Są jednak niezwykle smaczne. Warto podjąć wysiłek i przygotować je w domu. Jeżeli doprowadzimy jajka i mleko do temperatury pokojowej ich połączenie z mąką, olejem i wodą będzie prostsze. Dodatkowo, smażąc pozbawioną grudek, jednolitą masę na niewielkim ogniu, przyrządzimy ciasto elastyczne i niezwykle delikatne, w które z łatwością zawiniemy dowolny farsz. Nie będzie szansy, by przypadkiem je przypalić i zniweczyć starania. Koniecznie spróbujcie.

Co zrobić, aby beza udawała się za każdym razem?
28.05.2022 18:04 Co zrobić, aby beza udawała się za każdym razem? Wyjawiamy sekret

Beza jest wyjątkowo smacznym, choć niełatwym w przygotowaniu deserem. Kilka prostych trików sprawi, że wyjdzie wam idealnie. Jedną z ważniejszych kwestii jest stopniowe dosypywanie cukru do ubijanych białek. Sprawdźcie, na co jeszcze trzeba zwrócić szczególną uwagę. Beza stanowi elegancki smakołyk, który zachwyci waszych gości. Zdradzaliśmy wam już jak przygotować ją bez pieczenia i podawaliśmy niezawodny sposób na szarlotkę z jej dodatkiem. Tym razem skupimy się na technice przyrządzania klasycznego deseru. Pamiętając o odpowiednich proporcjach białka i cukru oraz stopniowo dodając cukier, zwiększymy swoje szanse na sukces. Jeśli suszenie wypieku potrwa odpowiednio długo i będzie odbywało się w stosunkowo niskiej temperaturze, beza nie popęka i będzie cudownie chrupiąca.

Placki ziemniaczane bez jajek i glutenu
28.05.2022 16:49 Placki ziemniaczane bez jajek i glutenu. Ekspresowe, tanie i bardzo sycące

Placki ziemniaczane są sycącą i smaczną ziemniaczaną potrawą, której mało który smakosz jest w stanie sobie odmówić. Prosty przepis na ten rarytas bez glutenu i dodatku jajek przyda się tym z was, którzy ze względu na nietolerancję pokarmową zazwyczaj unikają ich jedzenia. Zamiast kurzego specjału dodamy skrobię ziemniaczaną. Koniecznie sprawdźcie — będziecie zachwyceni. Placki ziemniaczane do najzdrowszych nie należą. Od czasu do czasu warto jednak skusić się na ten rarytas. Jeśli unikniecie błędów o których już wcześniej wspominaliśmy i wybierzecie naszą nową — roślinną i bezglutenową — recepturę, będziecie mogli nimi poczęstować każdego. Placki wyjdą chrupiące i pyszne. Skusicie się?