Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Jajka

Jajka

drożdżówki z budyniem
08.10.2021 02:00 Domowe drożdżówki z budyniem - zdradzamy niezawodny przepis

Drożdżówki, w odróżnieniu od większości ciastek, zawierają stosunkowo niewiele cukru. Z tego powodu są idealne na przekąskę, podwieczorek lub drugie śniadanie. Ich przygotowanie nie jest trudne, zamiast więc kupować, możesz je zrobić własnoręcznie. Zdradzamy wam niezawodny przepis na domowe drożdżówki z budyniem. Z ciasta drożdżowego można upiec placek z owocami albo przygotować małe bułeczki. Te drugie są bardzo wygodne do jedzenia, można je zabrać do szkoły, pracy czy na wycieczkę. Smaku drożdżówkom nadaje nadzienie. Możesz je zrobić z owoców, dżemu, maku, twarogu czy budyniu.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

tatar
07.10.2021 02:00 Jak przyrządzić pyszny tatar?

Tatar to przystawka, która ma swoich wielbicieli i przeciwników. Niektórzy za nią przepadają, innych mdli sama myśl jedzenia surowego mięsa. Jednak ci, co lubią tatar, wiedzą, że potrafi smakować doskonale. Wszystko zależy od tego, jak go przyprawimy i co do niego dodamy. Zobacz jak przyrządzić pyszny tatar.Tatar przygotowuje się z mięsa wołowego. Powinno być chude i delikatne, bez tłuszczu i przerostów. Na tatar najlepsza jest polędwica wołowa, ale można ją też zastąpić tańszą ligawą czy mięsem z udźca. Mięso powinno być miękkie i super świeże, bo nie poddajemy go żadnej obróbce termicznej. Mięso najlepiej drobno posiekać, ale można je też zmielić.Jeśli zaś chodzi o dodatki do tatara, to zawsze jest to żółko, cebula, olej, sól i pieprz. Dla zaostrzenia smaku warto dodać trochę musztardy, sosu sojowego lub sosu Worcestershire. Wedle uznania tatar podaje się z ogórkami konserwowymi lub kiszonymi, marynowanymi grzybami, kaparami. Ogórki konserwowe wybierają zwolennicy łagodniejszych smaków, kiszone, ci co lubią kwaśne nuty smakowe. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jajka w koszulkach
07.10.2021 02:00 Sposób na idealne jajka w koszulce bez użycia octu

Jajko w koszulce, zwane też poszetowym, to pyszna śniadaniowa opcja, która skradnie serce niejednego smakosza. Nie jest ono trudne w wykonaniu. Wystarczy jeden trik, a wyjdzie wam zawsze.Jajka w koszulce najczęściej nie wychodzą przez pośpiech i niedopatrzenia. Wrzucamy je do buzującej wody, zbyt krótko gotujemy albo nie dodajemy octu do płynu. Choć ocet powinien być obecny w każdej kuchni, często go tam brak. Bez niego jednak jajko w koszulce również nam wyjdzie. Umożliwi to jeden inny składnik.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

pączek
07.10.2021 02:00 Jak wybrać dobrego pączka?

Pączki należą do jednych z najpopularniejszych ciastek. Można je kupić w cukierni, supermarkecie czy sklepie osiedlowym. Klasyczne mają lukier, ale niektóre są też polewaną czekoladą lub oprószane cukrem pudrem. A czy wiesz jak wybrać dobrego pączka?Smażenie na tłuszczu i lukier sprawiają, że pączek jest jednym z najbardziej kalorycznych ciastek. Jeden potrafi dostarczyć aż 450 kcal, lecz jest na tyle smaczny, że czasem trudno się na niego nie skusić. Nie przesadzaj jednak z ilością zjadanych pączków, a jak już sięgasz to po te najlepszej jakości.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Cukinia w cieście
06.10.2021 02:00 Cukinia w cieście czyli smakowita przekąska w kilka minut

