Przepis na sałatkę, który proponuję ma w sobie wszystko to, co sałatka na Wielkanoc mieć powinna. Jednak zawiera też dodatek, który jest smaczny, ale nie często spotkasz go w tego typu daniach. Efekt jest znakomity, bo sałatka wychodzi, że palce lizać.
Babka piaskowa musi zagościć na wielkanocnym stole. Polecamy najprostszy przepis na tę pyszną świąteczną babką. Upieczesz ją raz-dwa i równie szybko zniknie z talerzy, bo jest pyszna.
Zwykle na wielkanocny stół trafiają jajka faszerowane. Jednak w tym roku zamiast nich zrobię kurczaczki, które zachwycą moich gości. Wygląd i znakomity smak są ich znakiem rozpoznawczym. Patent, który polecam będzie hitem na świątecznym stole.
Święta coraz bliżej, a ty boisz się, że nie zdążysz upiec ciasta? Skorzystaj z tego przepisu, a na pewno wszystko pójdzie po twojej myśli. To ciasto nie wymaga pieczenia, a w dodatku zawsze się udaje. Zrób i przekonaj się sama.
Tomasz Strzelczyk pokazał sposób na obiad bez mięsa. Zapiekanka jego pomysłu nada się idealnie na posiłek w Wielki Piątek. Jest tak smaczna, że nikt nawet nie pomyśli, by zatęsknić za mięsnym dodatkiem. Do tego jej przygotowanie jest bajecznie proste.
Jeżeli nie masz czasu na gotowanie, to ten przepis jest właśnie dla ciebie. Dzięki niemu zrobisz smaczny i szybki obiad dla całej rodziny. Przygotowanie pysznego posiłku zajmie chwilę, a efekt przerośnie wszelkie oczekiwania. Ja już nie mogę się doczekać, kiedy podam ten obiad na stół.
Nie kupuj pasztetu na Wielkanoc, tylko zrób go sama. Ten z przepisu jest łatwy, szybki, a w dodatku ma smaczny dodatek z chrzanu. Wszyscy twierdzą, że nie ma sobie równych. Gotowa na wyśmienity pasztet pod pierzynką?
Lubisz klasyczne racuchy? Jeśli tak, to te z przepisu mojej mamy cię zachwycą. 1 niecodzienny dodatek zapewnia im wyjątkowy charakter. Mocno się zdziwisz, kiedy dowiesz się o co chodzi.
Nie tylko czas przygotowania jest atutem tego przepisu na spód do mazurka. Dzięki tej radykalnej zmianie całe ciasto przechodzi metamorfozę. A przy okazji staje się przyjazne dla osób ograniczających gluten.
Już wkrótce będziemy cieszyć się smakiem babki wielkanocnej. Anna Bardowska robi ją tak, że ciasto zawsze wychodzi. Przepis rolniczki stał się już hitem sieci. Dlatego skorzystaj z niego i zrób babkę, która zachwyci w Wielkanoc.
To niezwykle efektowne ciasto smakuje jak z cukierni. Choć efekt jest naprawdę widowiskowy, przygotowanie go jest niezwykle proste i szybkie. Doskonale odnajdzie się na świątecznym stole, ale pasuje także do niedzielnej popołudniowej kawy.
Każdy z nas uwielbia dania, które robi się szybko, a w dodatku są smaczne. Właśnie takie jest danie z przepisu mojej mamy. Spróbuj go raz, a sama się przekonasz. Założę się, że każdy poprosi o dokładkę.
Ten błyskawiczny przepis zmienia bulion w zupę pełną dodatków i smaku. Jest tak treściwa, że starczy za cały obiad. Można przygotować ją na każdym wywarze, a najlepiej użyć pozostałego po niedzieli rosołu. Ja już nastawiłem swój garnek, a ty?
Śniadanie to podstawa każdego dnia. Dlatego warto, by było pożywne, ale przede wszystkim smaczne. Z takim daniem początek dnia będzie można z pewnością zaliczyć do udanych. Składniki potrzebne do tego przepisu najprawdopodobniej masz już w lodówce.
