Zupa pomidorowa zwykle jest zabielana śmietaną lub jogurtem. Jednak ja stawiam tu na zupełnie inny, zaskakujący produkt. Dzięki niemu pomidorówka nabiera wyjątkowego smaku i kremowej konsystencji.
Domowa jarzynka rosołowa? Sama chemia! Ale nie z tym przepisem. W łatwy sposób przyrządzimy dzięki niemu mieszankę przypraw, która smakiem nie będzie ustępowała żadnej z kupnych, a raczej je przewyższała.
Z tym przepisem zimne nóżki zachowają nawet prawa do nazwy, choć zmieniamy mięso na nietypowe. Ta zamiana sprawi jednak, że przysmak będzie nieco bardziej dietetyczny, a przy okazji szybciej gotowy do zjedzenia.
Koniecznie musisz zrobić ten dżem bez dodatku cukru. Jest dobry na każdą porę roku i dostarcza dużą dawkę witaminy C. Zrób go z tym przepisem i przekonaj się, jaki ma niezwykły smak.
Ten przepis na sos tatarski zawiera najlepszą możliwą równowagę smaków i aromatów. Powstał drogą eksperymentalną. Kiedy już go poznasz, żadne eksperymenty więcej nie będą potrzebne.
Zrób galaretkę w kształcie jajek z tego przepisu i zaskocz rodzinę. Czegoś takiego na pewno nie widzieli na wielkanocnym stole. U mnie znikają bardzo szybko, co świadczy o tym, że muszą smakować.
Ten przepis pozwala ekspresowo przygotować nietypową przekąskę. Jest ona wegetariańska i warzywna, a przy okazji nowatorska i bardzo pyszna. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu albo samodzielny podwieczorek. Koniecznie wypróbuj ją już dziś.
Koniecznie musisz poznać przepis na tę sałatkę. Przebija nawet uwielbianą przez wszystkich jarzynową. Główny składnik zadziwia, ale to właśnie dzięki niemu sałatka jest tak pyszna.
To niezwykle prosty przepis, ale jego efektem jest bardzo niecodzienne danie. Zdecydowanie za rzadko serwujemy ziemniaki w tej formie. Ze startych ziemniaków robimy tu coś w rodzaju babeczek, które stanową niezwykły posiłek.
Jeden z najbardziej uniwersalnych grzybów pozostawia tylko jedną wątpliwość: czy należy przed wrzuceniem go do potrawy obierać, czy można pozostawić ze skórką na kapeluszu. Sprawdziliśmy i już wiemy.
Do Wielkanocy jeszcze kilka tygodni, dlatego wykorzystaj ten czas i już teraz przygotuj zakwas do żurku. Przygotowana z niego zupa nie ma sobie równych. Z tym przepisem na pewno ci wyjdzie.
Buraki na obiad to nic nowego, ale buraki na deser? Dla wielu ten pomysł jest nowością. Warto więc wypróbować ten przepis – nie tylko da zaskoczenia gości, lecz także po to, by przemycić zdrowe składniki do ciast.
Zastosuj tę prostą metodę, a mięso w twoim gulaszu nigdy nie będzie już twarde. Sposób jest bardzo prosty. Wystarczy jeden składnik, który masz w kuchni.
Parówki uwielbiają wszyscy, ale każdy popełnia błędy przy ich gotowaniu. Zły sposób negatywnie wpływa na twój organizm. Przeczytaj i dowiedz się, jak poprawnie przygotować parówki dla całej rodziny.
W większości naszych domów do śmietników trafiają rocznie dziesiątki wytłoczek, w których kupujemy jajka. Tymczasem te niepozorne szare kawałki kartonu o dziwacznym kształcie można spożytkować na wiele różnych sposobów. Oto kilka z nich.
Aż trudno powiedzieć, co jest ciekawszego w tym niezwykłym deserze. Pyszny intensywnie cytrynowy smak, czy może jednak niecodzienny wygląd i zarazem sposób podania: w wydrążonych połówkach cytryn. To jeden z tych przysmaków, których każdy powinien spróbować.
To najzwyklejszy, a jednocześnie niezwykły dodatek do zupy. Dla jednych to wariant bezpieczeństwa na wypadek braku makaronu, dla innych – ulubiony składnik, po którego dokładki wracają bez przerwy. Przeważnie nazywamy go lanymi kluskami.
Na środę 21 lutego Lidl zaplanował promocje, które przyciągną do jego sklepów tłumy. Warto tego dnia zrobić zapasy, zwłaszcza mięs, w bardzo okazyjnych cenach.
Pogoda za oknem jest przygnębiająca? Małe słodkie co nieco za chwilę poprawi ci humor. Moje pyszne nadziewane racuchy są hitem wśród domowników Poniżej chętnie podzielę się z tobą tym prostym przepisem.
Te nietypowe hot dogi mają w Stanach swoją własną nazwę. To corn dogi – parówki pokryte kukurydzianym ciastem i smażone na głębokim oleju. Warto spróbować tego nietypowego podejścia do hot dogów. Tylko uwaga – łatwo się uzależnić!
Jajka bardzo często goszczą w naszej kuchni. Zwykle gotujemy je na miękko lub na twardo. Jednak ile minut gotować jajka? Okazuje się, że zbyt długi czas nie jest tu wskazany. Wyjaśniamy, dlaczego tak się dzieje.
Na jakim mięsie najlepiej gotować krupnik? Odpowiedź nie jest taka oczywista. O jednym zapomnieli niemal wszyscy, a jest bardzo tanie. Zupa dzięki niemu smakuje jeszcze lepiej. Nie zwlekaj, tylko ugotuj krupnik z tego przepisu dla całej rodziny.
W moim wielkanocnym menu na pewno znajdzie się ta sałatka. Przekonaj się, dlaczego ty też powinnaś ją zrobić. Nie jest skomplikowana, a w dodatku jest bardzo tania.
Mega giga test – tak zatytułował Książulo jeden ze swoich filmów na Youtubie. Nic dziwnego – wziął w nim na warsztat jeden z najbardziej rozpoznawalnych polskich produktów. Chodzi o wadowickie papieskie kremówki.
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowaarchitektura, zaskakujący design, lokalizacja w starym parku w centrumWarszawy – restauracja KLONN gwarantuje spójne doświadczeniekulinarne, chwile ciszy i zatrzymania w zabieganym, głośnym mieście.
Przygotowanie masła w domowych warunkach to nie tylko mnóstwo frajdy i satysfakcji. To także sposób na produkt, do którego nie umywają się kupione w sklepie kostki. Nawet nie wyobrażasz sobie, jak proste jest zrobienie takiego domowego smarowidła. Czytaj dalej, a się przekonasz.
W 2024 roku Środa Popielcowa i walentynki przypadają tego samego dnia. Kościół wskazuje, jak wierni powinni czcić ten szczególny dzień.
Jeszcze nie zamilkły działa promocyjnej wojny między Biedronką a Lidlem, a ten ostatni już rozwija szyki nowej promocji. Z okazji święta zakochanych przecenie ulegają ukochane produkty.