Cukinia w cieście to jedna z moich ulubionych opcji na lunch lub kolację. Delikatna, smażona al dente w cieście naleśnikowym wprost rozpływa się w ustach. Cukinię przygotujesz w zaledwie kilka minut, a efekt zaskoczy wszystkich. Cukinię podaj z ulubionym sosem, jogurtem lub śmietaną.Cukinia to warzywo, z którego przygotujesz wiele potraw. Pieczona, smażona, duszona zawsze smakuje wyśmienicie. Cukinia w cieście to pomysł na szybkie, wegetariańskie placuszki, bez tarkowania warzyw, bez długiego smażenia. Delikatne ciasto naleśnikowe szybko rumieni się na patelni, nadając cukinii ślicznego, złocistego koloru.Cukinia w cieście doskonale sprawdzi się jako szybka przekąska, lunch, kolacja. Cukinię w cieście możesz przygotować również jako dodatek do ulubionego dania lub potraw z grilla. Cukinię podaj ze śmietaną, jogurtem lub ulubionym sosem. Osobiście polecam domowy sos tatarski lub czosnkowy, ponieważ doskonale komponują się z delikatnym smakiem smażonej cukinii, nadając jej mocniejszy, bardziej intensywny smak.

domowy makaron
05.10.2021 02:00 Jak zrobić domowy makaron?

Domowy makaron nie ma sobie równych. Możesz kupić najlepszy i najdroższy, a i tak ten zrobiony własnoręcznie będzie najsmaczniejszy. Zobacz jak zrobić domowy makaron i wykorzystaj go do rosołu albo podaj z ulubionym sosem.Kiedyś robienie domowego makaronu było na porządku dziennym. W sklepach trudno było kupić gotowy, więc nie mając wyboru, trzeba było znaleźć trochę czasu na zrobienie domowego. Kiedy w sklepach pojawił się makaron w różnych kształtach i kolorach wybraliśmy wygodę. Jednak warto przypomnieć sobie, jak smakuje taki prawdziwy, domowy makaron.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jajecznica
04.10.2021 02:00 Kremowa i aksamitna jajecznica Gordona Ramsaya

Jajecznica Gordona Ramsaya nie jest zwykłym śniadaniem - jej aksamitność i kremowość osiąga najwyższe poziomy. Trikiem do uzyskania takiej konsystencji jest niska temperatura i energiczne mieszanie jajek podczas smażenia. Dzięki temu jajka uzyskują bardziej płynną fakturę. Jajecznica Gordona Ramsaya doskonale komponuje się dobrze wypieczonymi tostami, świeżo podsmażonym bekonem oraz innymi składnikami typowymi dla angielskiego śniadania. Dzięki metodzie Gordona Ramsaya można zachwycić swoich domowników prostą i znaną przez wszystkich recepturą, która jednak zaskakuje nowym wykonaniem. W końcu nie zawsze ma się okazję, aby cieszyć się takim wykwintnym posiłkiem. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

eklerki
04.10.2021 02:00 Prosty i sprawdzony przepis na bajecznie pyszne eklerki

Kochamy ciasta, ale też cukierniane ciastka. Wilgotne wuzetki, lukrowane pączki czy delikatne eklerki możesz kupić, ale bez trudu zrobić je też w domu. Dziś podamy wam prosty i sprawdzony przepis na bajecznie pyszne eklerki. Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. W przeciwnym wypadku zamiast eklerków wyjdzie nam kulinarna klapa.Eklerki, podobnie jak i ptysie, robi się z ciasta parzonego. Ma ono tę wspaniałą właściwość, że w czasie pieczenia mocno wyrasta pozostawiając puste w środku. Dzięki temu idealnie nadaje się do nadziewania. Kiedy napełnisz je bitą śmietaną czy kremem budyniowym, zamieni się w wyborny deser.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

smażenie kotletów
04.10.2021 02:00 Kotlety mielone w bajecznie chrupiącej panierce