Potrawy wielkanocne, takie jak choćby biała kiełbasa czy pasztety, aż proszą o sos chrzanowy. Zazwyczaj sięgamy po prostu po chrzan ze słoiczka, ale lekki i puszysty sos z tego przepisu jest znacznie lepszym wyborem. Chętnie zdradzę, jak go przygotować.
To pyszne, hojnie potraktowane oliwą pieczywo od pewnego czasu pojawia się w ofercie naszych sieciowych piekarni. W naszym wariancie jest doskonałą przekąską ze względu na dodatki. Choćby dlatego warto pokusić się o przygotowanie własnej wersji, opartej wyłącznie o podstawowe składniki.
Te podobne do kopytek kluski pochodzą z Kaszub. To kładzione kluseczki z surowych i gotowanych ziemniaków, które smakują doskonale jako dodatek do obiadu albo szybka przekąska. Warto wypróbować ten niezwykle prosty przepis. Niewiele osób go zna.
Te legendarne ciastka dość późno dotarły do Polski, ale kiedy już to się stało, zrobiły prawdziwą furorę. Mało który sklepowy produkt – może oprócz Rafaello – jest tak często naśladowany przez domowych i zawodowych cukierników.
Na twoim świątecznym stole nie może zabraknąć tych jajek faszerowanych. Z tego przepisu zrobisz danie, które zachwyci twoją rodzinę nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Te jajka faszerowane robi się szybko i bardzo łatwo, o czym przekonasz się za chwilę. Zaskoczy cię, z czego robione są kapelusze.
Choć na co dzień możemy być miłośnikami pasztetowego smarowidła do kanapek, od świątecznego pasztetu oczekujemy, że będzie zwartą, soczystą i miękką masą wypieczoną jak dobrze przygotowane ciasto. Co jednak zrobić, by pasztet taki nie był za suchy? Jest jeden sposób, by to sobie zagwarantować.
Te kotlety muszą znaleźć się Wielki Piątek na twoim stół. Dzięki nim zachowasz tradycję i post. Zrobisz je błyskawicznie, a co najważniejsze nie zawierają ani grama mięsa. Podaj je w piątek, a twoi domowi smakosze będą zadowoleni i najedzeni.
Henia Foks zaskoczyła widzów przepisem na wyśmienitą sałatkę. Jest lepsza niż jarzynowa i sprawdzi się na Wielkanoc. Przepis jest banalnie prosty, a w dodatku zrobisz ją błyskawicznie. Każdy smakosz będzie zachwycony.
Mazurek jest uwielbianym ciastem, które kojarzy się z Wielkanocą. Zwykle jest dość słodki i przekładamy go migdałami, rodzynkami i figami. Jednak Anna Lewandowska do tego świątecznego ciasta dodaje produkt, który może zaskoczyć wielu smakoszy.
Tej ćwikły nie może zabraknąć na twoim stole. Jest idealnie słodka i ostra. A w dodatku obi się ją błyskawicznie. Podaj ją na Wielkanoc i zaskocz swoich gości. Jest zdecydowanie lepsza nić ta ze sklepu.
Sos tatarski, niezastąpiony towarzysz jajek, powinien wreszcie iść na dietę. Święta to w końcu i tak okazja raczej do wchłonięcia nadmiaru niż niedomiaru kalorii. Dlatego w tym roku na stołach niech zagości sos tatarski bez majonezu.
To najlepszy sposób na podanie białej kiełbasy na Wielkanoc. Ten klasyczny staropolski przepis ma co najmniej 300 lat i wciąż smakuje wyśmienicie. Poznaj ten historyczny przepis i przygotuj z niego kiełbasę na święta, a wszyscy będą prosić o więcej.
Popularna instagramerka dzieli się sprawdzonymi przepisami i ujawnia kuchenne triki, dzięki którym nie ciemnieją placki ziemniaczane, obiad jest zawsze udany, rosół klarowny, kurczak chrupiący a sernik nie opada.
Pascha z przepisu Roberta Makłowicza musi znaleźć się na twoim wielkanocnym stole. Zaproszeni goście będą zachwyceni nie tylko tym, że zrobiłaś ją z przepisu znanego kucharza, ale też jest wyjątkowym smakiem. Przepis jest banalnie prosty, więc na pewno ci się uda.