Sos beszamelowy łatwo zepsuć. Wystarczy chwila nieuwagi, by w przygotowywanym dodatku powstały nieapetyczne grudki. Warto więc przetestować metodę Maryli Rodowicz, która jest nieco odmienna od klasycznej, a być może wreszcie uzyskamy idealny sos. Gwiazda od razu łączy wszystkie składniki, a mimo to jej beszamel ma właściwą konsystencję.
Nie wiesz, co zrobić z resztką sałaty? Kucharz pokazał, jak wyczarować z niej coś zupełnie niespodziewanego. A mianowicie orzeźwiający sos. Wystarczy dodać do niej opaloną cebulę i kilka dodatków i całość zblendować. Będziecie przyjemnie zaskoczeni smakiem zielonego specjału o meksykańskich korzeniach.
Nieodłącznym dodatkiem do dań z grilla są sosy. Zwykle sięgamy po ketchup i musztardę, ale smak potraw z rusztu o wiele lepiej podkreśli domowa mieszanka. Przygotujesz ją z jogurtu naturalnego i kilku aromatycznych dodatków. Będzie lekko, zdrowo i bardzo smacznie.
Doda podzieliła się niedawno zdumiewającym wyznaniem. W jej diecie stale gości tłusty sos, czyli majonez. Celebrytka zdradziła, że 1 łyżka dziennie potrafi skutecznie poprawić jej humor. Popularny w internecie dietetyk ochoczo rozgrzeszył ten niecodzienny nawyk żywieniowy.
Tani obiad z zaledwie kilku składników spodoba się każdemu. Połączony z mąką i przyprawami ketchup z łatwością zmieni się w chrupiące danie. Podane z sosem z pieczarek będzie smakowało wyśmienicie. Spróbujecie?
Liście rzodkiewki nie powinny trafiać do kosza. Zawierają wiele cennych składników odżywczych, a można je wykorzystać na kilka prostych sposobów. Spróbujecie koniecznie — unikniecie marnowania żywności i odkryjecie nowe smaki.
Kotlety schabowe po kowalsku są niesamowicie smaczne. Mało popularna odsłona wieprzowiny z dodatkiem sosu z cebulką i sera żółtego jest prosta w wykonaniu, a posmakuje nawet wybrednym. Musicie spróbować.
Surówka jest stałym elementem obiadu. Nietypowy rarytas z porami zaproponowany przez siostrę Anastazję nie jest skomplikowany, a z pewnością znajdzie wielu amatorów. Do przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników.
Czy po świętach została Wam sałatka jarzynowa po świętach? Na szczęście nie musicie spisywać jej na straty. Potrawa może jeszcze chwilę postać w lodówce i nadawać się do jedzenia. Dobrze jednak byłoby, gdyby nie zawierała w sobie majonezu.
Jajka faszerowane są wielkanocnym klasykiem. Warto zaoszczędzić czas i sporządzić pełen charakteru sos chrzanowy. Prostota wykonania oraz niesamowity efekt — który docenią nawet wybredni domownicy — sprawią, że jeszcze nie raz się na nie skusicie.
Sos tatarski podkreśli smak wielu wielkanocnych potraw. Dodatek kaparów sprawi, że będzie jeszcze lepszy. Wykonanie rarytasu o nietuzinkowym smaku jest bardzo proste. Musicie spróbować.
Sałatka na Wielkanoc może być smaczna, lekka i przygotowana bez jajek. Ania Bardowska pokazała prosty przepis na przysmak z brokułem w roli głównej. Łączy go z kilkoma zdrowymi produktami. Musicie spróbować.
Rzodkiewka właśnie zaczyna pojawiać się w sklepach. Liście warzywa bardzo często wyrzucamy — czasem nawet jeszcze u sprzedawcy. Nie warto tego robić. Z zielonej części można przygotować świetne pesto. Jego smak zachwyci nie tylko wegetarian.
Sos tatarski jest idealnym uzupełnieniem zimnych mięs i pasztetów. Nie może zabraknąć go na stole podczas wielkanocnej uczty. Jak sprawić, by ten smaczny dodatek nabrał jeszcze bardziej świątecznego wyrazu? To proste - wystarczy dodać do niego ugotowane na twardo i posiekane jajka.