Lubimy kotlety mielone. Zwłaszcza jeśli są soczyste i mają chrupiącą skórkę. Niestety, czasami panierka wychodzi zbyt miękka i mało apetyczna. Dlatego podpowiemy wam dzisiaj, jak przygotować kotlety mielone w bajecznie chrupiącej panierce. Panierka może nie jest zdrowa, za to jaka smaczna. Daje kotletom przyjemną chrupkość, więc ciężko nam z niej zrezygnować. Czasami jednak wychodzi miękka, a nie chrupiąca. Na szczęście mamy na to patent. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jajka
04.10.2021 02:00 Czas na jajka. Ukochany produkt Polaków będzie coraz droższy

Podwyżki cen stają się powoli dla Polaków codziennością, w końcu co chwilę ogłaszane są większe ceny. Wcześniej podrożały chleb mąka czy makaron - tym razem czas nadszedł na jajka. W ciągu najbliższych dwóch miesięcy ich cena może podskoczyć nawet o 15 proc. Pieniądze potrzebne na zakupienie podstawowej żywności do gospodarstwa domowego muszą być z roku na rok coraz większe - inaczej musielibyśmy zmniejszać nasz koszyk zakupowy. Do tej pory największe podwyżki można było zauważyć na makaronach, chlebach czy mące, czyli wszędzie tam, gdzie są potrzebne zboża. Teraz Polacy będą musieli płacić dodatkowe pieniądze za jajka. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Mikrofalówka
02.10.2021 02:00 Czego nie należy podgrzewać w mikrofalówce?

Podgrzewanie żywności w mikrofalówce jest bardzo wygodne, wszak wystarczy kilka minut i posiłek jest gotowy. Niektórych produktów nie wolno jednak do niej wkładać. Seler, szpinak czy ugotowany ryż są jednymi z nich. Mikrofalówka znajduje się w praktycznie każdym domu, gdzie ceni się oszczędność czasu oraz wygodę. Niestety wiele osób nie wie do końca, jak z niej korzystać. Choć mogłoby się wydawać, że mikrofalówka jest uniwersalnym urządzeniem, niektóre produkty spożywcze nie nadają się do podgrzewania za jej pomocą. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jajka sadzone bez tłuszczu
02.10.2021 02:00 Jak przygotować jajka sadzone bez tłuszczu?

Jajka sadzone uwielbiane są zarówno jako składnik posiłków, jak i samodzielną przekąskę. Niestety są one ciężkostrawne, z uwagi na olej użyty do ich smażenia. Dlatego tym razem prezentujemy metodę na sadzone bez tłuszczu. Jajka sadzone najczęściej smaży się na oleju - w taki sposób można uzyskać chrupiącą, brązową skórkę na białku, jednocześnie zachowując płynne żółtko. Niestety taka metoda sprawia, że jajka są kaloryczne i ciężkostrawne. Dodatkowo olej pryska na wszystkie strony, dlatego oryginalna praktyka jest wręcz trudniejsza od tej prezentowanej poniżej. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jajecznica
01.10.2021 02:00 Wyjątkowy sposób na puszystą jajecznicę

Jajecznica może kojarzyć się z daniem banalnie prostym do zrobienia, którego nie trzeba ulepszać. Okazuje się, że istnieje sposób znacznie przyjemniejszy niż zwykłe wbicie jajek na patelnie. Energicznym mieszaniem i zamianą oleju na mleko, można zrobić wyjątkowo puszystą, a zarazem kremową jajecznicę. Jajecznica przez większość ludzi przygotowywana jest poprzez wlanie jajek na patelnie z tłuszczem i okazjonalnym mieszaniem, aby nic nie przywarło do dna. Wystarczy zastąpić tłuszcz mlekiem, aby cieszyć się jeszcze lepszym śniadaniem. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Projekt bez tytułu - 2021-10-01T175717.243
01.10.2021 02:00 Jakie produkty w ostatnim czasie zostały wycofane przez GIS?

