Czy można zrobić efektowny obiad z zaledwie kilku składników? Jak najbardziej! Ten przepis właśnie to umożliwia. Weź mięso mielone, a cebulę natnij w ten sposób. Niebawem wyjdzie pyszny obiad, który dodatkowo cieszy oczy.
Każdy łasuch pokocha ten smakołyk, który przyrządza się z biszkoptów. Ciastka wystarczy wrzucić do wody na patelni i niebawem powstanie pyszny deser. Zjecie go ze smakiem i sięgniecie chętnie po kolejną porcję.
Zwykle na Wielkanoc podawałam żurek. Jednak teraz gotuję inną zupę, która należy do nieco zapomnianych potraw. Jest pełna smaku i pożywnych składników. Taka zupa w sam raz pasuje na Wielkanoc.
Kotlety mielone na Wielkanoc? Wielu smakoszy być może się zdziwi. Jednak ja robię to danie z produktu, który jednoznacznie kojarzy się z tymi świętami. Kotlety mielone w takim wydaniu zachwycają smakiem, a moi goście przepadają za tą potrawą.
Ta przekąska dosłownie rozpływa się w ustach. Trudno by było inaczej – spójrzcie tylko na te składniki! Trudno o szybszy przepis na deserowy poczęstunek. Sprawdź sama- zajmie to tylko kilkanaście minut.
Jest takie powiedzenie: jeśli coś jest głupie, ale działa, to znaczy, że nie jest głupie. Oto jeden z takich trików. Wkładanie monety do zamrażarki może wydawać się bezsensownym działaniem. Tak naprawdę jednak może też uratować nasze zdrowie.
Sałatka pełna smaku i warstw zagości na moim stole wielkanocnym. Podam ją w zaskakującej formie, które urzeknie moich bliskich. Serwowanie jej w misce to u mnie przeżytek. Ta kolorowa sałatka cieszy oko i smakuje, że palce lizać.
Zupa ogórkowa to jeden z naszych smaków dzieciństwa i przy okazji nieodłączny element tradycyjnej polskiej kuchni. Czasem jednak nie do końca udaje się odtworzyć smaki, które znamy sprzed lat. Okazuje się, że nasze babcie miały sekret, o którym zapomnieliśmy. Wiele osób będzie nim zaskoczonych.
Ciasto z tego przepisu robi się w moment. Najlepsze jest jednak to, że uda ci się za każdym razem. Zrobisz je raz i już nigdy nie zapomnisz przepisu. Jest banalnie prosty, o czym za chwilę przekonasz się sama.
Placki ziemniaczane to jeden z kuchennych pewników, a większość z nas przygotowuje je niemal machinalnie. A co gdyby przerwać rutynę i wzbogacić je o składnik, który dodaje złożoności smakowi? Tak właśnie robimy w tym przepisie.
Oto niezwykły przepis na zapiekankę ziemniaczaną. W tej wersji jest lekka, puszysta, niemal kremowa i dosłownie rozpływa się w ustach. Sekretem jest odpowiednie potraktowanie ziemniaków stanowiących bazę tej pysznej obiadowej potrawy.
Przywykliśmy traktować zupy jako wstęp do obiadu. Ale tradycyjnie były przecież całym, do tego często bardzo sycącym, posiłkiem. Taka właśnie jest ta wschodnia zupa, pełna rozmaitych dodatków i kusząca smakiem.
Nie ma chyba wielkanocnego stołu, na którym nie królowałyby jajka. Daniami z tego składnika zajadamy się na potęgę, dlatego zawsze warto szukać nowych, ciekawych sposobów na przyrządzanie ich. Ten sposób jest niezwykle prosty, lecz także bardzo efektowny.
Z tą prostą wiosenną sałatką podbijesz serca całej rodziny. Zobaczysz, jak szybko zniknie z wielkanocnego stołu. Robi się ją błyskawicznie, a w dodatku kosztuje grosze. Zawiera wszystko to, co powinna zawierać świąteczna sałatka. Jest przy tym lekka i naprawdę wiosenna.