Surówka jak z chińskiej restauracji skusi niejednego smakosza. Pasujący do niejednego obiadu rarytas nie jest skomplikowany w przygotowaniu. Wymaga tylko 3 warzyw, które zalejemy prostym sosem. Musicie spróbować.
Zapomnij o dekorowaniu jajek zwykłym majonezem ze słoika. Znamy znacznie lepszy sposób na ich podanie. Majonez wystarczy wymieszać z dodatkami o zdecydowanym smaku. Roboty tyle, co nic, a smak będzie bez porównania lepszy.
Wielkanoc nadchodzi wielkimi krokami. Z okazji świat w każdym domu przygotowane zostaną rozmaite specjały. Wśród nich na pewno wyróżni się śledź w pikantnej marynacie. Przyrządzenie jej jest tak szybkie, że aż trudno uwierzyć.
Producenci majonezu w tym roku poszaleli z cenami. Na szczęście ten pyszny sos można bez trudu przygotować w domu. Szczegółową instrukcję pokazał uwielbiany przez Polaków Tomasz Strzelczyk. Aby osiągnąć sukces, potrzeba jedynie odrobiny cierpliwości i wyczucia.
Polacy kochają pizzę pod każdą postacią. Nie w każdym lokalu jednak możemy trafić na smaczne danie tego typu. Boleśnie przekonał się o tym youtuber, który w daniu typu deep dish utopił 150 zł. Jego mina mówi sama za siebie.
Katarzyna Bosacka wrzuciła na YouTube istną petardę. Podzieliła się z internautami wyjątkowym przepisem na majonez. Jego tajemnica tkwi w dodatku domowego oleju szczypiorkowego. Teraz taki wykwintny sos możesz przyrządzić w swoim domu z okazji nadchodzących świąt.
Sałatka na Wielkanoc nie musi zawierać jajek. Rarytas z winogronami będzie smakował znakomicie i zachwyci was lekkością. Wykonanie jest proste, a składniki łatwo dostępne. Musicie spróbować — nawet amatorzy jarzynowej skuszą się na dokładkę.
Majonez do dań wielkanocnych jest konieczny. Dietetyk wybrał się do Biedronki i pokazał, który produkt jego zdaniem jest najlepszy. Zaletą wskazanego produktu jest niezły skład i dość niska cena. Sprawdziliśmy, na co się zdecydował.
Sos tatarski to doskonały dodatek do wielu potraw. Pyszna kompozycja jest jedną z kilku propozycji, jakie znalazły się w wielkanocnym cateringu oferowanym przez restaurację Zalipianki należącą do Ewy Wachowicz. Nie jest tani, na szczęście możecie go zrobić sami, chociażby według przepisu restauratorki.
Szukacie niezwykłego dodatku do gotowanych jaj, zimnych mięs i wędlin? Sięgnijcie po sos tatarski. Robi się go na bazie majonezu, ale wzbogaca kilkoma składnikami, które z pewnością każdy z Was ma pod ręką. Taki sos warto postawić na stole z wielkanocnym śniadaniem, ale jego przygotowanie jest na tyle proste, że można się nim raczyć i na co dzień.
Surówka z kapusty pekińskiej może być lekka i orzeźwiająca. Wystarczy, że zamiast podawać ją z majonezem czy śmietaną wybierzecie prosty sos na bazie oliwy z oliwek. Kompozycja będzie aromatyczna, chrupiąca i niesamowicie zdrowa. Idealna do niejednego obiadu.
Wyrzucasz łodygi z brokuła do kosza? Zupełnie niepotrzebnie marnujesz świetny produkt. Z tej części warzywa możesz przyrządzić rewelacyjny roślinny majonez. Domowy sos jest bardzo zdrowy i niezwykle smaczny, a do tego dużo tańszy niż jego kupne odpowiedniki.
Nie masz pomysłu na warzywa do obiadu? Wypróbuj rewelacyjną surówkę z kalafiora. Możesz ją przygotować nawet na ostatnią chwilę. Jej smak pozytywnie zaskoczy każdego.
Przygotuj pyszny i tani majonez. Proponowana przez nas wersja jest w 100 procentach roślinna. Nie ma potrzeby dodawać do niej także zbyt dużej ilości tłuszczu. Smak tego prostego sosu pozytywnie Cię zaskoczy.