Jeśli masz te produkty w lodówce lub kuchennej szafce wyrzuć je lub zwróć do sklepu. Główny Inspektorat Sanitarny wycofał je ze sklepów we wrześniu. Powodem są zanieczyszczenia tych produktów, które mogą być groźne dla naszego zdrowia i życia. Główny Inspektorat Sanitarny stoi na straży naszego bezpieczeństwa. Regularnie kontroluje produkty, które znajdują się na sklepowych półkach. A w razie wykrycia w nich niebezpiecznego składnika wydaje ostrzeżenie publiczne i nakazuje wycofanie ich z rynku. Do wiadomości jest podawane występujące zagrożenie, dokładna nazwa i seria wycofywanego produktu oraz producent. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

kotlety z kaszy gryczanej
30.09.2021 02:00 Ekspresowe kotlety z kaszy gryczanej

Kasza gryczana jest doskonała nie tylko jako dodatek obiadu. Może też być jego podstawą. Podsuwamy wam przepis na ekspresowe kotlety z kaszy gryczanej. Robi się je naprawdę szybko, są smaczne, zdrowe i pożywne. Kasza gryczana jest jedną z najzdrowszych kasz. Oprócz błonnika i witamin z grupy B, które są charakterystyczne dla wszystkich kasz, zawiera też kilka nadzwyczajnych składników. Jest to żelazo, kwas foliowy i witamina E. Dzięki temu kasza gryczana przeciwdziała anemii, chroni płód przed wadami i troszczy się o kondycję skóry. Co ważne, nie zawiera glutenu i nie zakwasza organizmu.Na rynku są dostępne dwie wersje kaszy gryczanej. Krakowska to kasza gryczana niepalona o łagodnym smaku i wyrazista w smaku i aromacie kasza gryczana palona. Ta druga jest zdecydowanie bardziej popularna w naszej kuchni.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

ciasto drożdżowe
30.09.2021 02:00 Lekkie, waniliowe ciasto drożdżowe - zawsze wyrasta

Kto z was ma ochotę na słodkie co nieco? Dziś proponujemy wam lekkie, waniliowe ciasto drożdżowe. Jest miękkie, puszyste i wilgotne. Czyli dokładnie takie, jakie powinno być. Jeśli chcecie, możecie dodać do niego owoce, ale samo też smakuje doskonale. Zwłaszcza z zimnym mlekiem.Receptur na ciasto drożdżowe jest wiele. Oczywiście w jego składzie zawsze jest mąka i drożdże, a także jajka i cukier. To jednak jakich proporcji składników użyjemy i jakie będą kolejne kroki przygotowania ciasta, wpływają na jego ostateczny wygląd, smak i konsystencję.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Naleśniki maślankowe
29.09.2021 02:00 Przepis na naleśniki maślankowe

Cienkie i delikatne. Takie naleśniki lubimy najbardziej. Jednak tym, którzy w naleśnikach szukają też aksamitnego smaku, polecamy przepis na naleśniki maślankowe. Przekonaj się, jak mała modyfikacja receptury może zdziałać cuda.Naleśniki kochają mali i duzi. Gotujący cenią je za łatwość przygotowania, jedzący za ich doskonały smak. Wszystkim pasuje to, że ten sam naleśnik można posmarować wytrawnym farszem albo słodkim dżemem. Jeden i drugi będzie smakował doskonale. Jeśli jednak chcesz nieco poeksperymentować z ciastem naleśnikowym, masz co najmniej kilka możliwości. Gdy marzą ci się bardziej puszyste naleśniki, dodaj do nich oddzielnie ubite białka. Jeśli chcesz, by były mniej kaloryczne mleko zastąp gazowaną wodą. Natomiast bardziej aksamitne naleśniki otrzymasz, zastępując mleko maślanką.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Ciastka z maszynki wyjdą idealnie
29.09.2021 02:00 Ciastka z maszynki jak za dawnych lat

Jeśli chcesz na chwilę przenieść się w czasy dzieciństwa, mamy na to słodki sposób. Przygotuj ciastka z maszynki jak za dawnych lat. Ich tradycyjny smak i charakterystyczny wygląd przywrócą ci fajne wspomnienia. Uprzyjemnią spotkanie z przyjaciółką i będą doskonałe do kawy. W czasach kiedy na sklepowych półkach stał tylko ocet, można było zapomnieć o słodkich zachciankach. Chyba że miało się kochaną mamę lub babcię, które na zawołanie z mąki, jajek i kilku innych składników wyczarowywały ciasteczka. Do ich przygotowania zawsze najlepsza była mąka typu 450. To ona sprawiała, że ciasteczka były delikatne i kruche.Choć ciasteczka były robione w domu, wyglądały trochę jak z taśmy produkcyjnej. Regularny kształt nadawała im bowiem maszynka do mięsa ze specjalną nakładką. Dla pań domu też było to ułatwienie, bo ciastka formowało się bardzo szybko i przyjemnie.