Jeśli uwielbiasz desery, pora wypróbować ten przepis. Zrobisz z niego delikatny smakołyk z ciasta francuskiego. Znajdą się tam też brzoskwinie, które po prostu rozpłyną się w ustach. Taki deser urzeknie smakiem każdego łasucha. Zrobisz go dosłownie w kilka minut.
Tę sałatkę zrobisz w chwilę, ale żeby jej spróbować, będziesz musiała poczekać 7 dni. Jednak warto wykazać się cierpliwością, bo jej smak jest wyśmienity i pasuje do każdego dania. Z tym przepisem przygotujesz ją bez problemu i będziesz robić już zawsze
Kotlety mielone z tego przepisu są najlepszymi kotletami, jakie jadłem. Robi się je tak samo, jak tradycyjne, ale dzięki jednemu dodatkowi smakują inaczej. A w dodatku są znacznie tańsze. Zrób je z przepisu poniżej, a domownicy będą piali z zachwytu.
Anna Dymna gotuje żurek, który dla wielu smakoszy może być pewnym zaskoczeniem. Lubiana aktorka nie dodaje do zupy składnika, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie żurku. Przepis aktorki jest jednak wart wypróbowania. Ugotuj taki żurek na Wielkanoc.
Na Wielkanoc przygotuję ciasto pełne smaku i kolorów. Apetyczne galaretki cieszą oczy i zachęcają do spróbowania. Dzięki temu przepisowi każdy poradzi sobie ze zrobieniem tego efektownego, wielkanocnego ciasta.
Dzień Kobiet może być wyjątkowo miły i smaczny. Wszystko dzięki schabowi w galarecie. Znakomita i kolorowa przekąska będzie jak znalazł tego dnia. Polubią ją wszyscy smakosze.
Każdy pamięta z czasów dzieciństwa jakiś specjalny przysmak. W moim przypadku jest to sernik od mojej babci. Jej ciasto bez pieczenia po dziś dzień nie ma sobie równych. Chcesz wiedzieć jak je zrobić? Zapraszam do dalszej lektury.
Sałatka Mimoza czaruje smakiem i apetycznymi warstwami. Prezentuje się też niezwykle okazale, dlatego przyrządzę ją na Wielkanoc. Moi gości będą zachwyceni takim kulinarnym arcydziełem, z którego zrobieniem poradzi sobie każdy smakosz.
Dzień Kobiet coraz bliżej i z tej okazji upiekę karpatkę. Ciasto zachwyca lekkością i tym samym przypomina apetyczną chmurkę. Polecam przepis, z którym każdy sobie poradzi. Ciasto wyjdzie, że palce lizać.
Parówki smażone w panierce to absolutny hit wśród przekąsek. Zrób je w swoim domu, a oprócz dzieci polubią je także dorośli. Są smaczne i bardzo chrupiące. Przygotowanie trwa dosłownie chwilę.
Czy chcesz zgubić zbędne kilogramy? Jeśli tak, to polecam pyszną sałatkę dzięki, której schudniesz. Taka dieta jest nie tylko smaczna, pełna witamin, ale też bardzo zdrowa. Jem tę sałatkę i dbam o szczupłą sylwetkę.
Domowa jarzynka rosołowa? Sama chemia! Ale nie z tym przepisem. W łatwy sposób przyrządzimy dzięki niemu mieszankę przypraw, która smakiem nie będzie ustępowała żadnej z kupnych, a raczej je przewyższała.
Koniecznie musisz zrobić ten dżem bez dodatku cukru. Jest dobry na każdą porę roku i dostarcza dużą dawkę witaminy C. Zrób go z tym przepisem i przekonaj się, jaki ma niezwykły smak.
Ten przepis na sos tatarski zawiera najlepszą możliwą równowagę smaków i aromatów. Powstał drogą eksperymentalną. Kiedy już go poznasz, żadne eksperymenty więcej nie będą potrzebne.