Racuchy ze śliwkami
29.09.2021 02:00 Jesienne racuchy ze śliwkami

Widząc rumiane, puszyste racuchy każdy ma ochotę po nie sięgnąć. Nawet jeśli nie jest wielbicielem wszelkiego rodzaju placków. Gwarantujemy, że jeszcze mocniejsze przyciąganie będą miały jesienne racuchy ze śliwkami. Są soczyste, słodko-kwaśne i po prostu pyszne. Racuchy przyrządzamy zwykle na podwieczorek czy kolację. Jednak niektórzy często chętnie zjedliby je na śniadanie. Nic nie stoi na przeszkodzie, by rozpocząć nimi dzień. Wszak racuchy smakują również na zimno, nawet następnego dnia. Przygotuj je wtedy z większej proporcji składników.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

jajecznica
28.09.2021 02:00 Idealna jajecznica? Tylko z dodatkiem majonezu

Jajecznica to jeden z najpopularniejszych sposobów podania jajek. Potrafi ją przygotować niemal każdy. Mała modyfikacja bazowego przepisu może jednak przenieść to danie na wyższy poziom. Koniecznie sprawdźcie ten przepis.Dodatek łyżeczki majonezu zaproponowany przez Altona Browna, autora książki "Everyday Cook", sprawi, że wasza jajecznica za każdy razem wyjdzie rewelacyjna. Dorzucanie jajecznego sosu do jajek może wydać wam się dziwne. Zapewniamy jednak, że warto spróbować. Tak kremowych jaj smażonych jeszcze nie jedliście. Przekonajcie się jaka eksplozja smaku czeka was, gdy podacie tę jajecznicę ze świeżym pomidorem i mielonym pieprzem. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

rozgniatanie jajka widelcem
28.09.2021 02:00 Zupełnie inne kotlety jajeczne z serem i pieczarkami

Wegetariańskie kotlety z jajka nie muszą być nudne. Wystarczą proste dodatki, by podkręcić smak tego pysznego dania. Prezentujemy recepturę z dodatkiem sera i pieczarek, która skradnie wasze serca.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Ciasto drożdżowe
26.09.2021 02:00 Przepis na puszyste i wilgotne ciasto drożdżowe

Z herbatą i konfiturą, posmarowane warstwą masła lub zjedzone w towarzystwie małej czarnej — ciasto drożdżowe smakuje zawsze. Przepis, który proponujemy, sprawi, że wypiek będzie puszysty i wilgotny jak nigdy wcześniej.Tajemnicą lekkości tego ciasta jest wykorzystanie całych jaj ubitych na kogel-mogel. To właśnie ten patent powoduje, że ma ono konsystencję, która wprost rozpływa się w ustach. Jesteśmy przekonani, że takie drożdżowe przypadnie do gustu każdemu smakoszowi.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

szarlotka ze śliwkami
25.09.2021 02:00 Bajecznie pyszna szarlotka ze śliwkami

Szarlotka to chyba najsmaczniejsze ciasto z jabłkami. A próbowaliście kiedyś dodać do niej też inne owoce? Spróbujcie bajecznie pysznej szarlotki ze śliwkami, a przekonacie się, że warto. Jabłka i śliwki naprawdę świetnie się komponują i dopełniają. Klasyczna szarlotka pieczona jest na kruchym cieście. To ciasto uwielbia dodatek owoców. A my kochamy połączenie kruchości i soczystości. Tradycyjnej szarlotce brakuje trochę koloru, dlatego postanowiliśmy wzbogacić ją o śliwki. Koniecznie musicie przetestować to połączenie. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jajecznica z boczkiem
24.09.2021 02:00 Jajecznica z boczkiem, pieczarkami i serem - idealny pomysł na śniadanie

Jajecznica to najprawdopodobniej jedno z najszybszych dań, po jakie można o poranku śniadanie. Z dodatkami jest nie tylko pożywna, ale też niewiarygodnie smaczna. Wypróbuj naszą wersję z pieczarkami, boczkiem i serem.Wariantów jajecznicy może być tyle, ile osób ją przyrządzających. Każdy bowiem ma inne upodobania w kwestii stopnia ścięcia jaj oraz doboru dodatków lub przypraw. Zachęcamy do odejścia od przepisu podstawowego i wypróbowania ściętych jaj w towarzystwie podsmażonych pieczarek, chrupiącego boczku i sera.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

pieczony kalafior
23.09.2021 02:00 Pieczony kalafior w wybornej panierce

Kalafior zapiekany w panierce świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Jest też dobrą alternatywą dla chipsów czy popcornu. Dowiedz się jak go przygotować.Kalafior często podaje się gotowany z dodatkiem podsmażanej na maśle bułki tartej. I, mimo iż smak tego warzywa jest w tym połączeniu niezapomniany, dla wielu z nasz tożsamy z ciepłem domowej kuchni, warto pójść krok dalej i przygotować kalafiora w panierce. Proponujemy upiec go w piekarniku, by pozostał bogaty w wartości odżywcze i lekki.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

omlet
23.09.2021 02:00 Jak zrobić wyrośnięty i puszysty omlet bez mąki?

Omlet to pyszna propozycja śniadaniowa, którą przygotować można zarówno w formie wytrawnej, jak i słodkiej. Niezależnie od wybranego wariantu, powinien być wyrośnięty i puszysty. Podpowiemy wam, jak osiągnąć taki efekt bez użycia mąki. Pomijając mąkę w swoim omlecie, sprawicie, że wasze danie będzie odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej. Rzucicie sobie jednocześnie wyzwanie, gdyż dodatek mąki niemal gwarantuje, że ciasto na omlet po usmażeniu jest puszyste. Spokojnie jednak — znamy triki, które pomogą wam stworzyć pyszne danie i w tym przypadku. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Projekt bez tytułu - 2021-09-22T174923.890
22.09.2021 02:00 Przepis na pyszne racuchy z bananami

A może dziś przygotujesz na podwieczorek lub kolację racuchy? Chrupiące, wilgotne i kuszące. Z pewnością szybko znikną z talerzy, zwłaszcza jeśli w środku będą miały smaczny dodatek. Oto przepis na pyszne racuchy z niespodzianką. Racuchy robi się szybko i z prostych składników. Wystarczy więc pół godziny, by na stole pojawiło się pyszne danie. Po zdjęciu z patelni warto oprószyć je cukrem pudrem. Będą smaczniejsze i nabiorą jeszcze bardziej apetycznego wyglądu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Projekt bez tytułu - 2021-09-22T205119.531
22.09.2021 02:00 Hitowa sałatka z jajek i ogórków kiszonych. Mocna konkurencja dla słynnej jarzynowej

Dziś chcielibyśmy namówić was do zrobienia hitowej sałatki z jajek i ogórków kiszonych. Jest prosta do przygotowania, bardzo smaczna i można się nią naprawdę najeść. Taką sałatkę możesz zjeść na drugie śniadanie, kolację lub zabrać ją do pracy. Sałatki dzielą się na lekkie i pożywne. Te drugie są sycące dzięki dodatkowi wędliny, mięsa, ryby czy jajka. Każdy z tych produktów stanowi doskonałe źródło pełnowartościowego białka. A białko, jak wiadomo, jest ważnym składnikiem naszej diety. Jajka gotowane na twardo są świetnym dodatkiem do wielu potraw. Na ich bazie można zrobić pastę, farsz czy sałatkę. Oprócz porcji białka i mnóstwa innych, cennych składników do potrawy wprowadzają też niepowtarzany smak i kremową konsystencję. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem: